Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 02 November 2008 - 09:55 PM
Публикувано: 03 November 2008 - 07:53 AM
Публикувано: 03 November 2008 - 09:06 AM
Публикувано: 03 November 2008 - 11:30 AM
Цитат
Уж се появяваше предимно през лятото последните години, но тази година, може би заради високите все още темеператури - е факт и есента.
Моите наблюдения (с доста кучета) са като при човешкия грип. С лекарства минава за 7 дена, без лекарства - за седмица.
Така че следете ги, ако няма усложнения - минава. Но ако започне много да буха кучето или продължи много време - на лекар.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 November 2008 - 10:45 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 November 2008 - 03:37 PM
Днес официално прочетох всяка една страница на форумчето на кокера :) Видях всяка една снимчица и почти всеки един линк :)
Това е първото ми мнение тук, на другия форум писах, благодаря отново на Биляна (нали може на име :izcherven: ) за дадената информация :)
Виждам, че тук сте повече, по-активни сте и реших да пиша тук :)
Имам намерение скоро да си вземам кокерче, няма да е от зоомагазин във всеки един случай, добре че бяхте вие, за да разбера каква грешка щях да допусна... Нямам финансовата възможност да взема от ръзвъдник, така че се спрях на обява :)
Но... с проучване ми излизат разни въпроси и сега имам един конкретен...
Прочетох, че преди да се сложи 3-тата ваксина кокерчето не трябва да има достъп до коридора и до обувките, това лесно мога да го реша, като затворя и двате врати към него, но ме притеснява друго... Искам да приуча кокерчето ми да си върши работите в банята, а за да се стихне до нея задължително трябва да се мине и през трите коридора, в два от който седят обувки :( И сега незнам какво ще правя :( Можете ли да ми предложите нещо? Има ли някакви кучешки тоалетни, който могат да седят в хола например (на паркет) и след като минат 3-те ваксини малко по-малко да приближавам "тоалетната" към банята?
Аз съм студентка - редовно, плюс това работя като детегледачка и няма да мога 2-3 месеца да си седя постоянно в къщи и да чистя коридора след прибиращите се... така че обувките ще са неизбежно там :(
Извинявам се ако мястото на въпроса ми не е тук. Погледнах темите и тази ми се стори най-подходяща :)
Публикувано: 15 November 2008 - 08:39 PM
Единият вариант е просто да дигате обувките на високо. Но не вярвам да не си се сетила за това, така че вероятно просто не е възможно, пък и подът в коридора пак ще е мръсен, независимо от това.
Аз съм виждала кучешки тоалетни, подобни на памперс, пет на три педи или малко по - малки, които се поставят в някой ъгъл на стаята като килимче и се сменят на дванадесет часа. Нямам никаква представа обаче дали ги има в България, защото аз ги купувах във Виена. Можеш все пак да поразпиташ и да видиш дали няма да се намерят от някъде. Излизаха скъпичко, но това си е едната алтернатива. Аз постилах вестници и Ава се научи да си ги търси, та даже нямаше нужда да са все на едно и също място в стаята, където и да ги сложа, тя си ги намираше. Не е много хигиенично, но пък аз бях още учиничка в лятна ваканция и прекарах почти цялото време вкъщи, за да не я оставям сама, та чистех непрекъснато. Не знам как стоят нещата с котешките тоалетни, не би трябвало да са вредни, но по - добре почакай някой който повече разбира да ти отговори.
Публикувано: 15 November 2008 - 09:48 PM
Няма къде да ги дигам обувките :( има шкаф, но ти пак влизаш за да се събуеш :( и се цапа :( А брат ми е особен характер и никога няма да се съгласи да се събува на вън, за да влиза без обувки - едва се нави, че 3-4 месеца няма да ходи с обувки в къщи :( каквото и да става той е с тях :( с маратонки и ходи из цялата къща с тях :( Обеща ми, че като вземем кученцето няма да го прави, и ще го изпълни, но да се събува отвън - никога :(
До сега никога не съм имала куче или коте, не съм се интересувала от аксесоари и нямам идея какво има на пазара:( Мислех си за вестниците, запозната съм със схемата на смяна, но си мислех ако има вариант с нещо по-надеждно, като за паркет, който се издува и от най-малкото :(
Публикувано: 15 November 2008 - 09:52 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 16 November 2008 - 12:40 AM
Цитат
Точно за това и аз говорех. Кучето на съквартирантката ми във Виена (осем месечно пекинезче, не питайте, ужасно го гледаше) си ходеше винаги върху тях по малка нужда, но акаше навсякъде.
Публикувано: 07 December 2008 - 09:11 AM
Аз мисля, че няма точен сезон, кога да си вземеш кученце..Пък и кучо докато не му сложат трета ваксина и след нея една-две седмици да му закрепне имунитета няма въобще да види бял свят..Пък и всеки сезон си идва със своите зарази и вируси, които и кучето може да ги хване ако не се грижат добре за него..Не знам каква е точно разликата между зимата и пролетта, но ако наистина искаш куче ще намериш начин да се грижиш за него и да го възпитаваш..
Това е моето мнение..Може ли да чуя и вашите?
Публикувано: 07 December 2008 - 09:52 AM