Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори за кокери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори за кокери

#181 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2008 - 11:02 AM

идеята е добра, но вече има такава тема в Къщата на кучето
User's Signature

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 August 2008 - 02:06 PM

Да, в раздела къщата на кучето вече има такава тема, а ако не се лъжа и на още две други места има подобни теми. Проблема е голям, решенията малко, темата е емоционална и не рядко се стига до спорове. Затова е по-добре да си коментираме там, а не да правим нова тема.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#183 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 23 August 2008 - 02:26 PM

Като стана дума за бездомни кучета, ето едно което е приятелче на Бъди, много е добричко, една жена преди един месец го е водила да го обезпаразитят вътрешно и външно в приюта, мисля че е кастрирано, женско е, има някакво номерче на ухото и сега жената му носи храна и вода, тя има малко магазинче и то се мотае наоколо.И всеки път като излизаме на разходка и то идва при нас.Та вапроса ми е да давам ли на Бъди да се доближават? :blink:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#184 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 August 2008 - 02:31 PM

Ако Бъди е обезпаразитен навреме /вътрешно и външно/, ваксиниран навреме и нямат проблеми с кучето не виждам защо да не се доближават.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#185 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 23 August 2008 - 02:40 PM

Това куче се появи тук след обезпаразитяването, жената го доведе,а то е толкова добричко и миличко :wub:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#186 Потребителят е офлайн   terakoti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 01:31 PM

Здравейте на всички любители на кокери:)Ам...незнам дали тук е мястото на въпроса ми ,но имам проблем!Имам женски кокер,казва се Меранда.Днес правим 1 годинка и сме разгонени!Няколко пъти намирам червени точици по чаршафа където спи!Предполагам ,че е кръв.Търсих на доста места инфо за тези неща ,но нищо не намерих.Обръщам се към вас с молба да ми кажете всичко което знете по този въпрос:)!Дали вече може да стане мама,какъв е редът,колко време трае разгонването,колко време носи бебетата и всичко за което аз не съм се сетила да попитам!Благодаря ви мили хора предварително!!!!:)

#187 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2008 - 02:29 PM

така, първо, кучката е малка за разждане. тя е още недоразвита физически за това нещо. и след като сте намерили капки кръв - най-вероятно е разгонена. погледнете пишето - ако е поддуто, разгонена е. и съветите - намаляне на разходките. водене само на каишка до като не премине разгонването. избягване на места, където се водят мъжки кучета. повишено внимание от ваша страна - кучката е инициатор на импулсивни решения - бягство след мъжкар или неподчинение - за това не я пускайте. по реакцията на мъжките ще разберете кога разгонването е приключило и можете да се върнете към нормален режим. по време на разгонването не предизвиквайте мъжкарите (както домашните, така и бездомните) към съревнования, заради кучката. потърсете в зоомагазините има специални гащички за разгонени кучета, за да не цапа. относно "готовността й да стане мама" всички мисля тук сме против такива неща. предполагам, че кучето ви е без родословие и не е изследвано за наследствени или други болести (това, че е редовно обезпаразитявана и ваксинирана няма нищо общо) едно раждане не гарантира здраве за женската, нито е лечебно или задължително. всеки, който ви е казал, подобно нещо греши. ако попитате сериозно ветеринара си за това и той ще ви каже, че поне едно раждане за здраве е илюзия. бременността е опасна за кучката, може да възникнат проблеми. недай си Боже да направи фалшива бременност. още повече за какво са ви кученцата? не мислите ли и без тях има достатъчно без дом или съмнителна съдба? едно раждане изтощава женската, не й причинявайте излишни болки. ако имате желание да научите повече, моля кажете, аз ще ви насоча с линкове къде да четете още по тези въпроси. това е най-важното в общи линии...

иначе добре дошли с малката сладурана сред нас.  :wub: :wub: ще се радваме на нейни снимки и повече инфо за нея. тук всички обичаме кучетата си до полуда и сме готови на всичко за тяхното щастие и здраве. ако имате още въпроси - питайте. тук е правилното място!

и честит ви пръв рожден ден!!! :wub: :wub: да ви е жива и здрава и да ви радва много годините съвместен живот! погледнете темата за рождените дни, има хубави идеи :)
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:15 PM

От известно време се чудя и реших да попитам някой който вече има опит в тази насока.А именно-Как кокерите понасят зимата(снега)?Мисълта ми е много ли им е студено?Обличате ли им някакви дрешки?Нали все пак скоро ще започне да застудява и това ми се въртеше в главата  ;)

#189 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:27 PM

Ами  Голди в големия студ през зимата я обличам,а и много други го правят.Всъщност ако кучето трепери значи има нужда от дрешка,а нали са и глезени ,често се случва.Скоро и купих и дъждобран,ама още не сме го ползвали ;D А колко много се радват на снега,направо няма прибиране.... :wub:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:31 PM

violeta.di,а тези зимните дрешки за които казваш купуваш ли ги?Много са ми сладурски като гледам сники,но никога не съм се сещала да гледам по зоомагазините.Някой знае ли горе-долу на каква цена вървят?
violeta.di,може и малко нахално да ти прозвучи,но нямаш ли някоя снимка на Голди от зимата да видя как изглежда.

#191 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2008 - 07:39 PM

Виолета е много права - кокерите обожават снега!!!!!! нашият реве пред вратата да излезе на снега и наистина трудно се прибираме. не съм го наблюдавала да трепери. но съм решила да съм изобретателна зимата и да плета сама дрежка, за да видим колко ме бива :)но не е лошо да имате все пак нещо под ръка. а и си мисля - дрежка от магазин е доста скъпа, гледала съм. но как мислите - ако се купи бебешка? дали няма пак да стане? просто с цип и за две годишно примерно..
User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   Taraaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:45 PM

Цитат

Имам е дно въпросче:Кара е твърде дружелюбна към всички.Влиза някой в къщи и тя му се е нахвърлила да го облизва даже препиква като влези чужд човек.Ще влезне крадец,ще ни ограби а тя  ще го разцелува от глава до пети.Смятам че е достатъчно голяма вече за да проявява някакви инстинкти за пазене на територия от чужди хора,но не.Не съм казала че искам куче пазач,но едно "Джаф" при отваряне на външната врата няма да е лошо.  :(

и ние сме същите.. Въобще само като чуе вратата и е първи там но не да види кой влиза,познава ли го,а просто да му се порадва :) и да се изпишка от радост , но тези породи наистина са дружелюбни,но както казваш поне едно "джаф" да има :)

#193 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:47 PM

Ей сега разглеждах разни сайтове (он-лайн) за дрешки и цените найстина са доста високи  :rolleyes: Brani and Max,идеята ти за бебешките дрешки е доста добра и практична.Ти обличала ли си Макс?

#194 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:51 PM

За съжаление нямаме снимки с дрешки.Тъй като доста пъти съм кроила дрешки на Голди,но така и не ги уших,накрая и купих бебешко поларено.Закопчавам и го на гръбчето,а на раменцата направих две свивки,че стърчеше там и сега си има топло елече :blink:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2008 - 07:51 PM

Ми не съм го обличала, но зимата в която той се роди не беше студена. пък и той се роди на 26 ноември. докато минат ваксините и стана пролет почти. не е хващал студ. после вече беше голям и не е давал индикация, че му е студено. не искам да го навличам излишно и да се изнежва. дано и тази зима да е мека
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:57 PM

Благодаря много и на двете за точните и бързи отговори.Ще видя как ще започне зимата и дали ще му е студено на Бенджи и ще преценя дали има нужда от дрешки.Иначе той много обича да се гушка и като стане малко по-хладно бебето се бута под завивката на топло  ;D
От вчера си имаме нова придобивка-шапка.Тъй като ние с приятеля ми си имаме такива маскировачни тип каубойска и като ходим за риба си ги слагаме,та реших че Бенджи трябва и той да е като нас-нали е част от "семейството"  ;D Много е сладък и за мое учудване не прави опити да я махне.Утре ще го снимам малкия и ще ви покажа какъв рибар е  ;D

#197 Потребителят е офлайн   terakoti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 08:11 PM

:)Благодаря мн на Brani and Max за оказаната помощ:)само да кайа о6те не6то което съм чувала отностно този въпрос:)казаха ми  че кокерите са порода която трябвало мн да възпроизвежда (да ражда) иначе се образували някякви тумори или тем подобни заболявания и кученцата умирали!лично аз сам виждала куче с подобен проблем и едва я спасиха,колямо търсене на мажки беше,а горката жена направо се поболя от мисалта за ужаса...!дугото което знам е ,че ако ще се заплождат то това трябва да стане при второто разгонване!незнам много и затова питам!а за заплождането сега сигурно вече разбра защо искам да я заплодя?просто се уплаших като ми разказаха за кучето с проблема:)незнам дали е възможно но беше доста гадничко:(

а,ние двете ти благодарим за пожеланията за дождения й ден :wub:имаме си и подаръци:)голям кокал,нова купичка и нова каишка:):):)

#198 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 08:18 PM

Голяма илюзия е това, че ако не се заплоди кучката, се разболява.
Тумори винаги могат да се получат. Най-добрият начин да се предпази до голяма степен кучето от такива заболявания (освен тумори, пиометра например) е кастрацията.  Тя всъщност е доста препоръчителна за неродословните кучета, които няма смисъл да се заплождат, тъй като не се знае какви гени носят в тях и какво може да "излезе" после.

Така че спокойно - абсолютно нищо няма да й стане, ако не роди.  :blink: Просто не знам защо хората продължават да ръсят такива глупости.

violeta.di, какво представлява дъждобрана ви, т.е. като това ли е - тук
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#199 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2008 - 09:00 PM

значи спокойно мога да кажа, че всичко което са ти казали за раплождането е меко казано тъпо и чак се учудих кой е могъл да измисли такава простотия!!!!! второто разгонване е малко рано. пропускат се първите две - идеален вариант. след втората година кучето вече е оформено физически и съответно тялото му може да се справи с бременността. но това,което са ти казали е АБСОЛЮТНО невярно. съветвам те да не вярваш на всякакви простотии,които някои квартален разбирач е измъдрил. консултирай се с ветеринар преди да взимаш толкова сериозни решения. няма никаква опасност за кучето ти!!!!! с ръка на сърцето го твърдя и всеки вет, ще го потвърди. попитайте ветеринара си. както каза Жужито вероятност от заболявания на репродуктивната система се много вероянти при женски кучета, но по никакъв начин не зависят от броя раждания при кучета. най-добрият вариант е кастацията - добре за вас, добре за нея. но вие си решете и най-вече обсъдете тези неща с лекаря. не се доверявайте на разни пишман разбирачи,когато се касае за здравето на кучица. за тази работа си има лекари, на които това им е работата.
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   terakoti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 07:27 AM

супер че успях да ви набарам преди да направя някоя простотия:)ами аз затова питам,защото не съм сигурна в това което са ми казали:)и добре че попитах:)ние днес ще ходим на доктор за друго но и затова ще питам:)после пак ще пиша:)и дано да успея да я снимам че да кача някоя снимка:)а,и да питам пак,какво е най удачно да купя за сресването на ушите и изобщо на цялото тяло?вчера бях в магазина но то има толкова мн работи че направо се отказах!реших първо да поразпитам и после да копувам:)само едно си харесах което е за обирането на падналите косъмчета,сега мн се скубим:):):)мисля че ще е по-добре четка от гребенче вие какво ще ме посъветвате? ;)

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни