Dog.bg Форуми : Мама Мели и двете й дечица търсят дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мама Мели и двете й дечица търсят дом

#21 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 January 2010 - 11:13 PM

Цитат(shely @ Jan 8 2010, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ветеринаря трябва да има данните на собствениците, нищо че е откъсната страницата. Нали трябва да ги има, ако собственикът пропусне някоя манипулация!? Поне при нашия е така.

Да,трябва да има адреса,записан в амбулаторния дневник.Предполагам...
Ако го има вероятно ще му отнеме доста време и труд да го намери.Ако го е записал отдавна не разчитайте,дневниците се съхраняват 2 години.Но пък може да е бил стриктен и да го е записвал всеки път в съответната графа(както е редно....).
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#22 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 January 2010 - 12:09 AM

Цитат(Grassia @ Jan 7 2010, 09:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Днес ходих до ветеринарния кабинет, където е имунизирана мама Мели. Лекарката разпозна кучето, но каза, че след като е изхвърлено с паспорта и такъв надпис да не се надявам стопанинът му да си го вземе. Мисля си, че най-логично ми изглежда кученцата да са били някъде при стар човек, който е починал и сега няма кой да ги храни и близките са решили да ги изоставят.

Щом лекарката се е сетила за кучето, значи лесно ще се разбере кои са били стопаните! Вслучая е само въпрос на желанието на Grassia да направи нещо по въпроса.

А втората половина на цитата... хора, наистина ли сте толкова наивни и толкова вярвате само в доброто?!

Не се заяждам, разберете.

Grassia,
Щом не ти се занимава и не виждаш смисъл - дай ми данните на стопаните и на лекарката, може и на лично съобщение! Щом на теб ти е безразлично, че можеш да направиш нещо, но няма да го сториш - дай шанс друг да го направи, пък ако ще и нищо да не се получи.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2010 - 12:22 AM

Хм, ако ми беше безразлично, щях ли при толкова животни у дома да приютявам още три кучета??? Спирам с тази тема и единственото, по което ще действам е, да търся дом на мъничетата. Това е на първо място сега, защото те имат нужа от дом и то спешно. Останалото, на фона на безумията в осакатената ни държавица, са празни приказки.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#24 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2010 - 12:28 AM

Искам да ми кажеш дали и това са празни приказки и дали ако бяхме счели, че няма смисъл да се борим с безумията в осакатената ни държавица, щеше всичко да бъде наред:

http://www.park4pets...es/podpiska.php

http://city4people.e...%BD%D1%82%D0%B0

Ако отговорът ти е "не", дай ми данните на собствениците и на лекарката!
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 02:32 AM

Аз по принцип съм ПРОТИВ страха, винаги съм готова да се наежа и да вървя с рогата напред зад някоя кауза, която сметна, че е правилна. НО. Понякога си мисля, че лесно ми е на мен. Щастливка съм в някакъв смисъл, но пак не винаги.

Искам да погледна малко през очите на Grassia, да покажа, какво виждам от там. Ихтиман не е София-Южни райони, не е дори София-Надежда. Ихтиман е един от малките градове в България. Повечето хора имат роднинска връзка и навярно всички се познават поне на външен вид. Ихтиман е и "тъмен" град... Мен винаги ме хваща страх, когато минавам през него. Просто някаква химична реакция... И съм сигурна, че ако строша хатъра на някой местен, ако почна да му вдигам джангъри за изхвърлените от него кученца, едно от най-леките наказания, които мога да получа е да ми разбият прозорците или да ми натровят котките. Аз ще се боря за Доброто и Справедливостта, а ще получа... тесла в зъбИте. И след като предварително ми е ясно, че собствениците няма да си приберат обратно кучетата, смисълът да се боря именно за вменяване на съвест у непознати съграждани не ми се нрави, ама съвсем. Аз имам семейство, имам котки и кучета, навярно имам и деца. Искам да съм максимално спокойна за тяхната безопасност, а конфликт с некоректни хора от града ми няма да им я осигури. Затова, предпочитам мирно да потърся нови стопани на малките душици, поне ще донеса полза на някого и няма да навредя на семейството си.

България е в границите на Европейския Съюз, скоро ще присъства в Шенгенското пространство, ще има и Европейска валута. Но България в никакъв случай НЕ Е Европейска държава - за това говори не само грозното отношение към животните, но и много, ужасно много други фактори в ежедневието ни, не мисля да ги изброявам, вие си знаете. България е просто една от многото бедни ("развиващи се") държави по света. Поне на този етап. А за всички такива държави е характерно столицата и пространството извън столицата да контрастират драстично ( Много моля, не целя да обидя никого, говоря в най-общ план). Обикновено извън големите градове в тези държави цари необразованият, безкултурният, а съответно и безскрупулният, крайно закомплексираният човечец. Той е силният на деня в малкия град, защото не му пука особено, той се изразява чрез първичните си реакции и на всичкото отгоре се гордее с това. Коректният човек в малкия град се старае да не се набива особено на очи... той знае, че за своята коректност ще получи от некоректния - тесла в зъбИте. Защото некоректният не подбира средствата си за подигравка, за завист и мъст...

Аз затова смятам, че съм донякъде щастливка. Ако живеех в малък град, не зная моята напереност, докъде би стигнала... дали въобще щеше да я има... Била съм много пъти свидетел на подобни "награди" за различния за тях човек в малкия град, това е не само обидно и унизително, това си е направо терор. Над хора, не над животни. Повярвайте има много ХОРА в България, които няма как да се защитят от себеподобните си. Затова не ги виня, когато отказват да излязат "на оръжие". Моля, подходете към тях с разбиране! Те също някак трябва да продължат живота си.

#26 Потребителят е офлайн   Armeika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 05:29 AM

Nickey говориш глупости.
Напълно е безсмислено да се говори със собствениците след като са ги изоставили...
Grassia Браво миличка всички добри дела се възнаграждават!
Успех ти пожелавам дано им намериш дом на малките бебчета!

#27 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2010 - 07:37 AM

Цитат(Armeika @ Jan 9 2010, 04:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nickey говориш глупости.
Напълно е безсмислено да се говори със собствениците след като са ги изоставили...
Grassia Браво миличка всички добри дела се възнаграждават!
Успех ти пожелавам дано им намериш дом на малките бебчета!

1. Nickey никак не говори глупости.
2. Ако четете внимателно, ще забележите, че никой не говори за връзка със собствениците с цел връщане на кучетата или нещо подобно - говорим за незаконна постъпка извършена от собствениците на кучетата, а именно изхвърлянето на домашен любимец.

Вие имате рядката възможност освен да оправите нечии безотговорни постъпки - тоест да се погрижите за кучетата, а и да се опитате да накажете виновника.

Начина определено не е, да си заровим главата в пясъка и да си кажим нашата държава си е такава, така до без край ще си прибираме вкъщи изхвърлени домашни любимци. Трябва и да се подават жалби и да се наказват нарушителите - ако Вие нямате намерение да пуснете жалба към тези хора, моля предоставете координати да го направим ние.

Ами ако имат още 3 кучета, който скоро ще изхвърлят?

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 January 2010 - 01:36 PM

И въпреки това, не знам колко от нас ще подадат жалба срещу съседа, който знае, че жалбата е от нас, а живеем в един блок или в малък град. Дали ще е от нейни или чуждо име - все тая, ясно е кой е инициатора.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#29 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 05:24 PM

Почти целият си ден посветих на Мели и малките. С нея ходихме в парка и стояхме час и половина. Потича си на воля и се порадва на слънцето. Като се върнахме изведох на двора и бебенцата. Моят Чарли беше вързан, но за всеки случай ги заведох в дъното на двора, където Чарличко няма да ги вижда и да се дразни. Мястото е малко...релефно, но все пак се разходиха. Поиграха си, потичаха, хапнаха на открито и ги прибрах. Дадох им и хапченца за вътрешни паразити. В мазето ходят на тоалетна на едно и също място и трите, което е знак, че осиновителите няма да имат проблем с това. Направих им и ново легло от парче стар юрган и кашон. Както обещах - пускам и нови снимки. :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#30 Потребителят е офлайн   wild_cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 07:21 PM

Безрезервно подкрепям JennyB. Търсенето на правда и възмездие в България - особено в малко градче или в село - е загубена битка. Този, който я започва, рискува да бъде охулен, оплют, набит, отвлечен, взривен и т.н. Може да пострадат и близките му. Нека не забравяме, че у нас убиват за 2 лева.
Чепкането на темата "Хайде да открием стопаните, да ги изобличим и накажем" е много шум за нищо. Законите в нашата страна не се спазват. Това важи най-вече за Закона за защита на животните. Не се надявайте бившите стопани на Мели и дечицата й да си получат заслуженото. Трябва да се изтърколят поне 3 поколения, за да може китната ни родина да стане цивилизована държава.
Grassia, поздравявам те! Дано сладурковците се развиват добре! Пожелавам от сърце щастлива 2010 година! ae_085.gif

#31 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 09 January 2010 - 07:32 PM

С така "съединени" снимки мислите ли, че кучетата се виждат добре? Снимките са много важна част от историята. Нали целта им е да спечелят нечие сърце. С тези снимки тук, така съединени, не мисля, че се постига нещо.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 08:34 PM

Цитат(deni_avr @ Jan 9 2010, 05:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
С така "съединени" снимки мислите ли, че кучетата се виждат добре? Снимките са много важна част от историята. Нали целта им е да спечелят нечие сърце. С тези снимки тук, така съединени, не мисля, че се постига нещо.

Да, съвсем ясно се вижда всичко, а и така е по-лесно да бъдат разгледани многото снимки.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2010 - 09:05 PM

Преклонена главица сабя не я сече, нали? Ако всички си останат на този акъл, лошо ни се пише...

Ако преди 150 години поробените българи не бяха надигнали глава, може би още щяхме да сме си под Османско ...
Дано скоро да отхвърлим и робството в душите си ...
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2010 - 11:54 PM

Цитат(wild_cat @ Jan 9 2010, 07:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Трябва да се изтърколят поне 3 поколения, за да може китната ни родина да стане цивилизована държава

Ако тези три поколения си траят като мишки, никога няма да стане.
Кой очаквате да направи промяна? Държавата Е хорат в нея.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   wild_cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 10:36 AM

Не съм привърженик на максимата "преклонената главица остра сабя не я сече", тя носи само беди. Привърженик съм на действия, продиктувани от здравия разум. Твърдейки, че е нужно да се изтърколят поне 3 поколения, за да стане държавата ни цивилизована, имам предвид постепенна промяна на манталитета, промяна на възпитанието. След като прочетох историята на мама Мели и дечицата й ми се прииска да намеря съществата, които са ги изхвърлили, и да им извия вратовете. Но на принципа "юруш - да открием гадовете и да им натрием носовете" нищо няма да постигнем. Безсмислено е да губя времето на вас, участниците във форума, с тях. Всички знаем за какво става дума. ob_173.gif
Grassia, Дени е права: начинът на поднасяне на снимките не дава възможност бонбончетата да бъдат видяни както трябва. Ти си се постарала, браво на теб, но следващите ги пускай поединично. re_037.gif
Накрая ще кажа следното: нямам намерение да се дърлям с когото и да било от реагиралите на сагата за трите сладура. Всеки има мнение и го изказва. Някои мислят по-екстремно, няма лошо. Важното е друго - да станем по-цивилизовани и да разберем, че Земята се обитава не само от човеци. re_037.gif

#36 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2010 - 02:03 PM

Grassia Също ви поздравявам за това което правите! Снимките са страхотни, много изразителни и с фотогенични модели, но щом по-опитните в задомяването са отбелязали, че поотделно ще има по-добър ефект - сигурно са прави.
По започната дискусия аз самата не съм сигурна как е най-добре да се процедира. Живея също в малък провинциален град, където се чувствам наистина сама и нямам никаква смелост да започна евентуална битка. Вече 2 съседски кучета бяха изхвърлени и аз - признавам си не смея да предприема нищо и се чувствам абсолютно безсилна. От друга страна, сигурна съм, простаците дори не знаят, че съществува закон според който изоставянето на животно е забранено и вероятно няма и да разберат. А и да знаеха, това дали би ги спряло, като никой нищо няма да направи (толкова работи закона), за да ги спре (дори собствената им съвест)... Как минават всеки ден покрай бившото им куче с такова безразличие, не знам.
Истаина е, че в София, може да не е много, но хората малко от малко се ограмотяват и "култивират", там има смисъл. Тук няма човек от града ми (че и от Пловдив повечето), на когото да съм казала, че кучето ми е кастрирано и да не съм срещнала "съпротива" или поне недоумение (а то е от улицата).
Ако имаше организация, занимаваща се с това и имаща право да глобява и изисква поемане на отговорност от подобни "стопани" 5 жалби щях да напиша. Сега най-много да се оттърват от собственото си куче, за да не им създава проблеми, ако изобщо "оплакването" стигне до тях и аз да стана "черна овца".
Съжалявам, че темичката тръгна да се разводнява в тая посока, но тези неща може би имат нужда от обсъждане. А дали е възможно създаването на подобна организация, която да упражнява контрол и би могла да се самоиздържа от взетоте глоби и т.н. Тогава хората ще се образоват доста бързо.
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#37 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2010 - 02:41 PM

И при нас е пълно с изхвърлени,очевидно домашни кучета.Само че няма как да се разбере чии са били,а и едвали изобщо са имали паспорт и "такива глезотии" като ваксинации.....Иначе имаме хора които са готови да подадат жалба без притеснение,лошото е че хората отказват да свидетелстват,както беше при малтретираната лабрадорка.В случая с Мели все пак са и дали някакъв шанс,паспорта и табелката на шията е по-добре отколкото да я завържат за дърво в полето(както сме чели в този форум) или да я откарат някъде на безлюдно,или пък просто да и теглят куршума..(че при нас и за такъв случай чух).
Та конкретно за този случай и аз смятам,че
Цитат
..Чепкането на темата "Хайде да открием стопаните, да ги изобличим и накажем" е много шум за нищо.

Иначе Мели и малките са страхотни,дано това че темата тръгна в друга посока не намали шансовете им за дом,наистина са чудесни кученца wub.gif и от все сърце им желая да намерят отговорни стопани.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   rescue Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2010 - 04:44 PM

Цитат(sinioku4e @ Jan 10 2010, 02:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако имаше организация, занимаваща се с това и имаща право да глобява и изисква поемане на отговорност от подобни "стопани" 5 жалби щях да напиша. Сега най-много да се оттърват от собственото си куче, за да не им създава проблеми, ако изобщо "оплакването" стигне до тях и аз да стана "черна овца".

Присъединявам се към горния пост, като добавям, че аз бих членувала в подобна организация и с членството си бих подпомагала нейното съществуване.
Искала съм няколко пъти да предприема подобни действия, дори съм търсила съдействие от човек от природозащитна организация, който е идвал и е разговарял по случая и въпреки, че аз лично за себе си не се страхувам, за подаване на жалба ме е възпирал факта, че в търсене на подобна справедливост в абсурдна държава, жертва биха могли да бъдат моите животни, както и други животни. Знаете, че това, каквито и предпазни мерки да вземеш, не е изключено да се случи.
За този си вид безсилие, аз и като човек, и като гражданин много съжалявам.
А конкретно за подобни нарушения, аз смятам, че повече би помогнала РАБОТЕЩА държавна институция отколкото неправителствена такава. Закон има, приложение ... няма.

#39 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2010 - 04:55 PM

"Организация" има, казва се РВМС.
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   rescue Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip