Dog.bg Форуми : Изолатор БУРГАС. Надеждата, която познавате!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор БУРГАС. Надеждата, която познавате! Ограниченият, но свободен огнен дух, на десетки забравени душици!

#181 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 04 June 2010 - 10:46 PM

Показване на мнениетоgngpaint, в 04 June 2010 - 10:48 PM, написа:

В приюта прибирано ли е куче с размерите на дакел,подстригано,с оставени снопчета козина на краката и на края на опашката?

Последното ни посещение е от миналата събота,за точна информация се обадете на:
Димо Стялков, управител: 0889 974 837
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 09:21 AM

Хора, като се интересувате от едно куче и ако сте загрижени за него не можете ли да отидете до приюта и да се уверите там ли е животното или не. Ако човек е наистина загрижен ще отиде веднага и сън няма да спи докато не направи всички възможно да го издири , а няма да чака информация от доброволците в тази тема. Или чакате някой друг да направи нещо вместо вас. Хората работят доброволно , сили вече не им остават, а вие стоите чакате! Те също призовават за помощ, защото не разполагат нито със средства , нито с достатъчно човешки ресурси и работят на предела на силите си! Ако обичате животните станете и вие доброволци, включете се и с 15 лв. за да се съберят пари и се направи тест на животните, защото положението в приюта е много тревожно.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#183 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 June 2010 - 08:40 PM

Нека да не оставяме кучетата в общинския приют Бургас да умрат в адски мъки и да отделим по 15 лв за тест, за да знаем колко са заразените!

#184 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 June 2010 - 10:13 PM

Благодаря за моралната подкрепа! Благодаря! Знам, че навсякъде е тежко...старая се постовете ми да са позитивни, никой няма нужда от критика и далечни съвети...но понякога се питам до кога хората в този форум ще издържат в тази дива, нечестна борба!!! Но не се съмнявам, че ще успеем! Ще успеем!!! Друг вариант няма!
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2010 - 09:39 AM

Подозирам за реакцията-отговор, която ще предизвикам, но ... този цитат е от http://www.novetbg.c...2&Itemid=3&lang= , а именно "След дълъг инкубационен период от около 6 месеца се развиват възрастни паразити,...". В случая се сещам за два въпроса:
1. Твърдите ли, че избраните от вас кучета са пребивавали в приюта повече половин година?
2. Какво доказва, че дирофиларията е предадена тъкмо от комарите в близкия водоем?, защото пак ще цитирам "Дирофилариозата (сърдечен червей) е опасно заболяване, което се открива често в Пловдивска област. Тази паразитоза е широко разпространена в топлите средиземноморски страни – Гърция, Италия, Испания, в южните части на САЩ, а и напоследък в България. От 2001 година насам имаме регистрирани средно около 20 случая годишно, доказани с кръвни изследвания, като броят им постоянно се увеличава.Качена снимка
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2010 - 10:10 AM

Кларис,
Бургазлии,

Опасността за заразяване е на територията на цял Бургас, защото кучетата от приюта се кастрират и пускат в града ви, където има също комари, а вече е доказано, че 2 от пребиваващите в приюта са заразени.

Подложете на тест домашните си любимци!

Аз смятам да постявя препарат на моя домашен любимец преди да се насоча към морето това лято.

Надявам се осъзнавате колко сериозно е положението.

#187 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2010 - 10:35 AM

Никой не твърди, че точно тези кучета са пребивавали в приюта 6 месеца.Болестта протича на етапи(фази),заразените ни кучета са фаза 1.
Симптомите се проявяват така или иначе,никой няма да чака 6 месеца за да се развият възрастни паразити.
Най-явният симптом за болестта е кашлица,лесно уморяване,задъхване..спазми наподобяващи повръщане.
Лечението е скъпо-около 400лв за куче....имаме опит със питбула Роки,който беше болен от същото.Сега и други две кучета.
След като заболяването се предава от комари,а приюта е в близост до блато,най-логично е да се сметне че болестта идва от там.
Заболяването не е типично вече само за Пловдивска област,разпространява се във Варненска,Бургаска..
и домашните кучета са застрашени,положението е сериозно.
Щом 3 поредни кучета от приюта се оказват болни,какъв е шанса останалите да не са заразени...
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2010 - 12:53 PM

Добре Ваня, Качена снимка . Латентен период е времето от заразяването до изявата на първите симптоми, а те се проявяват не до, а след 6 месеца. Симптомите са израз на дихателна и сърдечна недостатъчност.
Въпросните кучета са били извън приюта, когато са се заразили. Поемате ли ангажимент да лекувате всички доказани за носителство и болни кучета.......? Шанса да не се заразят остава външното обезпаразитяване, а то не е скъпо.
Повече можеш да научиш и от тук http://www.bulldogfe...icle=31&lang=bg
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2010 - 01:13 PM

Ха-ха,ох кларис,клариссс....точно на теб няма нужда да ти обяснявам какви ангажименти ще поемаме...търси,чопли,продължавай да създаваш конфликти,разбери че така вредиш само на животните.А ние,за разлика от теб,сме загрижени именно за тях,а не да създаваме дрязги и конфликти.Отново ще те помоля да не цапаш всяка наша тема,разбирам че сме ти трън в петата,но няма нужда да ходиш все след нас.

За другите хора,съзнаващи опасността ще кажа,че предстои среща в общината,ще бъдем там заедно с един от водещите ветеринари в града ни,трябва да ги уведомим за проблема,за да предприемат мерки.Всички животни намиращи се в момента на територията на приюта,трябва да бъдат изследвани.Дано получим съдействие от Община Бургас.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2010 - 01:22 PM

Твой личен пробелм си остава кое как приемаш, слабо ме интересува. Попитах ви, вас всички загрижени, поемате ли ангажимента да лекувате кучетата, ако само ще доказвате......... А кучетата извън приюта.....какво да ги правим?- и те са заразоносители. Остава ти да проучиш, какво най-голямо разстояние може да прелети женски комар еднократно.
Не си никакъв трън Ваня, ако нямаш отговор по-достойно е да "замълчиш".
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2010 - 01:25 PM

Това и ще направя,ще замълча,темата е за изолатор Бургас,а не за Нуша,която не може да стърпи злобата си.Баста.
Обяснения не ти дължим.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 June 2010 - 01:37 PM

И аз попитах за кучетата там, ще ги лекувате ли? Злобно е ако ти споделя, какво мисля за теб.
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 June 2010 - 01:43 PM

Показване на мнениетоklarisss, в 06 June 2010 - 01:42 PM, написа:

И аз попитах за кучетата там, ще ги лекувате ли?

Показване на мнениетоmigla, в 04 June 2010 - 10:33 PM, написа:

Фондация Приятели на животните - Бургас Ви призовава да подпомогнете :

1. Закупуването на тестове за изследване на всички кучета. Цената на 1 тест на едро е 15 лв.
2. Закупуването на прапарати за профилактика + тест (за период от 6 месеца- летният сезон) Цена 35 лв.
3. Лечението на заболелите кучета, като лечението за едно куче излиза 400 лв.

Мисля, че е ясно написано. Не схващам много какво точно питате, при положение, че е написано в началото.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#194 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2010 - 12:41 PM

Всеки един комар е потенциален носител на заразата. Не само в Пловдивско, но и навсякъде, където има комари. Има заразени и в София, а по морето още от миналата година се пише.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 June 2010 - 02:09 PM

Превенцията е от излкючително значение, важно е хората да научат за болестта и да изследват любимеца си, както и да вземат нужните предпазни мерки през активния период април-ноември.
И не говоря само за Бургас.
Ясно е, че дирофиларията, вече не е екзотично рядко срещано заболяване в България.
Годишен тест + превенция трябва да станат задължителни, както е годишната ваксина за бяс.
В противен случай ще има все повече "огнища" на зараза.

До момента в Бургас са ни известни над 20 случая по информация на нашия ветеринар...
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 June 2010 - 05:11 PM

Днес, след разговор със Заместник- кмета по екология и управителя на Общински приют Бургас, ни увериха, че ще бъде разпоредено да се вземат мерки по "опушване" на района, в който се намира приюта!
Към медиите беше пуснато прессъобщение, за проблема, с призив за помощ, обостряне на вниманието на гражданите на Бургас и областта( да изследват домашните си любимци),... както и за съдействието на Общината :md_064: .
Да се надяваме, че казаното ще стигне до завършен край със свършена работа!
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 June 2010 - 03:34 PM

09.06.2010г
Те ни "хранят"
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Те ни "лекуват"

А ние?Ние просто се наслаждаваме на днешния ден,надявайки се да има утрешен.

В целият приют в момента има около 10-15 възрастни кучета и толкова малки....странно освобождаване на място в разгара на летния сезон.

П.П.Забравих да добавя останалите снимки
тук

Кученцето с рана на главата е изолирано от другите и до края на седмицата ще бъде взето и лекувано.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2010 - 03:40 PM

Господи....

Хора, нека да се включим с някое друго левче, за да бъдат изследвани поне малкото останали живи кучета...

#199 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2010 - 05:13 PM

Да, това са днешните новини, доста малко кучета....
Вчера трима извадиха късмет- тестовете им бяха отрицателни!
Медиите
Общината:
Нова технология в борбата срещу комарите в Бургас

вторник, 08 юни 2010
Автор: Кристина Вълчева
plus Опушват срещу комари в Бургас

До няколко дни Община Бургас ще се сдобие с нова технология за опушване против комари - пушка с топъл аерозол с дистанционно управление, представляваща едно от най-модерните средства, използвани в борбата с вредителите. Очаква се с новата придобивка ефективността на третирането срещу комарите значително да се повиши.

От началото на следващата седмица до края на месеца ще бъде извършена имагоцидна обработка /опушване с топъл аерозол/ върху дървесната и храстова растителност на територията на Бургас, като особено внимание ще бъде обърнато на парковата територия в града - "Приморски парк", парк "Езеро" и районните паркове по комплекси.

Опушването ще се извършва по предварително изготвен график:

14.06.2010 г. - Приморски парк /от хотел "Приморец" до Бункера/
15.06.2010 г. - Приморски парк /от Бункера до Солници/
16.06.2010 г. - Парк "Езеро"
17.06.2010 г. - кв. Сарафово, м.с. Черно море и с. Рудник
18.06.2010 г. - кв. Меден рудник
19.06.2010 г. - кв. Меден рудник и кв. Крайморие
21.06.2010 г. - ж.к. Славейков
22.06.2010 г. - ж.к. Изгрев
23.06.2010 г. - ж.к. Лазур
24.06.2010 г. - ж.к. Братя Миладинови
25.06.2010 г. - ЦГЧ, ж.к. Възраждане
28.06.2010 г. - ж.к. Зорница
29.06.2010 г. - кв. Лозово и кв. Долно езерово
30.06.2010 г. - кв. Ветрен и кв. Банево

Опушването ще се извършва съгласно графика в малките часове на денонощието - от 00.30 до 05.00 ч. "Дезинфекционна станция Бургас" ЕООД си запазва правото да прави промени по графика в случай на влошени условия на атмосферно влияние - силен дъжд, вятър, др. Собствениците на пчелни семейства в районите на опушване ще бъдат своевременно уведомявани за това.

А да видим...
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2010 - 04:00 PM

Изпратих мъничко парички за профилактиката, надявам се повече хора да ви помогнат!
User's Signature

Качена снимка

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема