Сега съвсем вече ще им ръмжи на големите кучета :( Ходихме на едно езеро наблизо, на кучешкия плаж. Както си ходехме по пясъка, от водата дотича огромна немска овчарка, Тара се уплаши и изръмжа, а песът скочи отгоре й. Няма наранявания, но я търкаля из пясъка, докато успея да го хвана за нашийника и да го издърпам от нея. Предполагам, че ако е искал да я захапе, щеше, но все пак...Чудя се дали й скочи, защото му ръмжеше и искаше да й покаже кой е отгоре или просто е погледнал на нея като ловна плячка. на същото това изложение една специалистка разказваше как са преследвали и нахапали нейния пинчер в кучешки парк. И то първи е тръгнал лабрадор, което на мен ми звучи като фантастика. Но тя след това обясни, че големите кучета понякога не възприемат по-малките като представители на своя вид, а по-скоро като плячка.
После стопанинът на овчарката се извиняваше, но аз бях твърде уплашена, че да вдигна скандал. А трябваше! Трябваше да ги заплаша със съд! Как може да водят потенциално опасно куче на плаж и да нямат контрол върху него?! Ами ако ме беше захапал, докато го дърпах от Тара? Тогава съвсем нямаше кой да я измъква, горката.
Въпреки всичко кученце излезе герой...само след няколко минути се беше успокоила и нагази във водата, че да я измия от пясъка. Следвайки съветите на Сизър Милан, се старах да не й покажа собствената си уплаха и да не я съжалявам, тъй че психолигическата травма поне ни се размина.
Чудя се какво да правим занапред? Да я оставя ли да се души с големите кучета, защото повечето от тях наистина са кротки и махат опашки? Ако започна да я вдигам, съвсем ще се наплаши от тях, ако я оставям долу, има вероятно някое да й се хвърли пак.
@gngpaint
Сакраменто, Калифорния :) Таричка е американка...ама типична! Предпочита да се вози в кола пред ходенето и е с интелигентност около средната

Но пък е обезоръжаващо сладка.