Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#161 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2008 - 11:13 AM

Упорство и постоянство и съм сигурна в теб,че ще преодолеете проблемите.Зная,че имаш подход и опит и въобще не се съмнявам в успеха ти  ;) Много  :wub: на сладкият ти беладжия.

#162 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 October 2008 - 11:46 AM

Всичко, което правиш е много добра тактика, само замени най-последната мярка /шляпването, плясването, удара/ с хващане за врата и притискане към земята. ДОкато не се успокои го дършиш към земята. АКО започне да ръмжи при опит нещо да му правиш - пак за врата и към земята. Ако не се подчини на команда - пак за врата и към земята.
Този метод работи много повече, защото майка му така е правила /и така правят предците му, това е инстинкт/. Шляпването в социалните взаимоотношения на кучетата и вълците го няма като жест, те нямат ръка, с която да се шляпват и затова често кучетата не разбират точният смисъл на удара. Или решават, че е част от играта и ефекта е по-лош, или ако има болка започват да се страхуват. Пробвай със вратлето.  ;)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#163 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2008 - 05:55 PM

Благодаря ви за отговорите. Аз досега действах по следния начин-плясвам леко по муцунката и рязко казвам "не" и пак му подавам ръката, докато не се откаже да хапе. Все пак той го прави при игра и бурна радост. Мен започна да ме чува, голямата дъщеря също се оправя /почти/. Мъжът ми няма проблеми, но малката, която най-много си играе с него, пък е и най-малка най-трудно се справя. Пък той като я види и се побърква от радост и трудно проумява , че тобно този начин на изразяване на чувства е забранен. В такава ситуация някакси не ми се получавада го съборя долу, не, че не съм го правила /т.е. става/, но ми се вижда по-крайна мярка. Иначе го разтърсам за врата и помага. А пък ако знае, че нещо се карам, понякога и сам ляга.
За разлика от тези случаи, другите два си бяха точно защита на кокала в буквалния и преносния смисъл. В единия не присъствах. Не го очаквах, защото той позволява на малката дори да му прекъсне храненето и да му вземе купичката /което пък аз не одобрих и и казах да не го прави./
Та просто ме е яд, че го ударих по-силно, но реагирах мълниеносно, по инстинкт. Защото той вече знае, че плясване по дупето е неодобрение, не, че го боли, просто го свързва с неодобрение.
Затова съм озадачена.
User's Signature

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 October 2008 - 07:04 PM

Цитат

той позволява на малката дори да му прекъсне храненето и да му вземе купичката /което пък аз не одобрих и и казах да не го прави./
Напротив - така се демонстрира нейното (респ. човешко) превъзходство. На куче, което запова да прави такива неща, като описаните, са му  нужни точно такива показни действия.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#165 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 24 October 2008 - 07:49 PM

И аз имам проблем :'(Днес пуснах Бъди да потича, а от няколко дена не бях тоест 4 дена от началото на седмицата, защото ми смениха смяната и се прибирам към 8 и го извеждах за по 1 час, но само разходка. Днес се прибрах по-рано,имах по-малко часове и го пуснах, той започна да бяга като подивял и да ме лае и правеше опити да ме хапе по краката :'( Аз му дадох гранулки и той се поуспокой, после като исках да го хвана и да се прибираме (той си беше пуснат около 1 час) и подивя отново и съм го гонила половин час из тъмниците, беше ме много страх да не го изгуБя :'( Кажете ми какво да правя. Иначе вкъщи преди правеше доста бели, сега сякаш започна да слуша повече и вече не обръща наопаки всичко в стаята ;D
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#166 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 October 2008 - 07:52 PM

ролков повод :) ина4ее аз ве4ер поради тази при4ина не пускам тара ве4ер в тъмното да тича.. ии просто не го гони обърни се и си тръгни той ще доиде след теб :) от опит ти го казвам :)

#167 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2008 - 08:01 PM

един съвет от мен - не си пускайте кучето в тъмното без каишка. има много опасности. дори сумракът е опасен! дали ще са хора, които ще стресне, дали ще е някой на колело да го бутне, недай си Боже кола. на скоро четох за една НОК, съвсем мъничка, попаднала на отрова в тъмното! те кокерите са такива - тичат, лаят, скачат, енергия до небесата, особено малките. аз лично стане ли тъмно, Макс е на ролков повод. а когато е пуснат в сумрак - има на врата една висулка, която се закача за нашийника и свети ярко червено. вижда се поне от 50 метра. а също така има звънче. може смешно да звучи, но пък го чувам къде е и хората го виждат. таз джаджа струва някакви си 4 лв. а може да му спаси живота.
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2008 - 08:40 PM

Brani and Max, трябва да ни го покажеш това светещото, че и аз си мислех, че ни трябва направо такъв нашийник, ако има.

"Напротив - така се демонстрира нейното (респ. човешко) превъзходство. На куче, което запова да прави такива неща, като описаните, са му  нужни точно такива показни действия. "

Да, така е, но не и давам да го прави, в мое отсъствие, че знам ли. Засега е по-добре, ако става, да е в мое присъствие. А тя си експериментира сама.

desi_kz1, и аз не пускам Бенджи в тъмното. Не смея.
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2008 - 08:41 PM

няма проблем, утре като се видим, ще ви го покажа светещото :)
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2008 - 09:27 PM

:'( Ще взимаме наморник на Кара,но не за вънка а за вкъщи.Съсипва всичко вкъщи само за секунда да я изгубиш от поглед.Преди малко видях че ми е съсипала чисто нови чаршафи и одяло.Одялото точно в средата една дупка.Вече незнам какво да правя.Няма нещо което да се вижда и да не е опитало зъбите й.Стигнахме до извода че само с наморник ще я отучим....  :'( ...
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 October 2008 - 09:32 PM

...

#172 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 October 2008 - 09:35 PM

Ивелине, това просто не е вярно.

Рали, можете и с намордник да опитате, стига тя да го търпи. Но с него просто няма да може да съсипва, докато е с него. На мен ми се струва, че просто трябва да се научи, че подобни неща са забранени. Защото аз не си представям как евентуално цял живот ще стои с намордник докато е сама....
User's Signature

#173 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2008 - 09:44 PM

Ами тя го прави когато не я наблюдаваме.Това рядко се случва когато аз съм в стаята,имам го вече като рефлекс да знам къде е Кара.Но да ида до банята,кухнята и т.н. другите се заглеждат в някой филм и Кара е изгризала нещо.Няма как да й се скарам на свършен факт,въпреки че преди малко полудях.... Смятам че ще отвикне да гризе когато е с наморник известно време - седмица.Ще го махаме когато яде и когато сме на разходка.Това за мен е единствения вариант  :( . Ще се дърпа отначалото но ще свикне..
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 October 2008 - 09:48 PM

А как ще пие вода, докато ви няма?
Поразпитай и във общия форум за възпитание и обучение... Може там да се намери някой полезен съвет.
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2008 - 09:53 PM

ralica_v, ние откакто купихме кокала, е по-добре. Е, опитва се да го скрие в леглото си ;D и го попилява, и влачи една моя жилетка насам-натам. И си има няколко пръчки от липа, които си гризе по малко, но основно кокала. А за намордника съм убедена, че ще протестира бурно. Освен ако когато направи нещо нередно във ваше присъствие да и го слагаш за наказание. Но без вас. Не знам.
Другият вариант е клетка, скъпичък е, но в крайна сметка е по-добър, мисля.
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 October 2008 - 09:54 PM

точно заради този проблем и аз завързвам моиту на така че да може да се разкарва и да яде и пие вода даже има място да играе.Така съм сигурна че когато се прибера няма да е изяла някои кабел и апартамента няма да е опожарен :(.Един път я бях оставила пусната докато ме няма но тя изяде целия кабел на хладиалника и е било късмет явно че при дърпането е извадила кабила  :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2008 - 09:58 PM

Благодаря ти ,ще поразуча за подобни ситуации samotnata .

nat8 има много играчки- и кокали,и много гумени и въжета.И с тях си играе.Немога да разбера желанието за гризане.Когато й ръстяха зъбите не пипааше нищо ,незнам.Ще поразуча.... Благодаря ви   :blink:
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 October 2008 - 10:00 PM

вижте колко играчки има и къде спи но ако я пусна пак нещо нередно ще набара :'(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 26 October 2008 - 05:17 PM

Аз не го пускам по тъмно, пуснах го към 6 часа беше още светло, но към 7 и нещо се стъмни доста бързо :blink:ще ми е за урок ;)
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#180 Потребителят е офлайн   Funny Little Feeling Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 09:26 PM

Аз не мога да отуча кучето ми да яде сякви боклуци от земята още от малка е така много е лакома бия я карам и се обаче пак е същото. Страх ме е да не изяде нещо отровно, а не мога да не я пускам от каиша нали трябва да тича, а като и сложа наморник изобщо не се разхожда. Не знам какво да я правя  :(

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни