Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори за кокери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори за кокери

#381 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 May 2009 - 02:28 PM

Нормално е, пролет е, бебе е.... а и козината винаги си пада.
Обаче не ми харесва, че яде само 3 пъти на 2 месеца и малко. На три броя хранене се минава чак на 4-5 месеца, за нея е рано. АКо можете върнете 4 пъти хранене, с по-малки дози.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#382 Потребителят е офлайн   Djenka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2009 - 04:00 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в May 10 2009, 03:28 PM, написа:

Нормално е, пролет е, бебе е.... а и козината винаги си пада.
Обаче не ми харесва, че яде само 3 пъти на 2 месеца и малко. На три броя хранене се минава чак на 4-5 месеца, за нея е рано. АКо можете върнете 4 пъти хранене, с по-малки дози.

Благодаря ти за отговора! И аз реших, че не е много за шаш и паника това с козинката, но като не съм сигурна...
Колкото за храненето - ще се опитам да обърна пак на 4. Сега я храня през 5 часа горе-долу и пак й идва множко - обедното хранене почти винаги си остава на половинка. Може би защото още няма ясно изразен режим на разходки. Ще видим тези дни как ще е. :ae_085:
По тоя повод да запитам нещичко - моите деца преди няколко дни й купили котешка консерва Уискас, от тези дето са една порцийка. Решили, че щом котката на вуйчо им ги обожава, то няма начин и нашето кученце да не ги хареса. Мда. То така и стана - направо се влюби в тези кюфтачета момата. Проблем ли е, ако я черпя от време на време с такава глезотийка? Най-много един -два пъти е месеца да речем?

#383 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 10 May 2009 - 04:04 PM

Може да остава неизядено именно защото й се пълни много стомахчето, те затова са толкова храненията, за да се дава често, по малко. Опитайте. Освен това голямо значение има каква храна яде.
Аз лично нито на котка нито на куче бих давала каквото и да е на Уискас, Педигри, Кит кат, Дарлинг и подобни. Ни консерви, ни паучове. Това е пълно с химия за овкусяване, и според мен само вреди. По-добре за награда или десерт 50-100 грама варено пилешко без подправки. По-евтино и далеч по хранително и качествено.
А аз да питам все пак, извинявам се, ако вече си казвала, ама не мога всички кокери да ги помня какво ядат - на каква храна сте?
User's Signature

#384 Потребителят е офлайн   Djenka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 04:52 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в May 10 2009, 05:04 PM, написа:

Може да остава неизядено именно защото й се пълни много стомахчето, те затова са толкова храненията, за да се дава често, по малко. Опитайте. Освен това голямо значение има каква храна яде.
Аз лично нито на котка нито на куче бих давала каквото и да е на Уискас, Педигри, Кит кат, Дарлинг и подобни. Ни консерви, ни паучове. Това е пълно с химия за овкусяване, и според мен само вреди. По-добре за награда или десерт 50-100 грама варено пилешко без подправки. По-евтино и далеч по хранително и качествено.
А аз да питам все пак, извинявам се, ако вече си казвала, ама не мога всички кокери да ги помня какво ядат - на каква храна сте?

Бебешката на Роял Канин. При последното купуване на 500 гр. Роял сложихме и малко една друга...ох, забравих как се казваше, но пак бебешка и от "скъпите" - около 200 грама от нея и ги смесих. Та предимно на Роял сме.
Ще те послушам за Уискаса :ae_085:
Пилешко съм й давала , също и чисто телешко. А сега по празниците й "подарих" един грамаден агнешки кокал (без мръвки и сланини по него) да си чеше зъбките :ab_041: Предполагам, че такива големи кокали може, нали? Защото за пилешки знам, че в никакъв случай не бива...Или бъркам?

#385 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 10 May 2009 - 05:08 PM

Вероятно просто дневната дажба й идва малко в повечко като грамаж. Затова си оставя малко.
Ами, аз знам, че такива грамадни кокали уж може, да си чешат зъбите или да си запълват времето, лично аз никога не съм давала, може би просто защото не е попадал толкова голям кокал у нас :)
User's Signature

#386 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 09:21 AM

Привет на всички!Знам,че има доста изписано по темата,но пак да попитам.Мислим да заведем Чочко на море в неделя,само за 1 ден.От 2-седмици,ходим всеки уйкенд извън града,където има 1 река,която е много чиста и не особено дълбока.Идеята беше да го посвикнем с плуване,понеже досега не бяхме пробвали и за да избегнем излишни рискове,избрахме по-плитко място.Е,в началото беше зор,голям страх,но после като свикна не мога да го изкарам от водата :ab_041: Та,на въпроса,мало се притеснявам да не му стане нещо на плажа,ще имаме чадър,но как мислите трябва ли да взема и други предпазни мерки,защото се страхувам от прегряване.То нали ги знаете какви са тичат и лудуват като малки деца :smile: .Който има опит с кокер на море,ще може ли да ми даде някакви съвети.
Мерси предварително,ще кача по-нататък няколко клипчета на плувеца :smile:
User's Signature

Качена снимка

#387 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 11:26 AM

Здравей,ние в неделя бехме с Кара на плажа.Задължително и само под чадъра трябва да е защоато може да прегрее.То си личи когато им стане много топло,дишат тежко и са много топли.Кара няколко пъти я цопнахме във водата да се охлади.Първия път малко я беше страх но после само влизаше защото й беше по-хубавко :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#388 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 11:32 AM

Леле,мокра мишка :ab_041: .Мерси ,точно това исках да знам дали ще е достатъчно стоенето под чадъра и намокрянето във водата.Дано всичко мине нормално.
User's Signature

Качена снимка

#389 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 11:38 AM

Аааа задължително вземете и водичка за пиене,че ожадняват.Може да разровите пясъка и да лежи на мокър пясък,на хладничко :)
User's Signature

Качена снимка

#390 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 11:46 AM

О,обезателно.Още едно въпросче,след плажа трябва ли да се изкъпе,т.е солената вода вреди ли на козината?
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 11:51 AM

Ми незнам,мисля че не вреди,защото много хъскита като сме на полянката близо до плажа привечер гледаме че са ги топкали във водата и ме съмява всяка вечер после да ги къпят.На Кара косинката стана много хубава,това ми направи впечатление,само дето домъкна целия плаж с нея- много пясък,това е проблема.
User's Signature

Качена снимка

#392 Потребителят е офлайн   nadety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 June 2009 - 01:49 PM

Моята Сара я е страх от водата влиза само с лапичките изобщо не иска да плува пробвала съм я с пръчка като и я хрърла на по дълбоко обаче не утива скимти на плиткото и ме чака да и я искарам
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 01:59 PM

О и ние сме така.В началото въобще не искаше да припари до водата.Хвърлям пръчка,а той милинкия почва един рев,че хем иска да я вземе,хем го е страх.за да се престраши влязох с него и явно видя,че няма нищо страшно,после не мога да го изкарам,но най-интересното е,че си прави някакъв периметър и плува само в него,ако го накараш да влезе от друг ъгъл пак се почва със скимтенето
User's Signature

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 02:09 PM

Показване на мнениетоnadety, в Jun 9 2009, 11:49 AM, написа:

Моята Сара я е страх от водата влиза само с лапичките изобщо не иска да плува пробвала съм я с пръчка като и я хрърла на по дълбоко обаче не утива скимти на плиткото и ме чака да и я искарам

Влез с нея. Аз така научих Ава да плува. Още щом видя водата на първото си море се втурна и нагази вътре, но не пожела да влезе по - надълбоко. Най - малкото вълние я плашеха. Същото бешеи когато ходихме на река, просто влязох да се къпя и тя ме последва без колебание. От тогава не се страхува.

Не мисля, че солената вода може да създаде проблеми. Аз не съм къпала Ава лятото, двете седмици, и не сме имали никакви проблеми, а тя се къпеше всеки ден, едва я изваждах от водата. По козинката й не остава никаква сол, тя или я облизва или я изтръсква.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#395 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2009 - 02:19 PM

Скай също не плува.Падна миналия февруари в едно езеро.Беше се навел да пие вода, но водата беше доста плитко.И го виках да доплува до брега,но не.Хвана се с нокти за бетона и чакаше аз да го измъкна.Добре че не паднах, че и аз не мога да плувам. :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   nadety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 June 2009 - 03:23 PM

Преди 3 или 4 месеца се случи и същото на Сара и аз се надявах да плува но тя като някаква катерица се покатери на един висок камък и ме гледаше намръщено все едно, че аз съм я бутнала :ab_041: .
User's Signature

Качена снимка

#397 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 10 June 2009 - 08:15 PM

Тоби пък го е страх от водата :smile: Когато се зададе вълна и тръгва да върви назад :ab_041:
А вчера имаше t 40,5 и днес вета ни каза ,че е прегрял :dry: Той лятото нали е на двора и като заспи на слънце и явно усеща че загрява .Беше много отпуснат,нямаше апетит ,трепереше в тази жега! Направо беше ужасно :sad: :ca_003: :dh_188:
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#398 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2009 - 08:25 PM

Дано се оправи по-бързо. Не може ли да се скрива някъде от слънцето?
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 10 June 2009 - 08:26 PM

По добре ще е и лятото да е вътре, на хладно, за да не прегрява, пък го пускайте сутрин и вечер като захладнее навън :smile:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#400 Потребителят е офлайн   nadety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 June 2009 - 09:24 AM

Аз сара я разхождам сутрин от 6:30 до 7:00 защото съм на училище и вечер към 7:00 или 8:00 часа когато захладнее по 1:00 час или 1:30 на обед е вкъщи при клинатика малкоя е страх от него ама свикна горе долу :ab_041: .И тя беше прегряла когато бяхме на язовира и следващия ден беше по добре :smile:
User's Signature

Качена снимка

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема