Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#541 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2013 - 09:07 PM

Няма що, значи аз съм виновна.. :ub_013:

#542 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 July 2013 - 09:30 PM

Малко е кучето още и с навременни мерки можете да оправите ситуацията :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#543 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 09:39 PM

Много се надявам! :smile:

#544 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 July 2013 - 09:35 AM

Аз мисля, че трябва да седнете и много внимателно да прочетете темите /основните/ в раздела за Обучение, възпитание и спорт. Има теми за всички основни проблеми. Щом не знаете как да социализирате кучето си, вероятно не знаете и други неща. Намерете свободно време и прочетете темите, писани от специалисти, има превеждани статии на треньори и какво ли още не. Много ще са ви полезни при оформяне на виждането ви как се комуникира с кучето по принцип. Особено ако не сте имали куче до сега и нямате опит, че дори и грешки, кокера ще е предизвикателство. Затова четете, ако обаче видите, че няма да се справите сега му е времето да се обърнете към треньор, който да ви даде малко насоки в общуването с кучето. Защото мъжки кокер тийнейджър може да стане и опасен ако не се овладее.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#545 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 July 2013 - 09:39 AM

Напълно подкрепям имахме си един такъв хулиган на площадката и отначало беше и забавно на собственичката как лае по другите(той си бил играел така),но накрая се разлая на един много добродушен ротвайлер,който го търпя,търпя и накрая го скастри,но и кокера увисна на врата му и стана доста неприятен въргал.
Не го насилвайте с контактите изведнъж,а действайте полекинка :md_064:
От кой град сте?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#546 Потребителят е офлайн   Alexandraa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2013 - 05:56 PM

Ами всъщност преди да го взема доста неща съм изчела в интернет, 2 книги имам в нас, които също съм прочела, така че определено осъзнавам отговорностите да имаш куче. Не е било просто прищявка, а добре обмислено решение и доста чакане точно за това куче! От Кюстендил съм иначе.

#547 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 July 2013 - 06:06 PM

Не казвам, че е прищявка в никакъв случай. Казвам, че всеки в началото има какво да учи. А трудния характер на мъжки кокер не е лесен за управление. От опит споделям, че няма да ви е излишно да прочетете темите и да се консултирате и с треньор. На вас ще ви е по-лесен живота.
Имам позната с мъжки американски кокер. Не може да му вземе боклук от устата, ще я изяде. Не може да му откаже нищо - лае докато не си го получи. Не може да го пусне да потича - скача да хапе други кучета. Не взе мерки докато беше малък, не взима и сега. Търпи си го, но се оплаква. Да не говорим за двете операции на стомаха заради глътнати остри предмети.
Всеки си има глава на раменете, аз само дадох съвет.
User's Signature

#548 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2013 - 05:09 PM

Здравейте, цял ден чета във форума и не намерих отговор на въпросите, които ме вълнуват. От няколко дни имам два сериозни проблема! Първият (без да омаловажавам втория) е, че моя Бискит от няколко дни изобщо не ме слуша на вън. Преди идваше като го повикам (случвало се е, да не дойде, но рядко) а сега още до като го пусна и отпрашва. Като го повикам вдига глава, поглежда ме и хваща пътя. Налага се да го гоня, а като го настигна и хвана ми ръмжи (имам чувстовото, че си мисли, че ще го ударя). Преди два дни открих, че много му харесват едни бисквитки на педигри с костен мозък и винаги , когато го повикам идва защото знае, че ще го наградя. Това се случи в двора на село и НЕ действа на поляната пред блока :( Просто не знам какво му става. Иначе като го оставя със сестра ми пред магазина, издира асфалта да влезе вътре, плаче, скимти, търси ме, а бяга от мен като го пусна.
Вторият проблем е, ( също от няколко дни забелязах), че яде якитата на котарака. Ние винаги почистваме, но явно той е по-заинтересован от нас и ни изпреварва. Знам, че е много лошо и вредно, също така прочетох, че щом веднъж се е научил да го прави няма отървия.
Вече съм в шах и мат. Не знам какво да го правя. Разходките ни се превърнаха в малък ад. Ако го пусна, после ходя да го гоня, но това е опасно, защото минават коли, а той като забие носа и нито вижда, нито чува. Другият вариант, който за мен не е хубав е да го разхождам на повод. Това пък каква разходка е :(((
И накрая малко да се похваля-вече свикна да седи сам у дома. НЕ вие, не лае, просто си спи и това е!

#549 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 July 2013 - 05:19 PM

Втория проблем лесно съм разрешила у нас - тоалетната на котката е закрита и е на място до което кучето няма достъп, освен ако не сме там.

Първия проблем е голям. Според мен трябва да си вземете 10 метров обучителен повод и да се разхождате с него. От скоро сте заедно, не сте установили правила у дома. Мъжки кокер /както не спирам да повтарям тези дни/ е леко доминантно куче. Трябва му строго обучение. Ръмжи, защото се опитва да оспори това, което се случва с него.
Лошото е, че той не е бебе и поради тази причина ще трябва да се занимавате по-сериозно и безкомпромисно. И дълго.

Доминантно поведение

Курс обучение на малкото куче /с новодошли у дома се процедира по същия начин, все едно е бебе и не е учено на нищо - всичко се почва отначало./
User's Signature

#550 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2013 - 06:04 PM

За котешката тоалетна и на мен ми мина през ума. Ще опитаме :) Благодаря ти за линковете, ще имам какво да чета през следващите няколко дни. За тази доминантност... малко ми е мъгливо. Все пак, бързо свикна да върви на къс повод без да се дърпа и сяда, когато аз спра-буквално ме гледа в очите и чака до като не му кажа пак ,,наред" и тръгнем. Вече не е ,,лепка" за мъжа ми, по скоро не се отделя от мен, та нали сме по цял ден заедно...У дома ме слуша без проблем- и ела тук, седни, ,,не", знае си мястото и отива при команда ( и без команда) . Ще пиша пак, дано не досаждам с въпросите!

#551 Потребителят е офлайн   dani60 Икона

Публикувано: 08 August 2013 - 06:05 PM

Здравейте! Нова съм и не знам дали няма някъде по форума отговор на въпроса, който искам да задам, но просто нямам време да изчета всички страници, затова предварително моля да бъда извинена, ако задавам вече зададен въпрос!Имаме английски кокер шпаньол на 1г. и 1м., отдавна не прави "бели", но има някакви периоди, в които се напишква в апартамента. Много добре осъзнава, че върши нещо нередно, но продължава. Другият проблем е, че все още подпиква, когато го галим. Не е лишаван от ласки, напротив дори мисля, че понякога прекаляваме. Посъветвайте ме какво да правим? Честно казано ми омръзна да пера килими:)

#552 Потребителят е офлайн   atilko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 01:31 AM

Не знам дали тук е правилното място да питам но мога ли да науча кучето на команди като е на 2 години вече кучето ми е Английски Кокер .

#553 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 August 2013 - 08:51 AM

dani60 Водено ли е кучето на преглед? Може да е медицински проблем.
Може да е маркиране на територията. Ако ли не, то е поведенчески проблем и трябва да се консултирате с опитен треньор.

atilko Разбира се, че може. С всяко ново нещо се започва все едно имате куче бебе, което за първи път влиза у вас. Представяте си, че не знае нищо и започвате от нулата. Няма възраст за научаване на нови неща, нито при хората, нито при кучетата.
User's Signature

#554 Потребителят е офлайн   atilko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 11:38 AM

Добре мерси за отговора :)

#555 Потребителят е офлайн   dani60 Икона

Публикувано: 11 August 2013 - 03:47 PM

В интерес на истината, не сме го водили на лекар за този проблем, защото наши приятели, които също имат кокер на 4г.ни казаха, че било нормално до 1-та година кучето да се напикава понякога . На мен ми се видя доста странно, но реших, че те имат опит с кокерите и затова решихме да изчакаме. За маркиране на територия не става дума, имали сме и други кучета и имам някаква представа. Просто той си се напикава съвсем съзнателно, в наше присъствие,като ни гледа, знае че прави беля и въпреки това го прави. Ще го заведа на лекар, но ако е поведенчески проблем, къде да намеря опитен треньор във Варна? Потърсих, но се оказа сериозен проблем! А за подпикването от емоция, когато го галим ние или други хора нормално ли е? До кога ще продължи?

#556 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 August 2013 - 09:46 AM

Не, нито едно от описаните действия не е нормално. Кучетата могат да стискат и го правят без проблем. Особено младите. Подпикването от емоция е поведенчески проблем, затова ви съветвам да се консултирате /дори и по телефон или имейл/ с треньор. И преглед при ветеринар.
User's Signature

#557 Потребителят е офлайн   Ърнест Милър Хемингуей II Икона

Публикувано: 30 November 2013 - 11:14 AM

Здравейте, от 3 дни с приятелката ми си имаме малко кокерче. Взехме го на 39 дни и вече 3 поредни вечери спи с нас в леглото ни, защото ако го оставим на постелката започва да скимти. Опасявам се, че ако продължим да го пускаме на леглото, като порасне няма да можем да го отучим. Същото е положението и с дивана. Иска да се качва и ако не го качим, най-често ми заспива върху краката, а когато се събуди, отива при входната врата и започва да скимти. Някъде четох, че е добре малките кученца да им се обръща много внимание до към 50-тия ден, и след това да се отучват от тези навици, това така ли е?

#558 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 November 2013 - 03:12 PM

Здравейте и добре дошли. Честито ви кокерче. Веселбата сега започва!

Относно питането ви.
От сега започвате да обучавате кученцето на това, което е забранено. Няма до 50 ден едно после друго. Сега. Забраненото си е забранено и никакви скимтене не трябва да ви прави впечатление. Иначе кучето се научава, че чрез скимтене ще му обръщате внимание и ще започне за щяло и нещяло да си скимти, а вие ще тичате след него всеки път.

Прочетете темите за обучение на малкото кученце в раздела за обучение на основния форум, убедена съм, че много ще ви помогнат.
Успех
User's Signature

#559 Потребителят е офлайн   tricky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 04:45 PM

Да споделя собственото си изумление - знам, че не съм открила топлата вода, но..вчера си взех кликерче и днес за пръв път направихме две много кратки - 3 мин. тренировки с моя 5 месечен Трик. Какво има в това чудо? - Все едно купих копче, което превръща кучето ми в робот! Закова очи в мен и с 2 по-големички кучешки бисквити, раздробени на по-малки парчета, се научи да идва, да сяда и да седи на мястото докато аз и дразнители обикалят около него, докато не го повикам. И не откъсва поглед от мен! Магия! След малко като се върнем от разходка пак :af_089:

#560 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2015 - 03:48 PM

Привет от нас и тук :) Много ми липсва напоследък форума!
И аз гледах много клипчета, в които е демонстрирано обучение с кликер. Тайната явно е в почерпката. Вероятно савързват кликчето с лакомство и затова така се подчиняват. Иска ми се и аз да опитам :)

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни