Възпитанието!
Публикувано: 16 September 2011 - 01:40 PM
Публикувано: 17 September 2011 - 02:50 PM
Само ми е много интересно в апартамента кое не му е сигурното? Може би някой може на 10 етаж да му хвърли през прозореца отрова, защото много лае? Или да изкопае дупка под оградата ако надуши разгонена женска и да го блъсне кола? Или да му замръзне водата в купичката?... Както и да е... ваш си е, да ви е жив и здрав.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 17 September 2011 - 09:00 PM
Публикувано: 01 October 2011 - 11:19 AM
samotnata, в 17 September 2011 - 02:50 PM, написа:
Само ми е много интересно в апартамента кое не му е сигурното? Може би някой може на 10 етаж да му хвърли през прозореца отрова, защото много лае? Или да изкопае дупка под оградата ако надуши разгонена женска и да го блъсне кола? Или да му замръзне водата в купичката?... Както и да е... ваш си е, да ви е жив и здрав.
И немските овчарки са създадени от човека. :) Кръстоска от 7 породи.
Публикувано: 01 October 2011 - 11:22 AM
samotnata, в 16 September 2011 - 10:51 AM, написа:
И не може да искате от бебе да не скача от радост. Това е все едно да обясните на децата си докато са бебета да не плачат....
Защо ще сив зели куче, което е хубаво да се гледа вътре, като не искате да го вкарате?
И аз смятам, че е малко за двора, поне трябва да са направени ваксините
Моля, използвайте бутона "редакция", а недейте да пускате пост след пост.
Мод
Публикувано: 18 January 2012 - 01:12 AM

Публикувано: 17 February 2012 - 09:17 AM
Имам кокер на 3 г. и 6 месеца, от бебе яде всички одеяла. Мислих, че като порасне ще престане, но не. Понеже спи при мен, сутрин като стана виждам, че е одеялото по крайщата е ядено и мокро. Някой може ли да ми даде съвет какво да правя. Има си всякакви играчки, но въпреки това вечер докато спим си похапва и други неща.
Другият ми проблем с нея е, че въпреки дългите разходки сутрин и вечер тя пика в банята, ако не е отворена врататат където си поиска. Този номер го прави от малка. Как да я отуча, може би вече е много късно, не знам.
Моля ви за съвет

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 17 February 2012 - 02:30 PM

Публикувано: 17 February 2012 - 03:04 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 17 February 2012 - 03:24 PM

Не се замисляте, че животинчето не прави разлика между одеалото което му е подхвърлено за игра и си е негово и това което Вие самите се завивате с него. Същото нещо може да се каже и за всякакви други "домашни" играчки направени от подръчни материали. Гризането на дрехи и одеала идва и от там ако когато бебето е било по малко пред устата му е размахван парцал или пък нещо друго от този сорт.
Гледайте да занимавате кученцето с неговите си играчки - кожени кокали, гумени топки разбира се поне с два размера по-големи от устата му за да избегнете риска поглъщане

Като цяло кокерчетата са големи белАджий и им трябва човек който да умее да насочи прилива на енергия на ушатковците към друг вид игра, а не гризкане на одеала

Публикувано: 02 March 2012 - 01:14 AM
atilko, в 01 March 2012 - 07:28 PM, написа:
Здравейте,може на някои следващите редове да се сторят като презастраховане,но бихте ли пояснили защо се спряхте на обучение чрез свирка?Питам, защото въпросът за акустичните сигнали / който в никакъв случай не обхваща единствено кучешката свирка / е много интересен.Ако желаете бих могъл да помогна.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 02 March 2012 - 10:14 AM

Чак след като махнеш средната гайка и навиеш буталото до край , развива около 10кХц, но пак се чува добре от човек .
Обучението да идва при мен кучето беше толкова лесно , че от третият път като му давам храна и свиркам ,
където и да съм пекито идва на бегом без да мисли ...
( пекинезът е от най- умните породи , и усвоява за минути това което хъски ще усвои за 10г )
После установих че свиркането с уста е мн по- добро , понеже подаваш повече информация , и може да се свиркат мн команди , а и е по- хигиенично .
Със свирката според мен е идиалният начин да лепнеш някоя тениа ...

След като се убедих , че обучението е бързо и лесно , аз изгубих интерес , и му свиркам тихо с уста , или казвам думи ...
Ще бъде крайно интересно да обясните за акустичните сигнали , то интегрира и обучението със свирка , или щракалка .
От книга трудно можеш да научиш нещо , понеже обемът там е голям , и нЕма кой да чете толкова

Публикувано: 04 March 2012 - 11:32 AM
atilko, в 01 March 2012 - 07:28 PM, написа:
Не мислете че свирката ще реши нещо съществено ако връзката с кучето Ви е нарушена.Тя има много приложения,но към използването и човек прибягва когато кучето има послушание.Основното приложение / и предимство / е,че за разлика от всеки друг акустичен сигнал / команда,изсвирване,шепот/ тя се възприема от кучешкият слух от голяма дистанция.Сигналите които могат да се използват са според видът на свирката: съществуват свирки /като показаната/ с гладък сигнал.При тях той може да бъде еднократен /къс,или дълъг/, двоен или комбиниран според желанието.Други са двустранни- от едната страна с гладък звук,от другата т.нар. triller / от немски- тананикам,чуруликам/.Прието е /макар да не Ви задължавам/ командата "Тук!" да е съпроводена с два или повече "гладки"сигнала,"Стой!" с един сигнал.Вие решете какво ще правите,но помнете че акустичните сигнали са "пътят" до мозъка на кучето свързан с послушанието,затова когато формирате навици те трябва винаги да са едни и същи.В моята работа аз ползвам същата свирка,защото кучетата ми се управляват единствено чрез нея и в комбинация с още един вид акустичен сигнал.Повярвайте,приятно е когато кучето с радост се отзовава,спира или сменя посоките на движение,без да се налага да викам.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/