Проблем с личните съобщения Изпраща самоволно копие до друг потребител
Публикувано: 06 June 2010 - 09:25 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 June 2010 - 02:22 AM
Публикувано: 07 June 2010 - 03:11 AM
Но мога да покажа как не се виждат, пише "няма в тази папка", при положение, че отстрани пише, че има 75 съобщения.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 07 June 2010 - 10:47 AM
Nickey, в 07 June 2010 - 10:40 AM, написа:
Ако знаете или имате каквото и да е такова решение - ще се радвам на помощ. В случая е решено генерално, но при някои потребители продължава да има проблем.
При вас работи или не работи ?
Публикувано: 07 June 2010 - 01:46 PM

Публикувано: 07 June 2010 - 01:47 PM

Публикувано: 07 June 2010 - 02:19 PM
mil_, в 07 June 2010 - 01:34 PM, написа:
Пиша да го оправят.
Моля, ако има още някой с подобен проблем, пишете. Получава се от стари линкове в личните съобщения, не ги чете коректно. Получи се още като стана прехвърлянето на utf за целия форум, писах - оправиха го, но предупредиха че може да има проблем с потребители, които имат стари лични съобщения.
Нямам вече такава неработеща, за да мога да пробвам с промяна имената на папките, а и като се регистрирам, е нормално.
Публикувано: 07 June 2010 - 02:22 PM
Публикувано: 07 June 2010 - 04:29 PM
mil_, в 07 June 2010 - 03:36 PM, написа:
Беше нормално, преди два дни се прецака.
При преформатирането от windows 1251 - utf8. Идва от проблем с по стария форум, когато бе cmf - при него папките за аплоуд при лични съобщения са били отделно, а не в обща папка аплоуд, както е сега и от това, че форума е стар и първата му база е работила под енкодинг latin, която пък не се трансформира в utf директно, а дава грешка. Всичко бе конвертирано в първо в latin, после на 1251 и после на utf от IPB и добавихме базата след тестове на локален сървър. Поради проблема, че не работеха въобще личните съобщения, когато качихме на работния сървър - става някакво преплитане на линковете, за това и "качва" стари снимки, съвета бе да ги изтрием всички от базата данни с някаква команда от таблиците, както и аплоудваните от тях снимки, но без гаранция, че ще се оправи. Отказах, приятел седна и написа програма, с която бяха оправени грешките, когато те са повтарящи се с уговорката, че е възможно да има единични случаи, които ще трябва да се оправят на ръка.
Това е най общо взето, като от горното нищо не разбирам, знам само че трима човека стояхме до ранни зори цяла седмица, за да го оправят - това, което съм написал е най общо взето това, което съм запомнил от разговорите им, повече от половината неща не ги разбирам. А най тъпото бе, че на локален сървър работеше без проблеми, пробвахме, тесвахме, качихме - не работи, сваляй, преформатирай, пак ... и така. Но не се отказаха и го направиха, дори и след като от IPB казаха - трийте, запазихме личните съобщения на всички, а където има на ръка - ще бъдат оправени.
Само това не пробвахме с промяна на името на папките ...

Публикувано: 08 June 2010 - 01:37 AM
Надявам се всичко да се оправи, важното е, че личните съобщения не са изгубени все пак. На мен първата ми мисъл беше такава - че са безвъзвратно изчезнали нанякъде

Публикувано: 08 June 2010 - 09:23 AM
wind, в 08 June 2010 - 01:42 AM, написа:
Дано само тези, които прекарахме грипа, да не ни удари нов щам....

Публикувано: 08 June 2010 - 11:35 AM
Elizd, в 06 June 2010 - 12:02 AM, написа:

Моето 'решение' е просто обиколен път, ако искате, опитайте и Вие. Стъпките са доста лесни.
Долу, точно под менюто с папките има бутон 'редактирай'. Натискате го и имате възможност да смените имената на папките. Първата е за 'входящи'. След като приключите, запазвате промените с иконката точно до полето за име. Другите бутони са за изпразване ан папката и изтриването й (ако сте с мишката над иконката, излиза 'етикет' за предназначението им). Дано е полезно, ето и картинки:
Ох, благодаря! Сега ги виждам вече!

Публикувано: 08 June 2010 - 01:05 PM