Dog.bg Форуми : Хапчета?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хапчета?

#41 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2006 - 02:20 PM

Вече се въртим в омагьосан кръг , както се казва...!Само едно и също...
Теди предлагам ти ,ако имаш нещо против мен ,като човек пиши ми на ЛС!
Защото в момента , ти не "оборваш" мнението ми , а спориш с мен, срещу мен! Поне така излиза!

Цитат

Не виждам защо смяташ за хуманно да развъждаш животни, без каквато и да е цел

Всъщност не си спомням къде съм твърдяла такова нещо!

Цитат

Но в никакъв случей безразборно развъждане! Да абсолютно съм съгласна,че е по-хуманно да си вземеш от улицата! Но понякога котките от улицата са твърде диви! 

------
п.п.

Цитат

Искам да попитам и защо отклони темата и връзваш всички в безсмислени диалози....

За да не става така повече няма да се включвам в разговора..! Явно аз съм ви проблема! Така да е!

#42 Потребителят е офлайн   LIDIA Икона

Публикувано: 10 February 2006 - 08:41 PM

Иди във ветеринарната клиника, която посещаваш обикновено и ще ти препоръчат хапчета, подходящи за твоята котка. Според мен, не се доверявай на първото име на таблетки, което ти споменат тук, защото те имат много странични ефекти.

#43 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 11 February 2006 - 01:04 PM

Ей не се написа на мнения само и само да се изкажеш по темата, на всички теми имаш мнение и кучешките и котешките. Иначе не мога да си обясня такъв брой 800 постинга за 4 месеца. Не се ли занимаваш и с повишаване на знанията си , за да може като се изказваш да се съобразяват с твоето мнение?
Нека, ако е възможно помолим някой от ветеринарите да се изкаже по въпроса, за да има и професионално мнение. Освен това някъде из Ветеринарен кабинет сигурно е разисквана, аз си спомням, че там съм задавала въпрос на колко месеца се препоръчва кастрацията.
И най-накрая ще спомена за правописните грешки моля да си преглеждаме постинга преди да го изпратим, за да не увеселяваме форумците на наша сметка безплатно.
r)

Прикачени файлове

User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#44 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 11:45 PM

Ок бе! Примирих се много съм тъпа!!! n) Щом имам 800 мнения....няма как иначе! Айде да не трупам мнения!!! n) n) n)
Затова пиши ми на ЛС , ако обичаш!!!

#45 Потребителят е офлайн   apolonia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2006 - 09:02 PM

Не давай хапчета , а за кастрацията не е вярно ,че стават лениви и не искат да си играят.Аз имам кастрирано коте , защото беше болно от рак и се наложи и да я кастрираме и е такава лудетина , че нямам думи.И аз си мислех , че ще е ленива и т.н. , но не е истина.Постоянно тича и прави бели , а не е все пак в пубертета b) на 5.5 г.
User's Signature

API

#46 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2006 - 09:14 PM

да не би да си й давала някакви хормони? защо се е разболяла от рак толкова млада s)

#47 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2006 - 09:14 PM

Може не споря!
Просто съдя по един котарак,който живее в нашия блок..!!! Та той е много ленив...та от него са ми тези впечатления...!!!
Супер,че твойто е весело и енергично! super best c)

#48 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2006 - 06:31 PM

Май наистина е време за пояснения ;-)))

Първо ще отговоря на въпроса за запушванията и камъните в пикочния мехур и връзката им с кастрацията - НЯМА ВРЪЗКА!!!!!!!!
Във всички съвременни медицински източници е описана връзката между ЗАЛЕЖАВАНЕТО И НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО на домашните любимци с пикочнокаменната болест и това е така. Тлъстите и обездвижени животни пишкат по-рядко и солите разтворени в урината имат повече време да кризтализират в пикочния мехур. Като пример за ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЕ към залежаване и наднормено тегло се посочва кастрацията, НО НИКЪДЕ НЕ СЕ КАЗВА, ЧЕ НЕКАСТРИРАНИ -ДЕБЕЛИ КОТАРАЦИ НЕ СЕ ЗАПУШВАТ!!!!!
Т.е. в този случай проблема е ДИЕТОЛОГИЧЕН, а не хирургичен.

Кастрацията сама по себе си не води до надебеляване!!!
Това е отговор на друг въпрос. На запад се препоръчва ранна кастрация за да се избегне хормоналния дисбаланс. При животните преди настъпване на полова зрялост в организма няма влияние на половите хормони, така че ако се кастрират на 6-7 месечна възраст организма не установява никаква промяна във физиологията си. При животни кастрирани в по-напреднала възраст се получава хормонална ниша, КОЯТО ВОДИ ДО ПОВИШЕН АПЕТИТ, А НЕ ДО ЗАТЛЪСТЯВАНЕ!!!!! Т.е ако стопаните не се потдадат на ПРОСЕНЕТО от животните на повече храна, а се придържат към хранителния режим от преди кастрацията за 4-5 месеца организма привиква към новия хормонален статус и животното остава в нормална телесна кондиция, т.е. без наднормено тегло.
В тази връзка хората трябва да разберат, че ЖИВОТНОТЕ НЕ СА ВИНОВНИ ЗА НАПЪЛНЯВАНЕТО СЛЕД КАСТРАЦИЯ, ВИНОВНИ СА СТОПАНИТЕ!!!

Относно показанията и противопоказанията на кастрацията (т.е. доброто и лошото от медицинска гледна точка):

КАСТАЦИЯ НА МЪЖКИ КОТКИ:
1. Противопоказания (след като уточнихме кой е отговорен за надебеляването) - няма.
От опита си с десетки кастрирани котараци от съвестни стопани, спазващи указанията за следоперативния период - ХАРАКТЕРА НА КОТАРАЦИТЕ (игривост, жизненост и привързаност) НЕ СЕ ИЗМЕНЯ И СЕ ЗАПАЗВА КАТО ПРЕДИ ОПЕРАЦИЯТА.
2. Показания - няма.
При мъжките котки от медицинска гледна точка няма показания за тази операция. Т.е. при тях се прави само от хигиенни и емоционални подбуди.

КАСТРАЦИЯ НА ЖЕНСКА КОТКА:
1. Противопоказания - няма.
Важи всичко казано по-горе за мъжките котки.
От гледна точка на това, че при женските се касае за коремна операция - най-важното е качеството на изпълнение на операцията, стерилността и качеството на шевните материали. Т.е. Противопоказано е изпълнението на операцията от "пишман хирурзи".
2. Показания - Тук стигаме до същността на темата:
По статистика животни кастрирани преди първото разгонване развиват рак на млечните жлези в 0,01%, кастрирани между първото и второто разгонване 0,1%, кастрирани след второто разгонване - няма разлика между кастрирани и некастрирани.
При кастрираните животни се избягва на 100% риска от гнойно възпаление на матката (пиометра).
Т.е. при женските животни има МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАНИЯ (НАМАЛЯВАНЕ РИСКА ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ) за извършване на кастрация.

Съвсем малко за хормоналните препарати против разгонване - НИКОГА, ЗА НИЩО НА СВЕТА!!!!!!
Животни третирани на младини почти на 100% развиват рак на млечните жлези в напреднала възраст, ако имат късмет да не развият пиометра преди това. (имам два пациента, които съм спасил с операция на 7 и 8 месечна възраст с пиометра причинена от ЕДНОКРАТНО даване на хапче против разгонване).

Относно нераждането Манус го е обяснил много добре още в началото. Всяко отклонение от нормалната природна цикличност на животното води до проблеми дори и без друга намеса от наша страна.

#49 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 09:27 AM

Благодаря! Най-вече за обяснението за запушването и затлъстяването. super best
Иначе ми беше писнало да слушам обяснения от разбрали-недоразбрали, съдещи по "мързеливата котка на съседа". ouu
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#50 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 11:26 PM

n) n) n)

Цитат

Моля да има все пак някаква свобода на мнението във форума.

Защо постоянно ми триете постовете??? bl) n)
Да не би поста ми да беше повече офф топик от тоя

Цитат

.................
Иначе ми беше писнало да слушам обяснения от разбрали-недоразбрали, съдещи по "мързеливата котка на съседа". 

Както и да е.... n) n) n)

#51 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2006 - 12:29 AM

предупредих и ще трия и занапред без предупреждение (нищо лично) просто има правила, които бих искала да се спазват за "нормално и учтиво" общуване, в т.ч. без лични нападки и опити за заяждане с други форумници, които разискват поставения на обсъждане въпрос!
ами да беше си "офф топик" защото тук говорим за хапчетата портив разгонване или други хормонални препарати, а не кой какво казал, мислел да каже и т.н.
И моля, не прекалявай с функция "цитирай" защото пак ще се изпари постинга.
Това е.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#52 Потребителят е офлайн   peturson Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 04:08 PM

Общо взето,ако искате да млъкне котката,по-добре въобще да не гледаЙте такова животно.Заради тези хапчета,които ми ги препоръчваха какви ли не хора,стигнах до това,че трябваше да си умъртвя КОТЕТО.Стигнах до извода,че през цялото време съм отлагала кастрацията,заради това,че тези същества имат нужди.Да,ама не е така.Те нямат его, секс за тях не е удоовлствие като при хората.Съвета ми е,ако имате котарак,който не се отглежда за разплод,ВОДЕТЕ ГО НА КАСТРИРА.Няма да има странични ефекти върхо животното,така ще се чуствате и вие по добре и дълги години ще се радвате на приствието на тези страни животни.А относно хапчетат,само да спомена,че се продават незаконно във всеки зоомагазин и не вярвайте че са безопасни. :ea_103:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#53 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2009 - 12:30 PM

Здраейте,изчетох цялата тема,понеже проблема в момента вълнува и мен.Не ми е ясно защо трябваше да се дискутира и обсъжда поведението на некомпетентен човек,който дори НЯМА котка....

Както и да е.

От два дни женската ми котана е разгонена и наистина не се търпи-и денем и нощем.Решението е взето още,като беше малка-ще се кастрира,но тъй като нямахме идея за възрастта и,а и тя върви доста дребна,чакахме това разгонване и след него -на вет-а.Имам мъжки,който е кастриран преди доста време,при н его всичко мина добре,благодарение на добрия и свестен вет :ae_085:

И на мен ми се искаше да разбера ,мога ли да и дам хапче да не се мъчи,че и ние покрай нея,но след постинга на д-р Огнян Гъдуларов се отказвам и ще търпим докато не и мине.

Успех на всички и само да вметна за протокола:мъжкия ми котак е игрив,не е лаком,потдържа стархотна форма и с нищо не се промени поведението му,дори е по-спокоен,дано и с женската всичко мине ок!!!
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема