Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#481 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2011 - 01:40 PM

Аз също имах резерви за това къде и как го отглеждаме ,но да ви кажа честно той е толкова щастлив тича и си играе дори с листа ,че дори съжалявам животинките затворени в апартаментите.Хората в апартаментите също ходят на работа и на училище кой се грижи за любимците им в такъв случай?Те не са ли лишени от внимание?Всичко в апартамента ли е безопасно?Тук може да се спори! .Рони си има колибка с легълце и играчки и въобще не е лишен от внимание!Имам свекър и свекърва които са си в къщи по цял ден и те му се радват много . Смятам също така че това все пак са животни и трябва да живеят в среда близка до естествената.За зимата имам притеснения но имаме постройка която е вариант и повярвайте няма да е лишен от внимание!За подскачането ви разбрах .

#482 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 17 September 2011 - 02:50 PM

Водила съм този спор не веднъж. Не смятам да го водя пак, но... Среда, близка до естествената?!? За Кокера това е среда, близка до човека. Просто защото кокера е създаден от човека, не е творение на природата. А зимата? А есента с всичките дъждове? Знаете ли как се отразява влагата и студа на костите, ставите, козината, кожата? Не мсиля, че постоянно болно ще му е много добре. Но... ваше си е кучето, гледайте си го както сметнете за добре.
Само ми е много интересно в апартамента кое не му е сигурното? Може би някой може на 10 етаж да му хвърли през прозореца отрова, защото много лае? Или да изкопае дупка под оградата ако надуши разгонена женска и да го блъсне кола? Или да му замръзне водата в купичката?... Както и да е... ваш си е, да ви е жив и здрав.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#483 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 09:00 PM

Няма повече да коментирам този момент с отглеждането защото излизаме от темата.Само ще кажа ,че когато не сте вътре в дадена ситуация да слагаш печати "принципно" е меко казано некоректно.Освен това не сте идвали в къщи ,нямате идея при какви условия живеем -как точно ще изкопае мраморна ограда или някой ще се провре през ковано желязо?Ако знаете от какво място измъкнахме горкото кученце както и да се грижим за него-а ние наистина се стараем! вярвам че ще е сто пъти по добре!Не мисля постоянно от какво може да се разболее -така правят хипохондриците -просто му се радваме ,а той е здрав и щастлив.

#484 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 September 2011 - 10:32 AM

Щом спите спокойно, аз повече не мога да направя. Желая ви да ви е живо и здраво дълги години, и да не се окажа права за нито едно от нещата, които ми идват на ум.
User's Signature

#485 Потребителят е офлайн   vvvvvv Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 09:44 AM

За мен не е важно кучето ми да сяда, ляга или да дава лапа когато му кажа. Моита Кара е на 3 месеца и за сега ми е достатъчно, че ходи до тоалетна там където искам. Нататък ше видим как ще протече дисциплината.

#486 Потребителят е офлайн   vvvvvv Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 11:19 AM

Показване на мнениетоsamotnata, в 17 September 2011 - 02:50 PM, написа:

Водила съм този спор не веднъж. Не смятам да го водя пак, но... Среда, близка до естествената?!? За Кокера това е среда, близка до човека. Просто защото кокера е създаден от човека, не е творение на природата. А зимата? А есента с всичките дъждове? Знаете ли как се отразява влагата и студа на костите, ставите, козината, кожата? Не мсиля, че постоянно болно ще му е много добре. Но... ваше си е кучето, гледайте си го както сметнете за добре.
Само ми е много интересно в апартамента кое не му е сигурното? Може би някой може на 10 етаж да му хвърли през прозореца отрова, защото много лае? Или да изкопае дупка под оградата ако надуши разгонена женска и да го блъсне кола? Или да му замръзне водата в купичката?... Както и да е... ваш си е, да ви е жив и здрав.

И немските овчарки са създадени от човека. :) Кръстоска от 7 породи.

#487 Потребителят е офлайн   vvvvvv Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 11:22 AM

Показване на мнениетоsamotnata, в 16 September 2011 - 10:51 AM, написа:

Държите 2 месечно бебе на двора? Че то даже няма всички необходими ваксини. Зимата няма да издържи навън. Освен това кокерите са страшно социални и привъзрващи се към хората си кучета, ще му е много тъжно и самотно самичко на двора, което може да доведе до проблеми с поведението.
И не може да искате от бебе да не скача от радост. Това е все едно да обясните на децата си докато са бебета да не плачат....
Защо ще сив зели куче, което е хубаво да се гледа вътре, като не искате да го вкарате?

И аз смятам, че е малко за двора, поне трябва да са направени ваксините

Моля, използвайте бутона "редакция", а недейте да пускате пост след пост.
Мод

#488 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 18 January 2012 - 01:12 AM

Значи Рая от няколко дни лае по милото зайче! Друг път ме слуша, кажа ли "НЕ" престава веднага, но в този случай никога. Клетката е на един висок рафт, застава на земята под него, гледа го и лае. Побърква ме. Няма как да я сложа в друга стая, мислех го като вариант, но сме на квартира и в другата стая е студено. По някое време на нощтта се събужда и пак започва да я лае, до сега не е било така... Няма вариант и да подаря зайчето, една година го гледам, свикнала съм си с него, пък и до сега не съм се разделяла по този начин с домашни любимци - няма да го направя и сега. Ако някой е имал такъв проблем, нека сподели някакво решение. И преди клетката е стояла тук, но не е имало проблеми. Рая маха с опашчица и като я вдигнах да види зайчето го близкаше, заекът и той .. :ab_041: Много странно ми се видя - различни видове, женски... Не мога да определя дразни ли я, иска да си играят ли ... Не е от ревност, пробвах да ги държа и двете и да ги галя едновременно, четох някъде, че така трябвало да се покаже, но пак се докопват и се ближат... :ea_103: Буди ни постоянно с неистово лаене, ще се побъркам... :ab_041: Моля за съвет!
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 January 2012 - 11:58 PM

Сложи клетката на земята, когато не е джафкала по нея. И я остави да видиш какво ще стане. Ако не лае, остави клетката там да си стои.
User's Signature

#490 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 19 January 2012 - 11:07 AM

Ами не лае, ама само го закача, зайчето иска да излиза - ръфа клетката, хвърля трици навсякъде... :ab_041:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#491 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 January 2012 - 11:25 AM

Остави ги да свикнат, след някой друг ден вече няма да си обръщат внимание.
Сара вече даже не поглежда към свинчето. Само минавайки го подушва и това е за цял ден.
User's Signature

#492 Потребителят е офлайн   i.gekov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2012 - 09:17 AM

Здравейте,

Имам кокер на 3 г. и 6 месеца, от бебе яде всички одеяла. Мислих, че като порасне ще престане, но не. Понеже спи при мен, сутрин като стана виждам, че е одеялото по крайщата е ядено и мокро. Някой може ли да ми даде съвет какво да правя. Има си всякакви играчки, но въпреки това вечер докато спим си похапва и други неща.
Другият ми проблем с нея е, че въпреки дългите разходки сутрин и вечер тя пика в банята, ако не е отворена врататат където си поиска. Този номер го прави от малка. Как да я отуча, може би вече е много късно, не знам.
Моля ви за съвет
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#493 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 02:30 PM

На нашия Рони съм му дала едно одеало още откакто го взехме и той си го дъвча от време на време,особенно когато е неспокоен или му е скучно.Одеалото на нищо не прилича вече ,много е смешен като го захапе и го разнася където му падне даже понякога си го е настъпил и едновременно с това го дърпа и си му ръмжи. :af_089: когато си разнася леглото му се карам .Моят съвет е дай нещо което ще си е само на твойта кокерка,може би като си притежава едно одеалце ще спре да гризе другите?!макар ,че съм доста начинаеща все още ,и май ще трябва да чуеш по-професионално мнение на някой с опит!

#494 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 February 2012 - 03:04 PM

То само с порастване не става. Трябва и някой на това куче да му покаже, че е забранено. А едно нещо щом е забранено, то се наказва ако се прави, ВИНАГИ. Явно просто не сте забранявали и наказвали. Може би сега ще започнете?
User's Signature

#495 Потребителят е офлайн   Фейт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 03:24 PM

Извинете,че се намесвам във вашата тема, но моето лично мнение по въпроса е, че много от бъдещите собственици правят грешката да задоволяват капризите на сладкото бебе куче още от влизането в новият му дом, а след това идват и проблеми като този :wb_052:
Не се замисляте, че животинчето не прави разлика между одеалото което му е подхвърлено за игра и си е негово и това което Вие самите се завивате с него. Същото нещо може да се каже и за всякакви други "домашни" играчки направени от подръчни материали. Гризането на дрехи и одеала идва и от там ако когато бебето е било по малко пред устата му е размахван парцал или пък нещо друго от този сорт.
Гледайте да занимавате кученцето с неговите си играчки - кожени кокали, гумени топки разбира се поне с два размера по-големи от устата му за да избегнете риска поглъщане :wb_052:

Като цяло кокерчетата са големи белАджий и им трябва човек който да умее да насочи прилива на енергия на ушатковците към друг вид игра, а не гризкане на одеала :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#496 Потребителят е офлайн   atilko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 07:28 PM

Как да обуча кучето с ултразвукава свирка понеже съм нов малко помощ ще съм ви благодарен

#497 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 02 March 2012 - 01:14 AM

Показване на мнениетоatilko, в 01 March 2012 - 07:28 PM, написа:

Как да обуча кучето с ултразвукава свирка понеже съм нов малко помощ ще съм ви благодарен

Здравейте,може на някои следващите редове да се сторят като презастраховане,но бихте ли пояснили защо се спряхте на обучение чрез свирка?Питам, защото въпросът за акустичните сигнали / който в никакъв случай не обхваща единствено кучешката свирка / е много интересен.Ако желаете бих могъл да помогна.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#498 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 02 March 2012 - 10:14 AM

Имам такава свирка , тя няма нищо ултразвуково . :ab_041:
Чак след като махнеш средната гайка и навиеш буталото до край , развива около 10кХц, но пак се чува добре от човек .
Обучението да идва при мен кучето беше толкова лесно , че от третият път като му давам храна и свиркам ,
където и да съм пекито идва на бегом без да мисли ...
( пекинезът е от най- умните породи , и усвоява за минути това което хъски ще усвои за 10г )
После установих че свиркането с уста е мн по- добро , понеже подаваш повече информация , и може да се свиркат мн команди , а и е по- хигиенично .
Със свирката според мен е идиалният начин да лепнеш някоя тениа ... :af_089:

След като се убедих , че обучението е бързо и лесно , аз изгубих интерес , и му свиркам тихо с уста , или казвам думи ...

Ще бъде крайно интересно да обясните за акустичните сигнали , то интегрира и обучението със свирка , или щракалка .
От книга трудно можеш да научиш нещо , понеже обемът там е голям , и нЕма кой да чете толкова :ab_041:

#499 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 March 2012 - 03:15 PM

Обучението със свирка не е най-добрият начин, по който да си обучите кучето.
Опитайте с някой от най-простите и обикновени - гласови команди. Можете да ги комбинирате със знаци с ръце.
User's Signature

#500 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 04 March 2012 - 11:32 AM

Показване на мнениетоatilko, в 01 March 2012 - 07:28 PM, написа:

Не мислете че свирката ще реши нещо съществено ако връзката с кучето Ви е нарушена.Тя има много приложения,но към използването и човек прибягва когато кучето има послушание.Основното приложение / и предимство / е,че за разлика от всеки друг акустичен сигнал / команда,изсвирване,шепот/ тя се възприема от кучешкият слух от голяма дистанция.Сигналите които могат да се използват са според видът на свирката: съществуват свирки /като показаната/ с гладък сигнал.При тях той може да бъде еднократен /къс,или дълъг/, двоен или комбиниран според желанието.Други са двустранни- от едната страна с гладък звук,от другата т.нар. triller / от немски- тананикам,чуруликам/.Прието е /макар да не Ви задължавам/ командата "Тук!" да е съпроводена с два или повече "гладки"сигнала,"Стой!" с един сигнал.Вие решете какво ще правите,но помнете че акустичните сигнали са "пътят" до мозъка на кучето свързан с послушанието,затова когато формирате навици те трябва винаги да са едни и същи.В моята работа аз ползвам същата свирка,защото кучетата ми се управляват единствено чрез нея и в комбинация с още един вид акустичен сигнал.Повярвайте,приятно е когато кучето с радост се отзовава,спира или сменя посоките на движение,без да се налага да викам.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »