Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2010 - 02:03 PM

Нямам нищо против да плащам данък за кучето си, въпреки че мога да го освободя от него. Искам само да споделя как разбрах, че трябвда да отида да го регистрирам в общината:
По време на една сутрешна разходка в парковото пространство около училището една кака, сладко споделяща вкуса от баничката в ръката си със себеподобна "дама", подпиращи оградата на школото, ми подвикна \разбира се, без обръщение като "госпожо", "извинете, може ли за момент" или нещо подобно\: "Трябва да отидете в общината да регистрирате кучето си".
Това прозвуча като заповед от непознат за мен субект, който в следващия момент с мазната си ръчичка ми подаде не салфетката от баничката, а заповедта на кмета относно кучетата и данъците. С повече обяснения не бях удостоена, а услужливата кака сладко продължи да си похапва закуската с мас от умряло прасе.
Когато стигнах до общината, за да се представя като съвестен гражданин на първия социалистически град, трябваше да попитам на три гишета какво точно трябва да направя, докато получа отговор. Нямаше проблем единствено с приемането на парите на касата...
Накрая, когато получих регистрацията си след няколко дена, видях и разбрах едновременно, че всъщност съм собственик на куче, порода "Стара английска овчарка"...
След всичко това, дори да платя 100 лв. данък, няма да очаквам да получа нищо насреща. И съм сигурна, че няма да бъда изненада.

#122 Потребителят е офлайн   Tecmessa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 January 2010 - 02:41 PM

????? От всичко дотук, да разбирам ли, че единственият начин да бъде регистрирано кучето ми в София е:
1. да му бъде поставен чип и ветеринарите да го вкарат в регистъра;
2. да си подам декларация в СО, че е кастрирано и да нося в себе си копие с входящ номер.
(Всъщност няма да имам документ за регистрация, нито бележка за платена такса)
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 26 January 2010 - 03:15 PM

Да, но все пак ще имаш бележка, под кой номер си декларирала/регистрирала кучето в общината.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#124 Потребителят е офлайн   biancheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 10:57 PM

Цитат(mil_ @ Jan 24 2010, 07:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами как ще видиш като от сто хиляди 380 човека си плащат данъка годишно?! Приходите са под 1000 лв, че с тях и екстри икаме.

Като си плащам данък за колата, да не би да са ми оправени пътищата? Не е въпроса до събираемостта на данъка, а до некадърно управлние на ресурсите от страна на държавата и неясното им разпределение в последствие.

#125 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 26 January 2010 - 11:12 PM

Цитат(biancheto @ Jan 26 2010, 10:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като си плащам данък за колата, да не би да са ми оправени пътищата? Не е въпроса до събираемостта на данъка, а до некадърно управлние на ресурсите от страна на държавата и неясното им разпределение в последствие.

Ааа, това за колата сме го обсъдили вече - поне половината МПС в София не са регистрирани в общината, а само в КАТ и не им се плаща данък... Балкански манталитет му се вика - виждаме треската в окото на другите, а гредата в нашето си стои незабелязана...
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 02:00 PM

Като се е заформила дискусия и има всезнаещи, хайде отговорете ми на този казус:
Аз, за разлика от общинарите, реагирах с влизането в сила на закона и регистрирах 2007 г. - в срок и двете си кучета по ЗМДТ. Пазя декларациите и вх. номера от 2007 г.
За промяна на обстоятелствата по декларация - смърт на куче, отидох в общината в началото на 2009 г. Изгледаха ме странно, и ме запитаха дали кучето е регистрирано 2009 г. Декларация по чл.117 по ЗМДТ за притежание на куче се подавала всяка година! Проверих и на касата. Задължения нямам! Потвърдиха, че кучетата се регистрират по ЗМДТ всяка година. Шах и мат! В ЗВМД и в ЗМДТ такова нещо няма, а излезе че кучетата ми не са регистрирани. Отидох в друга община да попитам. Пак същото. Декларация по чл.117 се подавало всяка календарна година.
Отидох този месец в общината да декларирам кучетата си. Служителката ме попита дали имам декларирано куче. Ми да, имам! От 2007 г.! Жената каза, че кучето се регистрирало само веднъж и няма нужда да подавам пак декларация. Поне така им казали методолозите?
Е, хайде сега, кажете ми! Да декларирам или не? Какво се промени от 2009 г. до 2010 г.? В тестовете на законите промяна няма! В указанията на методолозите има!
Като декларирам сега две кучета и онези двете от 2007 г. - стават четири! eg_033.gif
Да, ама аз имам само две!
С други думи и тогава и сега, общинските служители бяха любезни и безкрайно некомпетентни.

#127 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 03:10 PM

И на нас ни предстои регистрация и горния пост ме хвърли в тих ужас.....всяка година мога да ходя да си плащам данъка, но всяка година да подавам декларация за куче и въобще какъв е този хаос?! Има ли някой, който наскоро е минал през процедурата, за да внесе малко яснота по проблема? Така или иначе ще си взема почивен ден, в който ще се посветя на общинската администрация, поне да знам в какво се забърквам..

#128 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 03:29 PM

Цитат(ssiberia @ Jan 27 2010, 12:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
С други думи и тогава и сега, общинските служители бяха любезни и безкрайно некомпетентни.

Хайде сега, да попитам и това:
Дадох бланка на декларация по чл.117 от ЗМДТ на моя съседка и й показах как да я попълни. Тя е освободена от такса куче, тъй като има решение ТЕЛК. Вписа номера на решението в декларацията и приложи копие от ТЕЛК.
Днес, много любезна служителка от община "Младост" я върнала, за да снима и паспорта на кучето.
Щом разбрах за случилото се, изтичах до най-близката софийска община, да попитам какви са изискванията им и какви документи да приложа към декларацията. Дадоха ми бланка на декларацията и ми показаха къде да я подам. Просто и ясно. Аз пък питам: "Трябва ли да приложа копие от паспорта на кучето?" Не! Само декларация и нищо друго!
Добре де, защо беше необходимо от община "Младост" да разкарват 74-годишна жена в този студ и поледица? Редовен данъкоплатец? И пенсионер?
Някой общинар въобще наясно ли е какво се прави? flagbg.gif
Поне да определят правилата на играта, за да я играем! dog.gif
И през 2007 г. не знаеха! И през 2010 г. не знаят!
А утре ще ме наказват! zz_020.gif

#129 Потребителят е офлайн   pagy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 04:19 PM

Да, точно така. Ясни правила и обяснения няма. Има само закани за глоби и санкции. Явно притежателите на кучета и самите кучета са им по-лесни, отколкото големите далавери и финансови престъпления. Най-малкото поне тези които дойдат да проверяват, трябва съвсем добронамерено да обяснят на хората/защото има и възрастни хора/ какво се иска от тях, да определят един нормален срок за изпълнение и тогава да санкционират. Ами ние чакахме вече 3-4 години или повече да си направят регистъра/а доколко е направен не знам/, а те сега искат хоп веднага да сме изрядни.

#130 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 04:40 PM

Ако това ви се вижда тооооолкова трудно, пробвайте някоя друга процедура.
Ми да, държавата е скапана, служителите - некомпетентни и процедурите - тромави. Е, и?

#131 Потребителят е офлайн   pagy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 10:20 AM

Ако желанието ти е само да се заяждаш, продължавай,може пък да се успокоиш. Аз лично отговорих на предишния потребител!

#132 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 10:45 AM

http://www.vbox7.com/play:617f95db
За тези които спореха, че такса за притежаване на куче се заплаща и от членовете на клубове към БРФК.

#133 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2010 - 10:55 AM

Продължавам да твърдя, че такса притежаване на куче ПО ЗАКОН се заплаща от членовете на клубовете.
Поради тъпотата на собствените си служители, които са съставили дезинформиращо книжле, щото не могат да прочетат два реда правилно, заблудата набра пълна сила и Столична община ще се лиши от доста средства.

#134 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 11:07 AM

По закон не пише, че се плаща от членовете на клубовете. Пише само от кои не се плаща. Това не пречи Столична община да реши и членовете на клубове да не плащат.

#135 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2010 - 11:12 AM

Добре, Хърс, щом ти харесва - вярвай на тази глупост.
Общината не може да решава неща, противоречащи на закон, още повече според собствената й наредба никакви членове на клубове не са освободени. Рано или късно грешката ще бъде поправена.
Вярвайте на каквото си искате, ум царува, ум робува, ум патки пасе.

#136 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 11:13 AM

mil_ забелязвам,че приемаш нещата доста лично!Имаш ли някъкви облаги от цялата работа?
Нямам нищо против да се плащат данъци,но насреща да получаваме нещо за това.Не е нормално
да няма къде да разходиш кучето си,не е нормално и да си под постоянно напрежение,че уличните
кучета ОТНОВО ще те подгонят.....И не ми излизай с номера,че всичко това се дължи на факта,че
хората не си плащат данъка,защото аз лично като човек,който си плаща за какво ли не насреща не
виждам резултат (елементарен пример с данък за автомобил,винетки и пр.)Еее........???

#137 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2010 - 11:16 AM

Лично?
Ни най-малко, яд ме е на заобикалящото ме желание всичко да се носи по течението и да продължаваме да си тънем в назадничавост и хитруване на дребно. Тъпо ми е, че стопаните на кучета, особено кинолозите, сме с по пет кила претенции, но не желаем да свършим дори елементарното, за да заслужим уважение и положително отношение.
Иначе имам лична облага от дезинформацията, аз съм член на клуб и трябва да плащам такса за две кучета.

#138 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 11:18 AM

Цитат(mil_ @ Jan 29 2010, 10:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, Хърс, щом ти харесва - вярвай на тази глупост.
Общината не може да решава неща, противоречащи на закон, още повече според собствената й наредба никакви членове на клубове не са освободени. Рано или късно грешката ще бъде поправена.
Вярвайте на каквото си искате, ум царува, ум робува, ум патки пасе.

На мен ми е все едно дали членовете на клубове плащат или не. Кучетата ми така или иначе са освободено по чл.175 от тази такса.

#139 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 11:43 AM

Аз също съм член на клуб,а кучетата ми са три.Мисля,че човек,който може да отглежда повече от едно куче
едва ли биха го затруднили тези малки суми за данък,но тук въпроса е принципен и аз го споненах в горния си пост!
Мнението ми е,че човек когато плаща за нещо трябва да получава нещо насреща,а това в нашата хубава
държавица не се случва за съжаление dry.gif

#140 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2010 - 11:44 AM

Разбирам, Хърс, теб те подразни изказването ми, че приятелят ти не си е свършил работата както трябва с правенето на новина за телевизията. Затова реши да доказваш колко е бил прав. Грешката не е била в приятеля ти, това вече го казах назад.

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни