Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#321 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 09 December 2010 - 11:57 PM

Здравейте
Има няма и нашия маламут прави по някоя щуротия, която ме кара пак да пиша и искам съвети.

Този път белите са малки де и аз мсиля, че знам какъв му е проблема, но не знам дали има решение...
Случва се от скоро , веднъж в седмицата да направи някоя беля в нас
- първата -съборил една книжка и да я разкъсал
- втората- докопал плик със стари очила на съквартирантката - счупил ги и надъфкал рамките
- трета - раскъсал един кашон
- последно- докопал подаръка на съквартирантката- разкъсал плика за подарък. На подаръка не му беше направил нищо, въпреки че го беше завлякъл на терасата :eg_033:

Кучето ние на > 3 години и досега ( гледаме го от 4 месеца) не се е вихрил така. Според мен го прави, защото не иска да седи сам. Когато седи в апартамента на родителите на моя приятел- няма проблеми. В нас съм махнала доста неща, които може да докопа. Тези изброените са били на места, които може да стигне. Още като го взехме на ниските места в кухнята имахме хапчета и какви ли неща, които не беше пипал.

Аз също знам, че ако не му се скараш като направи проблема, после няма да помни. Но аз му се карам като се прибера и видя белята. Той от своя страна седи на терасата и не иска да влезе или ако влезе, не минава там където е била белята, въпреки че е почистено.

Започвам да се притеснявам да не докопа и други неща.
Някакви идеи...
User's Signature

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 December 2010 - 11:18 AM

Няма смисъл да се карате на кучето когато не е хванато в крачка.Дори да си мислите че разбира за какво му се карате после след като прави виновна физиономия или се свива кучето се плаши от това че вие сте ядосана и ч му се вика,но не разбира защо.Моят съвет е да прибирате някой неща ,които сметнете че биха представлявали интерес за кучето.Също така му оставяйте някакви занимания-кожен кокал,кучешки солети,и някакви играчки за да не му е съвсем скучно докато седи сам.Моят рот така къса вестници както вие казахте за книжката-звукът от късането на листчетата много му харесва мисля че това е причината за книгата.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#323 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 10 December 2010 - 12:18 PM

е аз се стремя да прибирам , но се случва някой друг да остави....иначе си има доста играчки, кокали и т.н
Все пак мисля, че разбира. Самият факт, че при влизане от терасата не иска да мине през мястото, където е направило белята, говори само за себе си. А и не му крещя, така че да се плаши
User's Signature

Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   mitaakaa Икона

Публикувано: 20 January 2011 - 06:31 PM

Здравейте на всицки.Подариха ми АСТ за РД на 8месеца,в началото не правеше бели но после започна,напуснах работа да съм около него и да го отуча да прави лудории,но ништо не помага.Сега равотя и когато се привера е хирошима в нас,Даже последно време го прави и докато спя.Пробвах какво ли не,но не помага и сега като сам на равота за по 4 часа я варзвам.Как да я отуча от това нешто?

#325 Потребителят е офлайн   love_koker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2011 - 09:38 PM

Здравейте,
Ами значи аз имам следния проблем:
Голди ( деветмесечен кокер ) не може да стои сам. Нашата грешка беше, че като беше малък постоянно имаше някои при него. Сега просто дори и да изляза от стаята и се почва едно скимтене......
Съседите ни казаха, че като ни нямало много и силно скимтял. А когато съм на училище става една лудница. Първо 10 мин се опитвам да го оставя примамвам го да остане на терасата, но не. Изобщо когато ни няма не яде само пие вода. После се почва драскане на входната ни врата. Още преди да съм заключила надажа вой. Беше направил няколко ужасни пакости - бяхме му купили 3 килограма храна в чувалче. Беше го опърчалил, а храната беше пръсната по целия под. Беше ужасно. :dh_188: не му се карах, но не знам.
Моля ви, помогнете.
User's Signature

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 25 January 2011 - 01:57 PM

Бих искала да попитам за колко време се смята "дълго"?До колко часа може да седи само едно куче? :ae_085:

#327 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 25 January 2011 - 02:00 PM

За колко време се смята 'дълго" ?За колко часа кучетоможе да стои само? И има ли значение дали навън ще е тъмно?

:ae_085:

#328 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2011 - 03:06 PM

Мойта кучка я имам от 2 месеца преди това е живяла в двор....Та първата седмица когато оставаше сама както прочетох тук заварвах ''хирошима''.Наядени кабели на интернета , телефона цялото пране по апартамента, хахах даже беше изяла скъпа книга на майка ми за ''Фобий и психози от самота'' много странно от 100 книги как точно тази е докопала :Д И всеки ден като се прибера и се карам , много добре разбираше за какво и веднага се скриваше под спалнята.Онзи ден се прибирам и беше направила прилична кочина и както светнах лампата в спалнята и видях какво е направила:Погледна ме , аз я погледнах и без да кажа нищо сама си се набута под спалнята.Аз почнах да се смея щото ми стана смешно.Та колкото и да и се карам тя си знае нейното .Много странно доминираща е за женско куче .Като се биеме не мога да я оборя винаги аз съм на земята а тя е над мен :Д чудя се ве4е как да и покажа кои е шефа и да почва да ме слушка.
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   Safe the planet Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:природа,спорт и животни

Публикувано: 20 March 2011 - 11:51 PM

И аз имах такива проблеми навремето,по-скоро когато кучето беше малко.Изяде какво ли не,после започнах да й правя много дълги и изморителни разходки-аз с колело а тя вързана до мен да тича.Не я прибирах докато не изцеждах и последната й капка сила : :af_089:
след това й оставях храна,един кожен кокал и си отивах спокойно на работа.Случвало се е да ме няма по 10 часа,кучето стои самичко на тъмно и си спи без да вдига шум или да прави излишни драми.Та така,аз мисля,че в това е решението,да го изморим първо,после да му дадем няколко играчки,храна,вода и да ляга да спи :tb_195: . Проблема идва,когато след тежък и изморителен работен ден се приберем в къщи,а то душичката се е наспало и иска отново тая дълга разходка с колелото :-)
Сега прави разни номера,но те са по-скоро смешни от колкото проблемни.Като се прибера тя от радост захапва първото нещо до което се докопа от портмантото-четка за коса или козметика и тръгва доволна да се фръцка из стаите като здраво ме размотава докато й взема крадената вещ :-)

#330 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 02:23 PM

Въпрос: при използването на намордник (за да не вие и лае) има ли опасност за самото куче?
Да поясня: след като мине известно време, изобщо няма да бъде слаган такъв.

Втори въпрос: факта, че кучето се е научило да седи само в стая, като прави мноооооого рядко бели по това време,значи ли, че вече може да седи само без да лае и вие?
Пояснение: тя е в едната стая, зад затворена врата, ние сме си вкъщи, но не й обръщаме внимание до точно определено време на деня, когато бива извеждана за следобедна разходка. След това си седи при нас или си обикаля където иска.

Кучето е на 1 година. Проблеми с унищожаване на мебели, кабели и др. няма. Има проблем със стоенето сама - вие и лае.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#331 Потребителят е офлайн   Dharma Икона

Публикувано: 26 March 2011 - 07:36 PM

Здравейте! Много полезна тема!
Имам въпрос. Тези тренировки за привикване към самотата на каква възраст се почват?
Имам бебе лабрадор на 2 месеца, женска и не мога да си позволя никакви разкъсани мебели, тъй като живея под наем.
Мога ли да започна да я тренирам с оставяне сама в стая, после до магазина... за боклука..
Мислех си да я оставя под видеонаблюдение, да седна в кафето до блока и да я наблюдавам как реагира по видео връзката...

#332 Потребителят е офлайн   DudiMops Икона

Публикувано: 10 April 2011 - 04:58 PM

Можеш от тази възраст.Идеята с наблюдението също е добра, но може да стане дори излишна. Най-важното с това приучаване е плавността на увеличаването на периодите. Започнете от съвсем малки "изчезвания", до все по-големи. Така няма да изтръпват сърчица и да полудяват.

#333 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 11:48 PM

Търсих из форума подобен случай на моя, но така и не успях да открия, но наистина имам нужда от съвет и помощ.
Имам красива женска бретон шпаньолка, която след няколко дни навършва 2 години. Кучето е изключително активно и се налагат дълги разходки с тренировки, но не това е проблема.
Още в деня, в който я взехме усетих че кучето не е като останалите. Не можеше да стои сама в стая, не можеше да спи отделена от мен и семейството ми. Не разбирах каква огромна грешка допускам, като и позволявах да ходи навсякъде с мен. Оставаше сама за кратки отрязъци от време в широко помещение с много и разнообразни играчни. Не свикна и не спря да лае. Никога не съм се връщала, за да я успокоявам или да и се карам. Започнах да я оставям за по-дълги периоди сама, но кошмарът се задълбочи. Гласът и е силен и кънти из целия вход. Опитах да я "подкупвам" с лакомства, кокали от телешка кожа, но страхът и от изоставяне не премина. Изпада в шок, щом се наложи да излезем - скимти, плаче и се опитва да избяга навън. Отскоро положението стана съвсем зле, въпреки че нищо в начина ни на живот или навиците ни не са променени. Съседите заплашват със съд и какво ли още не.
Моля, някой които се е преборил с този проблем да даде съвет или предложение как да помогна и на кучето си и на мен, а и на хората които живеят около нас.
Зная, че съм виновна, за това че допуснах да доразвия страховете и. А иначе е толкова любвеобвилна, възпитана и мила. Изпълнява над 20 команди с огромно желание.
Отворена съм за всякакви съвети. Благодаря за отделеното време.

#334 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 07:08 AM

По принцип това е темата за проблема ви:

Кучето само у дома

но от обясненията ви виждам, че се занимавате с кучето и го извеждате достатъчно и сте се опитали да се справите, но не сте успели.

Затова може би е най-добре да се обърнете към специалист, който да ви даде адекватни съвети как да работите върху проблема.
User's Signature

Качена снимка

#335 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 09:47 AM

Благодаря, още преди време използвах методите описани в темата, но резултат така и нямаше, за това не писах там. С кучето се занимаваме и аз, и мъжа ми. Тренировки навън и вкъщи провеждаме всеки ден, без изключение. Целия квартал завижда колко е възпитана и послушна, но никой не подозира какво настава във вкъщи след като излезем. Една съседка също е имала кокер, който не спирал да лае и му премахнали гласните струни... !?!
Към какъв точно специалист мога да се обърна и ако имате някаква идея за име, моля пишете на лични.
Благодаря.

#336 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 May 2011 - 10:08 AM

опитайте със специалист или му купете анти-лай нашийник има от 8-10 до 20-40 паунда в ибей. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 10:16 AM

Показване на мнениетоhadrielle, в 15 May 2011 - 07:47 AM, написа:

Към какъв точно специалист мога да се обърна и ако имате някаква идея за име, моля пишете на лични.

Пишете от кой град сте, за да ни ориентирате.
Тук има няколко човека, които се занимават професионално с възпитание и рехабилитация на кучета.
User's Signature

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   hadrielle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 02:49 PM

Oт София съм. Притеснявам се обаче какви парични средства ще ми бъдат необходими за срещите със специалист.

#339 Потребителят е офлайн   cocker_Goldy Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 June 2011 - 07:40 PM

Здравейте,
Знам че съм от поредните които пишат- "кучето ми е ненормално" , но ми трябва помощ.
Такам. Значи кучето ми -английски кокер на 1 годинка - не може да остава само. Аз писах коментар по горе, но от друг профил , но никой не ми обърна внимание. Затова ще понахалствам :ab_041: Значи когато го оставим сам става страшно. Вратите надрани, вой до небето. Съседите се оплакват. Когато няма никой в къщи е пълен глад. Нишо не яде. :(
Четох едни коментари по-нагоре. Да изморява се. Разхождам го много. Когато се върна първите 10 мин седи и ме гледа как чистя, а после ляга и заспива, като умрял. Какво ли не пробвах. :wacko:
Инъче е много послушно куче. Има хигиенни навици. Научила съм го на номера. :) Душичка е. Радостен и любвеобилен. Аххх. Точно затова много го обичам :ha_081: Ама незнам вече. Моля ви се помогнете.
User's Signature

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   m0rti6a666 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 August 2011 - 03:56 PM

Здравейте , и аз имам проблем с моя хубостник , порода френски булдог е . На 4 месеца е имам го откакто беше на 45 дена , свикнал е с хора , но от 2 месеца работя и го оставям сам . Няма да ви кажа за какъв вой става въпрос вече и съседите почнаха да ми правят проблеми . Пробвахме описаните горе тренировки , изпълнява ги няма скимтене или виене докато ги правим ., обаче излезна ли за работа , до асансьора го чувам как вие и се дере от лай . Прибирам се и го чувам от 7мия етаж как лае , а аз живея на 13 . Не знам какво да правя вече сега ще трябва да ходя и на лекции , моля за съвет . Че е глезльо явно е , ама чак пък такова нещо , още малко и ще си излае вътрешностите толкова настръвено цял ден не спира . Не яде като ме няма като се прибера чак тогава . Не правя прибирането ми емоциаонално гледам да не му обръщам внимание като влезна чак като се поуспокои тогава го погалвам и му се радвам . Ниатина ви моля за съвет , защото съседите ми доста взеха да ми парвят забележки , а лошото е че съм на квартира и ако ме накарат да напусна не знам какво трябва да правя .

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни