За тези които спореха, че такса за притежаване на куче се заплаща и от членовете на клубове към БРФК.
Поредният некомпетентен общински служител. Говори глупости! Всъщност не! Манипулира невежото общество!
Единственото вярно нещо в интервюто е, че на общината й трябват пари и ще си ги набави. Само дето нещо мой няма да й излезе сметката 200 000 бр. х 24 лв.?
В закона пише, че с таксата ще се намалява популацията на бездомните кучета. Т.е., на практика с провежданата политика на ж-га кметицата това означава - избиването им! Какви алеи, какви кошчета бълнувате?
Някой да е чул да се предвижда алея за разходка на кучета? Аз не! И къде ще бъдат те? През паркингите, магистралите, улиците, строежите, училищните дворове /там беше забранено!/, педята зелена площ осеяна с люспи от семки, фасове от цигари, чашки от кафе, опаковки от снаксове, памперси, тук и там детски и кучешки "ако", найлонови торбички с отпадъци разпльокани насред алеята, неуспели да се закачат за клоните на неотрязано все още дърво. Пълни с възрастни хора с внучета и кучета и майки в следродилна депресия или истерия. А, да! И с велосипедна алея насред този ужас, както предвижда арх. Диков. Е, аз какво да правя сред тях???
И как ще си разхождаме кучетата по тези кучешки алеи? След като и дума не спомена, че кучетата /поне на територията на гр. София/ се разхождат задължително и само на повод, не по-дълъг от 1,5 м.?
В закона не е предвидено клубните кучета да са освободени от такса. Тук няма ли юрист, който да обясни, че общинска администрация не може да променя с наредба закон? Или с интервю може би?
В закона е предвидено куче да се регистрира в определен срок от придобиването му, а не когато се сети общинската администрация. Т.е., когато аз регистрирах кучетата си - през 2007 г. в срока по закон - не е имало регистър и не е трябвало да ги регистрирам ли? В общината най-вероятно няма и следа от вх.№ на декларациите ми от 2007 г.
Чист популизъм и нищо повече!