Dog.bg Форуми : Изолатор БУРГАС. Надеждата, която познавате!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор БУРГАС. Надеждата, която познавате! Ограниченият, но свободен огнен дух, на десетки забравени душици!

#161 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 19 May 2010 - 04:04 PM

И в допълнение към горното,да ви покажем още малко от тези които нямат късмета(все още) да бъдат осиновени... :dh_188:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Още муцунки тук :rc_036:
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2010 - 04:06 PM

:af_089:
Браво и на добър час на малката перла

#163 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2010 - 07:12 PM

Здравейте приятели,днес няколко от доброволците ни посетиха приюта,разсипаха храна и разходиха някои от кучовците.Искам да насоча вниманието ви към едно куче,което и преди беше в приюта и уж намери осиновители.Става дума за сляпото нещастниче,приличащо на бретон шпаньол.Е,знаете как става..."стопанина заминавал за чужбина",това е оправданието сляпото момче да се озове отново в "заразника".Слепичкото е на около 5-6г,кастриран,и да го измъкнем,нямаме къде да го настаним...много ви моля,който има възможност да го приюти...ние поемаме храна и евентуално лечение.Много ми е мъчно за него,дали изобщи има шанс в България...много хора са питали за него и преди,но като разберат че е сляп се отказвали. :dh_188: Дано намери спокойствие най-накрая..
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Ето и останалите снимки от днес тук :rc_036:
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 22 May 2010 - 08:08 PM

Показване на мнениетоСнуупи, в 22 May 2010 - 07:17 PM, написа:

Здравейте приятели,днес няколко от доброволците ни посетиха приюта,разсипаха храна и разходиха някои от кучовците.Искам да насоча вниманието ви към едно куче,което и преди беше в приюта и уж намери осиновители.Става дума за сляпото нещастниче,приличащо на бретон шпаньол.Е,знаете как става..."стопанина заминавал за чужбина",това е оправданието сляпото момче да се озове отново в "заразника".Слепичкото е на около 5-6г,кастриран,и да го измъкнем,нямаме къде да го настаним...много ви моля,който има възможност да го приюти...ние поемаме храна и евентуално лечение.Много ми е мъчно за него,дали изобщи има шанс в България...много хора са питали за него и преди,но като разберат че е сляп се отказвали. :dh_188: Дано намери спокойствие най-накрая..
Прикачен файл 11.jpgПрикачен файл 22.jpg
Ето и останалите снимки от днес тук :rc_036:

Не се отказвайте! Страхотни сте!
Може да му пуснете отделна тема, ако не сте го направили още... самостоятелни обяви в града, зов за помощ в местен вестник, ако имате журналист симпатизант може да му предложите да вмъкне историята му в текст по друг повод на тема приют... само разсъждавам... тук обявите със снимки в местния вестник вършат страхотна работа, но рубриката съществува изцяло благодарение на добрата воля на главната редакторка и когато нея я няма - няма и снимки във вестника...

#165 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2010 - 10:08 PM

kittykat.ruse,благодаря ви за идеите.Мен лично ме притеснява това че като пусна тема и обяви за дадено куче...и то още е в приюта,не мога да гарантирам на евентуалните осиновители че след седмица ще го намерим още там.Разбирате ли?Ако ние го стопанисвахме,няма проблем,знаем че ще е там и ще чака,но така е много рисковано.Ако имахме повече приемни домове... :dh_188:
Обявите във вестника са добра идея,засега действаме само на ниво регионални онлайн издания,сайтове за обяви,"кучкарски" сайтове ,фейсбук и нашият сайт.Приемните домове са ни наистина основен проблем,ако имахме повече щяхме да измъкваме кучовци от приюта и да чакат на сигурно място за нови стопани.Както и да е,ще продължим борбата,няма отказване! :ae_085: Благодаря ви за подкрепата.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 May 2010 - 02:25 PM

Направете щастливи тези тъжни очи! Подарете им свободата! :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 May 2010 - 12:29 AM

kittykat.ruse идеята ти е много добра и от личен опит съм се убедила, че липсата на приемни домове е последната пречка за осиновяването на което и да е куче, стига редовно да се търси информация от приюта, няма нужда да се чака цяла седмица. Знам, че момичетата не обичат външни хора да им дават идеи, защото си мислят, че те си знаят най-добре, но най-проблемно си остава осиновяването на кучета, които си имат район, а не дом, на които всеки ден им е подарък и които оцеляват благодарение на грижите на много хора.

User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 May 2010 - 07:38 AM

Аз си мисля, че можете да почеткате общината и да споделите идеята си, като за целта единственото съдействие от нейна страна ще е да ви гарантира, че при наличието на кандидат за дадено куче, то няма да изчезне /няма да им го кажете така, нали :md_064: / - т.е. да ви дадат лице за контакти, което отговаря за това кои кучета влизат и излизат от там - идеята ми е да им покажете, че всичко това е в тяхна полза и дори няма да им коства нищо...

По въпроса с приемните домове е трудно навсякъде. Тежкото в случая е, че приемните стопани честичко се влюбват в приемните си любимци и не ги дават след това, а като ги задържат всъщност заемат мястото на следващия нуждаещ се... но за любовта всичко е разрешено, само че си губиш приемния стопанин.
Търсете хора с места извън града, които си ходят често там - ние работим с двама такива човека и за миналата година имаме спасени по този начин повече от 30 кутрета, но аз или някой друг ходеше всеки ден да храни, чисти, пои животинките.
Няма да намерите апартамент за всички, които имат нужда от приемен дом - нека апартамента да е за животни, които имат нужда от индивидуално внимание.

#169 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2010 - 09:24 AM

Мисля, че стана недоразумение между последните два поста.
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 May 2010 - 08:18 PM

Показване на мнениетоmigla, в 26 May 2010 - 09:29 AM, написа:

Мисля, че стана недоразумение между последните два поста.

Възможно е. Аз разбрах, че "като пусна тема и обяви за дадено куче...и то още е в приюта,не мога да гарантирам на евентуалните осиновители че след седмица ще го намерим още там", т.е. затова предложих да предложите на общината да ви възложи осиновителната кампания, като ви гарантира, че кучетата ще са там. Един вид вие да вършите безплатно работата по "Чл. 44. (1) Управителят на приют за животни:
...
3. прилага програма за намиране на нови собственици на настанените в приюта животни;"
"Чл. 41. (1) Безстопанствените животни се настаняват от органите и организациите по чл. 40, ал. 2 и 4 в приюти, регистрирани по чл. 137, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
...
(6) Всеки приют разработва и прилага система за информиране на гражданите за животните, които се предлагат за отглеждане, в т. ч. в интернет страница и публикации в медиите."

т.е. вие имате сайт, а и без това се стараете повече хора да осиновяват от там... нека е официално, с благозловията на общината. От тях ще искате единствено да ви се гарантира, че обявените за осиновяване кучета няма да изчезват...

Освен това вие имате право да го искате и да го правите, защото:
Чл. 47. (1) Кучетата, настанени в приют, се кастрират, обезпаразитяват и ваксинират срещу бяс.
...
(5) Организацията на работата и условията на отглеждане на кучетата във временните приюти по ал. 4 се определят с наредба на съответния общински съвет и се осъществяват под постоянното наблюдение на организациите за защита на животните.

Защо не това наблюдение да е ползотворно и за двете страни.

#171 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 May 2010 - 09:15 PM

kittykat.ruse,аз напълно разбирам какво имате в предвид.Не си мислете че не комуникираме с Общината и в частност с кмет отдел екология,отделно държим връзка и с управителя на приюта,но няма човек който да ни гарантира че кучетата ще са на наше разположение по всяко време.Защото,като дойде "бай Пенчо" от село Долно Уйно и каже искам ей това куче да ми пази кошарата,те просто ще му го дадат.И ако случайно,ние сме намерили осиновители за същото това куче,обаче сме отишли един ден след "бай Пенчо" и какво се получава...кучето липсва,съответно осиновителите разочаровани.(случвало се е).
Нямаме човек,който да е в приюта 24ч/7 дни в семицата за да има наблюдение и контрол.Физически и финансово ни е непосилно засега.
Възможностите ни до момента са ограничени до ежеседмични снимки на кучетата в приюта,принтиране и показване на тези снимки на ежемесечните ни кампании,и публикуването им както споменах по-горе в различни сайтове за обяви и мрежи.
А ползата от приемни домове няма да я коментирам,ясно е за всеки колко важни са те за социализацията на животното докато изчаква неговите си хора.Идеи имаме много,не ни липсват,това което ни забавя е липсата на финанси за изпълнението им,но...и това ще се оправи.
Благодаря ви за подкрепата :rc_036:
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2010 - 11:41 PM

Излишно се "задълба" на едно място! Нека не се пропуска факта, че комуникацията между НПО и община трябва да е двустранен процес...особено пък ако ще изполваме метода "четкане".
User's Signature

Качена снимка

#173 Guest_Temeuga_*

• Група: Гости

Публикувано: 27 May 2010 - 08:41 PM

Дами, как ще работите за каузата на бездомните(тези, които са навън и спят където намерят и се радват на оцеляване благодарение на "луди" кучкари, които отделят всеки ден по нещо, за сметка на себе си , семействата си и любимците, които все още не са кастрирани и си имат малки, които стават най-често жертва на безразсъдна детска игра?

#174 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 May 2010 - 09:35 PM

Показване на мнениетоTemeuga, в 27 May 2010 - 08:46 PM, написа:

Дами, как ще работите за каузата на бездомните(тези, които са навън и спят където намерят и се радват на оцеляване благодарение на "луди" кучкари, които отделят всеки ден по нещо, за сметка на себе си , семействата си и любимците, които все още не са кастрирани и си имат малки, които стават най-често жертва на безразсъдна детска игра?

Ще помолим същите тези "луди" кучкари,заедно с храненето,да отделят средства и за кастрация на кварталните любимци,за да не става така че поколенията им да са жертва на каквото и да било.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 May 2010 - 10:42 PM

Ще помоля Теменуга а.к.а. Кларис да си избере един акаунт и да пише от него. Другият ще бъде спрян - да каже кой.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#176 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 May 2010 - 09:42 PM

Показване на мнениетоСнуупи, в 27 May 2010 - 07:40 PM, написа:

Показване на мнениетоTemeuga, в 27 May 2010 - 08:46 PM, написа:

Ще помолим същите тези "луди" кучкари,заедно с храненето,да отделят средства и за кастрация на кварталните любимци,за да не става така че поколенията им да са жертва на каквото и да било.

С една дума, просто много ви бива в приказките. Слава богу, сме достатъчно опитни да се справяме и досега и без вашите помощ и съвети. Благодаря!!! Няма нужда от молене, но виж едно съдействие повече никога не е излишно.
User's Signature

#177 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 May 2010 - 04:18 PM

:re_037: Снимчици от днес:Моята връзка
И малко акценти..
Прикачена снимка
Бяла,красива,около две годишна мама.
Прикачена снимка
Сляпото момче...около пет годишен.
Прикачена снимка
Ех че е хубаво на слънцее..
Прикачена снимка
Слабичко момиченце..

В края на албума се виждат 2 рошави,брадати момичета...новините за тях са много добри,но Migla,ще им отвори специална темичка :ae_085: :rc_036:
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 June 2010 - 10:28 PM

ЗОВ ЗА ПОМОЩ
Потресаващи новости от общински приют гр. Бургас

"Фондация Приятели на животните - Бургас" Ви призовава да помогнете на четирикраките в общински приют гр. Бургас след открити още 2 случая на дирофилариоза тази седмица.

Дирофилариозата /сърдечни паразити/ е опасно заболяване, при което особеното е, че междинен гостоприемник или преносител са комарите. Когато комарите смучат кръв от заразено животно, те поглъщат и микрофиларии (млади ларвни форми на паразита). После смучейки кръв от здраво животно, комарите впръскват част от стомашното си съдържание и така “инжектират” ларвите в него. Краен гостоприемник е кучето. След дълъг инкубационен период от около 6 месеца се развиват възрастни паразити, които живеят в белодробните артерии и сърцето. Червеите са дълги 17-27 см. Колкото по-голям е броят на паразитите толкова по-тежка е болестта. Заболяването се развива бавно и коварно, с клинични признаци като отслабване, лесна умора, задух, кашлица, сърдечен шум и др.

Лечението на дирофилариозата е трудно и скъпо. В напредналите стадии на заболяването смъртността е голяма въпреки лечението.

Информация за приюта: Намира се до водоем и не се прилага никаква профилактика на кучетата с препарати, нито обезпаразитяване на района. В следствие на това освен елрлихиозата( кърлежова треска), кучетата заболяват и от дирофилария.

Фондация Приятели на животните - Бургас Ви призовава да подпомогнете :

1. Закупуването на тестове за изследване на всички кучета. Цената на 1 тест на едро е 15 лв.
2. Закупуването на прапарати за профилактика + тест (за период от 6 месеца- летният сезон) Цена 35 лв.
3. Лечението на заболелите кучета, като лечението за едно куче излиза 400 лв.

В общинския приют са настанени между 50 и 80 животни и те всички трябва да бъдат изследвани!

Помогнете им!

Ние ще сме благодарни на всички ваши дарения! Имената на дарителите ни и събраната сума ще се обявяват на сайта на фондацията!

Банкова сметка на фондацията:

При банка:Уникредит Булбанк

IBAN:BG 57UNCR 70001519356313 BGN
BIG: UNCRBGSF

в полза на: Фондация Приятели на животните - Бургас

За преводи чрез пейпал: novonachalo_@abv.bg
User's Signature

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2010 - 10:41 PM

Германката, която финансира приюта не желае ли да окаже съдействие?
User's Signature

#180 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 04 June 2010 - 10:43 PM

В приюта прибирано ли е куче с размерите на дакел,подстригано,с оставени снопчета козина на краката и на края на опашката?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема