Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#481 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2012 - 10:29 AM

За Стара Загора: От вчера 26.04.2012 е приета нова Наредба.
подробности

Регистрацията и плащане на такса става в Административно бюро "Център", което се намира на адрес бул. "Руски" № 36, тел. 042/ 625 098.
До сега регистрацията беше на 6 месечна възраст на куче, а сега променят на 4 месеца...или 7 дневен срок от придобиване.

Такса 24 лева, издават картонче с печат и снимка на куче, дават метален медальон за кучето. Става за ден.

#482 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 11:56 AM

Аз имам един въпрос :) Кучето ми е регистрирано в общината ,т.е. подавала съм декладация за данък миналата година, но тъй като кучето е кастрирано не плащам данък. Въпросът ми е дали трябва всяка година да подавам нова декларация, като така или иначе такса няма ?
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#483 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2012 - 09:00 PM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 28 April 2012 - 09:56 AM, написа:

Аз имам един въпрос :) Кучето ми е регистрирано в общината ,т.е. подавала съм декладация за данък миналата година, но тъй като кучето е кастрирано не плащам данък. Въпросът ми е дали трябва всяка година да подавам нова декларация, като така или иначе такса няма ?

ДА! ТРЯБВА!.. поне така ме увериха в общината (софия, младост) миналата година, когато изрично ги питах... тези дни (сряда или четвъртък) ще ходя до данъчното специално по повода, така че ще мога да дам актуална информация.. едва ли нещо се е променило обаче... някак абсурдно ми се струва.. все едно кучето може да се "откастрира" самичко... ама това е...
User's Signature

Качена снимка

#484 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2012 - 09:27 PM

Е това ли е улеснението за гражданите? Всяка година да удостоверяваш, че ти е кастрирано кучето, като че ли това може да се промени някак? А щяха и по интернет да разрешават да се подават декларации....

#485 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2012 - 09:29 PM

Според думите на кметицата - еднократно трябвало било да се декларира кучето. :wb_052:

„Още през януари издадох заповед да бъде облекчена процедурата за деклариране на домашните кучета, което означава, че собствениците са длъжни еднократно, на едно място в общината - в данъчната администрация, да подадат своята декларация. След това, ако са освободени от такса, повече не трябва в следващите години да отиват до общината. Това е факт от януари, но съм възложила да се направи информационна кампания, включително да се информират домоуправителите и да поставят съобщения на входовете на блоковете, на жилищата, за да може хората да бъдат информирани за това", поясни Фандъкова."
http://19min.bg/news/8/37922.html

"Междувременно столичният кмет съобщи, че процедурата за регистрация на домашни кучета вече е облекчена. Вместо да обикалят няколко институции, собствениците ще могат да правят регистрацията в данъчната служба по местоживеене. Досега имаше изискване да се ходи и при районния еколог. ...
Работи се по възможността декларацията за регистрацията на домашно куче да е достъпна през интернет, за да може още повече да се улеснят столичани при декларирането на домашен любимец. Според кмета така ще се стимулира регистрацията на домашните любимци.Регистрацията е задължителна до седмица след придобиването на животнотокакто и до четири месеца след раждането на кучето. Декларацията се подава еднократно."
http://btvnews.bg/bu...-kuchetata.html

#486 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2012 - 08:08 AM

имам някакви съмнения относно това "нововъведение" доколко е въведено...
ще ходя така или иначе до общината и ще разбера... струва ми се че дори и да са променили нещата, тази година ще трябва отново регистрация в данъчното, а от другата живот и здраве може и да ни се размине вече....
User's Signature

Качена снимка

#487 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2012 - 08:59 PM

Срока не беше ли до петъка за плащането на таксата без олихвяване? Знае ли някой колко ще да е таз лихва?
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#488 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2012 - 12:51 PM

Здравейте, моля ви за съвет. Кучето ми е с турски паспорт, но ние ще останем в България известно време. Трябва ли или не трябва да я регистрирам в общината? Питах вета той каза, че не знае. Куч си има чип и стикер от чипа в паспорта, последните ваксинации ги направихме тук в София (ако това има значение).
User's Signature

Качена снимка

#489 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2012 - 04:21 PM

актуална информация. от днес...
ходих до общината (софия, младост) до данъчните... и тази година е необходимо да се подаде декларация (миналата година пак подавах).. този път вместо само да издадат бележка, вписват данните на куч в компютъра, чип, име, порода, кастриран или не... издават след това и бележка с дължимия данък (в нашия случай -- 0лв, защото е кастрирано прасенцето), ако тази година му е поставен чип, също е 0лв за текущата година (имаше жена на съседното гише с такова куче)... казаха че другата година май нямало да има нужда да се подава наново декларацията, ама не били съвсем сигурни..
необходимо е да носите и копие на паспорта (стр. с името на собственика, стр.с данните на куч + чип, стр. с отбелязана кастрация, ако има такава), попълва се една декларация, в която вписвате своите данни и тези на куч както и отбелязвате евентуални основания за освобождаване от данък (кастрация или разни други)...
странно, но такова нещо не ми се беше случвало.. освен мен имаше поне още трима човека, които подаваха тази декларация за куче..

а пък служителките в данъчното протестираха че ги занимавали с кучета и тн.. въобще -- българска му работа
User's Signature

Качена снимка

#490 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 May 2012 - 09:26 PM

Служителите в общините да си размърдат малко задниците и да си въведат декларациите от предишните години, вместо да карат хората да подават 5 пъти една и съща информация. Ето какво гласи Закона за местните данъци и такси:

Цитат

Раздел VIII
Такса за притежаване на куче
(Отм. – ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.)

Чл. 116. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 1.01.2002 г., отм. – ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) За притежаване на куче собственикът заплаща годишна такса в общината, на чиято територия е постоянният му адрес/седалище.
(2) Освобождават се от такса собствениците на кучета по чл. 175, ал. 2 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Чл. 117. (Отм. – ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) В тримесечен срок от датата на придобиването на куче собственикът подава декларация в общината по постоянния му адрес/седалище.

Чл. 118. (Отм. – ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., нов - ДВ, бр. 87 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.) (1) Таксата се заплаща ежегодно до 31 март на съответната година или в едномесечен срок от датата на придобиване на кучето, когато то е придобито след 31 март. За кучета, придобити през текущата година, таксата се дължи в размер една дванадесета от годишния й размер за всеки месец до края на годината, включително за месеца на придобиването.
(2) Приходите от събраните такси по ал. 1 се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.

Както сами виждате, това е обнародвано още през 2005 г. и не е променяно до сега.
По същия начин подаваме и декларация за притежаване на лек автомобил. Да му е хрумнало на някой да ви кара да подавате декларация за колата си всяка година?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#491 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 May 2012 - 01:26 PM

Показване на мнениетоHello, в 02 May 2012 - 12:51 PM, написа:

Здравейте, моля ви за съвет. Кучето ми е с турски паспорт, но ние ще останем в България известно време. Трябва ли или не трябва да я регистрирам в общината? Питах вета той каза, че не знае. Куч си има чип и стикер от чипа в паспорта, последните ваксинации ги направихме тук в София (ако това има значение).

Казваш, че си на гости, показваш паспорта и така :dog:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#492 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 08:04 AM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 02 May 2012 - 04:21 PM, написа:

актуална информация. от днес...
ходих до общината (софия, младост) до данъчните... и тази година е необходимо да се подаде декларация (миналата година пак подавах).. този път вместо само да издадат бележка, вписват данните на куч в компютъра, чип, име, порода, кастриран или не... издават след това и бележка с дължимия данък (в нашия случай -- 0лв, защото е кастрирано прасенцето), ако тази година му е поставен чип, също е 0лв за текущата година (имаше жена на съседното гише с такова куче)... казаха че другата година май нямало да има нужда да се подава наново декларацията, ама не били съвсем сигурни..
необходимо е да носите и копие на паспорта (стр. с името на собственика, стр.с данните на куч + чип, стр. с отбелязана кастрация, ако има такава), попълва се една декларация, в която вписвате своите данни и тези на куч както и отбелязвате евентуални основания за освобождаване от данък (кастрация или разни други)...
странно, но такова нещо не ми се беше случвало.. освен мен имаше поне още трима човека, които подаваха тази декларация за куче..

а пък служителките в данъчното протестираха че ги занимавали с кучета и тн.. въобще -- българска му работа

Много благодаря за информацията :) Все пак ще трябва да отида и да проверя предполагам, та когато успея, ще мога да дам информация и за район "Възраждане".... Тъкмо ще попитам и какво става с електронните карти, които трябва да се издадат на всяко регистрирано куче до края на Юни месец (или Юли .. не съм сигурна).
User's Signature

Качена снимка

#493 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 13 May 2012 - 03:37 PM

Цитат

Тъкмо ще попитам и какво става с електронните карти, които трябва да се издадат на всяко регистрирано куче до края на Юни месец (или Юли .. не съм сигурна)

Това пък от къде дойде? Кой е казал, че ще се издават електронни карти?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#494 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 09:28 PM

http://www.24chasa.b...rticleId=934445

Аз знам от тук. Това се коментираше преди да влезе в сила новата наредба. (Юни-Юли миналата година)
User's Signature

Качена снимка

#495 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 07:59 PM

на мен нищо не ми казаха за такава карта като подавах декларацията тази година...
User's Signature

Качена снимка

#496 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 11:07 AM

Аз директно ще попитам :) Поне се надявам да ми дадат някакъв отговор, ако въобще знаят за какво става въпрос, защото обикновено са доста неориентирани ...
User's Signature

Качена снимка

#497 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 11:48 AM

Относно регистрацията в район Възраждане: Звъннах на съответната районна агенция за местни данъци и такси и им обясних ситуацията - че кучето е регистрирано миналата година, че след като е кастрирано съм занесла нужните документи и е пререгистрирано, за да се запише кастрацията в тяхната система и за да е освободено от данък вече. Човекът, който очевидно се обърка, се опита да ме убеди, че при кастрация, кучето е освободено само за 1 година, а след това се плаща данък, но след като му цитирах закона, се извини за грешката си. Каза че при положение, че кучето вече е регистрирано и фигурира в регистъра, не е необходимо да се пререгистрира всяка година, т.е. не са нужни разходките до данъчното всяка пролет :)

П.С. За тези електронни карти не знаеше нищо, така че, явно засега ще си носим копия от паспорта :)
User's Signature

Качена снимка

#498 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 03:26 PM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 15 May 2012 - 09:48 AM, написа:

Относно регистрацията в район Възраждане: Звъннах на съответната районна агенция за местни данъци и такси и им обясних ситуацията - че кучето е регистрирано миналата година, че след като е кастрирано съм занесла нужните документи и е пререгистрирано, за да се запише кастрацията в тяхната система и за да е освободено от данък вече. Човекът, който очевидно се обърка, се опита да ме убеди, че при кастрация, кучето е освободено само за 1 година, а след това се плаща данък, но след като му цитирах закона, се извини за грешката си. Каза че при положение, че кучето вече е регистрирано и фигурира в регистъра, не е необходимо да се пререгистрира всяка година, т.е. не са нужни разходките до данъчното всяка пролет :)

П.С. За тези електронни карти не знаеше нищо, така че, явно засега ще си носим копия от паспорта :)

провериха ли по вашето егн дали кучето е вписано... и мен се опитаха в началото да ми кажат, че нищо няма нужда да правя... след настояване от мен все пак се поразтърсиха, поразпитаха, направиха проверка в тяхната база и се оказа че куч не фигурира, нищо че е регистриран миналата година и имах документите с мен от тогава... така че се наложи нова регистрация...
може би ако кучето първоначално при регистрация не е било кастрирано и са го били вписали като партида, има някаква възможност да фигурира... при нас обаче още при първоначалната регистрация беше кастриран и се оказа че го няма никъде вписан...
User's Signature

Качена снимка

#499 Потребителят е офлайн   Мидрол Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 04:44 PM

И в община "Красно село" същата история - въведоха ми всички данни за кучетата наново, понеже тази година базата им от данни се била сменила.... За електронни карти не бяха и чували, но пък казаха, че сигурно догодина пак ще въвеждат наново, защото не били предвидени всички полета...
User's Signature

#500 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 08:19 PM

Днес отново се обадих в данъчното, за да помоля да ми кажат дали трябва да се пререгистрира кучето и дали имам някакви начислени такси. След като въведоха ЕГН-то ми в системата, служителката каза, че на мое име излизат 2 кучета (едно кастрирано и едно не). След доста обяснения от моя страна, се стигна до извода, че когато съм подавала новите документи, че кучето е кастрирано, за да се освободи от данък, не са си направили труда да обновят статуса на вече съществуващата регистрация, а са направили нова, като разбира се, първата не е била анулирана. Та се наложи даотида на място, за да решим проблема.
Жената погледна паспорта и двете регистрации и се хвана за главата - в систеата фигурираха 2 кучета с абсолютно идентични данни и еднакъв номер на чипа. Извини се много учтиво и се наложи да подам заявление за анулиране на първата регистрация.
Оказа се също, че листчето за регистрация от миналата година, вече не е валидно, той като базата данни е сменена и нито номерата, нито датите на регистрация са същите.
Написаха ми ново листче, и освен това въведоха данните от регистрацията (номер, дата и т.н.) на страницата за легализация в паспорта на кучето и сложиха печат от общината, за да може да нося само него, без отделни листчета и документи (това било ново изискване от тази година).
Когато попитах за електронни карти, жената обясни че все още нищо не е започнато по този въпрос.
Относно пререгистрирането всяка година каза, че вече не е нужно, той като базата е обновена, единствено ако нещо се случи с кучето( не дай си Боже) , трябва да се подаде заявление, за да се премахне от регистъра.

Надявам се да съм била полезна :)
П.С. Написаното се отнася за район Възраждане.
User's Signature

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни