Dog.bg Форуми : Изолатор БУРГАС. Надеждата, която познавате!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор БУРГАС. Надеждата, която познавате! Ограниченият, но свободен огнен дух, на десетки забравени душици!

#241 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 14 September 2010 - 03:23 PM

Да ви покажа няколко муцунки,които наснимахме при посещението ни в неделяКачена снимкаНякой от тях получиха лакомства и се отдалечиха да си ги гризкат на спокойствие.Не се дава кокала и това еКачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Семейството булонки още е там,както и овчарката Рекс.
Останалите снимки са ТУК
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#242 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 15 September 2010 - 03:04 PM

Булонките съм ги заявила,че ще ги взема, както и едно малко което лежеше вътре, пак булонесто или териересто.

#243 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 21 September 2010 - 02:05 PM

Здравейте,

в неделя посетихме приюта. Нахранихме кучовци и ги наснимахме:
Прикачена снимка - ново попълнение
Прикачена снимка - сапфирени очи
Прикачена снимка - дори при този тежък живот, те са благодарни за всяка трохичка и ни огряват с усмивки
Прикачена снимка
Прикачена снимка - очи пълни с надежда
Прикачена снимка
Прикачена снимка - всички са получили лакомства, за което ни се скараха защото "не е било хигиенично, и кучета получавали лакомства всяка вечер след вечеря и да не сме се намесвали"
Прикачена снимка
Прикачена снимка - нашия нов доброволец - Веско
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка - Рекс все още е там. Вече е кастриран. Повече снимки ще можете да намерите тук: ТУК

Искам да Ви разкажа една тъжна история, която ни натъжи много и бихме искали да я споделим с Вас:dh_188::
Преди една седмица, когато посетихме приюта, забелязахме, че има много нови малки кутрета. Едно от тях беше мило и плахо.:wub: Но след няколко минути, прекарани заедно с нас, момиченцето се отпусна:
Прикачена снимка
Прикачена снимка Дори дойде при останалите да получи своята порция с храна /на снимката е заградена в червено/ .
Беше весела и пъргава. Доколкото разбрахме - била от 2 дена в приюта.
В неделя сварихме следваща картина:
Прикачена снимка - кученцето лежеше неподвижно и тихо стенеше. Бяха я накацали мухите, а тя не помръдваше.:ud_009::rf_011: Една от гледачките я покри с чаршафа "за да не кацали мухи върху нея":angry:.
Не можех да повярвам, че за една седмица това се случи:ub_013:... Че има такава драстична промяна ... Личеше й, че си отиваше :rf_011:.... не можахме да я оставим там, сърцето не ни позволи :dh_188:- да умира в самотата... Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Закарахме я веднага в клиника "Анимо". Температурата й беше 40.2С. Диагнозата - корона вирус... това беше по-добре от гана или паровироза, както предполагахме ... но ми казаха, че е отдавно в това състояние и болестта е в много напреднала форма. Освен това тя беше много анемична - венците й бяха черни ... Включихме я веднага на системи... но след 2 часа тя почина... :rf_011: :rf_011: :rf_011:
За няколко седмици си отидоха 2 животинки в наши ръце..., т.е. ги изкарахме прекалено късно и нямаше своевременна лекарска намеса.... което също е странно, защото има лекар в приюта. Тази бройка, можеше да се увеличи с още едно куче - Лара, която също беше в много тежко състояние... но успяхме да я измъкнем навреме. Сега момичето бавно, но успешно се възстановява... Питам се освен тези кученца, колко ли починаха без да знаем????
Много ми е мъчно за момиченцето... още помня как стенеше от болка върху коленете ми, и след това когато й оставих в клиниката... По зъбите ориентирахме се, че момиченцето е на около 5 месеца, но в същност приличаше на 3 - месечно... Душучка умря в страшни мъки ... :eg_033:
Няма да казвам и да и обяснявам каква е обстановката в приюта. Направете извода сами

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   gergana faldgiiska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 01:11 PM

Здравейте, искам само да споделя моята болка, когато гледам снимките от изолатора. През месец юни бяхме на море в Черноморец и минавайки през Бургас прочетох- Осиновете куче-спасете живот. Незная чия идея беше надписа, но сърцето ми се сви. Ние си имаме кученце от Сеславци и беше голяма борба да оцелее. Благодаря Ви хора, че Ви има.
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 25 September 2010 - 10:57 AM

Да, за съжаление е така Качена снимка . Гледката в изолатора не е от най-приятните Качена снимка . Въпреки, че ходят доста хора там, пак не е 5-звезден хотел. Който е бил там, ще ме разбере .
Преди да отида за първи път в приюта опитвах се да се подготвя психически ... че гледката е гадна, че не трябва да очаквам положителни емоции... Но дори тази подготовка не ми помогна Качена снимка .... още след 5 минути прекарани вътре почнаха да ми текат сълзите .... Качена снимка Да Ви кажа сигурно никаква подготовка няма да те подготви затова .... Качена снимка и разбира се, колкото и да съм си казвала предварително, че не мога да бъда приемно семейство за нито едно куче, защото имам вкъщи едно и живеем в гарсониера .... още от първия път тръгнах се с ... Нора... Качена снимка нашата вече щастлива късокрачка... Качена снимка
Не можах да се сдържа тя беше толкова тъжна, изплашена и самотна на фона на останалите. Прикачена снимка
Прикачена снимка Вижте я.... колко отчаян поглед ....
Качена снимка Личеше й, че е нова и не знае къде е попаднала...
На нас ни беше тесничко и трудно ... но сега радост и гордост ни напълват с Роналдо/кучето ми/Качена снимка , че помогнахме на едно кутре да оцелее Качена снимка Качена снимка .... Дано да има повече такива хора.... Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 October 2010 - 12:44 PM

Няма да говоря за вчерашното ни посещение,просто ще ви покажа няколко от обречените души там.

Останалите снимки са ТУК

Сега искам да ви запозная с Емо,с него си тръгнахме оттам вчера,макар че избора ни не беше лек.
Има още няколко кученца в неговото състояние,толкова е трудно да решиш кое да вземеш....искаш всичките,но знаеш че не може...
Ето как изглежда той:
Прикачена снимка

Смело момче,което преживя нощта.Оказа се с корона вирус,не се знае какво още ще излезе тези дни от изследванията.Качена снимка
Ето и неговата ГАЛЕРИЯ

Ще сме благодарни на финансова помощ от ваша страна за лечението му.Помогнете ни да го изправим на крака...
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2010 - 03:09 PM

Качена снимкаСнимки от 17.10....поопразнени клетки и много малко обитатели на приюта.

Явно сезон есен-зима най-модерно е да се изоставят болонки и болоноподобни...Качена снимка

Албумчето с останалите снимки
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 October 2010 - 09:49 AM

:re_037: Нахранихме и наснимахме.Кучета почти нямаше ( в сравнение с друг път ).Ето някои от личицата:

Прикачена снимка - една "Бела" от Бургас

Детската градина:

Прикачена снимка - рошаво момиченце, вероятно ще си остане дребничка
Прикачена снимка - меченце
Прикачена снимка - много слабичък, вече е лепнал нещо, до следващата седмица няма да оцелее
Прикачена снимка - дългокрак тийнейджър :ab_041:

Още снимчици тук :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 November 2010 - 09:40 AM

Малко закъснели снимки,от 01.11.2010гКачена снимка
Кучета в приюта почти няма,ето снимки на неколцината останали да чакат някой да ги вземе.
Прикачена снимка

Много симпатична,тригодишна изоставена рошла

Останалите снимки от албума
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2010 - 08:55 PM

Снимчици от днес,на малкото обитатели на бургаския приют...
Прикачена снимка
Искам семейство за Коледаааа..
Прикачена снимка
Вземете мен,вземете мен,много ще слушам!
Прикачена снимка
И големите момчета имат нужда от дом.
Прикачена снимка
Малките бели момичета,не правят изключение.
Прикачена снимка
Тук сме, и ви чакаме!

Другите снимки
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 December 2010 - 04:57 PM

Голям студ,голям мраз,но все пак, добрахме се до кучовците.Ето някой от тях:

Малките кученца са в стаята на топло,сменена е вътрешната и външната ръждясала ограда и е пребоядисано.

Целият албум от днес

П.П Сега виждам,че май съм сложила снимки на същите кучета от предния пътКачена снимка,какво да се прави...все още са там,след като никой не ги иска...
Фрапираща разлика в снимките на жълтото ловно куче от миналата седмица и от днесКачена снимка
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 01:23 PM

Като видя немски овчарки по такива места и ми става супер криво. От стопаните си ли е зарязана или е намерена?
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#253 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 December 2010 - 11:04 AM

За съжаление не знаем историята и.Нито пол,нито години...на мен ми се струва възрастна заради побелялата муцуна,обикновено стопаните им ги оставят като поостареят.
Ако някой иска да помогне на кучето, 0889 974 837 Димо Стялков,управител.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2010 - 01:47 PM

Здравейте на всички приятели на животните в Бургас! Не ми се иска да отворям поредната тема за поредната страдаща душа - мисля, че тук е подходящо място да ви помоля за съвет. Вчера на изхода за бургаското село Ливада се натъкнах на потресаваща гледка, не мога да опиша с думи съществото, което обикаляше пътя... Високо черно и ... хора, толкова слабо, че в първия момент не можеш да разбереш какво е всъщност... наистина не мога да ви опиша за каква слабост става дума, не мога... Беше изтощено и в насрещното мина една кола, която за малко да го блъсне, защото не може да се движи много бързо и е видимо дезориентирано. Спрях с колата и тръгнахме след него да го нахраним с приятеля ми. Първоначално избяга, но след няколко мили думи и миризма на храна веднага дойде, лазейки... Не мога да ви опиша как изяде храната, която му дадохме... Мислихме как да го вземем, но бяхме четирима души с пълен багажник и нямаше начин, защото то е доста едро, въпреки че е като вейка. Всички се разревахме, повярвайте, защото то тръгна след колата.......................:(((( Убедена съм, че е домашно, явно някой го е изхвърлил там с колата си и то затова тръгва към колите. Някой ще го прегази. Не е старо със сигурност, по-скоро е младо, с отрязана опашка, едро, черно и си личи, че е било много красиво, изключително добро...
Днес след работа с приятеля ми ще ходим да го търсим и дано го намерим. Не можем да го задържим и затова мисля да го заведем до бургаския приют - мисля си, че там поне ще има храна и шанс някой да го осинови... край пътя няма никакъв шанс... Моля, ако някой има по-добра идея, да я сподели...
User's Signature

Качена снимка

#255 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2010 - 03:12 PM

Дано да го намерите днес кучо и да успеете да му помогнете!Не съм запозната с реда за приемане на кучета в Общинския приют (може би момичетата,които ходят там знаят...).Можете да пробвате и в частния,макар че нямам информация какво е положението и там.Успех в спасителната акция! :ba_025:
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#256 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2010 - 04:10 PM

В нета няма никаква информация за общинския приют, а за частния има доста изисквания, които към този момент не е възможно да покрием... Притеснявам се, че след 5 часа общинския може да не работи... И всичко това при положение, че успеем да го открием оцеляло милото...............:(
User's Signature

Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 December 2010 - 04:24 PM

Здравейте,за съжаление не разполагаме със свободни приемни домове,ако намерите кучето и имате възможност да го настаните някъде при приятели,можем да ви помогнем с храна.Няма "изисквания" за прием в общинския приют,работят до към 16-17ч...
0889 974 837 Димо Стялков,управител
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2010 - 04:41 PM

Благодаря ви. Много ми се иска да имах възможност да направя повече, не спирам да мисля, но не измислям по какъв начин... Ако го намерим ще го закараме в приюта и ако има възможност ще му носим храна и каквото друго има нужда. Дано има късмет душицата!
User's Signature

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2010 - 07:25 PM

Весели празници на всички, които се борят за доброто на животните! Нека новата 2011 е по-добра и благоприятна :re_037:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#260 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 January 2011 - 06:08 PM

Качена снимка Посещение направихме днес на кучовците от приюта, детската градина работи с пълна пара...всякакви цветове и муцунки...почти всички от тях женски пол.
Прикачена снимка

Цялото албумче от днес
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема