Цените на сухите храни - обосновани ли са ?
Публикувано: 11 January 2010 - 06:53 PM
И пак - 1 кг суха храна не се изяжда за един ден.
Пардон, препрочетох - 5 лва половин кг на ден, не за кг 5 лв на ден, чакайте че чак хлъцнах, като го прочетох така.
Грешката е моя:-))))

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 January 2010 - 07:10 PM
И това беше една от най-скъпите храни в търговската мрежа .Всичко останало варираше между 20 и 30 долара за 18 или 20 килограмови чували.
П.П.Може би, за това почти няма къща без кучета или котки.

Публикувано: 11 January 2010 - 07:51 PM
Кажи под кой номер си да се кача при тебе

350 гр. кайма съдържа средно 90 гр. белтъчини . Като добавим и белтъчините от остналте финтифлюшки се получават около 100 гр грубо . В половин кило еукануба се съдържат 150 гр белтъчини . 100 гр белтъчини за подрастващата ми пикла са напълно достатъчни . Забравих да кажа че мешам и с малко нискокачествена гранула да направя горе долу 120гр белтъчини за деня . 400 гр еукануба давам на моята и сметките излизат точно . Нискокачествената гранула която добавям в малки количества излиза на стотинки и тя . Не слагам повече от 60 гр от нея .
Публикувано: 11 January 2010 - 08:04 PM
Кажи под кой номер си да се кача при тебе

350 гр. кайма съдържа средно 90 гр. белтъчини . Като добавим и белтъчините от остналте финтифлюшки се получават около 100 гр грубо . В половин кило еукануба се съдържат 150 гр белтъчини . 100 гр белтъчини за подрастващата ми пикла са напълно достатъчни . Забравих да кажа че мешам и с малко нискокачествена гранула да направя горе долу 120гр белтъчини за деня . 400 гр еукануба давам на моята и сметките излизат точно . Нискокачествената гранула която добавям в малки количества излиза на стотинки и тя . Не слагам повече от 60 гр от нея .
Е то в долнопробната гранула какви белтъчини има? Само стимуланти за обонянието, за да го изяжда кучето лакомо. И защо се смесва натуралната или сухата храна? Разбирам сутрин грамаж гранули а вечер натурална порция, но двете защо да се смесват?

Публикувано: 11 January 2010 - 08:18 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 11 January 2010 - 09:00 PM
Смесвам защото ме мързи да слагам още кайма (купувам пакетчета кайма от 350 гр) . Иначе е по-добре да не се смесва . Но все пак и в долнопробната храна има тук таме важни неща но все пак ако ще се смесва е добре да е висококачествена и тя . Аз понеже имам доста количества постоянно (безплатно) долнокачествена храна и за това . Но вече мешам със среден клас храна - педигри . Безплатната ми най-нисък клас храна я давам на плховете само :) . От друга страна както казах повече от 350 гр. месо на ден моята кучка не се нуждае . Гледал съм й енергийният прием колко трябва да е и го покриваме перфектно . Следа по-обстойно останалите вещества .
За тези храни дето са по развъдните линии и аз съм чувал че са най-добрите ама как да се доберем до тях както каза горе юзъра е загадка . . .
Публикувано: 11 January 2010 - 09:09 PM
Не,не е загатка.Ако имаш регистриран развъдник и гледаш поне 3 кучета,вносителите,сами ще ти се натиснат.Там вече си говорим за цени от рода на 3,20-3-80 лв/кг,зависи от марката.Иначе храната е на нивото на високия клас на прозводителя която е за масова продажба.

Публикувано: 11 January 2010 - 09:12 PM
Горе долу по реда на засегнатите въпроси.
- За това дали са обосновани цените - зависи. Както съм казвал преди качеството на един продукт не е само вложените материали. Но най-общо е лесно да се разбере дали цената е адекватна, а не въпрос на спекула, просто като се сравнят цените и в други европейски държави.
- Сравнението на цената според количеството протеин е до голяма степен оправдано. Но само след приспадане на водата. Това, че в 350 г. кайма има 90 г протеин е доста невярно.
- прословутите грейнфрии храни - технологично е невъзможно да се направят и указания протеин да е само животински. Все още е спорен въпроса за полезността им, но там докторите се произнасят.
- Номад, какво е това куче, което яде по 600 грама Юкануба? Нещо множко ми се вижда.
И последно - храната на Фиона - 38-40 кг, пубертетка ми излиза 3.20 лв. Ще съм благодарен ако някой ми предложи по-евтин, но еднакво качествен вариант.
ЕДИТ:
Нещо объркахте представите за среден клас храна. А и за разликите между висок среден и нисък. Важно е не количеството протеин, а неговата усвояемост. Важно е дали храната е алергенна. Какви допълнителни здравни ползи има. Как подобрява здравето на кучето и т.н.
ОЩЕ ЕДИТ:
дог.бг , наистина ли мислиш, че въпросното пуешко филе от български супермаркет или от хранкомерс е добра идея за продължително хранене?
Публикувано: 11 January 2010 - 09:17 PM

Публикувано: 11 January 2010 - 09:27 PM
И да в 350 гр мляно месо има средно 90 гр белтъчини . Почти всички меса са с 1/4 от грамажа белтъчини .
Публикувано: 11 January 2010 - 09:36 PM
От тук трябваше да започнеш да не се чудя какви са тия рецепти. Клубните храни за развъдниците не са ме очаровали - Роял канин СС не се отрази толкова добре на моя крокодил.
Всяко куче е уникално, те имат нужда от рацион спрямо двигателен режим, размерите и породните особености. Не може едно тежко бързорастящо куче да го храниш като хрътка.
Аз остатъци от масата не давам, месото - когато бяхме на натурална храна - не го смилах: кучето трябва да се научи да дъвчи все пак. но като пари - повтарям - излизаше ми колкото чувал Роял Канин.

Публикувано: 11 January 2010 - 09:42 PM
0,400 х 9 = 3,60, а не 5 лв. Затова си направих този извод.ь
В 350 грама тел. кайма има около 70 грама сухо вещество. Няма как да са 90 грама протеини. По-скоро около 45.
Публикувано: 11 January 2010 - 09:47 PM
Животински белтъчини Млечни белтъчини. Растителни белтъчини
Телешко месо 22.0% Мляко на прах - пълномаслено 25.5% Бирена мая - суха 49%
Говеждо 21.3% Яйчен жълтък 16.1% Соево брашно 43.4%
Свинско месо 21.1% Яйца кокоши 12.5% Ръжени кълнове 42%
Заешко месо 20.9% Яйчен белтък 10.9% Соя 36.8%
Пилешко месо 20.6% Сирене - полутвърдо 9.2-32.2% Житни кълнове 28%
Агнешко месо 20.4% Фъстъци 26%
Риба - сушена 20-79% Семена 20-36%
Дивеч 20-22% Бобови хран и - сухи 19-23.9%
Козе месо 19.5% Зърна 13-27%
Рибни продукти 16-21% Ядки 13-19%
Домашни птици 15-24% Мая за хляб 1.1%
Риба - речна 15-20%
Риба морска 15-19%
Месни продукти 15-29%
Ракообразни 15-19%
Сори,че така объркано излязоха но не мога да постна таблицата.

Публикувано: 11 January 2010 - 09:49 PM
Публикувано: 11 January 2010 - 10:06 PM
То шунка купуваш блъскана със сол и вода, на сто грама шунка месото най-много да е към половината, с кайма ще храня кучето си, като наивно вярвам че вътре няма вода, ненужна маз и добавки. Тъй-тъй.

Публикувано: 11 January 2010 - 10:09 PM
Сухата храна за това е суха, защото водата е извлечена от нея - става аналог на натуралната след "накисване" във вода. Това става обикновено в стомаха на кучето - знаете как лочат вода след ядене на суха храна и колко "набъбват" гранулите след накисване.
Така че сравнения от рода "Оле, 10лв за кило гранули - че аз за тия пари две кила месо ще му взема!" не са съвсем точни като противопоставяне.
Моето яде приблизително 100г гранули на ден (отделно овкусители, наградки и пр., но гранулите е основното) и е сита - ха познайте дали ще се нахрани със 100г месо, със същите добавки за глезотия? За другите необходими добавки да не говорим - с аптекарска везна трябва да ги тегля витамините и омегите...

Така че за мен алтернатива на сухата храна няма - остава да разбера кои от предлаганите са качествени за цената си и дали се отразяват добре на кучето ми ( последното е най-важното).
Публикувано: 11 January 2010 - 10:11 PM
сега зачетох че горе човек е написал че 18 кг на хилс струват горе долу 50 долара . Това значи двойто по висока цена тук . Та моето мнение е че в България кучешките храни са с необосновани цени . (нз какво е това мито , нз какъв е този транспорт ама двойна цена нз как става . . .)
Публикувано: 12 January 2010 - 12:42 AM
http://www.youtube.c...h?v=g9DTzDfYMxo - ВНИМАНИЕ не се препоръчва на хора със слаби сърца и подобни.
Поздрави.

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.