Възпитанието!
Публикувано: 14 July 2013 - 09:30 PM

Публикувано: 15 July 2013 - 09:35 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 15 July 2013 - 09:39 AM
Не го насилвайте с контактите изведнъж,а действайте полекинка

От кой град сте?
Публикувано: 15 July 2013 - 05:56 PM
Публикувано: 15 July 2013 - 06:06 PM
Имам позната с мъжки американски кокер. Не може да му вземе боклук от устата, ще я изяде. Не може да му откаже нищо - лае докато не си го получи. Не може да го пусне да потича - скача да хапе други кучета. Не взе мерки докато беше малък, не взима и сега. Търпи си го, но се оплаква. Да не говорим за двете операции на стомаха заради глътнати остри предмети.
Всеки си има глава на раменете, аз само дадох съвет.

Публикувано: 16 July 2013 - 05:09 PM
Вторият проблем е, ( също от няколко дни забелязах), че яде якитата на котарака. Ние винаги почистваме, но явно той е по-заинтересован от нас и ни изпреварва. Знам, че е много лошо и вредно, също така прочетох, че щом веднъж се е научил да го прави няма отървия.
Вече съм в шах и мат. Не знам какво да го правя. Разходките ни се превърнаха в малък ад. Ако го пусна, после ходя да го гоня, но това е опасно, защото минават коли, а той като забие носа и нито вижда, нито чува. Другият вариант, който за мен не е хубав е да го разхождам на повод. Това пък каква разходка е :(((
И накрая малко да се похваля-вече свикна да седи сам у дома. НЕ вие, не лае, просто си спи и това е!
Публикувано: 16 July 2013 - 05:19 PM
Първия проблем е голям. Според мен трябва да си вземете 10 метров обучителен повод и да се разхождате с него. От скоро сте заедно, не сте установили правила у дома. Мъжки кокер /както не спирам да повтарям тези дни/ е леко доминантно куче. Трябва му строго обучение. Ръмжи, защото се опитва да оспори това, което се случва с него.
Лошото е, че той не е бебе и поради тази причина ще трябва да се занимавате по-сериозно и безкомпромисно. И дълго.
Доминантно поведение
Курс обучение на малкото куче /с новодошли у дома се процедира по същия начин, все едно е бебе и не е учено на нищо - всичко се почва отначало./

Публикувано: 16 July 2013 - 06:04 PM
Публикувано: 08 August 2013 - 06:05 PM
Публикувано: 09 August 2013 - 08:51 AM
Може да е маркиране на територията. Ако ли не, то е поведенчески проблем и трябва да се консултирате с опитен треньор.
atilko Разбира се, че може. С всяко ново нещо се започва все едно имате куче бебе, което за първи път влиза у вас. Представяте си, че не знае нищо и започвате от нулата. Няма възраст за научаване на нови неща, нито при хората, нито при кучетата.

Публикувано: 11 August 2013 - 03:47 PM
Публикувано: 14 August 2013 - 09:46 AM

Публикувано: 30 November 2013 - 11:14 AM
Публикувано: 30 November 2013 - 03:12 PM
Относно питането ви.
От сега започвате да обучавате кученцето на това, което е забранено. Няма до 50 ден едно после друго. Сега. Забраненото си е забранено и никакви скимтене не трябва да ви прави впечатление. Иначе кучето се научава, че чрез скимтене ще му обръщате внимание и ще започне за щяло и нещяло да си скимти, а вие ще тичате след него всеки път.
Прочетете темите за обучение на малкото кученце в раздела за обучение на основния форум, убедена съм, че много ще ви помогнат.
Успех

Публикувано: 13 December 2013 - 04:45 PM

Публикувано: 03 January 2015 - 03:48 PM
И аз гледах много клипчета, в които е демонстрирано обучение с кликер. Тайната явно е в почерпката. Вероятно савързват кликчето с лакомство и затова така се подчиняват. Иска ми се и аз да опитам :)