Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#381 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 19 September 2012 - 07:43 PM

Въпросът не е в объркването - останах с впечатление,че то остава постоянно само.Ами тогава и Вие и съпругът Ви наблюдавайте в кои случаи /ако въобще във Ваше присъствие то се впечатли от нещо/ определени предмети стават обект на изучаване.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#382 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2012 - 08:39 AM

Сигурно съм го изкарала така вживявайки се прекалено :rolleyes: , обаче това е защото все се притеснявам, че е самотен, когато е сам. Разбирам, че не съм единственият човек на света, който трябва да ходи на работа, затова се старая да му създам среда, в която да не му е самотно и скучно, когато ме няма, и най-вече опасно - защото кремът за лице и кабелите, знам, могат да са опасни. Мисля си, че историята със боклука и след това със сдъвканите предмети, е следствие именно от това. Затова ми бяхте много полезни и пак благодаря за вниманието.
Сега правим точно номерът с играчките - когато иска да се забавлява с нещо, с което е по-добре да не се - даваме му играчки. Казваме му "Не!", когато започне да обикаля около кофата, например, и го хвалим за играчките.
И знам, че накрая всички ще са доволни.
Благодаря за помощта. :smile:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#383 Потребителят е офлайн   borislavpenchev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2012 - 11:24 AM

Здравейте имам хъски на 5 месеца, което не спира да вие когато излезем. Кучето е от около месец у дома и общо взето е послушен. През деня, когато се налага да е сам седи у приятели. Вече 3 ден опитвам със сериите излизания, като изкарва максимум 5 мин тих. Странното е, че първите няколко пъти седи 5 мин и е тих след което започва лекичко да скимти и след час и половина влизане и излизане от моя страна вече вие силно. Първите дни изкарваше и доста повече време сам 10-15 мин, но вече не. Имам чувството, че нещата се влошават. В никакъв случай няма да го изоставим, но все пак живеем в блок, в който повечето комшии са възрастни не проявяват никакво разбиране.
Моля ако някой има предложения как да се справим нека сподели. Също ако има специалист, който се занимава с подобни поведенчески проблеми или някакви медикаменти подходящи за възрастта.

#384 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2012 - 08:38 PM

Здравейте, имам невероятен проблем с оставянето на кучето само вкъщи... Започва да унищожава всичко наред. Постоянно ми раздира матрака, баба ми докато го зашие той пак го къса. Днес като се прибрах беше накъсал възглавница и цялата ми стая беше в пера ( баш като по филмите), накъса килима, нагриза мебелите. Оставях го на терасата преди като няма никой вкъщи, но вече става студено и няма как да седи с часове, а и вали дъжд и се мокри. Когато е сам за половин един час няма проблем, но остане ли по дълго сам и става страшно. Родителите ми вече луднаха покрай кучето и искат да го махам, а толкова време е било с нас и вече е част от семейството и не искам да се разделям с него...
User's Signature

Качена снимка

#385 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2012 - 03:20 PM

Много в говорено по темата...метод с клетка. Трябва и да се чете.

#386 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 06:37 PM

Чела съм я темата, но просто нямам финансовата възможност за клетка.
User's Signature

Качена снимка

#387 Потребителят е офлайн   gnl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2012 - 11:06 PM

Здравейте ,

имам нужда от съвет.

Имам боксер - женски на 5 месеца .Голяма сладурана. Кучето е много добре възпитано , още преди да я взема бях прочел темите тук и действах стриктно с обучението .

Проблемът е , че аз работя вкъщи .Дизайнер съм .Това за кучето е добре :) свободно време достатъчно за игра и забавление.....

НО...проблемът идва когато оставям куч сама - не се случва често - веднъж седмично за 3 часа - време за ресторант или нещо подобно. Куч не лае или скимти - за това се погрижих още в началото.

Прави пакости........На този етап имам една свободна стая - 3х3 метра , която е празна ( поне следващите 6 месеца ) и когато излизам вече я оставям там. Оставям и играчки , нейното легло , моя тениска...........Преди да изляза я разхождам. Правим една огромна игра с фризбито примерно.След това я храня пак .Не излизам веднага , чакам да се успокой - общо взето всичко както трябва.

Когато се прибера не се нахвърлям веднага да я гушкам ( макар че трудно се устоява ) , не я бия или наказвам.

Но явно не се чувства добре сама , тъй като е започнала да "копае вратата" , отделно пишка задължително в стаята.

От тези неща и от това , че е постоянно с мен заключвам , че има страх от раздяла .Искам да направя тази стая на офис , така че няма да мога да и я подаря.Дали с времето ще мога да я оставям сама без да се притеснява и без да прави бели - апартамента е след голям ремонт и не ми се иска да го съсипва ( направих го преди 3 месеца ).Дали ще отшуми с времето - някои казват , че като порасне ще престане ?!?

Мога ли да да и купя клетка и да я приуча да седи там - боксера не е ли голям за това?Цял живот ли ще трябва да я оставям в клетката/да я използвам или само докато порасне ?

Другата алтернатива е терасата - да я остъкля и да я оставям там - това удачен вариант ли е?

Поздрави

#388 Потребителят е офлайн   nulina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 November 2012 - 11:22 AM

Здравейте и от мен!
Ще се постарая да бъда кратка, за да не ви отегчавам и да ми дадете съвет.
Имаме си в къщи френски булдог на почти 4 месеца, знам че е рано да изисквам много от нея, но все пак навреме трябва да оправя проблем преди да е настъпил. Има си клетка седи си в нея всичко е ОК, изкарваме я на разходки и като се приберем се мием и всичко както си му е реда, но като я пусна да се разхожда в коридора и банята а ние се седим в хола, почва да размотава тоалетна хартия, да си играе с някой чехъл или обувка и само след най-много 15 минути сии е свършила нещата, които си върши по принцип навън и така на всеки 20 до 40 минути, това е докато сме тук все пак в апартамента, а какво може да стане ако е сама найстина и пусната незнам, защото докато ни няма, което се случва за няколко часа на ден тя си е в клетката (само не ме корете, че седи в клетка, широка е обръща се, но все пак не прави бели и порази а само нужди :mad:, което незнам вече как да избегна), понеже апартамента след основен ремонт на 100% и не можем да си позволим втори. Кажее ми как да избегна тези неща докато см тук, за да мога да предотвратя други и да я оставяме пусната. Благодаря предварително!

П.С. Моля, за да не бъркам темите някой да ми отговори и в темата Френски булдог (проблеми), която малко е позабравена :wink:
User's Signature

Качена снимка

#389 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2012 - 01:15 PM

Показване на мнениетоnulina, в 19 November 2012 - 11:22 AM, написа:

Здравейте и от мен!
Имаме си в къщи френски булдог на почти 4 месеца, знам че е рано да изисквам много от нея, но все пак навреме трябва да оправя проблем преди да е настъпил. Има си клетка седи си в нея всичко е ОК, изкарваме я на разходки и като се приберем се мием и всичко както си му е реда, но като я пусна да се разхожда в коридора и банята а ние се седим в хола, почва да размотава тоалетна хартия, да си играе с някой чехъл или обувка и само след най-много 15 минути сии е свършила нещата, които си върши по принцип навън и така на всеки 20 до 40 минути, това е докато сме тук все пак в апартамента, а какво може да стане ако е сама найстина и пусната незнам, защото докато ни няма, което се случва за няколко часа на ден тя си е в клетката (само не ме корете, че седи в клетка, широка е обръща се, но все пак не прави бели и порази а само нужди :mad:, което незнам вече как да избегна), понеже апартамента след основен ремонт на 100% и не можем да си позволим втори. Кажее ми как да избегна тези неща докато см тук, за да мога да предотвратя други и да я оставяме пусната. Благодаря предварително!

П.С. Моля, за да не бъркам темите някой да ми отговори и в темата Френски булдог (проблеми), която малко е позабравена :wink:

Здравейте nulina,
много добре сте го обяснила,а сигурно има и още,но нека Ви попитам нещо : защо кучето се държи по този начин ?
User's Signature

#390 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2012 - 01:22 PM

Показване на мнениетоgnl, в 13 November 2012 - 11:06 PM, написа:

Здравейте ,

имам нужда от съвет.

Имам боксер - женски на 5 месеца .Голяма сладурана. Кучето е много добре възпитано , още преди да я взема бях прочел темите тук и действах стриктно с обучението .

Проблемът е , че аз работя вкъщи .Дизайнер съм .Това за кучето е добре :) свободно време достатъчно за игра и забавление.....

НО...проблемът идва когато оставям куч сама - не се случва често - веднъж седмично за 3 часа - време за ресторант или нещо подобно. Куч не лае или скимти - за това се погрижих още в началото.

Прави пакости........На този етап имам една свободна стая - 3х3 метра , която е празна ( поне следващите 6 месеца ) и когато излизам вече я оставям там. Оставям и играчки , нейното легло , моя тениска...........Преди да изляза я разхождам. Правим една огромна игра с фризбито примерно.След това я храня пак .Не излизам веднага , чакам да се успокой - общо взето всичко както трябва.

Когато се прибера не се нахвърлям веднага да я гушкам ( макар че трудно се устоява ) , не я бия или наказвам.

Но явно не се чувства добре сама , тъй като е започнала да "копае вратата" , отделно пишка задължително в стаята.

От тези неща и от това , че е постоянно с мен заключвам , че има страх от раздяла .Искам да направя тази стая на офис , така че няма да мога да и я подаря.Дали с времето ще мога да я оставям сама без да се притеснява и без да прави бели - апартамента е след голям ремонт и не ми се иска да го съсипва ( направих го преди 3 месеца ).Дали ще отшуми с времето - някои казват , че като порасне ще престане ?!?

Мога ли да да и купя клетка и да я приуча да седи там - боксера не е ли голям за това?Цял живот ли ще трябва да я оставям в клетката/да я използвам или само докато порасне ?

Другата алтернатива е терасата - да я остъкля и да я оставям там - това удачен вариант ли е?

Поздрави

Здравейте,
ако позволите бих се осмелил да Ви попитам (както и потребителката nulina) защо кучето проявява това поведение? И още един въпрос : какво постигнахте за тези месеци във връзка с възпитанието,имайки предвид възрастта на бебето?
Благодаря Ви предварително .
User's Signature

#391 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2012 - 04:50 PM

Показване на мнениетоnulina, в 19 November 2012 - 11:22 AM, написа:

Здравейте и от мен!

Здравейте, Нулина!

Как "казвате" на кученцето си, че одобрявате някое негово действие и как - обратното? 4 месеца са много малка възраст, че едно куче да е придобило определени добри навици, хигиенни или поведенчески. Изисква се последователност, търпение и повторения от ваша страна. Тук, във форума има такава тема за хигиенните навици. Ето ви друг синтезиран текст по въпроса как да се приучи кучето към хигиенни навици и свободно движение у дома, ако човек ползва клетка,:

Хигиенни навици

Аз не съм ползвала този метод с клетката, нито честото извеждане след всяко хранене, след събуждане от сън и преди лягане вечер. Просто извеждах кучето сутрин и вечер по едно и също време и го хранех в началото по три пъти, отново по едно и също време, така че чисто физиологично да придобие навик... и около 6-ти месец вече спрях да намирам локвички и други съкровища на тайни места:) Мн0го рядко съм се скарвала със строга интонация, ако на момента съм го хващала "в крачка", но не пропусках да го похваля, когато "работата" е свършена навън. Добре е да не учите кучето си да свързва разходката навън само с извършване на хигиенни навици, т.е. да е по-продължителна и свързана с интересно опознаване на света и себеподобните.

#392 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2012 - 05:09 PM

Здравейте ,

имам нужда от съвет.

Поздрави

Здравейте!

Прави пакости сладураната... и я оставяте в една празна стая. Това също е вид наказание за куче, което все още няма доверие в стопанката си, че не я е изоставила. Вместо такова изолиране и дълги разходки преди да излезнете за няколко часа, ползвайте времето си ефективно да научите сладураната да остава сама (като прочетете темата тук и действате стъпка по стъпка, оставате за 5-10 минути сама, затваряте вратата, връщате се, похвалвате я, ако всичко е наред и отново, като постепенно следващите дни увеличавате времето). Хубаво е и да научите кучето си на общо послушание (отново има темата във форума) и на някои навици напр. какво е нежелана пакост напр. да не се качва по мебелите без ваше разрешение:

Защо наказанието се проваля, какво върши по-добра работа?

#393 Потребителят е офлайн   nulina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 November 2012 - 10:59 AM

Благодаря за отговорите, но когато свършим нещо навън винаги я хвалим милваме, галим и т.н. веднага след като е свършила великите неща, а в къщи 15 минути по късно като свърши отново нещата, се карам и я елиминрам, т.е. не ѝ обръщам никакво внимание. Що се отнася до другия въпрос "Защо по този начин се гледа кучето", то отговора е: като сме си в къъщи си е с нас, ако е свършила беля е сама в коридора и банята, но когато ни няма е в клетката (написах в предния коментар, че не можем да си позволим втори основен ремонт, а е много енергична, живо кенгуро, скача мята се и т.н.). Поущряваме я по всички начини с изключение на един, от днес разходките ще бъдат със саламчета (между другото ш страшно лакума види ли гранули и откача), че явно и това трябва да опитаме, за да разбере, че навън има наградка, а в къщи има караници, ако и това не помогне ................... незнам. Сега ще изчета всичките коментари за Хигиенните навици, но сме готови и ние да се попревъзпитаме в името да доброто същителство. :be_107: дано постигнем ефект.
User's Signature

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   nulina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 November 2012 - 11:00 AM

:mg_062: Извинете два пъти се публикува отговорът ми.
User's Signature

Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   gnl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2012 - 01:56 PM

Ev.Mink

Кучето седи спокойно в другата стая с часове ако аз съм в апартамента - играе си , даже сега понеже е студено и съм оставил някои дрехи на радиатора да съхнат - не ги закача .Сама седи без проблеми до 1 час.

Иначе е много послушна - на дивана иска разрешение за да се качи. Чака разрешение за да започне да яде.и т.н. До момента не е направила нито една сериозна беля - гризене на обувки , тапети и т.н. . Единственото , което прави грешно е като я оставя за по-дълго да започва да се бори да излезне от стаята и явно от стес се изпишква....

#396 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2012 - 02:32 PM

Здравейте ,

имам нужда от съвет.

Имам боксер - женски на 5 месеца Кучето е много добре възпитано , още преди да я взема бях прочел темите тук и действах стриктно с обучението .

Поздрави

Защо не намалите темпото малко?Похвално е,че имате успехи във възпитанието,но така описано то по-скоро не Ви върши услуга...Кучето не е машина - не забравяйте това.
Аз също съм с боксер,но ....
Иначе адмираций за старанието.
User's Signature

#397 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2012 - 02:56 PM

Показване на мнениетоgnl, в 20 November 2012 - 01:56 PM, написа:

Ev.Mink

Кучето седи спокойно в другата стая с часове ако аз съм в апартамента - играе си , даже сега понеже е студено и съм оставил някои дрехи на радиатора да съхнат - не ги закача .Сама седи без проблеми до 1 час.

Иначе е много послушна - на дивана иска разрешение за да се качи. Чака разрешение за да започне да яде.и т.н. До момента не е направила нито една сериозна беля - гризене на обувки , тапети и т.н. . Единственото , което прави грешно е като я оставя за по-дълго да започва да се бори да излезне от стаята и явно от стес се изпишква....

Вижте,
след като боксерчето има основата на възпитание по-добре нека да е при Вас постоянно.Все пак нали затова човек отлежда кучето в дома си?
Не го карайте да се стресира в очакване на поредното "одобрение" и съпътстващото го повикване....Кому какво доказвате?
Добре е то да има възможност да играе с Вас,а когато работите дори (писал съм вече за това) присъствието Ви е достатъчно.То ще трупа опит даже само наблювадайки движенията,неволните възклицания,въздишките...Или Вие това го нямате за контакт и укрепване на връзката?
Ако е така нищо не правите.
User's Signature

#398 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2012 - 10:21 AM

Много боксеристи станахме!:) А сега сериозно, на 5 месеца кучето е бебе. Все още изгражда навици - време имате.
Боксера е изключително енергично и любопитно куче. Моя съвет е докато сте си вкъщи да го пускате в целия апартамент....винаги може да я наблюдавате и корегирате. Така кучето ви ще е пълно с наблюдения и емоции ( последното много изморява кученце)
Относно излизането...опитайте когато кучето е изморено, да излезете за 20 мин ( примерно) но не го затваряйте в една стая..нека шари в 2-3 помещения и да има кучешките си играчки. Като се върнете , без супер емоции, ако няма беля..похвалете и си вършете работата.... Увеличавайте времето навън.
Относно клетката...писах една тема по въпроса. Нашата е с дължина 107см. Важно е като е израстанло кучето, глават да не опира в тавана и.
Давам за пример нас, боксерката ми вече е на 11 месеца. Тя не прави бели и няма нищи изядено в нас. Не я затварям в клетката от както е 5-6 месечна. Но тя приема клетка за нейното място..и винаги когато иска да е на спокойствие си ляга там. Крие си там играчки и това не е място за наказания. Последното е много важно.
За конкретни въпроси - съм насреща.

#399 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2012 - 12:53 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 21 November 2012 - 10:21 AM, написа:

Много боксеристи станахме!:) А сега сериозно, на 5 месеца кучето е бебе. Все още изгражда навици - време имате.
Боксера е изключително енергично и любопитно куче. Моя съвет е докато сте си вкъщи да го пускате в целия апартамент....винаги може да я наблюдавате и корегирате. Така кучето ви ще е пълно с наблюдения и емоции ( последното много изморява кученце)
Относно излизането...опитайте когато кучето е изморено, да излезете за 20 мин ( примерно) но не го затваряйте в една стая..нека шари в 2-3 помещения и да има кучешките си играчки. Като се върнете , без супер емоции, ако няма беля..похвалете и си вършете работата.... Увеличавайте времето навън.
Относно клетката...писах една тема по въпроса. Нашата е с дължина 107см. Важно е като е израстанло кучето, глават да не опира в тавана и.
Давам за пример нас, боксерката ми вече е на 11 месеца. Тя не прави бели и няма нищи изядено в нас. Не я затварям в клетката от както е 5-6 месечна. Но тя приема клетка за нейното място..и винаги когато иска да е на спокойствие си ляга там. Крие си там играчки и това не е място за наказания. Последното е много важно.
За конкретни въпроси - съм насреща.

Нямаше да се учудвате ако Вашият Boxerfan желаеше?!....И щяхте да знаете,че Sami е всъщност първото куче-помощник за хора с увреден слух в България.
User's Signature

#400 Потребителят е офлайн   Anavar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 November 2012 - 09:57 PM

Здравейте.
Имам голям проблем с кучето си.Когато е само руши апартамента ми.До скоро си мислех че причината за това е че няма кой да го ограничи в игрите когато е само,но явно си има "СТРАХ ОТ РАЗДЯЛА СЪС СТОПАНИНА".
Поведението му отговаря на описаното в първа страница:

Подобно поведение се проявява изключително или предимно когато кучето е оставено само.
- То ви следва от стая в стая когато сте у дома.
- Демонстрира възторжено, неистово радостно посрещане, когато се прибирате.
- Проблемите се появяват всеки път когато ви няма, независимо за кратък или дълъг период от време.
- Кучето реагира с вълнение, потиснатост или тревога на подготовката ви да напуснете дома.
- Не обича да стои навън само.

Карал съм му се,сърдил съм му се(игнорирал съм го по ден-два) дори и бой е ял(с вестник през задника)....нищо не помага.До сега си мислих че ми го прави на инат.В последно време дори го връзвах когато излизам.Имаше ефект но само няколко дни....след това разцепи балатума в стаята,скъса няколко възглавници.....абе направо руши апартамента.
Просто няма как да не остава сам...ходя на работа,поне 9 часа ме няма и малкия е сам.
Моля кажете какво мога да направя за да спра това негово поведение в най-скоро време.Нямам възможност да му осигуря клетка. Осигурил съм му цяла стая,а той я руши.
Как да го накарам да не го прави?????
Когато съм в къщи всичко е повече от добре,много е привързан към мен,спи в леглото ми,дори иска да е завит иначе не ляга :) .. абе послушен е много.Хигиенните навици са на 6...дори като се преберем от разходка сяда пред вратата на банята и чака да му умия лапите.

Кучето е 6 месечен пит.
Моля кажете какво да направя,как да процедирам?

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни