Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 14 September 2008 - 10:50 AM
Аз пък по препоръка на вет-а давам SA37 преди 2седмици ходих на преглед при вет-а и той каза,че Бенджи се развива много добре и да продължавам за сега да го давам.В началото на другия месец ще ходя да му взимам хапче за обезпаразитяване и ще взема и Бенджи,за да видим дали е нужно все още да го давам.
Публикувано: 14 September 2008 - 12:22 PM
Цитат
Да, на мен ветеринаря ми каза да давам, против рахит преди 2 месеца и сега ще отида да го попитам дали да продължаваме ;)
Пак ще кажа - ако се дава качествена храна това хапче е излишно. Против рахит се дава ако се храни с не достатъчно добре балансирана храна. В храните за подрастващи кучета това е предвидено и даването на допълнително калций може да дойде в повечко.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 16 September 2008 - 03:45 PM
Мисля,че не. то май се издава на кутилото. но какъв е смисълът от това. даваш си само парите за тази оценка. тя няма да промени нищо. и може да пробваш да използваш търсачката
тук има най-важното за родословията като цяло и за белите родословия, прочети го!
http://dog.bg/forum/...ic,10875.0.html
тук има най-важното за родословията като цяло и за белите родословия, прочети го!
http://dog.bg/forum/...ic,10875.0.html
Публикувано: 17 September 2008 - 04:09 PM
АКО кучето изкара ТРИ ОТЛИЧНИ оценки ЕВЕНТУАЛНО поколението й може да има родословие. Но като знам какви са кокерите в България те съветвам да не си правиш труда да ходиш на изложба за оценка, която има огромна вероятност да гласи, че кучето ти не влиза изобщо в стандартите на породата и че според съдията хич не е кокер. Аз едно време обсъждах този вариант - мноооого бързо се отказах. Сара е домашен любимец и приятел, нямаше смисъл да я вкарвам в приключение.
Ако кучето яде Хилс обаче за подрастващи бебета, няма нужда от никакъв калций.
Ако кучето яде Хилс обаче за подрастващи бебета, няма нужда от никакъв калций.

Публикувано: 22 October 2008 - 06:22 PM
Смени лекаря! Миризмата изобщо не е нормална нито за кучетата със вдигнати уши, нито за тези с висящи. Миризмата означава, че има нещо в ушите, което не трябва да е там. Кадърен лекар би взел проба, би направил изследване и би лекувал. Пак ти казвам, смени лекаря.

Публикувано: 22 October 2008 - 06:34 PM
Няма значение при кой сте йодили. Който е казал, че миризмата е нормално - не е достатъчно кадърен или го мързи да разбере причината. Във всички случаи трябва да стигнете до лекар, който да вземе проба и да разбере КАКВО ПРИЧИНЯВА МИРИЗМАТА. Тя не идва от само себе си, нещо я причинява и това нещо не му е мястото в ухото на кучето.

Публикувано: 22 October 2008 - 07:28 PM
Виж, аз почти не чистя ушите на моето куче и въпреки това те НЕ миришат, дори да си завра носа вътре в ухото й. И да ги чистиш и да не ги чистиш ушите не трябва да миришат. Не знам защо толкова се дърпате от ходене на кадърен лекар....

Публикувано: 22 October 2008 - 07:45 PM
Аз чистя с Епи-Оптик.Става много бързо и лесно даже и за некъдърни хора като мен ;D Като капя няколко капки,разтривам ухото и всичката мръсотия излиза и само с един тампон забърсвам и готово.Тази процедура я правя само когато видя,че има насъбрана мръсотия,а това става на 1-2месеца.До сега (да чукна на дърво) нито сме имали проблем с ушити,нито е имало миризма.
Публикувано: 22 October 2008 - 08:00 PM
Нашите уши смърдят, ако са мръсни. Ей сега преди няколко дена идва да се гушка в мен и една миризма...направо щях да го ритна ;D Изчистих ги и вече не миришат.
Проблеми сме имали ние с ушите (то с какво сме нямали де...) - ушната краста, те повечето май знаят. Е тогава беше ад. Чистя хубаво - на следващия ден пак огромно количество, пак чистя - на следващия ден пак.. и една миризма пак постоянно.. ужас... ама се оправихме с Метикс капки.
Проблеми сме имали ние с ушите (то с какво сме нямали де...) - ушната краста, те повечето май знаят. Е тогава беше ад. Чистя хубаво - на следващия ден пак огромно количество, пак чистя - на следващия ден пак.. и една миризма пак постоянно.. ужас... ама се оправихме с Метикс капки.