Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   lolalola Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2011 - 10:05 PM

здравейте :) имам ужасен проблем с кучето, тя е на 7 месеца порода кане корсо и когато я оставя сама вкъщи прави небивали бели. отваря си сама вратите, изяде един диван,килима,врата, обувки, дрехи и какво ли още не. нямам идея как да я науча, че това е нещо лошо, отчаяна съм и съм на ръба да я подаря,макар че ужасно много я обичам. има ли някакво място, където мога да я оставям през деня за 4 часа докато съм на работа,нещо като хотел или гледач на куче да си търся срещу заплащане, просто не знам какво да правя. знам, че като стане около годинка ще се кротне и няма да прави така, но какво да правя докато дойде годинката....?!?!?

#342 Потребителят е офлайн   aradia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучетата са моята огромна страст :)

Публикувано: 30 November 2011 - 01:50 PM

Обикновено е така с по-породистите кучета. Не сте сполучили :)
User's Signature

Моите красиви огледала

#343 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2011 - 04:57 PM

Oсобено информативен и полезен пост от aradia :tb_195:

Лола, прочетохте ли цялата тема? Дайте повече информация.

За страх от раздяла ли става дума или за скука?

Има ли кучето собствени играчки, които от бебе сте му показали, че може да гризе?

Във ваше присъствие опитва ли се да дъвче предмети, карате ли му се когато го видите?

По колко време го разхождате сутрин?
User's Signature

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 November 2011 - 05:15 PM

Показване на мнениетоaradia, в 30 November 2011 - 11:50 AM, написа:

Обикновено е така с по-породистите кучета. Не сте сполучили :)

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
Значи тия с мелезите да не се притесняват няма да имат Никакви проблеми. :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#345 Потребителят е офлайн   Kiira Икона

Публикувано: 16 December 2011 - 08:07 PM

Искам да споделя и своя проблем, въпреки че е сходен с други гореописани. Започнах да се притеснявам, че не мога да се справя.
Кучето ми е на 8 месеца .Доста отдавна не се е изхождало у дома, когато има някой. Но когато я оставя сама, дори да съм я разхождала малко преди това, и дори да съм я оставила за кратко, се изпишква, понякога изаква, а понякога си яде и изпражненията. Пробвала съм с бой, макар че чета на много места ,че не е това начина. Но тя разбира, че е направила беля още когато се запътя към стаята й (има си своя стая и когато няма никой тя стои там и й е отворено към коридора на апартамента) , та още като се запътя и като е направиля беля, ляга и гледа виновно а като я извикам и започва да се крие под леглото. От известно време започна и да се "самонаказва"- отива в банята като й се карам и стои там. А по принцип не съм я наказвала в банята, нито съм я държала там, мисля че го прави защото го свързва с неприятното миене и застава точно където я мия .Така че, правя си изводите ,че разбира че е направила нещо неправилно.Понякога като я накажа известно време спира да го прави. Пробвала съм и с пренебрежение- влизам в стаята и се правя че не съм видяла нищо и просто си излизам от стаята и отивам в моята като затварям вратата. Когато излизам, тя винаги се върти около мен, иска да играе, общо взето не ме пуска да излизам. Когато не бързам много за някъде й обръщам по малко внимание, казвам й чао и т.н. Обаче пак не действа. Искам да отбележа и че други бели прави много рядко- изяждала е някой чехъл и т.н. но обикновено като й се скарам не повтаря. Пробвах да й давам от кокалите от пресована кожа, за да се занимава с тях докато ме няма. Мисля,че действа, обаче не мога да смогна да ги купувам- изяжда от най- големите за отрицателно време. Също искам да отбележа, че не скимти и не лае. Иначе когато сме си тук , тя е при нас. И спи в нашата стая. Когато е тук не прави никакви бели, държи се сутрин, а дори и до обяд, дори не дава признак,че й се ходи, стои си на леглото при мен и толкова. (макар че я изкарваме доста късно вечер, което също допринася) , но ако е сама в другата стая, се е изходила още много рано сутринта. Прочетох ,че има значение и когато някой член на семейството е напуснал. При мен го има и това, но тя си прави белите от преди.
Мисля че общо взето това е. Ще се радвам на съвети.

#346 Потребителят е офлайн   mravi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2011 - 01:19 PM

като чета горния пост
все едно аз съм го писал.при мен е същото положение.почти на 100%
да се надявам,че е нормално за възрастта.

#347 Потребителят е офлайн   divaka23 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 December 2011 - 08:25 PM

Показване на мнениетоmravi, в 19 December 2011 - 01:19 PM, написа:

като чета горния пост

а ти какво правиш по въпроса? аз тези дни не й се карам въобще, оставям лампата .. пак си го прави същото..
не знам какво да правя :((

#348 Потребителят е офлайн   MaximSimeonov Икона

Публикувано: 23 December 2011 - 01:18 PM

Здравейте, любители и професионалисти кучкари. Моето куче е женска немска овчарка на 2 години и половина и до сега не е имала никакви сериозни поведенчески проблеми нито като е сама вкъщи, нито на разходка или в друга ситуация. Научена е да спи само на земята и нейното си легло(мястото ѝ) никога не се качва по дивани или леглата на хората от семейството ми, или поне беше така до преди няколко дни. Всъщност преди няколко дни се разгони и започна да кърви от тогава намирам по няколко капки кръв върху моето легло. Преди това никога не съм си намирал леглото с разбутани завивки или някакъв друг знак че се е качвала в/у него в мое отсъствие. Един от съветите който прочетох в темата бе да се оставя дреха с миризмата на стопанина, за да напомня на кучето за него и то да не тъгува, но не мисля че кучето има проблем със страха от самотата. Според вас възможно ли е да е просто заради разгонването и какви други методи са възможни за прекратяване на този навик?

#349 Потребителят е офлайн   Venus Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика, фотография.

Публикувано: 25 January 2012 - 04:42 AM

Здравейте, имам сериозен проблем с моята кучка,( на 1 година и 4 м.) - CAO.
Тя е дворно куче,но често е на синджир доста дълъг ,понеже прескача оградата си . Даже когато е била свободно пусната пак вие.
Почти всяка нощ вие, през деня не. Не е разгонена . :wacko:
Добър пазач е , когато лае сериозно явно има нещо, но виенето предполагам е или от самота или от скука.
Не я посрещам никога твърде радостно ,поздравявам я и казвам нещо мило .
Kогато тръгна за някъде скимти, но спира веднага след като й изчезна от погледа.
Проблема е нощем, казвам й тихо да не вие, успокоявам я и тя пак си знае своето. Давам й разни играчки,но не винаги действа.
В определени часове от денонощието си вие.
Прочетох темата,но се надявам някой ,ако може да ми даде съвет .

User's Signature

Качена снимка
"Остроумието е нещо което идва с 24 часа закъснение."

#350 Потребителят е офлайн   ivanov_km Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 11:20 AM

Аз имах преди доста години проблеми с Добермана който на 8 месечна възраст започна да прави белите вкъщи. Почна се със столовете и т.н. Разбира се това не можеше да продължава и и показах кой е шефа в къщи! Три дни стоя с наморник в наше отсъствие и до там бяха проблемите с гризането и пакостите. Доберманът за 8 дни се научи да се облекчава в банята по малка и голяма нужда. Прекрасни кучета са с невероятен интелект за съжаление е приспахме милата на 14 годинки и 3 месеца. Миличка където и да си все тая надежда, че пак ще те прегърна там на онова място където си ти сега :*.

#351 Потребителят е офлайн   foxygirl Икона

Публикувано: 04 February 2012 - 05:08 PM

Здравейте,

В момента обмислям да си взема куче (мини шпиц или померан) и имам нужда от консултация с някой по- опитен.
Тъй като работя, възможно ли е да се оставя кучето само за 8 часа на ден? Ако да, каква възраст трябва да навърши, за да може да остава само?

Благодаря ви

#352 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2012 - 08:22 PM

Трябва да е на поне 8 месеца, за да държи толкова време без да изцапа, т.е. да се стиска.Помислете да си намерите вече улегнало куче, поне на година, което да е спокойно по натура и да обича да спи и си почива, докато у дома е само.Иначе само ще измъчите хайванчето, ще скучае и ще Ви прави бели, а не е работа толкова време да го държите в клетка- това ще навреди на психиката му.По отношение на съвети за хора с опит-те вече са написани от такива хора тук, достатъчно е да потърсите из подфорумите на тези породи и в раздел възпитание и обучение на малко куче.

Това мнение е редактирано от Ариел: 05 February 2012 - 08:24 PM

User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#353 Потребителят е офлайн   maxim4o99 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2012 - 08:28 PM

здравейте имам чау чау на 5 месеца.купих го на 2 месеца барзо свикна да пишка на вестник после и навън само като дойде някой се изпуска но мисля че е от радост и ще отшуми.само че като излизам напоследък почва да ми гризе една палма ида вади праст от саксията беше почнал и в кофата за боклук да рови но аз я скрих.моля за съвет

#354 Потребителят е офлайн   maxim4o99 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2012 - 09:22 PM

Показване на мнениетоmaxim4o99, в 11 February 2012 - 07:28 PM, написа:

здравейте имам чау чау на 5 месеца.купих го на 2 месеца барзо свикна да пишка на вестник после и навън само като дойде някой се изпуска но мисля че е от радост и ще отшуми.само че като излизам напоследък почва да ми гризе една палма ида вади праст от саксията беше почнал и в кофата за боклук да рови но аз я скрих.моля за съвет

#355 Потребителят е офлайн   maxim4o99 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2012 - 06:27 PM

Моля ПОМОГНЕТЕ...кучето не спира да ми гризе палмата като се прибирам всичко е в листа и пръст скоро ще ми я унищожи на цяло какво да правя.преди да иляза му давам играчките и му казвам да не яде палмата но уви.вече си мисля да затварям хола като излизам но си мисля да не сане по лошо да ми направи по големи бели :db_046:

#356 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 February 2012 - 07:04 PM

Не му оставяйте палмата на разположение.
Иначе не можете да я спасите.

#357 Потребителят е офлайн   Lizzy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 April 2012 - 02:19 PM

Показване на мнениетоdivaka23, в 21 December 2011 - 08:25 PM, написа:

Показване на мнениетоmravi, в 19 December 2011 - 01:19 PM, написа:

като чета горния пост

а ти какво правиш по въпроса? аз тези дни не й се карам въобще, оставям лампата .. пак си го прави същото..
не знам какво да правя :((

и моята Лиза прави така.. а е на 1 година ... попринцип нищо не прави вкъщи ... излиза на дълги разходки преди да замина за някъде .. всичко върши , че и по няколко пъти , ама оставя ли я сама .. като се върна всичко е опикано и ..

ПС. . Иначе седи със сестра ми .. (в различни смени сме в училище..) .. ама има някъде 30 мин. където седи сама докато аз се върна .. и тогава...
..много е неприятно .. :(
User's Signature

Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   Didsy Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2012 - 08:12 AM

Здравейте, благодаря за полезната статия!
Имаме си вкъщи мини пинчер на 8 месеца. Много игриво кутре е. До сега не ни беше създавал неприятности, като изключим разбира се малките бели, които всяко бебе прави като пишкане и акане вътре, но това беше до 4 месеца. След това свикна навън. Но от няколко дни насам до 1-2 часа през нощта скимти и лае и не ни оставя да спим, въпреки че си има всичко необходимо (вода, храна, играчки, кокалчета от пресована кожа). След като прочетох някои неща тук във форума, разбрах, че е развил страх от изоставяне. Освен това прави опити да се налага и да демонстрира доминантно поведение. От вчера започнахме да се упражняваме с влизане и излизане от стаята, в която той спи, без да му обръщам внимание :ea_103:. И така цяла вечер. Аз влизам - той млъква. Излизам - започва да лае. След около 2 часа игри с топка и около 1 час с упражнението си легнах и той пак започна да скимти на вратата. Извиках със строг глас "тихо", млъкна за секунда и пак отново. Той лае, аз казвам строго "тихо". Това се повтори 5 пъти, и накрая за мое огромно учудване това куче млъкна. За първи път от около седмица не се наложи да спя със слушалки :af_089:. Но се чудя дали да не го оставим за една вечер пробно в хотел за кучета, за да видим как ще се държи.:wacko:
User's Signature

Качена снимка

#359 Потребителят е офлайн   Sharona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2012 - 09:34 AM

Здравейте,
Изчетох всичко по темата и от месец се опитвам Да превъзпитам дакелът си да не се страхува да стои сама вкъщи,но не се получава. Маика и и братчето и също не могат да стоят сами вкъщи. Като я оставя започва да вие,да се качва по мебелите и да руши и да драска по вратата. Дори я оставих за няколко месеца на село,там тя по цял ден е сама,но и така не се научи. След като си я взех при мен в апартамента пак продължава да вие когато няма никой при нея. Моля ако някой има идеи и съвети пишете ми. Благодаря!
User's Signature

“На кучето не му трябват скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. Една обелена пръчка ще свърши отлична работа. То не се интересува дали си богат или беден, хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде своето. За колко хора може да кажете това? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате специални, единствени? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате изключителни?„

#360 Потребителят е офлайн   Cunamka Икона

Публикувано: 30 July 2012 - 09:23 AM

Показване на мнениетоGesi, в 03 February 2008 - 11:30 PM, написа:

Аз също имах проблем с моето кокерче, и то така стоеше на вратата, лаеше малко, драскаше... какво ли не пробва.Но си реших проблема като естествено никога не се връщам затворя ли вратата, и преди това си оставях домашната дреха на леглото, слагам го до нея, правя крачка назад и му казвам чао.След време това чао си става като команда и то знае че ще се върна.Спря с тревогите по мен за няколко дни, а като се прибирах го заварвах да лежи върху дрехите ми, а не пред вратата както обикновенно.Сега вече не му оставям нищо, а казвам само чао и тои си знае и е спокоен  :wub: Пробваи и ти така peki. Успех на всички  ;)

Ох и аз имам същият проблем!:(Имам кокер на 5 месеца и лае и драска адски много когато излизаме.Вече незнам какво да правя,нищо не помага!:(

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни