Dog.bg Форуми : Ежедневни приказки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ежедневни приказки Говорилня :)

#81 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 May 2010 - 04:38 PM

Абе, че прилича, прилича :) Ама това има типичното масивно телосложение на Лабрадора. Това е нещото което на мен не ми харесва при лабрадорите, изглеждат дебели, нестройни и трътлести табуретковци. Животинката от горната снимка си го има същото. Да не се обиди някой с лабрадор, това си е моят вкус, знам, че са страхотни кучовци. Та идеята ми беше, че Рита е доста стройна :smile:. И много се е разхубавила, станали са и едни хубави мустаците - поне на снимките така ми изглежда.
А аз попаднах на едни страхотни снимки на също толкова приличащо на твоето кученце. За съжаление обаче не знам нито кой им е автора, нито какво е кучето. От Интернет са:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#82 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 May 2010 - 04:52 PM

gngpaint, лабрадудъл-а не е признат изобщо като порода. Той също е смесена порода, макар и да има хора, които го развъждат, ходят по някакви изложби и т.н.

#83 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 28 May 2010 - 07:45 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 28 May 2010 - 04:57 PM, написа:

gngpaint, лабрадудъл-а не е признат изобщо като порода. Той също е смесена порода, макар и да има хора, които го развъждат, ходят по някакви изложби и т.н.

да,наясно съм с това,лабрадудъла е създаден в Австралия през 1970 година,не е признат като порода,но съществуват развъдници за него,мисля,че се издават и родословия,имам сайта на един от развъдниците за лабрадудъл в Австралия: http://www.valleyvie....com/index.html
но все пак Рита прилича на лабрадудъла особено в козината,главата и очите,но самото тяло на лабрадудъла е по-набито,Рита има стойката на майка си,бащата е неизвестен,инцидентът е станал когато кучетата са били пуснати на лов,родили са се около 7 малки,не съм сигурна,почти всички били взети за лов,останала само Рита и я докарали в Бургас.Попитах предишните й стопани какво е станало с малките,те си нямат и представа :dry: Как са вашите кучовци?Отдавна не съм качвала снимки,скоро трябва да се отчета :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#84 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 May 2010 - 05:09 PM

Да се разпишем и в тази темичка. Днес бяхме при доки за сваляне на конците от операцията, момчето се държа мъжки и не плака.
Само два пъти се опита да ритне док, но след като беше подкупен с една биксвитка, всичко мина нормално. :ab_041:
Доки му даде ново име, което единодушно бе прието и с него бе записан в паспорта, а за порода доки писа Кокер Шпаньол. :md_064:
И така, Джипси от днес носи името Блеки. По принцип не мислех да го променям, но Блеки ми хареса.
Освен това кучо е по-млад отколкото първоначално са мислили - оказа се, че е съвсем младо куче на приблизителна възраст 2г.
За рождена дата му избрахме 01.06.2008г, от което пък следва, че съвсем скоро ще имаме рожден ден :smile:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 07:32 PM

какво сваляне на конци? той не беше ли само кастриран? или и някаква друга операция се е наложила?
просто ми е странно.. юки като го кастрираха нямаше конци за махане..

иначе куч е сладурче.. още като му видях снимките в галерията се зачудих дали не е онова същото кученце търсещо стопани.. после от другата тема разбрах че не съм се заблудила..
странно ми е че в паспорта сте записали че е кокер, но май повечето доктори предпочитат така.. в първия паспорт ни бяха записали "самоед", въпреки че прасьо е около два пъти по-голям и с голямо нежелание в новия паспорт (защото го сменяхме, за да е валиден и в ЕС) написаха по мои инструкции, че сме кръстоска (въпреки че има поне 3 породи, на които можем да се оприличим и без проблем да си присвоим)..
най-забавното е че като ходих да се регистрираме в общината, срещу името на куч в тетрадката казах да напишат "микс" за порода и служителката (някаква заместничка) страшно учудено се изказа "яяя.. каква е тая порода "микс".. ей сега преди малко пак такова куче регистрирахме.. кажете каква е тая порода.. аз сигурно съм виждала"

а иначе за рожденната дата.. ние също сами си я определихме.. или по-точно вет определи приблизителна възраст и каза "тая дата харесва ли ти".. 15.09, което е и рожден ден на майка ми...
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 May 2010 - 08:51 PM

Син заек, тъй като при кастрирането не са ползвали резорбируеми конци, затова ходихме да ги махат. Но пък бяха само три кончета и кучо се държа достойно и като мъж. :smile: Иначе и аз се зачудих, че го записаха като кокер, ама карай.
Да видим сега в общината какви саги ще се разиграват при регистрирането. А датата на раждане аз я избрах, харесва ми. :md_064:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   PETIA75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 09:01 PM

КАТ ще чакаме снимки от първият му рожден ден в новият дом. :smile:

#88 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2010 - 05:34 PM

Забелязах, че Блеки, обича да си похапва тревица. Също като малко преживно животинче. :ab_041:
И предното ми куче, пасеше отвреме навреме тревичка, но черньо го прави на всяка една разходка, при това с някакво невероятно удоволствие...
Е, споделих си го. :smile:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2010 - 10:49 AM

Елате на Сангрия парти с Animal Rescue Sofia

Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец

Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!

06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Качена снимка

Ще се радваме да ви видим отново :be_107:

За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади
:be_107: :re_037:

Темата за Партито

#90 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 June 2010 - 09:49 PM

Показване на мнениетоgngpaint, в 12 April 2010 - 07:57 PM, написа:

Съседи притежават мъжко куче,смеска с австралийски териер,осиновено от приют в Италия.Наскоро им се роди бебе,кучето започна да ревнува,вече веднъж е щяло да скочи върху бебето,смятат да го махат,в момента го пускат за да се разхожда сам,от време на време се появява на една поляна с много кучета,някои хора са добронамерени към него,но други го гонят,скоро се появи на поляната докато около 7 кучета бяха пуснати,тръгна да пресича улицата и всички останали кучета тръгнаха след него,добре,че Рита не тръгна и тя.Дали не им биха били полезни някакви съвети относно възпитанието?До сега са го разхождали без повод,но от както се роди бебето му се обръща по-малко внимание и той ревнува.

Бенджи явно вече не е домашен.Преди малко се появи,беше подстриган и сресан,но му се брояха ребрата и каишката му вече я нямаше.Станал е доста страхлив,но успях да спечеля доверието му.Мислех,че ще се прибере,но той все още чака навън.Той е уникален,едно от най-сладурските кучета които съм виждала!Когато видя стопаните му ще попитам дали все още е техен.Едно такова куче не заслужава да бъде затрито на улицата.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:25 AM

Боже, как може да има такива олигофрени, като тези "стопани". За какъв .... са го взели от приюта в Италия - да го оставят да се затрие по улиците или в изолатора? Даже няма и нужда да ги питаш - направо пускай тема и обяви със снимки, поне някакъв шанс ще има така, преди да се затрие...
Рокси вчера как ми изкара акъла, чудо беше. Върна се от разходка с много тичане и се заби веднага на купичката с вода. Минути след това стомахът й се наду като плондер, направо изглеждаше страшно и бяхме на крачка от превъртането. За късмет като я вдигнах на задни крака изкара въздуха, та се разминахме само с подуването. Добре че има тези ветеринарни теми, че иначе едва ли щях да реагирам адекватно, а да изтървеш така младо и здраво животно... Днес слава богу стомахът й е ок, само дето аз нещо днес не мога да отворя очи.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#92 Потребителят е офлайн   PETIA75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2010 - 10:09 PM

ей това,аз него разбирам.взимаш си куче,гледаш го и като се роди бебче-хайде кучо навън...що за хора са това.поне да го бяха дали на някой да го гледа...

#93 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2010 - 10:19 PM

Бенджи изчезна.Нямам представа къде е :dh_188:
Скоро не съм срещала "стопаните" и не знам дали въобще е жив. :rf_011:
Има минимална възможност стопаните му да са си го прибрали,но ако беше така поне веднъж щях да го видя на разходка,блокът в който живее(ше) Бенджи е близо до нашия.
Но все пак има и шанс някой да го е прибрал,един човек с йорки направо се влюби в Бенджи :wub: Дано да го е осиновил,поне вече ще има отговорен стопанин.
Лека вечер от мен! :sg_196:
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 June 2010 - 03:37 PM

За щастие днес видях Бенджи,но беше доста наплашен,не искаше да идва и се стряскаше от всеки шум,изведнъж побягна на някъде,последвах го,седеше и чакаше пред входа където живее(ше)
Трябваше да тръгвам,като се върнах(след около час)той все още чакаше.Нямам представа дали все още има дом,така и не съм се срещала скоро със стопаните.
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 08:47 PM

Здравейте и тук :smile:

Не знам дали си спомняте Макси и мен, но набързичко да ви разкажа как е той. Вече сме на предполагаема годинка. Порастнал е, много е миличък , но и доста щур. Имам предвид ,че е от кучетата кипящи от енергия. У доам е ангелче, за толкова време като изключим бебешките му дни, никакви бели не прави. Налага се да го оставяме сам, както оставям къщата , така я намирам. Нищо не прибирам, не вдигам, не крия. Хигиенните му навици са супер. Като бебе миналото лято беше се научил на балкона. От както се извежда есента след последната ваксина, проблем никога не е имало да направи локвички или нещо друго у дома. Даже е имало няколко случай, като по-голям вече посред нощ да се върти/ нещо не му е било наред коремчето/, ставаме и му отваряме балкона. но не и не , иска навън. Та 2 -3 пъти в случай на нужда сме излизали в ранна сутрин около 4 ч. До тук всичко е ок, само ,че като излезем в парка и го пуснем е като ракета, не може да го стигнем. Веднага намира кучета и играе с тях. Сега малко като ,че ли поулегна, иначе викаш, не викаш няма идване. Сега слуша малко повече.Връща се на повикване и после пак заминава из парка.Пътува отлично в кола, като влезе все едно няма куче докато стигнем. Често го водим на вилата . На няколко пъти излиза на дълги разходки . Винаги се прибира, последния път беше слязал от вилата до къщата ни в Монтана, при това винаги е воден там с кола .Чудя м усе как се е оправил, но факт е ,че ни беше притеснил много.Накратко така я караме и чакаме съвсем да улегне, но...знае ли се.Просто е от много енергичните кучета или може би защото е се още млад.
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2010 - 11:31 AM

Аaaa, Макси си го спомняме - онова щурото куче, което скочи от 2 етаж и което успя да се настани трайно у вас Качена снимка Радвам се, че всичко е наред и че си е останал все така щурав.
Преди малко му видях и снимките - симпатяга!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#97 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 June 2010 - 03:32 PM

Привет и от нас с Блеки! :smile:
За момента всичко си върви наред, обичаме се, слушаме се и така..абе пълна идилия.
Още се учим да контактуваме с други кучета, че само това ни е проблема, но пък бавно, но славно напредваме в тази насока.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 June 2010 - 03:44 PM

Показване на мнениетоCatt, в 15 June 2010 - 03:37 PM, написа:

Привет и от нас с Блеки! :smile:
За момента всичко си върви наред, обичаме се, слушаме се и така..абе пълна идилия.
Още се учим да контактуваме с други кучета, че само това ни е проблема, но пък бавно, но славно напредваме в тази насока.

Може някой път Блеки и Рита да се разходят заедно :smile:
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 June 2010 - 04:25 PM

Показване на мнениетоgngpaint, в 15 June 2010 - 02:49 PM, написа:

С удоволствие, само се обади и ще нагласим разходката. :smile:
А какво става с Бенджи, някакви новини за момчето?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 June 2010 - 04:39 PM

Показване на мнениетоCatt, в 15 June 2010 - 04:30 PM, написа:

Показване на мнениетоgngpaint, в 15 June 2010 - 02:49 PM, написа:

С удоволствие, само се обади и ще нагласим разходката. :smile:
А какво става с Бенджи, някакви новини за момчето?

Никакви :dh_188:
Отново изчезна...
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »