Публикувано: 26 February 2010 - 03:23 PM
Страхотен характер има чудовището, възхитена съм като стопанка на един бая ми ти агресивен и недоверчив чау.
Чудовището първо предупредително изръмжа, за да предупреди че и той е куче, но като се отвори клетката - даде си да му се сложи душач, излезе си навън като пич и се държа абсолютно уравновесено и спокойно. Поизведох АмГълището (мойтааааа прелессссссссст), едни от паркинга викаха на тяхното куче "Дръж" като ни видяха, но не случиха на неприятната ми личност. Днес ми беше ден за канибализъм, та ги изядох за обяд. През цялото време куч дори не ги е погледнал, душеше наоколо и мигаше щастливо, разнежен от слънцето.
Реагира на мъже, явно е бил с мъж-стопанин.
Пробвах да му кажа "Седни" и "Дай лапа" - изпълнява.
В момента, в който приклекнах и му казах с подчертана интонация "Ела тука, момче" - дойде и си подаде главата да го чеша зад ушите: доктор Бо ми е свидетел - аз му говоря, той ми грухти в отговор, нарежда, оплаква се от живота.
Като кажа "Кой там?" веднага наостря ушета и поглежда в посоката, която соча с пръст.
Определено е куче, живяло при нормални, отговорни стопани, куче, на което му се говореше. За капак на всичко тръгнах да го търкалям по земята за да му чеша корема - спокойно го позволи. Дори с кеф, нали знаете, с онази особена нахилена муцуна, с която всяко едно куче, знаещо ласка, ляга по гръб да го чешат по корема.
Какво друго? Стабилна психика - след толкова скитания по бунищета, никаква реакция на силен звук, до клиниката рязаха метал или нещо такова - изобщо не го впечатли. Проявява интерес към колите когато паркират и се отваря предната врата - мисля че е бил возен в кола.
Напира да лапа буклуци до кофите з а буклук, то няма как - с това се е хранил. Доктор Бо казва че е подозрителен към гранулите - явно е бил хранен с домашна готвена храна.
Невероятен характер.
Дано му провърви на стопани на този кротушко.
Май това беше. Ако има нещо - подсещайте ме.
Чау - кучето, близнало небето...