Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!
Публикувано: 20 January 2010 - 08:01 PM
Та той каза, че след като е минало толкова време ( тогава бяха минали повече от 3-4 седмици) няма смисъл да се подлага кучето на операция и да му се бърка в гръбнака. Такива операции се правят около 24 4аса след прострелването, за да има шанс животното да се оправи.
Но все пак зависи от засегнатото място , аз обаче като гледам е същото като при Беба... Ако се съберат пари е добре Аминков да го види кучето.
Пишка и ака без да се усеща , нали ?
Публикувано: 20 January 2010 - 08:37 PM
Да
Но от време на време пищи и се опитва да ходи.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 21 January 2010 - 08:23 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 21 January 2010 - 10:23 AM
Та той каза, че след като е минало толкова време ( тогава бяха минали повече от 3-4 седмици) няма смисъл да се подлага кучето на операция и да му се бърка в гръбнака. Такива операции се правят около 24 4аса след прострелването, за да има шанс животното да се оправи.
Искаш предложение, получаваш го.
Друг е въпросът, че:
Само дето не разбирам какво точно питаш, след като си писал, че:
Т.е. какво точно се иска?
ПолучИ становище от лекарИ, получИ цена, ако някой се наема и ако има смисъл.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 January 2010 - 12:24 PM
ПолучИ становище от лекарИ, получИ цена, ако някой се наема и ако има смисъл.
Искаш предложение, получаваш го.
Ако можеш го направи ти, аз мога толкова. Написах ясно че "4 лапи" поемат случая. Ако можеш да помогнеш с транспорт до някой лекар, да участваш финансово във разходите по кучето - няма проблем, ще се радвам.

Публикувано: 21 January 2010 - 12:39 PM
А, ясно. Писа "чакам идеи", та останах с впечатлението, че ще правиш ти нещо.
Надявам се някой от 4 лапи да пише какво се случва с него.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 21 January 2010 - 03:15 PM
- Травмата е много стара и няма абсолютно никакъв смисъл от операция - може би е имало надежда до 1-2 дни след получаването й;
- Животното няма чувствителност в задните крайници;
- Раните на краката са от протриване и залежаване - това е лечимо, но не и при сегашните условия, в които живее.
При това положение и при положение, че животното живее в дървена къщичка на двор, без да е под постоянни медицински грижи и на топло, без да му се сменя постелка и да се почиства, лично моето мнение, а и мнението на абсолютно всички, с които се консултирахме, е, че няма смисъл кучето да се измъчва допълнително или някой хирург да се упражнява върху него. В този случай има два варианта:
Вариант 1: кучето се приспива;
Вариант 2: кучето остава на стационар в "Добро хрумване" поне 10 дни, докато се стабилизира, след което отива в постоянен дом (у нас или в чужбина), където ще получи нужните грижи (инвалидна количка, медикаменти, памперси, ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ).
Ние нямаме възможност за вариант 2 - нито финансово, нито като намиране на дом. Ако някой мисли, че може да го реализира - ще му окажем пълно съдействие. Ако обаче не се намери такъв човек, утре преминаваме към Вариант 1. Наистина не виждам смисъл в това животното да продължава да гние по дворове и бараки. Най-малкото не го заслужава.
Публикувано: 21 January 2010 - 03:25 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 21 January 2010 - 04:47 PM
На два пъти съм го виждал изправен. Вчера докато го снимахме на рентгена също се вдигна. Кучо е адски стресиран и трудно може да секацв дали има някаква чувствителност, предния път дори отказваше да мига с очи...
Нямам мнение, но ако не беше това щях отдавна да мрънкам за приспиване а не за снимка.

Публикувано: 21 January 2010 - 04:54 PM
Не ми говори за стрес! Аз знам какво е стрес! Кучето е тук от 4 часа, пенисът е вън.
Това е просто безобразие! Изкривено чувство за хуманизъм!

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 21 January 2010 - 04:59 PM
Не ми говори за стрес! Аз знам какво е стрес! Кучето е тук от 4 часа, пенисът е вън.
Мисля, че имаше предвит за пенисът, а не кучето..
Публикувано: 21 January 2010 - 05:03 PM
ЗНАМ!
Но знам че 2 пъти съм го виждал също! Е това е проблема ...... :( и ме гризе съвестта :(

Публикувано: 21 January 2010 - 05:04 PM
И за 2-те говорех - и за кучето и за пениса, д-р Бобадова ме разбра правилно.

Публикувано: 21 January 2010 - 05:13 PM
Не е толкова важно дали има кучето рефлекс или няма. Става въпрос за поемане на отговорност. При сегашните условия на живот е въпрос на време гадинката на угасне, при това в сериозни мъки. От друга страна - състоянието му позволява да води що-годе нормален живот, при положение, че се полагат нужните грижи.
Именно тук идва моментът с отговорността. Ако някой може да поеме ангажимент да дава на кутрето всичко, от което то има нужда - би било чудесно. Ако има кой да поеме ангажимент и за още консултации, за скъпа операция (с ясен резултат), за рехабилитация и т.н. - още по-добре, ще помагаме всички с каквото можем. Но да бъде оставено да се разпада в една дървена барака на студен и мокър под само защото някого го била гризяла съвестта - извинете, но това е бягане от отговорност и гавра с животното!
Публикувано: 21 January 2010 - 05:19 PM

Публикувано: 21 January 2010 - 05:22 PM
Има ли някой, който би опитал да напише писма за това куче в чужбина. Поне да се опита.
Да се даде срок, примерно 10 дена (който да се спомене в писмата), ако се получи отрицателен или никакъв отговор - кучето да се приспи - за съжаление подобен страдалец у нас няма никаквичък шанс. Ако има положителен отговор - всички заедно, както го правим постоянно, да поемем престоя му на стационар в Добро хрумване (ако клиниката има тази възможност да се грижи за него), както и лечението на раните и грижите, докато замине?
Мисля, че това са опциите, според това, което чета.