Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 05 January 2010 - 11:08 AM
ушите се мият само там, където има козина когато сте излизали. Но проблема с кокерските уши е вътре в тях, вътрешността се чисти със специални капки за уши, и ако и това не помага се отива на лекар, защото най-вероятно има нещо за лекуване.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 January 2010 - 09:58 AM

Малко със закъснение отговарям...
Като се прибрах беше странна... лежеше си и почти нищо не беше хапвала през деня. После лека полека се пооправи, но не искаше да яде от купичката си, а само от ръката ми, а след това трябваше да стоя до нея, докато яде, иначе не взимаше от храната

Сега вече е добре, върна си стария апетит и е като преди

Може наистина това да е било от мъка

Публикувано: 07 January 2010 - 11:17 PM
За мой срам не съм идвала от много отдавна на форума :( и ме е яд че в този хубав ден идвам по притеснителен повод...
Извинявам се за написаното не по темата, всъщност искам да ви попитам за съвет...
Вчера Айра повърна над 8 пъти - първо зеленикава каша, после стомашен сок, накрая примесена с косми... ходих до вета - според нея е било раздразнение на стомаха и аз приех информацията спокойно.... Обаче днес нещата се промениха - повърна два пъти - на вид "стомашен сок" но на цвят - червено като кръв... не прекалено тъмно, но достатъчно червено... Не се сещам да е яла нещо червено, което може да оцвети така... Последните дни яде гранулираната си храна, плюс днешната торта съставена от всичко приемливо за куче... Последното го яде на закуска, а след следобедната разходка не поиска да яде - нито тортата, нито гранули, нито дори любимите й бисквитки или най-любимата награда - кашкавалът! подушва, облизва се и или го отминава, или го хапва и го изплюва...
Освен това докато лежи постоянно трепери и доста често (прекалено често) се чеше - ушите и очите (главно клепачите и около тях) - главно от лявата страна... Гледах за всякакви гадини, рани и т.н, но нищо не открих.. ушите й са чисти на вид, очите нормални на цвят...
Нослето е топло, но нямам възможност да й премеря температурата...
Звънях на вета, но телефона е извън обхват и нямам възможност да се допитам до нея... а незнам дали да звъня на друг, или да изчакам до утре, когато ще мога да я заведя до кабинета... Щом се прибера от работа непременно ще я заведа, но много се притеснявам от факта че незнам дали има основание да се притеснявам толквоа много... Дали е някаква настинка (вирус), дали е натравяне, дали е ухапване...
Имали ли сте подобни случаи? Някой по-разбиращ дали може да ми даде някакво логично обяснение... Айра винаги е била здрава (да чукам на дърво) и единствения проблем който съм имала с нея е жлезата, която са стискали веднъж... всичко друго е толкова далечно за мен...
Извинявам ви се за дългия пост... Ако сметнете че не му е тук мястото се извинявам много, просто тази тема ми се видя най-подходяща...
Публикувано: 08 January 2010 - 11:43 AM
съжалявам, че чак сега виждам какво сте писали. И стискам палци вече да се знае какво й е на Айра и да се лекувате и да не е сериозно. Надявам се да сте направили нужните изследвания при такива симптоми и те да са дали яснота. Стискам палци да се оправяте бързо.

Публикувано: 08 January 2010 - 03:33 PM
Оказа се че има температура (нещо което вчера аз не успях да премеря поради неработещия ни термометър)... сложиха й антибиотик и понеделник пак ще ходим за същото за да не го повтори и да стане по-зле
Сега бубката спинка спокойно и яде с апетит :) А аз съм доволна и спокойно за нея :)
Публикувано: 08 January 2010 - 04:58 PM
Публикувано: 11 January 2010 - 01:45 PM
Мъжките кучета НЕ се разгонват. Което означава, че или имате опити за доминира над нещо/някого, които се изразяват в движения, характерни за полово сношение, ИЛИ покрай вас има разгонена кучка, която му възбужда хормоните и кучето се държи "влюбено". В двата случая има коренно различни решения на проблема, затова няма да е лошо да се обясни за какво аджеба иде реч.
Щот разгонване в случая не означава абсолютно нищо.

Публикувано: 01 February 2010 - 11:26 AM
Публикувано: 01 February 2010 - 09:27 PM

Публикувано: 03 February 2010 - 10:45 AM

Благодаря! Да, задължително ще питам, просто исках някой, ако е пътувал да сподели опит

Публикувано: 06 February 2010 - 10:45 AM

Публикувано: 25 February 2010 - 11:13 PM