Dog.bg Форуми : Блъснато куче с парализирана задница

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!

#21 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2010 - 08:01 PM

Аз водих Беба при Аминков, който казват че е най-добрия в тази област , неврологичен хирург е .
Та той каза, че след като е минало толкова време ( тогава бяха минали повече от 3-4 седмици) няма смисъл да се подлага кучето на операция и да му се бърка в гръбнака. Такива операции се правят около 24 4аса след прострелването, за да има шанс животното да се оправи.
Но все пак зависи от засегнатото място , аз обаче като гледам е същото като при Беба... Ако се съберат пари е добре Аминков да го види кучето.

Пишка и ака без да се усеща , нали ?

#22 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 08:37 PM

Цитат(terra1 @ Jan 20 2010, 08:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пишка и ака без да се усеща , нали ?

Да

Но от време на време пищи и се опитва да ходи.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#23 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 08:47 PM

Тук вече е разликата, според мен доктор Аминков трябва да види кучето. Дано то поне има шанс да се оправи

#24 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 08:23 AM

Знаеш какви са цените при Аминков, нали?
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 January 2010 - 10:23 AM

Цитат(Lutchezar @ Jan 20 2010, 07:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Чакам предложения?

Аз водих Беба при Аминков, който казват че е най-добрия в тази област , неврологичен хирург е .
Та той каза, че след като е минало толкова време ( тогава бяха минали повече от 3-4 седмици) няма смисъл да се подлага кучето на операция и да му се бърка в гръбнака. Такива операции се правят около 24 4аса след прострелването, за да има шанс животното да се оправи.

Искаш предложение, получаваш го.

Друг е въпросът, че:
Такива операции се правят около 24 4аса след прострелването, за да има шанс животното да се оправи.

Само дето не разбирам какво точно питаш, след като си писал, че:
Цитат(Lutchezar @ Jan 20 2010, 05:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
4 лапи ще се занимават със снимките засега, аз мога само да изпращам копия.

Т.е. какво точно се иска?
ПолучИ становище от лекарИ, получИ цена, ако някой се наема и ако има смисъл.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#26 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 12:24 PM

Цитат(bushkata @ Jan 21 2010, 10:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Т.е. какво точно се иска?
ПолучИ становище от лекарИ, получИ цена, ако някой се наема и ако има смисъл.

Искаш предложение, получаваш го.

Ако можеш го направи ти, аз мога толкова. Написах ясно че "4 лапи" поемат случая. Ако можеш да помогнеш с транспорт до някой лекар, да участваш финансово във разходите по кучето - няма проблем, ще се радвам.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 12:39 PM

Цитат(Lutchezar @ Jan 21 2010, 12:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Написах ясно че "4 лапи" поемат случая.

А, ясно. Писа "чакам идеи", та останах с впечатлението, че ще правиш ти нещо.
Надявам се някой от 4 лапи да пише какво се случва с него.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#28 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 01:46 PM

Днес караме кутрето на лекар. Засега невиртуалната консултация показва, че няма смисъл да се мъчи - минало е много време, поне едно парче желязо има в канала на гръбнака.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 03:15 PM

Новините не са добри:
- Травмата е много стара и няма абсолютно никакъв смисъл от операция - може би е имало надежда до 1-2 дни след получаването й;
- Животното няма чувствителност в задните крайници;
- Раните на краката са от протриване и залежаване - това е лечимо, но не и при сегашните условия, в които живее.

При това положение и при положение, че животното живее в дървена къщичка на двор, без да е под постоянни медицински грижи и на топло, без да му се сменя постелка и да се почиства, лично моето мнение, а и мнението на абсолютно всички, с които се консултирахме, е, че няма смисъл кучето да се измъчва допълнително или някой хирург да се упражнява върху него. В този случай има два варианта:

Вариант 1: кучето се приспива;
Вариант 2: кучето остава на стационар в "Добро хрумване" поне 10 дни, докато се стабилизира, след което отива в постоянен дом (у нас или в чужбина), където ще получи нужните грижи (инвалидна количка, медикаменти, памперси, ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ).

Ние нямаме възможност за вариант 2 - нито финансово, нито като намиране на дом. Ако някой мисли, че може да го реализира - ще му окажем пълно съдействие. Ако обаче не се намери такъв човек, утре преминаваме към Вариант 1. Наистина не виждам смисъл в това животното да продължава да гние по дворове и бараки. Най-малкото не го заслужава.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 January 2010 - 03:25 PM

няма абсолютно никакви рефлекси, няма нито дълбока, нито повърхностна чувствителност, не задържа урина и фекалии, раните са от протриване, но има и декубитуси вече, пенисът е изпаднал.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 03:27 PM

Понякога има само един начин да се помогне... И той е много страшен.
Сигурна съм, че ще вземете правилното решение, колкото и да е трудно.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 04:47 PM

Това за пениса не е точно така. Често при промивките няма вадене.
На два пъти съм го виждал изправен. Вчера докато го снимахме на рентгена също се вдигна. Кучо е адски стресиран и трудно може да секацв дали има някаква чувствителност, предния път дори отказваше да мига с очи...
Нямам мнение, но ако не беше това щях отдавна да мрънкам за приспиване а не за снимка.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 January 2010 - 04:54 PM

това куче е абсурд да седи изправено, не ме прави на луда! Ела и ми покажи как седи право и го накарай да застане право! по дяволите, забих дебела игла в крака му и то не реагира?! Защипах го с хемостатик - не реагира! Анален рефлекс - няма! Кожата не реагира на боцкане!
Не ми говори за стрес! Аз знам какво е стрес! Кучето е тук от 4 часа, пенисът е вън.
Това е просто безобразие! Изкривено чувство за хуманизъм!
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   WizZy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 04:59 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Jan 21 2010, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
това куче е абсурд да седи изправено, не ме прави на луда! Ела и ми покажи как седи право и го накарай да застане право! по дяволите, забих дебела игла в крака му и то не реагира?! Защипах го с хемостатик - не реагира! Анален рефлекс - няма! Кожата не реагира на боцкане!
Не ми говори за стрес! Аз знам какво е стрес! Кучето е тук от 4 часа, пенисът е вън.

Мисля, че имаше предвит за пенисът, а не кучето..

#35 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 05:03 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Jan 21 2010, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ЗНАМ!

Но знам че 2 пъти съм го виждал също! Е това е проблема ...... :( и ме гризе съвестта :(
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 05:04 PM

Цитат(WizZy @ Jan 21 2010, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля, че имаше предвит за пенисът, а не кучето..

И за 2-те говорех - и за кучето и за пениса, д-р Бобадова ме разбра правилно.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 January 2010 - 05:05 PM

Единствен съвет, който ще си позволя да ти дам е:
Научи се да казваш - стига!
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 05:13 PM

Вижте,

Не е толкова важно дали има кучето рефлекс или няма. Става въпрос за поемане на отговорност. При сегашните условия на живот е въпрос на време гадинката на угасне, при това в сериозни мъки. От друга страна - състоянието му позволява да води що-годе нормален живот, при положение, че се полагат нужните грижи.

Именно тук идва моментът с отговорността. Ако някой може да поеме ангажимент да дава на кутрето всичко, от което то има нужда - би било чудесно. Ако има кой да поеме ангажимент и за още консултации, за скъпа операция (с ясен резултат), за рехабилитация и т.н. - още по-добре, ще помагаме всички с каквото можем. Но да бъде оставено да се разпада в една дървена барака на студен и мокър под само защото някого го била гризяла съвестта - извинете, но това е бягане от отговорност и гавра с животното!
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 05:19 PM

Колибата в която живееше е с двойни изолиращи пластмасови стени. Не е седяло на мокро защото няколко чувала чаршафи отиваха за отдолу + пелени а вечер се завиваше с по-топли завивки. Иначе нямаше да оживее. Не е седяло и на чак толкова студено - голяма колиба с място за вода и храна вътре - водата никога не е била замръзнала, дори на -16 навън. Но не е като бабичката която проверявам на 2 часа и сменям всичко, влизането и излизането при него на двора е свързано с една камара процедури. Съжалявам Яворе че не можа да видиш на място картинката, в отделен шкаф му седят "чистите чаршафчета" и пелените.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 05:22 PM

За да не си пишем повече глупости за шкафове и чаршафи, да опитам да опростя нещата.
Има ли някой, който би опитал да напише писма за това куче в чужбина. Поне да се опита.
Да се даде срок, примерно 10 дена (който да се спомене в писмата), ако се получи отрицателен или никакъв отговор - кучето да се приспи - за съжаление подобен страдалец у нас няма никаквичък шанс. Ако има положителен отговор - всички заедно, както го правим постоянно, да поемем престоя му на стационар в Добро хрумване (ако клиниката има тази възможност да се грижи за него), както и лечението на раните и грижите, докато замине?
Мисля, че това са опциите, според това, което чета.
User's Signature

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни