Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори за кокери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори за кокери

#281 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 02 November 2008 - 09:11 PM

Дано се оправи до утре ако ли не веднага при вета :(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2008 - 09:55 PM

я опиши кашлицата на малкия. днес Макс кашляше по същия начин. навежда си главата и издава звук, който имитира все едно нещо има заседнало на гърлото. лекарят каза, че това е като при хората как кашлят. сега идвало времето на подобни заболявания. каза,че само днес е имал 4 кучета с подобни оплаквания. ако не е това пробвай да му отвориш челюстта и погледни дали няма нещо заседнало на гърлото, въпреки, че ако има нещо той ще се опитва да го извади. поне Макс така прави, ако има нещо заседнало, той се опитва да бърка с лапа вътре. успех, дано няма проблеми :)
User's Signature

Качена снимка

#283 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 03 November 2008 - 07:53 AM

Точно така кашляше както ти го описа, вчера му гледах в устата нищо няма, и с препечена филийка мама му е давала ако има нещо заседнало да се махне, но днес не е кашлял от 6 съм будна и си е напълно нормален :->)
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#284 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 November 2008 - 09:01 AM

Браво, много се радвам. :blink:
Дано да нямате повече проблеми с Бъди. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#285 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 09:06 AM

Браво на малкия  ;) .И Кара ги правише тези "номера" преди месец някъде,но с топло чайче се оправи.Някой на полянката беше споменал за бронхит при подобна кашлица.Много се бях притеснила и си казах че ако пак започне така да кашля задължително ще проверим за бронхит.
User's Signature

Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2008 - 11:30 AM

Цитат

сега идвало времето на подобни заболявания. каза,че само днес е имал 4 кучета с подобни оплаквания.
Дааа, отново гадната кашлица. Давят се точно все едно нещо им е заседнало.
Уж се появяваше предимно през лятото последните години, но тази година, може би заради високите все още темеператури - е факт и есента.
Моите наблюдения (с доста кучета) са като при човешкия грип. С лекарства минава за 7 дена, без  лекарства - за седмица.
Така че следете ги, ако няма усложнения - минава. Но ако започне много да буха кучето или продължи много време - на лекар.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#287 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 03 November 2008 - 08:49 PM

Днес цял ден не е кашлял :->)
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#288 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2008 - 10:45 PM

Супер.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#289 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 09:53 PM

Поста е преместен в Здравословни проблеми !
User's Signature

Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   Moncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2008 - 03:37 PM

Здравейте :)
Днес официално прочетох всяка една страница на форумчето на кокера :) Видях всяка една снимчица и почти всеки един линк :)
Това е първото ми мнение тук, на другия форум писах, благодаря отново на Биляна (нали може на име  :izcherven: ) за дадената информация :)
Виждам, че тук сте повече, по-активни сте и реших да пиша тук :)
Имам намерение скоро да си вземам кокерче, няма да е от зоомагазин във всеки един случай, добре че бяхте вие, за да разбера каква грешка щях да допусна... Нямам финансовата възможност да взема от ръзвъдник, така че се спрях на обява :)
Но... с проучване ми излизат разни въпроси и сега имам един конкретен...
Прочетох, че преди да се сложи 3-тата ваксина кокерчето не трябва да има достъп до коридора и до обувките, това лесно мога да го реша, като затворя и двате врати към него, но ме притеснява друго... Искам да приуча кокерчето ми да си върши работите в банята, а за да се стихне до нея задължително трябва да се мине и през трите коридора, в два от който седят обувки :( И сега незнам какво ще правя :( Можете ли да ми предложите нещо? Има ли някакви кучешки тоалетни, който могат да седят в хола например (на паркет) и след като минат 3-те ваксини малко по-малко да приближавам "тоалетната" към банята?
Аз съм студентка - редовно, плюс това работя като детегледачка и няма да мога 2-3 месеца да си седя постоянно в къщи и да чистя коридора след прибиращите се... така че обувките ще са неизбежно там :(

Извинявам се ако мястото на въпроса ми не е тук. Погледнах темите и тази ми се стори най-подходяща :)
User's Signature

Качена снимка

#291 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 08:39 PM

Ами кажи ни първо кои ще са "прибиращите се". С кого ще си съжителствате двамата с кокерчето?

Единият вариант е просто да дигате обувките на високо. Но не вярвам да не си се сетила за това, така че вероятно просто не е възможно, пък и подът в коридора пак ще е мръсен, независимо от това.

Аз съм виждала кучешки тоалетни, подобни на памперс, пет на три педи или малко по - малки, които се поставят в някой ъгъл на стаята като килимче и се сменят на дванадесет часа. Нямам никаква представа обаче дали ги има в България, защото аз ги купувах във Виена. Можеш все пак да поразпиташ и да видиш дали няма да се намерят от някъде. Излизаха скъпичко, но това си е едната алтернатива. Аз постилах вестници и Ава се научи да си ги търси, та даже нямаше нужда да са все на едно и също място в стаята, където и да ги сложа, тя си ги намираше. Не е много хигиенично, но пък аз бях още учиничка в лятна ваканция и прекарах почти цялото време вкъщи, за да не я оставям сама, та чистех непрекъснато. Не знам как стоят нещата с котешките тоалетни, не би трябвало да са вредни, но по - добре почакай някой който повече разбира да ти отговори.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#292 Потребителят е офлайн   Moncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2008 - 09:48 PM

Ами аз още живея с майка ми, баба ми и брат ми :(
Няма къде да ги дигам обувките :( има шкаф, но ти пак влизаш за да се събуеш :( и се цапа :( А брат ми е особен характер и никога няма да се съгласи да се събува на вън, за да влиза без обувки - едва се нави, че 3-4 месеца няма да ходи с обувки в къщи :( каквото и да става той е с тях :( с маратонки и ходи из цялата къща с тях :( Обеща ми, че като вземем кученцето няма да го прави, и ще го изпълни, но да се събува отвън - никога :(
До сега никога не съм имала куче или коте, не съм се интересувала от аксесоари и нямам идея какво има на пазара:( Мислех си за вестниците, запозната съм със схемата на смяна, но си мислех ако има вариант с нещо по-надеждно, като за паркет, който се издува и от най-малкото :(
User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 November 2008 - 09:52 PM

Има пелени, може кучешки, може и за възрастни хора. Имат найлонче отдолу, а самите те попиват. И в такъв случай няма значение дали ще са в банята или в стаята, а след третата ваксина вече ще се учите да ходите навън по нужда, тъй че няма да има нужда да се учите и в банята.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#294 Потребителят е офлайн   Moncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2008 - 09:59 PM

Тоест купувам пелени и ги сменям, а кученцето си седи по цял ден с тях? Като дете с памперс?
User's Signature

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 November 2008 - 10:03 PM

аз мисля че самотната имаше напредвид да свикнете кучето да пикае върху тях а те  да са оставени някъде в стаята :blink:.Ако аз съм разбрала грешно извинете ;)!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 November 2008 - 10:10 PM

Ох, да, моя е грешката, извинявам се. Това са пелени, които се слагат на земята. Един правоъгълник. И кучето се научава да ходи да пишка върху тях.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#297 Потребителят е офлайн   Moncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 November 2008 - 10:13 PM

Това е по-логичното :) но с тези бебета толкова съм обсебена от смяна на памперси, че само това си представих. Варианта ме устройва повече от вестниците :) Благодаря ви мноооого  :wub:
До нови срещи  ;)
User's Signature

Качена снимка

#298 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2008 - 12:40 AM

Цитат

Ох, да, моя е грешката, извинявам се. Това са пелени, които се слагат на земята. Един правоъгълник. И кучето се научава да ходи да пишка върху тях.

Точно за това и аз говорех. Кучето на съквартирантката ми във Виена (осем месечно пекинезче, не питайте, ужасно го гледаше) си ходеше винаги върху тях по малка нужда, но акаше навсякъде.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#299 Потребителят е офлайн   ludo_blambazu4e Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 December 2008 - 09:11 AM

Имам един въпрос..Харесала съм си едно кокерче, а баща ми не иска да го вземем, понеже било зима и нямало как да го извеждам на терасата (живеем в блок и най-отгоре и има огромна тераса) за да се учила да се изхожда навън.
Аз мисля, че няма точен сезон, кога да си вземеш кученце..Пък и кучо докато не му сложат трета ваксина и след нея една-две седмици да му закрепне имунитета няма въобще да види бял свят..Пък и всеки сезон си идва със своите зарази и вируси, които и кучето може да ги хване ако не се грижат добре за него..Не знам каква е точно разликата между зимата и пролетта, но ако наистина искаш куче ще намериш начин да се грижиш за него и да го възпитаваш..
Това е моето мнение..Може ли да чуя и вашите?

#300 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2008 - 09:52 AM

Кокерчетата са много красиви но и много бели правят.А ако бащати иска да ходи навън и там да пишка си вземете кокерче на 3месеца.Но аз претпочитам да е по малко защото ти ще си го научиш както ти искаш и накаквото искаш. :wub:и успех дано скоро време да си имаш една беля в къщи.
User's Signature

Качена снимка

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема