Dog.bg Форуми : Ежедневни приказки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ежедневни приказки Говорилня :)

#101 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 19 June 2010 - 02:33 PM

Днес е първото състезание по спорт и обучение на Рита :smile:
Пожелайте ни късмет! :beer:
Може ли някакво инфо какви са критериите за оценяване на това състезание?Не можах да намеря в интернет :dry:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#102 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 June 2010 - 02:37 PM

Стискам палци!
Изобщо не знам какво е това състезание и много ще се радвам да споделиш. Кога, къде, какво представлява? Много се радвам, че има такова!
Успех!
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#103 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 02:50 PM

И ние стискаме палци!!! Рита ще се справи! :ba_025:

Наистина, какво всъщност е състезанието?

#104 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 03:00 PM

http://www.burgas.bg.../details/1/6141
Вчера бях на изложбата в Бургас,просто като наблюдател :md_064:
Разгледах планът на изложбата и видях,че днес е състезанието по спорт и обучение.
Говорих със съдиите,от 18:00 е записването,а от 19:00-състезанието.Обясниха,че е нещо като волна програма с изпълняване на команди и преминаване на препятствия,според мен Рита знае достатъчно и ще се запишем,ще е интересно преживяване(подкрепено със снимки естествено) :md_064:
User's Signature

#105 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 03:03 PM

Жалко, че при нас няма такива събития :dh_188:

Успех!!!

#106 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 03:07 PM

Благодаря :smile:
По принцип щяхме да заведем Рита вчера,когато беше изложбата за ловни кучета,но научих за изложбата прекалено късно,не знаех,че се допускат и неродословни кучета,много странно... :wa_048:
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 June 2010 - 08:24 PM

Във Варна ще се опитаме да организираме такова събитие след като закупим или построим сет за аджилити,ще има ии благотворителни инициативи за набиране на средства.
http://forum.dog.bg/...80%D0%BD%D0%B0/
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 June 2010 - 09:30 PM

З съжаление не можахме да се запишем :dh_188:
Но пък затова състезанието беше страхотно :md_064:
Имаше 6-има участници-лабрадор,2 амстафа,смеска и една малиноа.
Доста други кучета присъстваха,но само като наблюдатели.
Двата амстафа и малиноата изпълниха команда апорт,прескачане на препятствия и нападение на ръкав.
Смеската и стопанката му участваха с Free stile,но кучето се обърка в края на изпълнението.
Лабрадорът изпълни апорт,няколко стандартни команди и прескачане на препятствия.
Бяха подобрени два рекорда на гинес-държане на чихуахуа в ръка повече от 23 минути и задържане на чихуахуа на корема на стопанина(в този случай-съдията) повече от 18 минути.
Имаше безплатна консултация с ветеринар и се продаваха качествени храни на ниски цени.Имаше богат избор на храна(за хората) :ab_041:
Направих доста снимки,щях да се радвам да участваме с Рита,но явно това ще стане следващия път :md_064:
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 June 2010 - 10:47 PM

Хеххе, било е наистина хубаво! Дано по-често и на повече места се правят такива неща. Да покажеш някоя снимка :)
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#110 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 June 2010 - 01:36 PM

Показване на мнениетоsinioku4e, в 19 June 2010 - 10:52 PM, написа:

Хеххе, било е наистина хубаво! Дано по-често и на повече места се правят такива неща. Да покажеш някоя снимка :)

Имам проблем с USB-то на компютъра и не мога да прехвърля снимките на него,но вече са качени в лаптопа,при първа възможност ще ги смаля и кача тук :md_064:
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   PETIA75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 08:48 PM

и аз ще чакам снимки с нетърпение.но най-ми хареса това,че има безпородни.
дано другият път РИТА да може да участва.пожелавам ви късмет и да спечелите. :ba_025:

#112 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2010 - 04:18 AM

Отбивам се за малко само, че да се похваля :)
Тарата ходи! На каишка ходи! Ама ходи наистина, не просто да пристъпя едва-едва и да гледа нещастно със сълзящо оче. Ходи животното, души тревата и дриска по улиците. Туй последното не е чак толкоз за хвалба, въпреки, че асфалт се чисти по-лесно от трева...
И покрай останалото си хареса едно комшийско коте. Нормално ли е за куче на ръмжи на останалите кучета и се плаши от тях, а да маха опашка на котките?! Мислех да й намеря някое дребничко кротко кученце за другарче, но като гледам как вървят нещата, май ще се окаже коте... :ab_041: Само да им попадне в приюта някое хипоалергично, че инак ще се мре...

#113 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 July 2010 - 09:47 AM

Показване на мнениетоDamond, в 09 July 2010 - 04:23 AM, написа:

Отбивам се за малко само, че да се похваля :)
Тарата ходи! На каишка ходи! Ама ходи наистина, не просто да пристъпя едва-едва и да гледа нещастно със сълзящо оче. Ходи животното, души тревата и дриска по улиците. Туй последното не е чак толкоз за хвалба, въпреки, че асфалт се чисти по-лесно от трева...
И покрай останалото си хареса едно комшийско коте. Нормално ли е за куче на ръмжи на останалите кучета и се плаши от тях, а да маха опашка на котките?! Мислех да й намеря някое дребничко кротко кученце за другарче, но като гледам как вървят нещата, май ще се окаже коте... :ab_041: Само да им попадне в приюта някое хипоалергично, че инак ще се мре...

Хммммммм странна работа :zz_218:
Рита играе с всякакви кучета-малки и големи,но има страх от мопсове :zz_216:
Гони почти всички котки,но играе и се закача с Рик все едно е куче.Може би защото той беше първото животно,което видя след като я взехме.Ето го и него:Прикачена снимка
Вчера например я бях пуснала за кратко в задблоковото пространство за да играе с Бък(смеска между пекинез и пинчер),но той е доста стар(13 годишен) и не й обърна внимание.Рита хукна,подгони 4 котки,успешно ги подкара към дървото,щом всички се качиха на него,Рита дойде при мен,хвана повода си в ръката ми със зъби и ме заведе до котките,махайки доволно с опашка :ud_009:
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2010 - 10:51 PM

Ритата си е ловно куче, нали? Нормално е да гони котките, но щом и тя си има приятелче от котешкия род...Знам ли, може пък да не са видовисти (нещо като расисти, ама междувидови) просто и затова така да се получава :ab_041::D
Всъщност Тара даже ушите и очите си мие като коте....сигурно нещо се е объркало в самото начало още :mg_062::)

#115 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 July 2010 - 10:56 PM

Да,Рита е ловно куче,смеска между барак и дратхаар.Относно котките:тя ги подбира по цветове,въпреки,че доколкото знам кучетата виждат черно и бяло,ако котката е тъмни цветове(черна,кафява,пепелява и т.н.) я гони докато не я хване или качи на някое дърво,но ако пък котката е бяла,рижава или пъстра я смята за приятел и иска да играят. :ud_009:
Също ми прави впечатление,че напоследък си вдига крака,когато ходи по малка нужда,явно нещо е било объркано при създаването й :ab_041:
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2010 - 03:27 AM

A, това съм го виждала и при други женски - хем клякат, хем вдигат краче. Може пък да е по-удобно, знам ли :smile:
Чета по-нагоре за състезанието, много интересно звучи, дано успеете да участвате следващия път.
Ние ходихме наскоро на кучешко експо, имаше доста животинки за осиновяване, специалисти по поведение, изложение на различни храни и аксесоари (включително и вана-джакузи!), басейн за скокове на кучета, както и демонстрация на полицейски кучета. Ей това вече беше впечатляващо! Толкова добре дресирани немски овчарки бях виждала само по филмите. Реагираха не само на гласови команди, но и на жестове. Показваха как залавят престъпници, защитават партньора-полицай и не обръщат внимание на гърмежи. Само беше малко трудно да ги накарат да пуснат ръкава на "престъпника". Едното куче успя дори да си го отнесе със себе си като трофей :smile: Скоковете бяха също голямо шоу, тъй като кучетата не искаха да излязат от басейна...то и аз не бих искала в онази жега :smile:

#117 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 July 2010 - 09:31 AM

А къде се намираше кучешкото експо?Звучи доста интересно :smile:
Аз мисля,че Рита си вдига крака,за да не се изцапа,но не съм сигурна.А,забравих да я похваля,вчера направи стойка на гнездо от птица.Мисля,че я снимах,но не съм сигурна,ако намеря снимката ще я кача. :md_064:
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 July 2010 - 05:34 PM

Показване на мнениетоDamond, в 09 July 2010 - 03:23 AM, написа:

...Нормално ли е за куче на ръмжи на останалите кучета и се плаши от тях, а да маха опашка на котките?!

Блеки също не е много дружелюбен към други кучета, за разлика от котките, с тях иска да си играе. :ab_041:
С дребни породи и кученца бебешоци няма проблем, дори си има приятелчета - два пинчера и един джак ръсел, но от едрите все още се страхува и все ги ръмжи и лае по тях. Ще отнеме доста време, докато спре да се паникьосва при вида на едро куче, ако изобщо успее да го преодолее. Но работим усърдно по въпроса.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2010 - 01:47 AM

Сега съвсем вече ще им ръмжи на големите кучета :( Ходихме на едно езеро наблизо, на кучешкия плаж. Както си ходехме по пясъка, от водата дотича огромна немска овчарка, Тара се уплаши и изръмжа, а песът скочи отгоре й. Няма наранявания, но я търкаля из пясъка, докато успея да го хвана за нашийника и да го издърпам от нея. Предполагам, че ако е искал да я захапе, щеше, но все пак...Чудя се дали й скочи, защото му ръмжеше и искаше да й покаже кой е отгоре или просто е погледнал на нея като ловна плячка. на същото това изложение една специалистка разказваше как са преследвали и нахапали нейния пинчер в кучешки парк. И то първи е тръгнал лабрадор, което на мен ми звучи като фантастика. Но тя след това обясни, че големите кучета понякога не възприемат по-малките като представители на своя вид, а по-скоро като плячка.
После стопанинът на овчарката се извиняваше, но аз бях твърде уплашена, че да вдигна скандал. А трябваше! Трябваше да ги заплаша със съд! Как може да водят потенциално опасно куче на плаж и да нямат контрол върху него?! Ами ако ме беше захапал, докато го дърпах от Тара? Тогава съвсем нямаше кой да я измъква, горката.
Въпреки всичко кученце излезе герой...само след няколко минути се беше успокоила и нагази във водата, че да я измия от пясъка. Следвайки съветите на Сизър Милан, се старах да не й покажа собствената си уплаха и да не я съжалявам, тъй че психолигическата травма поне ни се размина.
Чудя се какво да правим занапред? Да я оставя ли да се души с големите кучета, защото повечето от тях наистина са кротки и махат опашки? Ако започна да я вдигам, съвсем ще се наплаши от тях, ако я оставям долу, има вероятно някое да й се хвърли пак.

@gngpaint
Сакраменто, Калифорния :) Таричка е американка...ама типична! Предпочита да се вози в кола пред ходенето и е с интелигентност около средната :ab_041: Но пък е обезоръжаващо сладка.

#120 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2010 - 03:39 AM

Мисля, че не сте много права да слагате куче което не познавате под името “Потенциално Опасно„. Не целя да убидя или да се заям със никого просто искам да се замислите върху моето мнение. Нито ви познавам нито съм присъствала на случилото се но от това което пишете изводът ми е..
Според мен не бива да бързате да съдите или да заплашвате човек който дори се е извинил и ви е съчувствал за случилото се!
Замислете се, вие имате животно, а животните са малко трудни за разбиране всеки собственик на куче е имал поне една такава неприятна случка. Но това не означава, че трябва да спрете контактите със кучета това само би задълбочило проблема и ще стане по зле. Това, че кучето нападнало вашето е било със по големи размери и е изглеждало страшно в мелето не означава, че е било по опасно (мога и пример да ви дам но едва ли ще ви се чете) размерите при кучетата не важат малките нападат големите без да им мигне, както и обратното но за това нападение има една провокация която е трудна за забелязване, в много от случаите кучето което първо скача е било провокирано от другото, но хората остават с грешно впечатление. Само един поглед придружен със леко сваляне на главата може да провокира другото куче, в този случаи кучето което е виновно не е това което налита а това което го е провокирало. Не бива да си мислим, че думите “потенциялно опасно„ трябва да се използват срещу всяко куче което се е збило. Все пак има едно АКО беше го ухапало но то не е т.е. само са се здърпали. Не можем да наречем убиец човек който не е убил никого, така, че продължавайте със разходките и не се притеснявайте от тази случка, гледайте да събирате кучето със по спокойна група кучета.
Пиша мнението си със риск да остана не разбрана и да ми се убидите но моите цели не са това.
Дано разберете какво имам в предвид.
Целувки от нашата Рита!
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни