Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#341 Потребителят е офлайн   unforgiven Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 August 2009 - 07:46 PM

Да, прочетох темата и всъщност наистина имаме напредък. Видях нещата, които съм сгрешила и се коригирах.

#342 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 August 2009 - 08:58 PM

И за един ден имате напредък, въпреки, че ви ръмжи?
Аз не го виждам като напредък.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#343 Потребителят е офлайн   unforgiven Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2009 - 12:00 AM

.

#344 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 August 2009 - 11:43 AM

Може би сте ме разбрали погрешно. Както споменах вече в момента се занимавам със същият случай и определено за 2 седмици нямам никакъв напредък. Та ми стана интересно как за един ден сте успели да направите нещо. Аз наистина имам голям проблем с това та бих се радвала да чуя и други методи за справяне с проблема.
User's Signature

#345 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 12:04 PM

samotnata-С риск да ме обругаеш ще си позволя да ти дам съвет за лесно справяне с твоя проблем.Метода го знам от Коко_ko,беше го споделил относно проблем с доминантност при бигъл.Та метода се нарича "сериозен шут" когато ти ръмжи.Няма по разбираем за кучето начин да осъзнае" кой е шефа".Защото основата на този тип поведение е хормонална а не мисловна.Предполагам че ти си тръгнала по прекалено дългия път към успеха.Сигурен съм че можеш да се справиш но колко време и нерви ще са ти необходими?

unforgiven-за вас се отнася същото.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#346 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 August 2009 - 01:32 PM

Дори и да не съм съгласна с мнението ти, няма да си позволя да ругая md_064.gif

Но, за съжаление съвета няма да ми свърши работа. Точно този метод на справяне с проблема е довел до сегашното състояние. Кучето ръмжи не защото не знае, че съм шефа, а защото го е страх да не го набия. И няма как като не разбира човешка реч да му обясня, че няма да го налагам с колана, а ще му дам лекарство например. Затова... дългия път ми харесва повече. Предполагам някой ден ще има някакъв успех.

Колкото до самия шут, аз лично не харесвам насилието над животни, считам, че преди да се стигне до шут има поне 2-3 метода, които да се опитат преди това.
User's Signature

#347 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 16 August 2009 - 12:22 PM

samotnata, Фридо ли ръмжи? И Бъди има проблем с агресията си към мъжки кучета, ще взема и аз да прочета темата smile.gif
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#348 Потребителят е офлайн   lalamu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 August 2009 - 02:04 PM

Имам няколко въпроса свързани с възпитанието:
Как точно става научаването на името при кучетата? Чувал съм че името трябва да се каже силно в ухото на кучето три пъти, но според мен това са пълни глупости =D
Ако го взема преди 3-тата ваксина как ще го уча да не прави локвички в къщи? И във връзка с периода преди тази ваксина, трябва ли да си дезинфекцирам обувките /примерно с някакъв спрей/ при влизане в къщи, за не внеса някоя болест...
И може ли кучето да се качва на леглото на собственика(не говоря за диваните в хола...), или тази територия трябва да е забранена?
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2009 - 04:02 PM

Здравейте, да глупости са това да се вика в ухото, спокойно то ще научи името доста бързо когато се обръщате към него, докато си играете и т.н, разбрах че искате куче от развъдник, а такива има само в чужбина, така че кучето сигурно ще е около или по-голямо от 3 месечно, така че не е нужно да взимате такива мерки със спрей, а по-добре не му давайте да си играе с обувки, като го извеждате по график бързо ще се научи, кокерите са много умни, но е нужно търпение, иначе има памперси за кучета, а дали да се качва по леглата зависи от вас, въпрос на избор, моето куче спи при мен ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

Марк Твен

#350 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 August 2009 - 06:31 PM

Цитат(desi_kz1 @ Aug 16 2009, 01:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
samotnata, Фридо ли ръмжи? И Бъди има проблем с агресията си към мъжки кучета, ще взема и аз да прочета темата smile.gif

Фридо, да, ама освен на мъжки кучета, с които направе се сдърпва, той ръмжи и на мен и на всички хора вкъщи, в определена ситуация.
User's Signature

#351 Потребителят е офлайн   nadety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 August 2009 - 10:36 AM

Сара ръмжи само когато е взела нещо например чорап и не иска да го дава голяма мъка е да и го вземеш,защото ако посегнех да го взенеш ръкатати ще е перфорирана.Също ме ръмжи и когато искам да я подстрижа,изкъпя или да я дигна.Май и аз трябва да почета малко.
User's Signature

Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 August 2009 - 04:14 PM

Мда, трябва, това са си сериозни причини да се обърне внимание на възпитанието. определено нещо куца. Едно куче при никакви обстоятелства не трябва да ръмжи на собствения си стопанин, камо ли да му посяга.

User's Signature

#353 Потребителят е офлайн   nadety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 August 2009 - 06:41 PM

А тези правили трябвали да ги спазвам защото чесно да си презная спазвам само 2 и то много рядко.Но ако се налага ще се постарая.

Освен обучението в послушание, статусът на кучето се понижава от изпълнението на някои прости правила.
- Винаги хранете кучето след като семейството се е нахранило.
- По време на обяд (закуска, вечеря) не позволявайте на кучето да стои в трапезарията и в никакъв случай не му давайте от масата. Вие мислите, че давате наградка, а по правилата на поведение в глутницата, отстъпвате част от храната си, преди да се се нахранили. Това рязко понижвава вашия статус.
- Кучето трябва да преминава през всякакви врати, проходи, стълби и асансьори само след вас.
- Никога не разрешавайте на кучето да се качва на кресла, легла, дивани. Тези места са само за водача.
- Въведете "забранени зони", в които кучето не трябва да се появява при никакви условия. Обикновено това са кухнята, спалнята, банята.
- След игра с апортировъчен предмет и други играчки винаги ги вземайте от кучето. Вие решавате кога да започне играта и кога да свърши.
User's Signature

Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 August 2009 - 06:58 PM

Ами, ако искате да започнете да се променя нещо, честно казано ще трябва да започнете да ги спазвате ВИНАГИ. При обучението на кучета има няколко важни неща, които трябва да се знаят:
1. Те нямат човешките качества "инат", "мързел", и прочие. При тях всичко се свежда до "Приемат ви за водач - спазват правилата, не ви приемат за водач - правят си каквото искат".
2. Понеже няма как да им се обясни на кучетата "Вижте сега, днес ме кефи да ме хапете, утре обаче няма да съм в настроение"... нещата при кучетата стоят така - Едно нещо трябва АБСОЛЮТНО винаги да е забранено, а когато не се спази правилото ВИНАГИ да последва наказание, и когато нещо е разрешено /и желано/ да се поощрява с награда /не задължително за ядене/.
3. ПЪРВОТО и най-важно нещо, което трябва да направите /а гореспоменатите правила правят точно това/ е да покажете на кучето че ВИЕ сте шефа и при всяко неподчинение има наказание. Че всичко, което не сте одобрили, а се направи следва наказание.
При кучетата лидерството се определя от тези и много други правила. Ако не ги спазвате всичките /или повечето/ кучето няма как да разбере, че вие сте шефа. Всъщност защо пиша всичко това, като то ясно е обяснено в темата за доминантност и агресия?

User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2009 - 07:05 PM

Бенджи ми беше направил опит да ме ухапе сериозно в самото начало /бях писала тогава за това/ при опит от моя страна да извадя нещо от устата му. Части от секундата след щракването на зъбите във въздуха /бях по-бърза от него/, той получи доста сериозно тупване по муцуната от мен. Беше ми много неприятно, че съм го ударила и не съм се сдържала, но просто всичко стана много бързо и го направих инстинктивно.
Тогава той беше може би на 9-10 месеца, не знам.
Оттогава непрекъснато работим по това. Когато ми донесе топка или нещо хвърлено от мен, той много иска да си дърпаме играчката. Т.е. да не я пусне сам при поискване, а аз да я издърпам. Лакомията му много ми помогна. В най-неочаквания за него момент в ръката ми се появява лакомство и при команда "пусни", той изпълнява безотказно. Установих, че не трябва да вижда лакомството предварително, защото тогава и челна стойка е готов да направи - абе, най-послушното куче. Така малко по малко се научи и навън почти винаги /все пак е кокер/, ако е лапнал нещо, да изпълнява командата "пусни".
Голямата му любов - носните кърпички - са проблем. Там не винаги сработва. Но дори да трябва аз или децата да му отваряме устата, вече не ръмжи.
При децата е по-проблемно. В смисъл, че не винаги им се подчинява и понякога ръмжи, особено ако си гризе кокала и те без да искат го настъпят. Ако съм наблизо, реагирам много шумно, с гръмовен глас "Абе ти какво правиш" и понякога му взимам кокала. Всъщност зависи той как е изръмжал. А кокалът му е нещо свещенно за него, прибира го пази си го някой да не му го настъпи... Но преди дни ми го донесе сам да си играем с него, пък той един тежък, не става за игра.
Друга ситуация, при която ръмжи, е ако някой се опита да го вдигне и го държи откъм гърба. Мисля, че се стряска. Тогава му се скарвам, той гледа виновно. Но поради тази причина съм забранила на децата да го вдигат, знам ли...
Не знам дали дългото ми описание ще помогне на някого, но това е моят опит.

User's Signature

Качена снимка

#356 Потребителят е офлайн   nadety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 August 2009 - 07:20 PM

Ще пробвам и аз така с лакомство.Надявам се да проработи.
User's Signature

Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   Moncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 01:27 AM

Цитат
- Никога не разрешавайте на кучето да се качва на кресла, легла, дивани. Тези места са само за водача.

Мога ли да ви питам... моята се катери по леглата... аз не й давах, но тя ме изигра - опитва се да се качи, аз й кажа "нееее" и й посочвам нейното легло като й казвам "на място" и тя поседи та се врътне и си легне в леглото... и какво става после... като заспя тя се качва и се намества в краката ми... и аз и брат ми спим като пънове и хич не я усещаме :( Как ли не си бойкотирах леглото, намери начин винаги... при едното "затваряне" на леглото ми, тя се качи на нощното ми шкафче и през главата ми си стига до краката... просто нямаше от къде другаде да е било... и аз пак спя и нищо не усещам :(
А нас като ни няма и тя остава сама, пак се катери, пък и по-лошо... който я е оставил последен, аз или брат ми, качва се съответно на неговото легло, захапва му завивката и я дърпа на земята, минава през пода, до вратата и там си ляга демонстративно на нея... а нас като ни няма, после да й се караме няма смисъл...

Четох в раздела за възпитание, ама явно не съм гледала добре, защото нищо не видях, а съм убедена че трябва да има някъде... продължавам да чета, ако можете да ми предложите нещо ще съм ви благодарна :)
User's Signature

Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 August 2009 - 10:43 AM

Много просто, не ви зачита командата за сериозна и не я изпълнява. Просто трябва повече да работите върху изпълнението на командите и особено много върху изпълнението на забранителните команди.
User's Signature

#359 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 August 2009 - 11:08 AM

А какво трябва да е наказанието за едно куче, боя не го одобрявам, скарване ли?
User's Signature

Качена снимка

Марк Твен

#360 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 August 2009 - 11:13 AM

Корекция. Корекциите са няколко. Дръпване с нашийника /хубаво е ако е тесен и сложен в областта точно зад ушите, там са по-чувтсвителни/ като дръпването е от леко, през средно към силно. Ако то не помогне, в смисъл след корекцията продължава да прави нешото, на което сте казали НЕ, може да го хванете за врата и леко да го повдигнете, псоледната е както е хванат за врата да го залепите за земята със същата ръка и да притискате до земята докато не се "подчини".
User's Signature

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема