Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори за кокери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори за кокери

#521 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2010 - 04:36 PM

Незнам, нашата котка се храни само със хубава, скъпа храна, но аз съм купила и тревичка! Нашия ветеринар ми обясни защо я ядът и че помага, но мнения много! Ами ако някой не храни кучето си с скъпа, специялна храна, аз си мисля че тогава те сами си намират начин и той е да пасат! А за съставките в храните знам, но също така ме учудва тогава защо примерно в сериите на Роял Канин има храни и храни спомагащи изхвърлянето на козината, след като всички го правят (за котешките става въпрос)! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#522 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 May 2010 - 04:47 PM

Не винаги качествена значи скъпа /и обратното/ държа да се има предвид.
Има разлика в количеството на козината на късокосместа котка и на персийка или ангорка.
Пак да кажа, повръщането НЕ е нормално за никое животно. Ако храната не осигурява достатъчно количество подпомагащи изхвърлянето на космите вещества, се добавят малцови продукти, а не трева за повръщане.
А пък кучетата, дето пък изобщо не се ближат и нямат проблеми с космените топки да пасат трева и след това да повръщат умишлено хич не е нормално.
Моето куче и на евтина и на скъпа храна не пасе трева.
Прави го единствено когато е жадна. Като сипем водичка в шепа и си пийне, спира.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#523 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 06:26 PM

Сега ще ти кажа какво ми каза вета, а дали е така аз немога да кажа!:) Каза ми, че понеже е по-твърда тревата дразни и спомага се по лесно изхождане (това го подчертавам) или повръщао не на космите, а за кучетата единственото което знам е че съм чувала, че когато ги боли коремчето ядът трева, но наистина ако се хранат с хубава храна, тези болки могат да се дължат само на някакво заболяване, защото няма как да е хранително неразположение, но не всички храни са хубави и може би затова и пасат кученцата! Съгласна ли си? :)

Хахах а така като знаеш толкова, нямаш ли някое кокерско бебче за мен? Май ще трябва да почакам, защото държа да го храня и гледам много хубаво и няма да мога ако дам и 200лв за кученцето, за момента! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#524 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 May 2010 - 07:01 PM

Тревата помага за изкарването на космите защото има фибри и целулоза. Същото го има и в съставките и храните за космени топки и тези съставки не предизвикват повръщане.

Нямам бебе кокер. И бебе за 200 лв също няма да е кокер. Моля, прочети из форума за какво става дума. Във форума са забранени търсене и предлагане на неродословни кучета, т.е. кучета плод на махленско развъждане или на такова с цел печалба. Тук можеш да получиш съвет само за кучета от развъдници. Които далеч не са 200лв. Може би наистина е хубаво да почакаш малко, да попрочетеш, да се информираш и когато си готова да си вземеш куче.
User's Signature

#525 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 07:20 PM

Много е хубаво това,но стандарта на живот в Б-я не позволява на много хра да имат възможност за породисто куче, а искаме малък другар! Аз лично имах такова куче преди 16 години го взехме и много го обичах! И затова искам пак да е кокер, те са невероятни
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#526 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 May 2010 - 07:26 PM

Ми то и на мен стандарта не ми позволява и затова събирам парички и чакам.

Освен това ако нямам пари да си го купя, как ще го гледам? То самото купуване е най-малкото вадене на пари. Ама за това никой не се замисля. Я сметни след това колко пари трябва да се извадят, а ако недай си боже стане нещо непредвидено....

А, и само накрая да добавя, онези евтините, просто не са кокери. Може да имат прилика с такива, но няма какво да докаже че са. И не се знае нито с каква кръв са, може да има друга порода, не се знае в какво здраве са, не се знае и с какъв харатер са. Всъщност... не са кокери. А кокероподобни.
Ако някой иска кокер, с определените от породата външност, здраве и харатер, само в развъдник може да го намери.
User's Signature

#527 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 07:36 PM

Аз за това казах, че искам да го храня и гледам възможно най-хубаво и затова ако извадя и тези 200 примерно, няма да имам възможност за момента да му купувам най-доброто! А моя беше за 100 лв по онова време и да ти кажа като гледам снимки на породист, той беше мноого красив кокер, защото каквото и да си говорим има и зрознички и не че си е мой,но все пак имам очи и досега не съм виждала и гледала толкова умно и добро животно, просто си паснахме! За мое съжаление нямам нито една негова снимка, но за мен това с каква кръв е нямаше значение и не и=виждам да има разлика с другите и даже беше както казах и голям хубавец! Но да принципно сте прави и така трябва да е,но като начало поне да се направи и един развъдник за английски тук, това много ще улесни целта ви!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#528 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 09:29 PM

Седях, мислих и нямаше как да не се ядосам! Сигурно 50% от хората в форума имат кучета без родословие,а някои им викат мелези, този форум само за стопани на кучета с родословие ли е? И немога да разбера, след като има 1000 теми за приюти, помощ за улични кучета и тн. да се казва на куче мелез или, че има по-различен характер и даже четох една която каза че нейното куче е грешка, това че го е взела е било грешката, незнам ако обичаш едно животно неможе да кажеш това!
И съм ЗА развъдниците само, защото се гарантира, че няма наследствени заболявания, а това че бра дядо му на моето куче е полу кокер, не мисля че го прави по-малко Красив или различен от породистите, най-малкото ако ги погледнеш едно до друго може да се случи така че помислиш моето (починало) куче за породистото,а не истинското. Не бих казала, че котката ми е най-красивата,но я обичам и имам очи, има сиамки, персийки и тн.... ех колко ме е яд че нямам снимки!
А за характера инат , непослушен, хипер див и активе,а с големите му уши приличаше на Дъмбо и беше супер обичлив,а и лаком :), ако това не е характер на кокер аз незнам за друг!Как се разбира характера на едно малко куче, че тези от развъдника да ти кажат какъв е? За това никога не бих казала, че едно куче не е кокер, защото през пето коляно има братовчед Немска овчавка!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#529 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 11:05 PM

Всички по-хубави храни си имат съставки за подпомагане на изкарването на космените топки, плюс допълнително малцови продукти създадени с тази цел. :ud_009:
Заради това ли ми налита на бирата ?? Много обича да смучи бира.

@А за характера инат , непослушен, хипер див и активе,а с големите му уши приличаше на Дъмбо и беше супер обичлив,а и лаком :), ако това не е характер на кокер аз незнам за друг!

За инат, непослушен, хипер див не съм съгласен . Направо е душичка.
Невероятно кротък , послушен и спокоен. А големите уши се веят при скорост над 50 км/ч , когато ръбатата глава е навън от прозореца на колата. :ab_041: / сега е с пострижка 0 номер като за новобранец в казармата :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#530 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 11:11 PM

От многото кокери, които познавам за пръв път чувам за спокоен кокер и послушен, това е уникат :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#531 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 11:25 PM

Първоначалнив въпрос беше защо животните ядат трева и стана на въпрос за котките. Цитирам Ветеринар от Кралското дружество на практикуващите ветеринарни лекари:
Яденето на трева е честа причина за повръщането на котките. Те често правят това, за да изхвърлят по-лесно кълбата косми.
Съжалявам че ви пълня темата, но стана на дума че котките на повръщат, та да изясним въпроса!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#532 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 May 2010 - 10:48 AM

Ох, взе да ми омръзва, ама в името на каузата ще обясня за последен път.

Първо, аз също имам неродословен кокер, т.е. кокероподобно куче. Мисля, че за мен тя е най-сладкото и невероятно куче на света, но съм я кастрирала и тя никога не е имала бебета. ЗАЩОТО тя не е типичен представител на кокерите, има несъответствия със стандарта и по екстериор и по характер/темперамент. Едно родословно куче много добре се знае какъв ще му е характера, защото и това донякъде се предава по наследство. Ако родителите са типични, родословни кокери и поколението ще е такова. Никой не твърди, че неродословните кучета са по-малко красиви, заслужават по-малко обич и прочие абсурдни неща, никъде неспоменати. НО когато човек си е харесал ПОРОДА то това значи, че е харесал определена външност, определени черти, определен темперамент. Иначе всички кучета са сладки, добри и мили, ама все пак някой си е харесал точно определени неща. Ей тези неща специалните са факт благодарение на развъждане на определени кучета от определени хора.

Второ, характера на един истински кокер /както и донякъде външността му/ няма и наполовина общо с тези, които са в Бг. Истинския кокер е много по-уравновесен, енергичен, но не див, любопитен, но не нахален, послушен, но не апатичен. За съжаление кокерите, които се плодят в Бг вече са далеч от истинския кокер. И за пример може да се разгледа фототемата на същия този подфорум. В нея могат да се видят светли кокери, тъмни кокери, с много козина, с много къса козина, с твърд косъм, с пухкав косъм, със странни шарки, с много силно вариращи размери - от кокери по 6-7 кг, до кокери по 16-17 кг... въобще такива различия между кучета, които би трябвало да са една порода. И да подчертая никъде не казвам, че някой кокер е грозен или че е грешка или че не трябва да се обича. Самата аз казвам, че моята кокерка има разлики със стандарта.

И последно, за тревата, да, котките и кучетата пасат трева за да повръщат, така е. Но това НЕ е нормално!
User's Signature

#533 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 11:58 AM

Ок съгласна , съм и аз бих си кастрирала кучето поради тези и други причини! Е това с мелеза ме ядоса и онази реплика на една жена, сега немога да се сетя точно къде го четох! Да гледах снимките и забелязаш различията и точно затова написах, че в този форум повечето кучета не са породисти, но това не ги прави по-лоши и такам! Еми май се разбрахме, а има ли някакви планове скоро да се реализира и развъдник в Б-я. Хубаво е ако хора като вас се интересуват от тази тема, защото най-малкото ще е и финансово изгодно и полезно! Аз като си взема малчо (пък от къде и как не се знае още), най-вероятно ще се засичаме, така че без лоши чувства! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 12:16 PM

Ето така изглеждаше горе-долу моят Ричко, това е куче от форума на desi_kz1 ей стахотно е това куче!Само моят на главичката беше малко по светъл блондин!

Качена снимка

или като този на eliana_

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#535 Потребителят е офлайн   mia2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 June 2010 - 09:51 AM

Незнам дали въпроса ми е за тук, но молбата ми е следната, ако някой от Варна има тел. или координати на фризьорски салон за кучета- пресечка на бул. Приморски посока морска градина- моля нека да пише- благодаря много-да точня- не става въпрос за Кокетка

#536 Потребителят е офлайн   tomii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Да гледам моя пухкав английски кокер-Томи.

Публикувано: 27 June 2010 - 03:04 PM

И аз имам един въпрос:Имам си кокерче на 5 месеца.До сега е живяло вкъщи.Ние живеем в къща с двор,а сега е лято и мисля да го изкарам навън.Ще му извадя леглото,играчките купите и всички други негови неща.То ще е пуснато,няма да е вързано,през повечето време аз ще съм навън.Нашият двор е около 5,6,7 метра и то ще може да си тичка,има трева,няма буклуци и всичко е супер.Ако случайно завали,а няма никой вкъщи има постройка(доста голяма),която е закрита и може да се скрие там.През нощта ще е вкъщи до мен.Само когато е топло,не вали и други неща,които са добре за него ще бъде навън.През зимата,пролетта и есента ще си е вкъщи.
Та въпросат ми е дали ще му е добре или по-добре да е вътре?

#537 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 June 2010 - 03:06 PM

Бебе на 5 месеца, според мен, трябва да си стои с вас. Ако вие излизате на двора, ок, да стои цял ден с вас няма проблем. Но да стои самичко бебе навън, за мен е опасно. Освен това кокерите адски се привързват към хората и страдат ако стоят много време сами.
User's Signature

#538 Потребителят е офлайн   tomii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2010 - 10:20 AM

Благодаря!
Когато стене много топло вкъщи ще излизаме. :ba_025:

#539 Потребителят е офлайн   tomii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2010 - 11:59 AM

Имам още един въпрос-Мога ли да почна от 6 месец да давам на Томи хляб с консерва и да го редувам с гранули.Понеже става по-голям и искам да му разнообразя храната.

#540 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 June 2010 - 02:28 PM

Категорично не - хляб и пастет не е подходяща храна за куче, особено подрастващо :smile: Освен това, така може да откаже гранулите..
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема