Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#381 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2009 - 08:04 PM

Защо не пробваш да и дадеш наградка като дойде при теб, погалване, мили думи - така ще разбере, че няма от какво да се страхува.
User's Signature

Качена снимка

#382 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 September 2009 - 08:59 PM

Наско, колкото и леко да е било пошляпването, това си е посягане към кучето. Скършили сте му духа. Сега изпълнява командата от страх.
Съвета ми е - веднага да прекратите всякакви посягания, а на всяка команда и всичко, което изобщо поискате от нея да давате нещо вкусно, да хвалите, след изпълнение да започвате игра, която й харесва. Не искам да ви плаша, но моята кокерка на 8 месеца я намерихме на улицата, явно доста пошляпвана. На всяка вдигната ръка реагираше така. Отне ми години за да спре да се страхува, и да разбере, че няма да я удрям.... Дано успеете да оправите грешката си, УСПЕХ.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#383 Потребителят е офлайн   Tecmessa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 September 2009 - 05:01 PM

Уф, на мен цял ден ми е гузно, че сутринта я шляпнах Карамела по дупето и май не много леко.... dh_188.gif Всяка сутрин ми хапе краката и дрехите като започна да се обличам за работа, и то яко хапе - до кръв и до скъсани дрехи. Иначе нямаме проблеми, но види ли, че излизам, не ме пуска.
User's Signature

Качена снимка

#384 Потребителят е офлайн   Joni111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 11:03 AM

Мойто кокерче е на 3 месеца а вече изпълнява доста от командите и без наградка.. имам проблем само с "На място" не иска да седи мръдна ли и той идва по мене, иначе "седни" "легни" "лапа" без проблем също понякога прави и "хоп" (ляга и се превърта" md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#385 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 September 2009 - 12:01 PM

Цитат(Joni111 @ Sep 15 2009, 09:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Мойто кокерче е на 3 месеца а вече изпълнява доста от командите и без наградка.. имам проблем само с "На място" не иска да седи мръдна ли и той идва по мене, иначе "седни" "легни" "лапа" без проблем също понякога прави и "хоп" (ляга и се превърта" md_064.gif

Като тръгнеш, щом го видиш, че надига дупето веднага се връщаш и го слагаш да седна пак там, където е бил.. тоест - правиш му корекция.. Ира го научи лесно.. сега мога дори да се обърна и да тичам на доста далеч (даже понякога правя така, че да не ме вижда), но ще стои докато не я повикам.. просто трябва постоянство и ще се научи да изпълнява командите.. той е и още мъничък де.. на 3 месеца.. бебче още wub.gif
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

#386 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 07:35 PM

По-горе прочетох, че не трябва по никакъв начин да се посяга на кучето (тоест и леко плясване по муцуната). Въпросът ми е, като прави нещо забранено..например да яде някое цвете или да ми дъвче дрехите, как да му покажа, че не трябва..защото само с "НЕ" не става..не го свързва с нищо плашещо, за да спре да прави белята. Също така преди малко като си играеше с един парцал (с който му позволявам да играе), легнах до него и се опитах да го избутам и да му взема парцала, и почна да ме ръмжи..след което му се скарах и го цапнах леко по носа, и почна и да ме лае и никак не ми се струваше на игра. Явно още не е разбрал кой е шефа, но моля ви дайте ми съвет как да го науча без да го шляпам по муцуната.

#387 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 October 2009 - 07:43 PM

Прочети в общия раздел за обучение, там има повече теми. полезни са всичките.
При обучението на кучето не трябва забраната да я свързва с нещо неприятно. Трябва просто ясно да му се покаже, че едни неща се харесват, т.е. позволени са, награждават се, а други не. Показването за забранените неща става по различни начини. Корекции, спиране на игра/разходка/даване на внимание... в зависимост от това какво кучето схваща по-бързо. Не трябва обаче да свързва думата НЕ с нещо, което ще го нарани, набие, унизи и прочие. Защото тогава няма да разбира, че нещо е забранено, а че след НЕ следва нещо лошо.
Надявам се ако не съм го обяснила разбираемо раздела да ви помогне.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#388 Потребителят е офлайн   Joni111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2009 - 07:48 PM

на мен ми се случва да го понабия от време на време но леко и по дупето за шляпка (жал ми е ама когато ме изкара извън контрол...) после ми се сърди аз му се извинявам и така е нащо възпитание . За щастие не ми ръмжи нито лае дори да му бъркам в храната.
User's Signature

Качена снимка

#389 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 08:21 PM

Ами, и аз му бъркам в купичката, в устата, дава ми да го пипам навсякъде като си играем, обръща се и по гръб. Само като тръгне да дъвче одеяло или тоя парцал и като се опитам да го махна се разръмжава. Ще изчета тук всичко, сега чета този курс по обучение и ще го пробваме, дано се научим без много зор.

#390 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2009 - 09:38 PM

Dimana Dimitrova, много добри резултати дава и дистанционен метод. Направи нещо дрънчащо(връзка ключове например), нещо което да го хвърлиш до кучето, за да се стресне. Това го правиш, когато е заръфал цвете например, хвърляш и викаш НЕ, но гледай да не види, че точно ти го хвърляш. После прибираш "дрънчалката" не му даваш да играе и с нея. Много бързо дава резултат, а и без да се налага да го удряш. smile.gif Но все пак прочети и това, което ти даде samotnata, ще ви бъде от полза. Успех и стискам палци. smile.gif
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 10:22 PM

Мерси много! Ще пробвам и това. Имам чувството, че горе-долу вече схвана какво означава "НЕ", като извикам, се спира, но отива да се пробва на следващото цвете и така ме разиграва, докато не се уморя да викам "НЕ" ab_041.gif Но все пак се спира, преди не ми обръщаше внимание.

И също да се похваля, научихме се да пишкаме на едно място smile.gif

#392 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 08:04 AM

Това,което е дала Идол Айк като метод за коригиране е доста ефикасен,аз също го използвам.Преди моя хубостник имаше ужасния навик да хваща възглавниците или одеалата и да ги дъвче,размята и абсолютно нищо не го спираше,но откакто започнах да го коригирам така вече дори само едно "Не " му е достатъчно,за да се откаже ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 10:48 AM

Самото Не, ако не се прави и корекция, с времето може да звучи като фон за кучето, та за това, докато е време, командата Не да се подсили или с корекция или с такава "дрънчалка". Правете нещата на време! smile.gif
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 03:09 PM

Дистанционния метод действа много по-добре от шляпането! ab_041.gif Благодаря много за съвета!!
Само че днес си имаме нов проблем, сложих му да яде и му бръкнах в купичката, и започна да ме ръмжи доста насериозно! Досега не го беше правил zz_219.gif Скарах му се, махнах му купичката, обърнах го по гръб и му се карах докато не се успокои (доста дълго ръмжа). След това пак му дадох купичката и пак бръкнах да видя имаше ли ефект, но пак започна да ръмжи! Някакъв съвет? Изчетох темите за доминирането и започнах малко по малко да спазвам съветите (минавам първа през вратите, не го пускам по легла и дивани и т.н, като почне да ме гризе го обръщам по гръб и се карам), сега ще започвам и курса за малки кученца. Но специално за ръмженето докато яде някакви съвети?

#395 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 03:23 PM

Явно сте с характер ab_041.gif .Ти си тази,която ще му бърка ,взима или каквото решиш и той трябва да го разбере.Примерно,бъркаш в купичката,той започва да ръмжи,ти ведна трябва да му я вземеш и казваш "не",така показваш,че не одобряваш това поведение.След като си я взела го караш да легне,седне или каквото знае ,като заставш пред него с купата в ръце и докато не изпълни не му я даваш,важно е малко да задържиш връщането на купичката и разбира се хвалиш и така докато спре да те ръмжи.Трябва във всеки един момент да можеш да му пипаш храната.Ако започне да скача или да нервничи ,че си му взела храната,не му се карай,а просто го игнорирай и сложи купичката някъде на високо,но да я вижда.След примерно 5 мин. пак даваш команда и така докато не разбере,че докато не заслужи храната си ,няма да яде.Дано си ме разбрала.Успех!
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 06:45 PM

Ще го пробвам! Благодаря smile.gif Определено сме с характер, много от рано почна да се прави на мъж ab_041.gif
От утре мисля да започна този курс за малки кученца, и като го науча да сяда ще се учим и да бъркаме ab_041.gif

#397 Потребителят е офлайн   psiharche_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 13 October 2009 - 08:47 PM

Цитат(Dimana Dimitrova @ Oct 13 2009, 05:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще го пробвам! Благодаря smile.gif Определено сме с характер, много от рано почна да се прави на мъж ab_041.gif
От утре мисля да започна този курс за малки кученца, и като го науча да сяда ще се учим и да бъркаме ab_041.gif

Абе може да ви прозвучи смешно, ама ще ти издам малко личен опит.. защо не пробваш, когато той ти изръмжи, почваш да му ръмжиш и ти (ама по-страшно от него! ab_041.gif ) хващаш го за врата и го обръщаш по гръб (като си се надвесила над него).. и се правиш на голяямо лошо куче, докато дребоса не се сети, че трябва да се предаде.. ако тръгне да става.. буташ го и пак ръмжиш..
Смешно е.. ама дава ефект.. ab_041.gif Ира сега, ако понякога си прави оглушки и почне да мирише яденето по масата, докато се храня аз (или ако се сбърка тооолкова много, че помирише точно моята чиния).. едно изръмжаване (което доста често околните не го и чуват..) и за секунди досадната косматка е изчезнала ab_041.gif Вече до такава степен си знаем маймунджалъците, че само като я погледна и тя се дърпа гузно настрани.. много е смешна.. все ендо казва едно такова приятно разсеяно "Аа.. аз такова.. не, че щях да си опитам.. само да проверя какво има.."

П.С.
Пък и ако с ръмженето се получи, няма да има нужда да го учиш тепърва да сяда и чак после за бъркането в купата.. А и освен бъркане трябва да можеш спокойно да го галиш по цялото тяло, докато се храни.. ако пак прояви лошотията си.. правиш се на лошо куче.. и така.. докато не се осъзнае.. просто не му се давай.. ab_041.gif
User's Signature

Ира - името на щастието с дълги уши!

Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   Joni111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 09:25 PM

смешно или не вярно е и при нас действа smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   Dimana Dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 10:37 PM

Хаха, да пробвах го днес това като ми изръмжа, поръмжахме си известно време и чак като ме близна по носа го пуснах ab_041.gif

#400 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Икона за мнението  Публикувано: 14 October 2009 - 08:14 AM

Съвсем пресен случай! Снощи си играем и се боричкаме, ръмжим се взаимно...абе кучета сме и двамата ab_041.gif ! Само дето той ме захапва за ръкава, а аз търпя...до едно време. Той се поувлече и започна леко да ме захапва за китките. Казвам "НЕ" ea_103.gif ...няма съществен резултат и така няколко пъти. Хващам ти аз ушето и съвсем лекичко те гризвам...Толкова беше шашнат, че застина за миг и... кротко започна да ме ближе gb_023.gif ! Бях очудена, при следващ такъв момент пак ще пробвам, защото може да е случайност.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема