Скимтене Малко дого
Публикувано: 03 January 2010 - 05:37 PM
От някакво малко,известно време имаме вкъщи малка бебка-ебка,обаче направихме грешката да спи при нас няколко дни,и сега като я затвориме в коридора или да остане сама постоианно скимти.Какво да правиме?Дайте някакво мнение<?>.Отделно до кога е това с подпикването навсякъде?Коридора,банята и кухнята са плочки,ама другите ни стаи е мокет!
Благодарая предварително на всички за оказаното внимание
Благодарая предварително на всички за оказаното внимание

Малка бебка-ебка е най-най<!>
Публикувано: 03 January 2010 - 08:04 PM

Малка бебка-ебка е най-най<!>
Публикувано: 03 January 2010 - 08:11 PM
Бебе е и е нормално да скимти,просто му направете легло,където ще спи и в момента в,който го оставите само и започне да реве,не отивайте при него,по този начин то знае,че като започне да скимти винаги ще му обръщате внимание.С времето ще свикне и ще престане,периода,който му трябва е различен,при моя бяха нужни поне три седмици,но се въоражете с ттърпение.Иначе,като метод мога да ви дам съвет, относно топла бут с вода,някой и часовник слагате при него,казват,че това имитира майчината топлина.За ходенето по нужда,пак търпение,Бърсане и търпение и бърсане.Не е лесно,но пък като имате куче бебе,трябва да сте подготвени.Успех!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 January 2010 - 08:37 PM
Общо взето са ви го казали. Кученцето още има нужда от майка си и затова скимучи. Поне две, три седмици ще скимучи дакото стане на възраст да не се нуждае от майчини грижи. Така е като се отделят на тази възраст. Търпение и здрави нерви.
Публикувано: 15 January 2010 - 07:03 PM
Здравеите на всички!
нов сьм вьв форума и в отглеждането на дого.Имам го от един месец и няколко дни,тои е на година и няколко месеца.Значи моя проблем е че когато ме види започва да скимти и да лае,а когато ида при него влиза в кащата си и седи там.Само когато разбере,че ще го пускам тогава започва да се радва и да скача по мен.Какво ще ме посаветвате?Мерси предварително!

Публикувано: 17 January 2010 - 07:07 PM
Не съм експерт по Дого Аржентино... НО прецени кучето защо лае и скимти когато те види- защото се радва да те види, защото го е страх, защото иска да излезете...? Дали сам не си му изградил този навик- винаги когато е правил така ти си го вземал на разходка/ пускал да тича/ играел си с него... По този начин изградил нещо като условен рефлекс- кучето те вижда, започва да прави това и си получава разходката...
И си мисля, че няма никаква "връзка" между вас... Защо ли си го мисля това!?
Само предполагам! Цялата история не ми е много ясна, така, както е обяснена... Ако можеш дообясни. Давай по- конкретно
И си мисля, че няма никаква "връзка" между вас... Защо ли си го мисля това!?

Само предполагам! Цялата история не ми е много ясна, така, както е обяснена... Ако можеш дообясни. Давай по- конкретно

Страница 1 от 1