Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори за кокери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори за кокери

#621 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 September 2010 - 02:34 PM

Теста не е задължителен ако няма да провеждаш профилактика с определени препарати. Но ако искаш да провеждаш профилактика точно с тези препарати /чети в темата кои/ преди тях задължително тест се прави.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#622 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2010 - 10:26 AM

Въпроса ми е малко тъп,но понеже за пръв имам куче и се почудих. Сега и взехме каишка против паразити,ама тя една бяла и много се цапа вече цялата е сива,та самият ми въпрос е тя като се нацапа продължава ли да действа или трябва да я измием или нещо такова?
User's Signature

Качена снимка

#623 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 September 2010 - 10:32 AM

:smile:
Е ако я измиеш вече няма да действа.Зависи ако е водоустойчива...някъде бях гледала такива каишки.
Нормално е да се цапа.
Отзад на опаковката на каишката пише колко време е действието и :smile: .
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#624 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 07:09 AM

В София бутилки за вода и играчки намерих по 2 лева -някакво намаление в мгазин Jysk в сградата на Хит Mладост! А разбрах, че в детския магазин Jumbo на бул. България има мнооооого кучешки неща :)- Честити им коледни подаръци :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#625 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 04:07 PM

Отново имам въпрос. Значи до преди 2 седмици хранехме малката с роял канин,но малко скъпичко излизаше на семейния бюджет и майка ми взе Нутра нъгетс,та откакто почнахме да я храним с тези гранули акитата и станаха по меки,няма разстройство или нещо такова просто акитата са и меки. Възможно ли е да е от храната или е съвсем нормално. Питам за да знам дали да сменя храната или?
User's Signature

Качена снимка

#626 Потребителят е офлайн   Суха мащерка Икона

Публикувано: 24 May 2011 - 09:28 PM

Здравейте!
Въпросът ми е до каква възраст се разгонват кокерите или докато са живи?

#627 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 May 2011 - 09:17 PM

На теория - докато са живи. На практика - докато не спрат да се разгонват.
User's Signature

#628 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2011 - 07:48 AM

Здравейте :re_037:

Със сигурност не ме помните, не съм писала от много време и е разбираемо :wub:

Преди около 7 месеца дадохме Рита на познати да я гледат, докато родя и свикна малко с новия ни член. Рита беше много палава и разглезена и нямахме възможността да й обърнем нужното внимание, това е причината да я дадем за малко.
Вече обмислям варианта да си я приберем, но имам хиляди притеснения, както за нея, така и за бебето. Докато бях бременна, тя не се съобразяваше (не съм и очаквала обратното, все пак беше мъничка) и скачаше върху корема ми от радост. Изпитвах мъка, че няма да мога да й обръщам нужното внимание, когато родя. Сега, където се намира й е добре - има безкраен двор, където да тича, друго куче, с което да си играе, привърза се към временните си стопани. Когато ходим да я виждаме скача от радост и не се отделя от нас...особено от бебето. Все бърза да го целува, да му скача, да му се радва...Мислехме да си остане там, защото се чувства добре, но на последната ни среща дочух стопаните, че искат да я връзват за синджир в двора, защото много копаела и правела бели. А и ми направи впечатление, че обръщат повече внимание на другото куче, което е по-кротко от нея. Това ме накара да си я искам обратно. Не мога да си я представа вързана.
Обаче ме обзема паника дали е добре за нея от толкова голямо пространство да я връщам обратно в апартамент. Освен това, тя е забравила навиците, които имаше. Сега ходи до тоалетна, когато пожелае, а ако я вземем, ще трябва да се ограничава до разходките, а и ме притеснява да се изхожда навсякъде, докато свикне отново в апартамента. Другото, което е, Рита е много палава (знам, че трябваше да я обуча, когато беше малка, но я поразглезихме и не се получи), дърпа се на нагръдника като я разхождаме, гони врабчетата и ми е непосилно да я взимам с мен навън, заедно с бебето. Ще трябва да я извеждаме само сутрин и вечер, когато мъжа ми си е вкъщи.
Има и още един проблем - от малка копае ъглите, вратите и стените. Много пъти се опитвах да я отуча, но тя го правеше като остане сама и като й направех забележка не знаеше защо й се карам. Наскоро правихме ремонт и не ми се иска да заминат новите тапети, врати и паркета. Ако бяхме вложили труд само ние с мъжа ми, мисля, че нямаше да ме интересува толкова, но ремонта го направи в по-голямата част баща ми и ми е съвестно Рита да овършее труда му :dh_188:
Не знам какво да правя, а искам да си я взема, защото ми липсва. Нямате си представа с каква мъка я дадох, но определено нямаше да се справя и с нея и с бебето едновременно, тъй като по цял ден съм сама.
Знам, че направих грешки в обучението й навремето, но тя ми беше като бебе и не ми даваше сърце да я наказвам :dh_188: Мекошав човек съм, както и мъжа ми и сега ми е гадно за това.
Може ли да ме посъветвате какво да правя? Благодаря предварително за отговорите :smile:

#629 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 June 2011 - 02:03 PM

Вземете си кучето и се обърнете към сериозен треньор, който да ви проведе един курс и да ви покаже как е правилно да се отнасяте с кучето и как се обучава. Мисля, че бързо ще видите къде са ви били грешките и ще започнете да съжителствате без проблеми.
А кучето не е забравило хигиенните си навици, ако е имало такива. А и да няма, сега е свикнало да пишка навън, ще си запази това дори и да седи в апартамент.
А ще бъде щастливо навсякъде, щом е със своите хора, които го обичат.
User's Signature

#630 Потребителят е офлайн   serenity Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2011 - 10:51 AM

Здравейте , ако имате изпитани техники за поставяне на капки в кокерски уши ,моля казвайте!!!
Голяма мъка ми е-изобщо не дава,превръща се в дявол само като усети , че съм с шишенцето в ръка! Скача да ме хапе :ud_009:
Ако има някакво значение , капките са Митекс и вчера докторът му ги постави без никакво напрежение,
User's Signature

Качена снимка   

#631 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 July 2011 - 12:15 PM

Не сте показали на кучето, че ТРЯБВА да стои мирно, без да успорва това, което искате от него.
На такива процедури кучетата трябва да се учат от малки, за да свикват, защото се получават ей такива неща като порастнат. Сега просто трябва да заставите кучето със сила и мощ да не мърда. Най-хубаво е да му покажете, че то НЕ е доминиращото в семейството като прочетете цялата тема за Агресия и Доминантност в раздела за обучение на форума.
Успех.
User's Signature

#632 Потребителят е офлайн   Kokerman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета

Публикувано: 02 August 2011 - 04:16 PM

каки да накарам кучето си да не пикае навсякаде пробвах с памперс но не става

#633 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 August 2011 - 06:22 PM

Има цяла тема в раздела за Обучение и спорт, прочетете там подробно.
User's Signature

#634 Потребителят е офлайн   Kokerman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета

Публикувано: 03 August 2011 - 09:41 AM

ok

#635 Потребителят е офлайн   nel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 03:27 PM

Здравейте! Въпросът ми може да ви се стори глупав, но не съм гледала кокер досега, а се славят като луди глави, та затова реших да попитам.
Моята девойка е на 2 месеца и сега е в периода на голямото хапане. Вероятно я сърбят венците и затова захапва всичко, което й попадне пред погледа. Работата е там, че често хапе ожесточено ръце и крака. Скарвах й се от самото начало, но не бях много настоятелна - все си мислех, че ще се насочи към играчките си и ще спре да ни ръфа. Тя обаче става все по-настоятелна. Започнах да се карам по-сериозно, май има резултат. Въпросът ми е дали е нормално според възрастта и никненето на зъбките или просто е черта от характера, с която трябва да се сборим още от ранна възраст?? Хайде докато е малка приемливо, но ако порасне и продължи така - лошо. Затова питам по-опитните, моля да се изкажат :)
И още нещо - на 2 месеца рано ли е да започна обучение - седни, ела, донеси - такива неща, или е прекалено малка все още?
User's Signature

Лейди

Липсваш ми, миличка, нищо вече не те боли...

#636 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 August 2011 - 12:55 PM

Здравейте.
Че я сърбят венците, сърбят я. Но не това я кара да хапе толкова. Във всички случаи това, което не искате да прави кучето отсега и завинаги трябва да е строго забранено. Кучетата не могат да решават сами кое е правилно и кое не. Те се научават какво може и какво не може според реакцията на глутницата си /стопаните/. Затова отсега и завинаги едно нещо ако е нежелано трябва да е забранено и да се забранява и наказва винаги, и обратното. Не е малка. Кучетата започват да учат от малки, тогава те научават правилата гледайки от майка си, след това от стопаните си.
Успех с обучението и отглеждането и ако имате въпроси четете, във форума като цяло и в нашия подфорум има много полезна информация.
User's Signature

#637 Потребителят е офлайн   nel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2011 - 10:00 PM

Благодаря, ще последвам съветите! Днес имам друго притеснение - сутринта не пожела да си изяде гранулите, беше много игрива и занимателна. Поиграхме си малко, след което тръгнах на работа. Помислих, че ще огладнее малко по-късно и затова й оставих купичката. Следобед обаче като се прибрах не беше изяла храната. Повръщала е няколко пъти, акала е също няколко пъти /на терасата/ и едното беше разстройство. Иначе ми се радваше както обикновено, донесе топка да играем. Поканих я пак да хапне, но не пожела. Решихме, че не й се харесва храната, макар че вече няколко дни яде с апетит такава и отидох да купя различна /за сведение първата беше белкандо за бебета, втората - роял канин/. Хапна малко от новата, но не с голямо желание. Странното е, че взима гранулка от ръката ми, а не иска от купичката. После плюе, пак я лапва и така няколко пъти преди да я сдъвче. Играе си иначе, не е съвсем унила, но тонусът й определено е спаднал, което може би се дължи и на това, че почти не е яла. За вечерното хранене се повтори същото, а малко преди това й сложих в купичката 2-3 кашкавалчета, много мънички и ги хапна с огромно желание. Реших да накисна гранулките да омекнат и направо облиза купичката, чак питаше за още. Та, след целия този ферман да попитам - да я водя ли на лекар, дали й има нещо, или просто проявява предпочитания?? Много ще се радвам на всеки отговор
User's Signature

Лейди

#638 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 August 2011 - 10:54 AM

Когато малко куче повръща и има разтрйство воденето на лекар е задължително.
Освен това на малко куче /особено на тази възраст/ това сменяне на марки и видове храни само влошава нещата. Храната трябва да е една марка гранули и да не се сменя и да не се дават допълнителни овкусители и прочие. Това се прави по две причини: 1. кучето става капризно, ако види че от малко му се угажда на акъла, и 2. различните храни притесняват стомахчето, което още не е свикнало с толкова храни и веднага реагира остро / с диария и пвръщане/ което за малко куче е лошо, може да доведе до дехидратация най-малкото.
Моят съвет - на лекар, днес.
User's Signature

#639 Потребителят е офлайн   nel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2011 - 07:48 PM

Днес вече сме много по-добре, благодаря за съветите :)
User's Signature

Лейди

#640 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2011 - 01:56 PM

Аз имам един въпрос -нашият Рони като върви спокойно и понякога леко изкривява задницата ,незнам как да обясня по-добре но този вид походка ми се струва странна? като повърви и се оправя.това не е постоянно -в повечето случаи си върви нормално ,но като е седял за малко и се изправя и предните крачета вървят правилно ,а задните две все едно са настрани.трябва ли да се тревожим?след 5 дни сме на трета ваксина -трябва ли да го спомена на ветеринарната лекарка?

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни