Женски доберман на 8 години търси дом доведена за приспиване
Публикувано: 07 January 2010 - 05:12 PM
Току що ми се обади нашия ветеринарен лекар. Едни хора довели доберманката си за да я приспят. Заминавали за чужбина. Кучето е оперирано от пиометра преди няколко месеца, доктора каза, че е в много добро здраве.
Отказали са да я приспят ги посъветвали да й потърсят дом.
Стопаните са съгласни. Ще мина през кабинета още тази вечер за да взема техни координати и ще се старая да се свържа с тях още днес.
П.П. Хората не са оставили координати, но обещали да минат утре. Кабинетите са два и те са идвали при друг лекар, не при нашия, затова не се знаеше. Оставих моя телефон с молба да ми се обадят.
Извинявам се, че избързах да пускам тема. Просто няма къде да я прибера евентуално за по-продължително време.
Като има новини, веднага ще пиша.
Публикувано: 08 January 2010 - 10:47 AM
Дано да си намери сериозни хора кучето и да си изживее колкото години има още спокойно и обгрижвано!
На 8 години само не знам как ще се адаптира към нови хора.
В интерес на истината аз от известно време сериозно обмислям да си взема куче, но още съм във фазата на усиленото четене и подготовка. Толкова много въпроси има, на които трябва да си отговоря. Сигурно ще минат много месеци преди да съм напълно готова за това.
Та ... късмет на кучето!
Пишете как се развиват нещата.

Публикувано: 08 January 2010 - 11:47 AM
Да вземете възрастно куче, поне за мен и много по-лесно от това да се вземе бебе. Възрастното куче оценява това, което правите за него и с определено много по-бързо разбира какво искате т.е. можете да сключите договор за сътрудничество и ненападение, който постепенно да прерастне в една дружба.
Не може да очаквате да си играете по цял ден на гоненица, но все пак не ги подценявайте, те на 8, 9, та и нататък изпитват огромно желание поне веднъж дневно да се направят "на малки мамуни" със стопанина, особено когато го опознаят и се установи доверие между тях.
Но затова пък как ще ви гледа с огромна благодарност, и как ще цени всеки ваш жест, как ще ходи до вас на разходките и ще внимава да не ви загуби, случайно ... наистина безценно.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 09 January 2010 - 01:42 PM

Ако има нужда от някаква помощ пишете. С интерес ще следя темата. И е подходящ случая да разберем какво става и с Арни

П.П.
Сега прочетох, че всъщност все още не са оставили момичето. Дано не избързат и не направят някоя глупост...!
Публикувано: 09 January 2010 - 08:08 PM
Арнолд, не знам до къде сте в течение с неговите премеждия, но това лято открихме причината за неговото безспокойно поведение. Целият гръбнак на кучето е в шипове, някои със забележителни размери. От тогава сме на хапчета, които ни позволяват да водим един добър кучешки живот и да се радваме на старините си.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 09 January 2010 - 08:26 PM
Сара (така се казва момата, не знам защо, но точно това име очаквах) е жива. Тази вечер се видяхме със стопанката. Както и предполагах притисната е от обстоятелствата и затова е ришила да направи такова нещо.
Жената живее със сина си (7 клас). Сара е при тях от малка и е член на семейството. Преди три месеца на жената се е наложило да замине в чужбина да работи. Сина й през това време е живял при баба си, която не обича животни.
Наложило се е да оставят Сара самичка и момчето да идва да я храни и разхожда.
Наскоро жената се е върнала и заварила кучето три пъти отслабнало. Наистина е много кльощава, кожа и кости е. Момчето е ходило всеки ден да я храни и разхожда, обаче явно мъката е била в повече.
И тя казва, че като е видяла как се мъчи кучето само, при условие, че няма на кой да я даде се е решила на такова нещо. Плакали са заедно с детето, но .... Тя казва, че единственото, което би могло да се намери за такова куче (8 годишно) е верига и двор, но тя не иска такава съдба за Сара.
Разходихме се, аз я водих. Момичето е добро, само много се притеснява за стопанката си, постоянно се оглежда (макар че жената вървеше до мен). Убедена съм, че кучето ще страда първо време.
Лошото е, че жената заминава пак във вторник и трябва да измислим нещо, но ще мислим. И не обичала котки в смисъл, че ги гонела.
За Грахче просто нямам думи, само положителни емоции и едно голямо БЛАГОДАРЯ!
Сара ще има нужда от постоянен дом, надявам се, че я чакат още доста години пълноценен живот.
Тя е кастрирана, ваксинирана и обезпаразитена (така каза стопанката).
Ето няколко снимчици, на тъмно са за жалост.

Публикувано: 09 January 2010 - 09:05 PM
Грахче, адмирации за теб! Дано и това момиче- Сара, да намери хора, които го заслужават!
Публикувано: 09 January 2010 - 09:23 PM
Някои неща не ми ги побира акъла...Както и да е.Ясно е за какво става въпрос.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 09 January 2010 - 09:55 PM
Невероятни сте!

И на ншите лекари искам да благодаря, макар, че не четат тук, но все пак.
Дано все повече вашите колеги отказват подобно безумие и да помагат в търсенето на дом.

Ние ще помагаме - с обяви, с каквото трябва.

Публикувано: 10 January 2010 - 09:36 AM
Искате ли да пробвам?
Публикувано: 10 January 2010 - 09:54 AM
Искате ли да пробвам?
Супер идея!А как ли е Роман,сигурно е щастлив сега?

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."