А как ще докажете,че този международен ветеринарен паспорт отговаря на това куче,че ваксините и обезпаразитяванията вписани вътре са на това куче,че е кастрирано?Не го приемайте като заяждане,а като въпрос?
Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община
Публикувано: 22 January 2010 - 01:40 PM
А как ще докажете,че този международен ветеринарен паспорт отговаря на това куче,че ваксините и обезпаразитяванията вписани вътре са на това куче,че е кастрирано?Не го приемайте като заяждане,а като въпрос?

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 22 January 2010 - 01:42 PM
ЗВД и ЗМДТ са променени оттогава, новите влязоха в сила 2007-2008. Цитираш отпаднал подзаконов акт.
Виждам датите,просто не бях наясно,че са променени и затова попитах.

Публикувано: 22 January 2010 - 01:46 PM
Нямат скенер в изолаторите, доколкото зная. Няма приют, който да има такъв, въпреки че би трябвало да имат задължително.
Това ме подсети,че една приятелка ,която живя няколко години в САЩ ми каза,че там пък има толкова различни чипове,че практически е невъзможно навсякъде да имат от всички видове скенери,които да ги разчитат.Нямам представа истина ли е.

Публикувано: 22 January 2010 - 02:15 PM
---
Между другото, в сега действащия закон влезе една поправка, която е в сила от 1 януари 2007 г. – прословутата такса куче” За столицата тя е 24 лева. Освободени са кастрираните – така се мъчим да стимулираме кастрацията. Отделно кучето трябва след придобиването му да бъде чипирано – да му бъде поставен микрочип, който носи база данни. Така изхвърляйки го на улицата нашите екипи са снабдени с четящи устройства, така че те може да установят на кого е това куче.
---
Не може да нямат четящи устройства, длъжни са, за да упражняват дейността си.
С различни стандарти проблем няма. В България се внасят само стандартни за Европа чипове с 15-цифрен код.
Публикувано: 22 January 2010 - 03:02 PM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 22 January 2010 - 03:12 PM

Мхъм.И защо ли си ги пазят?
Аз ще съм много доволна,ако цялата тая работа с проверката е сериозна,а не претупана набързо и с "изключения" на цена 20-30 лв.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 22 January 2010 - 03:18 PM
такса притежание на куче НЕ се плаща за първата година от поставянето му .
Отнася се за всички кучета /некастрираните в това число/
Удостоверява се с датата, която ветеринарният лекар вписва под стикера на микрочипа в медицинския паспорт. Така че , ако не носите в себе си паспорта поне имайте копие на страницата .
Публикувано: 22 January 2010 - 03:20 PM
Обаче има едно положително нещо. Еколозите в общините вече нямат извинение да бъдат некомпетентни, имат си наръчник

Да, така е, права е Lisa, това е за насърчаване на чипирането, четох го някъде. В годината, в която чипираш, не дължиш общинска такса. Наистина не помня за всички общини ли ставаше дума, защото май го четох в прес съобщението за Пловдив.
Публикувано: 22 January 2010 - 03:22 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 22 January 2010 - 03:31 PM
За годишната такса, която всеки собственик на куче дължи по чл175 от ЗВМД.
Обсъждана е на стр.2 от темата. За София продължава да е 24 лв.
Публикувано: 22 January 2010 - 03:46 PM