Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#401 Потребителят е офлайн   love_koker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 December 2012 - 07:55 PM

Здравейте! :)
Аз и преди съм писала и съм се интересувала, но сега нещата са по спешни. Кучето ми страдаше от страх от раздяла и не се справях много успешно с мерките дадени в началото. Но след поредната издрана врата, съборена летва и послание към съседите, майка ми реши да го дадем при баба ми. Но там определено не е добре. Само седи в къщата и тя не го пуска навън, случайно да не си изцапа лапичките.... И така така .. Взехме го в нас и сега след като се местим в новия си апартамент (преди това бяхме на квартира и не можехме да му позволяваме да руши чак толкова) имаме намерение да е в нас. Но ето го и проблема: докато затръшна вратата идва паниката ... някой път му трябва малко време да осъзнае, че сме го оставили и го чувам чак когато отворя вратата на входа... По принцип може когато съм в нас да отида в другата стая и той да продължи да лежи (рядко, но се случва). Само не знам какво да правя. Ще продължавам с нещата дадени в началото, но ако не свикне скоро, пак ще го закарат при баба :( Моля дайте съвет.
Благодаря предварително! :)
User's Signature

Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2013 - 09:32 AM

Здравейте!Първо искам да Ви благодаря за ценните съвети.Преди известно врече моето куче/френски булдог/започна да лае след като отивам на работа.Пробвах с игнорирането след като се прибера докато се успокои,всеки път му казвам"чао"преди да тръгна и така.Нямаше проблем и спря.От два дена съседите в блока разправят,че нечие куче по цял ден лаело,питах жената,която живее до нас,каза,че не е нашето,защото все пак тя най-добре ще чуе.Днес щом излезнах не лаеше,изчаках пред входа и след 5 мин се върнах...не лаеше,но като се изкачих по стълбите,имам чувството,че ме усети и тогава започна да лае..след това пак излизам,пак се връщам след 5 мин и отново същото.Накрая вече не се върнах,тъй като трябваше да тръгвам за работа.Мисълта ми е възможно ли е да ме е усетил наистина /на 4-я етаж сме/ и затова да лае?Има много играчки,оставям му и пресовани кокали като е сам,като се прибера ги е изял и си е играл значи явно се занимава с тях....?
Благодаря на всеки отговорил

#403 Потребителят е офлайн   DuBaHeTo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2013 - 09:47 PM

Здравейте,имам 6 месечен доберманче,който ,както прочетох от признаците за страх от раздяла,попадава във всяка една от категорийте за страх от раздяла. И тъкмо това казвах на моя приятел ,че ние имаме не 1 точка не 2 ,ами на всички признаци отговаряме! Това го знаех още на втория ден като го взехме нашия Лео. Скимтене , плачене,ама неистово, дали ще съм в другата стая ,дали ще съм до тоалетна,да не говорим ,ако някой ще излиза и той да е сам.В началото имахме проблем и ако някой се къпе и той не го вижда.Сега с банята сме окей.Даже вече се и научи ,че като излизам сутрин за работа ще се върна.И е спокоен стига да има някой друг с него.Не можем да го оставим сам ,защото се чува през 3 пресечки ,да не говорим за съседите.Опитвала сам да го оставям сам,обаче отдолу имам една много чувствителна съседка,която не можела да си гледа сериала,та сега има винаги някой при него,когато излизаме.Пробвам с тактитката за 1 мин. да изляза,за 10 мин . да изляза,даже съм го разхождала и си е играл до припадък,давам му да яде и докато яде тихомълком се изнизвам,номера мина само 1 път и до там беше.Сега вече даже и не си хапва от купичката докато не седна на дивана и той не ме вижда.Някакъв савет?
User's Signature

Everything is possible if you just believe

#404 Потребителят е офлайн   ванко Икона

Публикувано: 06 June 2013 - 12:46 PM

Здравейте,преди няколко дни научих кучето си на няколко прости команди.Искам да попитам дали всеки дан трабва да се упражняваме и кога да престанем с тренировките и как да съм сигурен,че ги е запомнило?

#405 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2013 - 09:40 AM

И такааа, изчетох цялата тема! Първата страница-няколко пъти. Имам кокер от две седмици. Той е на 9 месеца. Много мил и любвеобилен. Влюби се от пръв поглед в съпруга ми и това май се оказа проблем. В момента, в който остане сам у дома започва неистов лай. Не прави никакви бели, нито гризе, нито къса, просто лае. Миналата вечер отидохме на гости в съседния вход и от терасата им се чуваше нашето куче. Естествено, няколко пъти си ходих до нас за да въдворявам ред. Излизам, връщам се и така сигурно 10 пъти. Стигнахме до 10 минути тишина и после същата работа. Затворих го в хола защото чува гласове от входа и лае, е, кучето му с куче отваря си вратата и ходи лае на входната, после бяга на терасата и така побърква целия квартал ( голямо гласище, голямо нещо). Всичките ни комшии са пенсионери и по цял ден си седят у дома. Вече ме предупредиха, че няма да търпят такова нещо. Сигурна съм, че и оплакване са написали, само чакат да се повтори още веднъж и ще го пуснат където трябва. Имаме котарак, обаче с него не се заиграват. Пълен игнор. Опитах с кожен кокал, изяде го за 1 час. Даваме му играчки разни-никакъв интерес. Когато сме у дома той ни е като сянка. Някой да мръдне и той е по петите му, просто не се отделя за секунда. Опитах да приложа съветите от първа страница, без особен ефект. Имам една стая, която в момента ползвам за склад (някой ден ще става детска) та си мисля, дали да не я направя кучешка за сега. Да му сложа там неговото губерче и да пробвам да го оставям там, дори когато сме си у дома....Всичко ми се вижда толкова трудно, та чак невъзможно :( В момента съм в отпуск и имам достатъчно време да се занимавам с него, но само като си помисля, че септември като почнем работа ще трябва да седи по цял ден сам....имам време до тогава, но не знам дали ще се справя. Няма да мога да се разделя с него в никакъв случай! Той е второто ми детенце. Просто не мога да си обясня каква е тази болезнена зависимост дето изпитва да е все до някой. Сега лежи под масата и главата му е на крака ми. Все да е допрян до някой от нас...дори като излезем на вън не иска да бяга. Свършва си работата и седи до краката ми, май не е ,,истински кокер" :) Приемам съвети всякакви..........
П.П Забравих да кажа, че никак не е лаком и ми е невъзможна да го изкуша с каквото и да било. Тоест, няма как да го наградя когато трябва. Не ще никакви кучешки лакомства, виж за краставици умира....

#406 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 11:21 AM

Показване на мнениетоБискит, в 08 July 2013 - 09:40 AM, написа:

И такааа, изчетох цялата тема! Първата страница-няколко пъти. Имам кокер от две седмици. Той е на 9 месеца. Много мил и любвеобилен. Влюби се от пръв поглед в съпруга ми и това май се оказа проблем. В момента, в който остане сам у дома започва неистов лай. Не прави никакви бели, нито гризе, нито къса, просто лае. Миналата вечер отидохме на гости в съседния вход и от терасата им се чуваше нашето куче. Естествено, няколко пъти си ходих до нас за да въдворявам ред. Излизам, връщам се и така сигурно 10 пъти. Стигнахме до 10 минути тишина и после същата работа. Затворих го в хола защото чува гласове от входа и лае, е, кучето му с куче отваря си вратата и ходи лае на входната, после бяга на терасата и така побърква целия квартал ( голямо гласище, голямо нещо). Всичките ни комшии са пенсионери и по цял ден си седят у дома. Вече ме предупредиха, че няма да търпят такова нещо. Сигурна съм, че и оплакване са написали, само чакат да се повтори още веднъж и ще го пуснат където трябва. Имаме котарак, обаче с него не се заиграват. Пълен игнор. Опитах с кожен кокал, изяде го за 1 час. Даваме му играчки разни-никакъв интерес. Когато сме у дома той ни е като сянка. Някой да мръдне и той е по петите му, просто не се отделя за секунда. Опитах да приложа съветите от първа страница, без особен ефект. Имам една стая, която в момента ползвам за склад (някой ден ще става детска) та си мисля, дали да не я направя кучешка за сега. Да му сложа там неговото губерче и да пробвам да го оставям там, дори когато сме си у дома....Всичко ми се вижда толкова трудно, та чак невъзможно :( В момента съм в отпуск и имам достатъчно време да се занимавам с него, но само като си помисля, че септември като почнем работа ще трябва да седи по цял ден сам....имам време до тогава, но не знам дали ще се справя. Няма да мога да се разделя с него в никакъв случай! Той е второто ми детенце. Просто не мога да си обясня каква е тази болезнена зависимост дето изпитва да е все до някой. Сега лежи под масата и главата му е на крака ми. Все да е допрян до някой от нас...дори като излезем на вън не иска да бяга. Свършва си работата и седи до краката ми, май не е ,,истински кокер" :) Приемам съвети всякакви..........
П.П Забравих да кажа, че никак не е лаком и ми е невъзможна да го изкуша с каквото и да било. Тоест, няма как да го наградя когато трябва. Не ще никакви кучешки лакомства, виж за краставици умира....

Здравейте,понеже и аз си имам малко гласовито куче(мини шнауцер) съм чела доста за проблемите с лаенето
При нас е обратното,когато сме в къщи лае при най маилкия шум навън,но ако е сам няма да разбереш че има куче в къщи,не зная дали се страхува като е сам или не счита за нужно да лае като няма кого да предупреждава
От собствен опит съм разбрала че една голяма разходка преди да излезете може да свърши работа,ако е изморен достатъчно няма да му хрумне да лае
Ако сте опитали всичко и няма подобрение едно крайно и не особенно хуманно решение са специалните нашийници (доколкото знам има два вида-едните са електрически а другите пускат нещо като газ който не харесва на кучетата)
Не са вредни за кучето,но и не са особенно приятни,хубавото е че кучето бързо отвиква да лае и нашийника е временен
User's Signature

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение

#407 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 12 July 2013 - 12:02 PM

Показване на мнениетоdanah, в 12 July 2013 - 11:21 AM, написа:

Ако сте опитали всичко и няма подобрение едно крайно и не особенно хуманно решение са специалните нашийници (доколкото знам има два вида-едните са електрически а другите пускат нещо като газ който не харесва на кучетата)
Не са вредни за кучето,но и не са особенно приятни,хубавото е че кучето бързо отвиква да лае и нашийника е временен

Обяснете защо не са вредни (доколкото знаете,което е равно на нищо) ?
А и знаете ли как се отразява една голяма разходка на малко кученце? Особено ако е съпроводена с интензивно движение...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#408 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 12:52 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 12 July 2013 - 12:02 PM, написа:

Показване на мнениетоdanah, в 12 July 2013 - 11:21 AM, написа:

Обяснете защо не са вредни (доколкото знаете,което е равно на нищо) ?
А и знаете ли как се отразява една голяма разходка на малко кученце? Особено ако е съпроводена с интензивно движение...

1)ако прочетете внимателно доколкото знам се отнася за видовете нашийници а не за това дали са вредни

2)не съм компетентна защото не съм ги ползвала,но съм доста любознателна и мнението ми е подчертавам -ако нищо не помага,могат да се използват

3)извадки от пресата:
Всеки път, когато вашето куче излае, нашийникът ще изпуска безвреден хипоалергенен спрей от цитронела, който ще спира лаенето на вашето куче. С течение на времето повечето кучета, постепенно спират да лаят.
Предлага се с две нива на спрей и прозрачен индикатор за следене на оставащото количество.
**

Нашийника се активира от вибрациите при кучешкият лай. Кучето Ви бързо ще се научи да асоциира своето лаене със ултразвуковият сигнал от нашийника. Това е ефективна тренировка за вашето куче да не лае постоянно и да побърква съседите както и Вас, а и същевременно напълно безвреден за вашето куче.

Устройството има възможност за настройка - да се активира при ръмжене и не много силен лай, ила да се активира само при силен лай.

4)никъде не съм писала за разходка съпроводена с интензивно движение...макар че едва ли ще навреди,моето куче е малка порода но бяга с мен всяка сутрин по 1 час,не му е навредило по никакъв начин

5)не искам да се впускам в безкраен спор за това дали са вредни нашийниците,както казах не съм компетентна но ако трябва да избирам дали да се разделя с кучето си или да му сложа нашийник дори няма да се замисля
User's Signature

#409 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 02:00 PM

Госпожо ,
в пресата пише ,че и Елвис е жив,но виждал ли го е някой?
А що се отнася до т.5 , прочетете написаното под мнението ми.....ако желаете,разбира се .
Нали именно на това залагат всички производителите на ел. нашийници и други анонимни наказания - на такива "препоръчители" като Вас. И друго ще Ви кажа : не сте първата жертва ( вероятно сте разбран човек и милеещ за кучето си стопанин),която заради незнание как да се справи с даден "проблем",намира решение в навид разумното ( Иван Павлово ) откритие ..... Само че то няма нищо общо с болката и наказанията.
User's Signature

#410 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 02:27 PM

Последното което бих искала да направя е да навредя на някое куче и както два пъти съм подчертала бих го ползвала ако съм изчерала всички други варианти
Ние се преборихме с проблема с разходки и награди за послушание.
Лаенето навън го решихме много лесно с воден пистолет,пръсках го с малко вода ако лаеше без причина или по хора
Както и да е,съжелявам ако съм подвела някого и успех с малкото кокерче :re_037:
User's Signature

#411 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2013 - 04:40 PM

Благодаря за ценната информация ! Беше ми от полза ! :) :vb_024:

#412 Потребителят е офлайн   Habits Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2013 - 09:41 AM

Да сложиш нашийник против лаене на куче е същото като да ти сложат на теб нашийник против говорене... Как ще се почустваш ?
Разчитайте повече на комуникацията си с кучето и изграждането на взаимно доверие.
Тези допълнителни джаджи за мен са абсолютни глупости.

#413 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2013 - 10:47 AM

Показване на мнениетоHabits, в 31 July 2013 - 09:41 AM, написа:

Да сложиш нашийник против лаене на куче е същото като да ти сложат на теб нашийник против говорене... Как ще се почустваш ?
Разчитайте повече на комуникацията си с кучето и изграждането на взаимно доверие.

Основна грешка при някои хора е че третират кучететата си(основно декоративни и малки породи) като хора.Те не са хора- колкото по-бързо го разберете вие толкова по-добре за кучето!
Аз също съм против нашйиниците....Но,ще ви дам един пример:
Младо семеиство с куче което лае доста силно,нямат големи проблеми със съседите и си карат така.
Момичето забременява,ражда и тогава почват проблемите,кучето лае по бебето през цялото време,затварт вратата на детската а то буквално вие отпред.Виждат се в чудо,викат възпитател но когато е там кучето се държи добре,както и да е не успява да им помогне.Мъжът предлага да дадат кучето на родителите му,на същия ден жената поръчва каишката...краят ще оставя на фантазията ви.

П.С Аз вярвам че повече хора от колкото кучета се нуждаят от такава каишка!
User's Signature

#414 Потребителят е офлайн   kaleksandrova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2013 - 09:37 AM

Искам съвет от някой, защото вече ще се побъркам!! Йоркшерският ми териер на 4 месеца от скоро излиза навън, но при всяко излизане, независимо дали излизам с него или го оставям сам се скъсва да лае. Оше докато ме види да взимам ключовете или докато почна да се обувам се започва един неспирен лай, дори когато му сложа каишката не спира, чак като сме навън вече се успокоява... и така е всеки път щом усети, че се приготвям и не само към мен, а към всички. Дори като имам гости и решат да си заминават, той почва да лае супер силно и не спира бързо, това лаене ме побъркваа, Пробвала съм със НЕ, също да му говоря спокйно, с лакомства...изяжда ги и продължава с лаенето, а лае много силно, дори са ми се оплаквали съседи.АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА СПОДЕЛИ КАК ГО Е РЕШИЛ, ЗАШОТО ТОЗИ ЛАЙ МЕ ПОБЪРКВА И ВСЯКО ИЗЛИЗАНЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В КОШМАР!!! Другия ми проблем е , че сутринта докато спим, кати чуе майка ми да става, която се сабужда доста рано и се започеа едно скимтене драскане на вратата и съответно лаене докато не му отворя всеки път ме събужда. Дали това е защото е малък и ще свикне с времето или проблема е по сериозен? Моля за съвет!!! :(

#415 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 01 August 2013 - 11:52 AM

Предполагам,че проблема с лаенето се е породил откакто излиза.Моят съвет е да научиш кучето да лае по команда,аз лично така съм постъпвал.Значи когато се приготвяш и го видиш,че аха-аха да залае му дай команда ЛАЙ или ГЛАС по твой избор и като залае го похвали и почерпи,съответно когато лае без команда не получава нищо.С времето ще почне да лае само по команда,давай ку командата по време на разходка,преди ядене на разнообразни места и обстоятелства.Важно е да не го поощряваш ако лае без причина.А за другиа проблем в колко часа му е храненето,има ли режим,да не би да закъснявате с храненето или да няма точен режим.Ако не е така и всичко е точно просто изчакайте да се успокои и тогава излезте от стаята без да го пускате вътре.

#416 Потребителят е офлайн   Habits Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 08:56 AM

Показване на мнениетоdanah, в 31 July 2013 - 10:47 AM, написа:

Показване на мнениетоHabits, в 31 July 2013 - 09:41 AM, написа:

Основна грешка при някои хора е че третират кучететата си(основно декоративни и малки породи) като хора.Те не са хора- колкото по-бързо го разберете вие толкова по-добре за кучето!
Аз също съм против нашйиниците....Но,ще ви дам един пример:
Младо семеиство с куче което лае доста силно,нямат големи проблеми със съседите и си карат така.
Момичето забременява,ражда и тогава почват проблемите,кучето лае по бебето през цялото време,затварт вратата на детската а то буквално вие отпред.Виждат се в чудо,викат възпитател но когато е там кучето се държи добре,както и да е не успява да им помогне.Мъжът предлага да дадат кучето на родителите му,на същия ден жената поръчва каишката...краят ще оставя на фантазията ви.

П.С Аз вярвам че повече хора от колкото кучета се нуждаят от такава каишка!

А не е ли по-добре да се замислиш защо кучето лае?
Ревност, не достатъчно отделено време за игра и занимание с кучето или нещо друго.... За всичко си има причина. И вместо да се слагат някакви вредни джаджи, които могат допълнително да сбъркат кучето, може да се обърне внимание на причината на всичко....
Да, това отнема време, но все пак като си взел куче, значи си поел отговорност за неговия живот.

#417 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 10:01 AM

Цитат

Ревност, не достатъчно отделено време за игра и занимание с кучето или нещо друго.... За всичко си има причина. И вместо да се слагат някакви вредни джаджи, които могат допълнително да сбъркат кучето, може да се обърне внимание на причината на всичко....
Да, това отнема време, но все пак като си взел куче, значи си поел отговорност за неговия живот.

Чихуахуа

Големина: Малко
Податливост на тренировка: Ниска
Поддръжка на козината: Ниска
Падане на козината: Средно
Нужна тренировка: Ежедневни разходки
Ниво на енергията: Средно
Пазене: Високо, лае и хапе непознати
Добри с деца: Да, с по-големи и мили деца

Уелско Корги Кардиган

Големина: Малко/ Средно
Податливост на тренировка: Висока
Падане на козината: Средно/ Високо (според сезона)
Нужна тренировка: Ежедневна разходка
Пазене: Лае
Добри с деца: Да, с големи и внимателни деца

Бигъл

Пазене: Средно, лае срещу непознати
Добри с деца: Да

Мога да ви дам още 50 примера за породи кучета със заложено пазене-високо
Те просто си лаят,много често при най-малкия шум навън.
Така че преди да започнем да съдим хората за "невъзпитаното" им куче и тяхната "некадърност" нека се замислим

#418 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 10:39 AM

Показване на мнениетоdanai333, в 20 August 2013 - 10:01 AM, написа:

Цитат

Чихуахуа

Нужна тренировка: Ежедневни разходки
Пазене: Високо, лае и хапе непознати
Добри с деца: Да, с по-големи и мили деца

Уелско Корги Кардиган

Големина: Малко/ Средно
Податливост на тренировка: Висока
Падане на козината: Средно/ Високо (според сезона)
Пазене: Лае
Добри с деца: Да, с големи и внимателни деца

Бигъл

Пазене: Средно, лае срещу непознати
Добри с деца: Да

Мога да ви дам още 50 примера за породи кучета със заложено пазене-високо
Те просто си лаят,много често при най-малкия шум навън.
Така че преди да започнем да съдим хората за "невъзпитаното" им куче и тяхната "некадърност" нека се замислим

Сега ако ( както сте си направила труда да постнете тези непоклатими факти ) можете и да обясните как да се преведат на общодостъпен език характеристиките ,
голяма услуга ще направите на четящите .
Особено : податливост на тренировка .
User's Signature

#419 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 11:23 AM

Цитат

Сега ако ( както сте си направила труда да постнете тези непоклатими факти ) можете и да обясните как да се преведат на общодостъпен език характеристиките ,

Заради иронията която струи от поста ви едва ли има смисъл да ви отговарям...
Хайде вие да си тълкувате податливост на тренировка например

пудел-висока и Чихуахуа-ниска

голден ритривър-висока и бигъл-ниска

Май не е много трудно да се сетиш как да си го преведеш

#420 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2013 - 02:57 PM

Показване на мнениетоdanai333, в 20 August 2013 - 11:23 AM, написа:

Цитат

Заради иронията която струи от поста ви едва ли има смисъл да ви отговарям...
Хайде вие да си тълкувате податливост на тренировка например

пудел-висока и Чихуахуа-ниска

голден ритривър-висока и бигъл-ниска

Май не е много трудно да се сетиш как да си го преведеш

Така е. Когато човек е написал ( или както е при вас ) нещо с надеждата да е полезен ,без да влага смисъл да си го обясни , наистина е трудно за отговор.
Ако виждате тренировката като нарочно занимание , осъществено от стопанина или треньор ( застанал с широко разтворени крака , навити ръкави и ръце зад гърба ) , акуратно разположил уреди и очакващ кучето да се строи немедленно , грешно мислите . И не само вие - всеки , който отглежда куче .
Аз моите кучета не ги тренирам ,защото те имат възможността да наблюдават какво се случва около тях ( и вкъщи и навсявкъде ) и сами да стигат до решения.
Чихито да не би да е по-тъпо от която и да е порода и да не може да се настрои към живот в семейството ? И това без значение кой и как го отглежда - поведението му ще е отражение на случващото се . Да ,но това не е "тренировка " - така ще се изкажете ,нали ? А какво е - наверно безцелно съществуване ...
В една друга тема писахме за кучетата живеещи на улицата . На тях как им вървят работите според вас ,като там пък никой не ги "тренира" ? На този въпрос не искам да отговаряте ,че съвсем ще се оплетете .
User's Signature

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Не можеш да публикуваш нова тема