Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 27 May 2010 - 04:36 PM

Публикувано: 27 May 2010 - 04:47 PM
Има разлика в количеството на козината на късокосместа котка и на персийка или ангорка.
Пак да кажа, повръщането НЕ е нормално за никое животно. Ако храната не осигурява достатъчно количество подпомагащи изхвърлянето на космите вещества, се добавят малцови продукти, а не трева за повръщане.
А пък кучетата, дето пък изобщо не се ближат и нямат проблеми с космените топки да пасат трева и след това да повръщат умишлено хич не е нормално.
Моето куче и на евтина и на скъпа храна не пасе трева.
Прави го единствено когато е жадна. Като сипем водичка в шепа и си пийне, спира.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 May 2010 - 06:26 PM
Хахах а така като знаеш толкова, нямаш ли някое кокерско бебче за мен? Май ще трябва да почакам, защото държа да го храня и гледам много хубаво и няма да мога ако дам и 200лв за кученцето, за момента! :)

Публикувано: 27 May 2010 - 07:01 PM
Нямам бебе кокер. И бебе за 200 лв също няма да е кокер. Моля, прочети из форума за какво става дума. Във форума са забранени търсене и предлагане на неродословни кучета, т.е. кучета плод на махленско развъждане или на такова с цел печалба. Тук можеш да получиш съвет само за кучета от развъдници. Които далеч не са 200лв. Може би наистина е хубаво да почакаш малко, да попрочетеш, да се информираш и когато си готова да си вземеш куче.

Публикувано: 27 May 2010 - 07:20 PM

Публикувано: 27 May 2010 - 07:26 PM
Освен това ако нямам пари да си го купя, как ще го гледам? То самото купуване е най-малкото вадене на пари. Ама за това никой не се замисля. Я сметни след това колко пари трябва да се извадят, а ако недай си боже стане нещо непредвидено....
А, и само накрая да добавя, онези евтините, просто не са кокери. Може да имат прилика с такива, но няма какво да докаже че са. И не се знае нито с каква кръв са, може да има друга порода, не се знае в какво здраве са, не се знае и с какъв харатер са. Всъщност... не са кокери. А кокероподобни.
Ако някой иска кокер, с определените от породата външност, здраве и харатер, само в развъдник може да го намери.

Публикувано: 27 May 2010 - 07:36 PM

Публикувано: 27 May 2010 - 09:29 PM
И съм ЗА развъдниците само, защото се гарантира, че няма наследствени заболявания, а това че бра дядо му на моето куче е полу кокер, не мисля че го прави по-малко Красив или различен от породистите, най-малкото ако ги погледнеш едно до друго може да се случи така че помислиш моето (починало) куче за породистото,а не истинското. Не бих казала, че котката ми е най-красивата,но я обичам и имам очи, има сиамки, персийки и тн.... ех колко ме е яд че нямам снимки!
А за характера инат , непослушен, хипер див и активе,а с големите му уши приличаше на Дъмбо и беше супер обичлив,а и лаком :), ако това не е характер на кокер аз незнам за друг!Как се разбира характера на едно малко куче, че тези от развъдника да ти кажат какъв е? За това никога не бих казала, че едно куче не е кокер, защото през пето коляно има братовчед Немска овчавка!!!

Публикувано: 27 May 2010 - 11:05 PM

Заради това ли ми налита на бирата ?? Много обича да смучи бира.
@А за характера инат , непослушен, хипер див и активе,а с големите му уши приличаше на Дъмбо и беше супер обичлив,а и лаком :), ако това не е характер на кокер аз незнам за друг!
За инат, непослушен, хипер див не съм съгласен . Направо е душичка.
Невероятно кротък , послушен и спокоен. А големите уши се веят при скорост над 50 км/ч , когато ръбатата глава е навън от прозореца на колата.

Публикувано: 27 May 2010 - 11:25 PM
Яденето на трева е честа причина за повръщането на котките. Те често правят това, за да изхвърлят по-лесно кълбата косми.
Съжалявам че ви пълня темата, но стана на дума че котките на повръщат, та да изясним въпроса!!!

Публикувано: 28 May 2010 - 10:48 AM
Първо, аз също имам неродословен кокер, т.е. кокероподобно куче. Мисля, че за мен тя е най-сладкото и невероятно куче на света, но съм я кастрирала и тя никога не е имала бебета. ЗАЩОТО тя не е типичен представител на кокерите, има несъответствия със стандарта и по екстериор и по характер/темперамент. Едно родословно куче много добре се знае какъв ще му е характера, защото и това донякъде се предава по наследство. Ако родителите са типични, родословни кокери и поколението ще е такова. Никой не твърди, че неродословните кучета са по-малко красиви, заслужават по-малко обич и прочие абсурдни неща, никъде неспоменати. НО когато човек си е харесал ПОРОДА то това значи, че е харесал определена външност, определени черти, определен темперамент. Иначе всички кучета са сладки, добри и мили, ама все пак някой си е харесал точно определени неща. Ей тези неща специалните са факт благодарение на развъждане на определени кучета от определени хора.
Второ, характера на един истински кокер /както и донякъде външността му/ няма и наполовина общо с тези, които са в Бг. Истинския кокер е много по-уравновесен, енергичен, но не див, любопитен, но не нахален, послушен, но не апатичен. За съжаление кокерите, които се плодят в Бг вече са далеч от истинския кокер. И за пример може да се разгледа фототемата на същия този подфорум. В нея могат да се видят светли кокери, тъмни кокери, с много козина, с много къса козина, с твърд косъм, с пухкав косъм, със странни шарки, с много силно вариращи размери - от кокери по 6-7 кг, до кокери по 16-17 кг... въобще такива различия между кучета, които би трябвало да са една порода. И да подчертая никъде не казвам, че някой кокер е грозен или че е грешка или че не трябва да се обича. Самата аз казвам, че моята кокерка има разлики със стандарта.
И последно, за тревата, да, котките и кучетата пасат трева за да повръщат, така е. Но това НЕ е нормално!

Публикувано: 28 May 2010 - 11:58 AM

Публикувано: 08 June 2010 - 09:51 AM
Публикувано: 27 June 2010 - 03:04 PM
Та въпросат ми е дали ще му е добре или по-добре да е вътре?
Публикувано: 27 June 2010 - 03:06 PM