Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#121 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Фармация
Публикувано: 09 September 2008 - 09:01 PM

Цитат

даде ама ти4а мн данале4е от мене 200-300 метра от мене .. :Х ии ме е страх да не се изгуби..

200-300 метра, това е огромно разстояние, не бива да го допускаш, не дай си боже стане нещо, или изникне от някъде някое бездомно или злобно куче, ти как ще реагираш
? :huh:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#122 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 09:05 PM

ivelin9021,при мен "Ела тук" също не значи нищо,но пък имам друг начин да го викам и той е безотказен.Още когато започнах да го уча на "Ела тук" той никога не реагираше на тази команда и за това търсих друг тип,която да върши работа.В моя случай тази команда е "Айде,Бенджи" или подсвиркване.Като го повикам по този начин веднага се истрелва към мен независимо какво прави в момента  ;) Ако искаш пробвай и по този начин  ;)
aak1983,много жалко е когато най-добрия ти приятел боледува-така и ти си болен.Надявам се да се оправите и да нямате повече никакви здравословни проблеми.Иначе не пречи да започнеш малко по-малко да я убочаваш-не се изискват някакви много тежки физически упражнения.Важното е винаги след зададена от теб команда да й покажеш точно какво се изисква от нея-когато го направи следват много похвали и лакомство.И така постепенно ще се научи на това което ти искаш,а пък ще е и много приятно за нея.Такъв тип обучение е много лесно за кучето  ;) Успех!

#123 Потребителят е офлайн   krisi8nino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 09:08 PM

Ивелин9021, наистина е много голямо разстояние. Още е много малка, по-добре не рискувай и не я пускай, а ако я пускаш бъди близо до нея за да можеш да реагираш ако стане нещо... или се появи, както каза деси_кз1, някое злобно бездомно куче, които не са никак малко.

#124 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 September 2008 - 09:12 PM

ами имаме си повод 20 метра.. амааа мн пре4и като си играе с една нова неина приятелка ротваилерка на 3 месеца... ии за това питам какво да правя,,,

#125 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 09:14 PM

не го съветвайта да не я пуска! така ще свикне, че ще е все вързана и тпой ще се пткаже да я тренира. после, съвсем случайно ще се отскубне нещо или ще се скъса повода и стой та гледай сеир! да няма отказване докато не се научи. ако трябва идете в училищния двор, който е заграден и няма къде да бяга и почвате:) има правило - ако кучето е упорито, ти си упорит на квадрат!

дано на кучицата, да не е се случват лоши неща вече. блъскането от кола е много лошо нещо,мн пъти не оцеляват :( дано нямате такива инциденти повече, но ако не се обучите, е възможно пак да имате инциденти! само спокойното и обучено куче е безопасно за себе си и за околните. напълно съм съгласна със Сесили - това,че я дресираш, но я наранява, напротив за нейно добро е!
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 September 2008 - 09:19 PM

права си брани анд макс утре ще направа експеримент ще я пусна без повод да си играе с ротката пък ако се наложи ще се погоним и така...

#127 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 09:22 PM

Ивелине, само внимавайте къде ги пускате, щом бяга толкова недейте да са близо до коли!!!!! идете на безопасно място, най-добре заградено или гора - където и да избяга няма какво лошо да и се случи. и да става постепенно!!!!!!! не само да я оставиш и да чакаш да видиш какво ще стане. такива проби само на БЕЗОПАСНО МЯСТО!!!!- ДАЛЕчЕ ОТ КОЛИ!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 September 2008 - 09:24 PM

ами то е оградено и тя не е 4ак толкова непослушна бе идва при мен при повикване  но просто понякога си забива носа в земята и се прави 4е не ме 4ува.. ии тогава отива малко надале4е от мене..

#129 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 08:11 AM

Цитат

Моля те, Ивелине, пиши грамотно на български!! много е мъка да разбера какво искаш да кажеш! и какво ще значи това да не полудява като види друго куче? - ми нали това е кучешката игра - да се гонят, скачат, ръмжат, тъкалят! ти как искаш да си играят? той Макс като го пусна почва да тича като откачен в кръг само и само някой да го гони! търкаля се като магаре и т.н. не виждам защо искаш да я отучиш да го прави. нали това е за нейно удоволствие!
Напълно съм сагласна.При нас има 5/6кокерчета или толкова аз виждам.Когато изляза навън отивам на площадката там  има много деца и кучета.Има едно кокерче което го изкаввот и го държът на каишка горкото то ,иска да играе а онази го държи до нея скача опитва се да се измъкне тя го удря и го прибира :huh: :huh: :'(УЖАСНА ЖЕНА.Не ,че ивелин е такъв но кокерите искат свобода
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 September 2008 - 06:28 PM

ам с пускането ве4е по4ти нчма проблеми като си играе снякое ку4е я пускам и тя си играе и двете ти4ат около мене ии тя не ходи никъде после я викам тя идва и се прибираме сега проблема е редом тя предпо4ита да се удуши но няма да ходи бавно.. ..

#131 Потребителят е офлайн   krisi8nino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 07:08 PM

Преди малко, докато разхождах Нандо, той видя някаква опаковка от пастет или нещо друго и преди да успея да го спра, я налапа и почна да я дъвче. Аз се опитах да му я измъкна както друг път, но този път той почна да ръмжи и чак пробва да ухапе мен и брат ми. Винаги, когато лапне нещо такова стиска здраво, но никога до сега не е ръмжал и не е бил така настроен срещу нас. Чак се стреснахме!  :angry: После още няколко пъти се опитах да му я махна, но той подивя още повече и накрая я изяде. Иначе попринцип ме слуша и никога не ми е ръмжал така и не се е опитвал да ме хапе(освен на игра). Голям проблем са ни тези боклуци(а те не са никак малко)...

#132 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 September 2008 - 07:15 PM

ами тара като по4не да ми рамжи и да не ми дава нещо един шамар през муцуната с вестник или команда не и го зимам..

#133 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 September 2008 - 08:24 PM

Отначало с Бенджи имах такива проблеми, но не съм отстъпвала и много виках. Така със сила му отварях устата, въпреки ръмженето.  Опитваше  и да хапе. Но аз наистина много виках.
Сега е по-добре. Не се противи много. А най-големият успех е от преди два дни. Б. подбра хартия от закуска, аз спрях, дръпнах повода, казах "пусни" 2-3 пъти и той я пусна. 
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 September 2008 - 08:30 PM

еми аз само като кажа не и тара пуска и спира да прави вси4ко дето прави..

#135 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2008 - 06:17 PM

за мое голямо о4удване днеска като пуснах тара в градинката пред блока тяя не избяга не отидее никъде порсто си ти4аше около мене или ти4а до края на градинката и се връща..

#136 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 20 September 2008 - 06:58 PM

Браво на вас двамата, на теб за възпитанието, на Тара за послушанието :->)
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#137 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2008 - 07:06 PM

Ивелине, използвай момента максимално, не спирай да награждаваш и хвалиш.  :kuchence:
Аз отдавна не съм разказвала за "подвизите" на Рафи. Страшно съм доволна от нея, става все по-послушна (и в моите джобове все има лакомства, ама без това при кокерите май наистина не може). Научи се да тича до колелото ми без каишка, абсолютно свободна и не се отдалечава, все едно е вързана, голямо удоволствие е. И нещо, което Брани знае колко ме тормозеше, когато сме на разходки и Рафи реши да поскита сама из гората. Имаше моменти, в които нищо не можеше да я спре. Изчезваше за 1 минута и после се връщаше, ама през това време аз умирах от страх. Сега изпълнява команда "Стой!", дори да е доста далече. Замръзва на място. Пробвахме и друго - отвързвам я от каишката, когато стигнем до нашето местенце за разходки и й казвам "Стой!". След което тръгвам напред без да се обръщам. И тя СТОИ и не трепва, все едно гледаш статуя! Последния път се отдалечих на към 100 метра преди да я извикам... Стоеше! Много й се радвам, така разходките ни се превръщат в още по-голямо удоволствие.  :blink: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2008 - 07:40 PM

оооо, Вени поздравления!!!!! браво на вас за това послушание, като знам как изчезваше малката си мислехме следващият път със Сашо да ви носим звънче подарък :) и на Тара едно голямо браво за проникновението в послушанието, ето Ивелине, че с търпение всичко се постига! само така :) :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2008 - 08:08 PM

Аа, нали знаеш, че не съм човек, който ще остави нещата така.  ;) Малко повече време ни отне, ноо... Ще видим при следващата ни среща като са 2 кокера дали ще слуша така.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 September 2008 - 08:57 PM

Аз пък научих Вики да ми дава лапа но за разходките пак ме е страх само веднъж се усмилих да я пусна когато срешнахме голямото и братче :(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема