Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори за кокери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори за кокери

#201 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2008 - 08:22 AM

terakoti ние си купихме от онези,които от едната страна са с едри зъбки като стандартна четка,а от другата е с меки косъмчета с тях обираме космите,които падат,а с по едрите разресвам,а и ако сме обрали някой трън се махат така по-лесно,защото при нас това се случва доста често. ;)
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 08:29 AM

Аз имам и четка и гребен,но ползвам само гребена-четката не ми е удобна,а и Бенджи като я види бяга от ная.Гребена,който имам зъбците му са на две нива (през един са къс и дълъг) и самите забци се въртят,което прави разресването на заплетена козина по-лесно.А това което ме учуди най-много е че ми дадоха 5год гаранция за гребена  :o При по-голям интерес може да пусна снимка  ;)

#203 Потребителят е офлайн   terakoti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 08:33 AM

ами да ти кажа бих се зарадвала на снимка:)гребени ми показаха само едни метални а върхът им беше пречупен!мн страни:)благодаря предварително за снимката:)ако ти е по-удобно може да ти дам пощата си ?!

#204 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 08:50 AM

Снимките не са много хубави,но поне се надявам да разбереш горе-долу за какво става въпрос  ;)

#205 Потребителят е офлайн   terakoti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 09:02 AM

ахам:)благодаря sеsili :)след малко ще излизам и ще потърся:)снимките са добри:)

#206 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 09:04 AM

:sos:имам въпрос,дори не съм сигурна,че трябва да го публикуван в тази тема.предстои ни преместване,което означава,че ще смени нястото си на спане.вкъщи не спи при мен има си свое местенце,а сега ще трябва да свикне да спи с нас,в нова спалня.освен това в новото жилище също има двор,но на двора има друго куче ротвайлер и е женски,а той е момченце.притесняваме най-вече това дали ще се спогодят.РОТА е на двора,но когато трябва да излизаме ще минаваме покрай нея,а тя си пази територията доста ревниво.как да ги подготвя за бъдещите им срещи.те са се виждали 2-3 ти на разходки,но винаги тя е била вързана и с човек.страх ме е от реакцията й.лично моя не е аграсивен въобще,но за другото куче незнам.изпадали ли се в подони ситуации и как е най-удачно да се разрешат?
благодаря ви предварително ;)
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   terakoti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 09:57 AM

тъкмо се върнахме от доктор:)да прави сте ,малка е още за мама:)на 2-та годинка:)но се оказа и че е слабичка:(само 10 кг е:(не е мн лакома!странно за един кокер!:)смених и гранулите но май не е от тях!незнам от какво е:)може би защото е разгонена:)ще видим:)

#208 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 10:06 AM

Хриси, на този въпрос никой не може да ти отговори с точност, защото не знам характера на ротвайлера, можем да се опитаме да ти помогнем след като направите първата среща на двете кучета, при която трябва и ти да си там и собствениците на ротвайлера ! Чак тогава можеш да се обърнеш за помощ към собствениците на ротвайлери, на кокери и който друг може ;) Това е личното ми мнение, но смятам, че е така, можем да ти дадем съвети или да ти дадем никовете на специалисти и да им пишеш ЛС, за да ти дадат съвет - какво да направите всички, когато срещате двете кучета ;) А за спането, никъде няма да отиде, ще се научи, но не го стресирай, не му се карай, че да не стане така да не иска да спи при вас, дръж се спокойно, може пък веднага да се метне и да си спи при вас ;)
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 10:14 AM

HRISI_1084,съгласна съм с мнението на debsi.Само ще си позволя да допълна нещо-направете среща само че на неотрално място (като за начало).Извеждайте ги заедно известно време и като видите,че рот-а се държи дружелюбно може да пробвате в двора на къщата където ще живеете.Не съм специалист,но така мисля че е най-добре  ;)

#210 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 11:00 AM

Цитат

HRISI_1084,съгласна съм с мнението на debsi.Само ще си позволя да допълна нещо-направете среща само че на неотрално място (като за начало).Извеждайте ги заедно известно време и като видите,че рот-а се държи дружелюбно може да пробвате в двора на къщата където ще живеете.Не съм специалист,но така мисля че е най-добре  ;)

Мислех да го напиша, но благодаря ;) А исках да ви напиша за кастрацията, защото нещо ми се върти в главата и не знам как да постъпя и се съветвам със специалисти.
Част от съобщение на д-р Коко, към мен, отговор на мой въпрос де, свързан с кастрацията  :
"Много да не кажа всички хормонални проблеми, свързани с половата система ще изчезнат или въобще няма да се появят.
Вероятността да развие аденом на млечната жлеза намалява със 80%. Вероятност от развитие на пиометра-нула. Вероятност от развитие на цистозна хиперплазия с дегенерация на яйчници и матка-нула. Това са само малка част от заболяванията, а към днешна дата това са основните проблеми с които се срещаме. Ракът стана преобладаващ фактор в патологията на женските животни."
Но, ако ще кастрирате кучето си трябва да е преди първото разгонване, за да не се разболее от всички тези болести, тогава шанса да се разболеят е почти 0-лев ;) Желателно било най-късно да се кастрира след второто разгонване, процентите се дигат, но още има шанс да не се разболее кучето, макар и по-малък ;) Ако се кастрира след като роди кучето - тези проценти почти изчезват и тогава го кастрирате, за да няма поколения ;) Мисля, че беше така, имам още какво да кажа по темата, но не съм специалист и не искам да объркам хората ;) Все пак има кучета, които живеят дълго и изживяват последните дни на живота си без да са се разболявали от нищо от горе описаните, но има и такива, които боледуват, всеки трябва да си реши какво да прави с бъдещето на кучето си, за да няма проблеми по-късно, аз все още се чудя как да постъпя ;)
User's Signature

Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 11:33 AM

влагодаря и на 2-те за бързите отговори.виздали са се 2-3 ти на неотрално място,разхождахме ги и тогава не реагира агресивно.знам обаче от собствениците,че имала 1 дружка ( др.куче )скоето системно си играят,на прибиране,др. куче тръгнало и то да влиза в двора и е започнала да го лае,въпреки,че са другарчета.просто малко ме е страх да не стане някоя беля.щот моя е дребничък и му трябва само 1 лапа :(.ще видим какво ще правим дано всичко се нареди някак си.явно при нея е по-изявена защитата на своята територия.ох,то и мен ме лае пък за него незнам :'(
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 11:56 AM

Спокойно ;) И СЪМ МОМЧЕ  :huh: ;D
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 12:29 PM

ах,извинявам се  ;D :izcherven:
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   terakoti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 01:47 PM

абе хора как да си кача снимките?!:(отрепах се да ровя и нищо ненамирам:(ПОМОЩ:( :huh:

#215 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2008 - 01:55 PM

http://dog.bg/forum/...pic,2586.0.html
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 02 September 2008 - 02:44 PM

Сега, да попитам аз за зъбките, да почвам ли вече да му ги мия и с какво? :blink:Казаха ми с детска паста за зъби :blink:  ;D И още нещо, можете ли да ми препоръчате някаква марка шампоан за Бъди? :blink: :wub:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#217 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 05:10 PM

Ако си достатъчно смела, за да ги миеш с човешка паста, мий ги, аз не пробвам, има си много кучешки пасти и то доста хубави ;)
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2008 - 05:22 PM

Ние ползваме шампоан Гил'с против кожни възпаления. а за паста и аз не мисля,че трябва да човешка. или поне не така с ментол в нея.
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 08:28 PM

Цитат

Сега, да попитам аз за зъбките, да почвам ли вече да му ги мия и с какво? :blink:Казаха ми с детска паста за зъби :blink:  ;D И още нещо, можете ли да ми препоръчате някаква марка шампоан за Бъди? :blink: :wub:
Вклучвам се.Някой може ли да препоръча?
User's Signature

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   terakoti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 11:51 AM

искам да попитам:)лекарката ми каза че на кучето ми трябвало да му се бие някакъв микро чип за разпознаване!някой ще ми обясни ли за какво става въпрос?!звучи ми малко глупаво! :( :-

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни