Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#161 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2010 - 04:53 PM

Цитат(samotnata @ Jan 30 2010, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Rinusha @ Jan 30 2010, 03:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз доколкото разбирам от такса за развъждане са освободени членовете на клубове,но не и от такса за притежание на куче

Е това е!!

Значи аз не съм го разбрала. ud_009.gif
Мислех си , че е една и съща такса. Или развъждаш, т.е. имаш некастрирано куче , регистрираш се и заплащаш такса ( освен ако сте породисти и членове на клуб), или кастрираш и си освободен от такса.
Някак си си представях , че всички собственици на некастрирани кучета трябва да се регистрират като развъждачи и фактически това е ( и тогава има) такса за притежание.
Няма да се учудя , ако разни общински служители са го прочели/разбрали като мен и затова да е тази неразбория.

#162 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 January 2010 - 05:01 PM

Моля да стане веднъж ясно.
Има 2 такси. Едната е "ТАКСА ПРИТЕЖАВАНЕ НА КУЧЕ", другата е "ТАКСА РАЗВЪЖДАНЕ". Съвсем ясно е описано в закона, който тук се цитира не знам и аз защо 28937 пъти.
от "ТАКСА ПРИТЕЖАВАНЕ НА КУЧЕ" са освободени кастрирани, на инвалиди, работни и ловни
от "ТАКСА РАЗВЪЖДАНЕ" са освободени членовете на киноложките дружества
Освобождаването от едната такса не означава, че и от другата сте освободени.
Грешката идва точно от напсването на оная книжка, в която има грандиозна грешка.
Решение на общината не може да е с по-голяма сила от Закон. Това се учи 5ти клас. Наредбите по общини СА ПО ЗАКОН, т.е следват неговата логика безапелационно.
Туй то.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 30 January 2010 - 05:11 PM

Не ми е ясно как става объркването, при положение, че това са ДВА различни закона? И на двете места пише кой е осбоден и на двете места това са различни видове собственици.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#164 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2010 - 05:54 PM

Цитат(samotnata @ Jan 30 2010, 04:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми е ясно как става объркването, при положение, че това са ДВА различни закона? И на двете места пише кой е осбоден и на двете места това са различни видове собственици.

Е за това става въпрос. И аз това питам, но никой не ме разбира и си мисли, че аз не разбирам.

#165 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 January 2010 - 08:45 PM

това обаче не означава, че едното е наредба, другото закон и не обяснява твърдението ви, че инолозите са освободени от такса притежание
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:01 PM

Сега звънях в Община Подуяне да питам какви документи са нужни за регистрация на куче на инвалид. Госпожата много любезно ми отговори, че в общината не се регистрират кучета. Регистрация се извършва от ветеринарния лекар който е поставил чипа в РВМС. Инвалидите имат право само на едно куче освободено от такса, но не беше сигурна понеже нямала наредбата или там каквото е пред нея. Попитах я как тогава мои познати са си регистрилали кучетата по общини. Тя ми отговори, че не е възможно, защото по общини са се регистрирали 2007 година, а сега закона бил друг zz_218.gif . На въпроса като ме спрат на улицата и ми поискат документ, с който да удостоверя, че кучетата ми са регистрирани как ще подтвърдя тя ми каза да питам ветеринарния лекар. А сега ми кажете как да ги регистрирам като ми казват, че не се прави такава регистрация и щом вета ми ги е чипирал и регистрирал в РВМС значи всичко ми било изрядно. Пълен хаос!

#167 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:10 PM

Аз лично смятам да си разпечатам декларацията,която dmm беше пуснал/а на стр.6,да я попълня и да я занеса,да видим тогава какво ще ми кажат dry.gif
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#168 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:12 PM

Аз попитах защо на станицата на общината я има тая декларация като образец. Тя ми каза, че била стара - от 2007 г. Не се подавали вече такива. Не мога да ги регистрирам докато те не си научат задълженията. Как....

#169 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:13 PM

Тогава с разпечатка от ЗМДТ чл.117,да видим кой прав,кой крив
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#170 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:16 PM

Ама трябваше да запиша разговора с нея и като ме спрат за проверка да им го пусна. Да се научат най-накрая как да си вършат работата, а не само да подпират столовете.

#171 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 02:19 PM

Цитат(Хърс @ Feb 5 2010, 02:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сега звънях в Община Подуяне да питам какви документи са нужни за регистрация на куче на инвалид. Госпожата много любезно ми отговори, че в общината не се регистрират кучета. Регистрация се извършва от ветеринарния лекар който е поставил чипа в РВМС. Инвалидите имат право само на едно куче освободено от такса, но не беше сигурна понеже нямала наредбата или там каквото е пред нея. Попитах я как тогава мои познати са си регистрилали кучетата по общини. Тя ми отговори, че не е възможно, защото по общини са се регистрирали 2007 година, а сега закона бил друг zz_218.gif . На въпроса като ме спрат на улицата и ми поискат документ, с който да удостоверя, че кучетата ми са регистрирани как ще подтвърдя тя ми каза да питам ветеринарния лекар. А сега ми кажете как да ги регистрирам като ми казват, че не се прави такава регистрация и щом вета ми ги е чипирал и регистрирал в РВМС значи всичко ми било изрядно. Пълен хаос!

Това е суперпример за безхаберие и пълна некомпетентност на общинските служители. Ще задам само риторичния въпрос - как така лице, което не е общински служител (визирам ветеринарен лекар с частна практика) ще извършва регистрация по наредба, косаеща приходност в общински бюджет?!?!!??? Отговорът на служителката е равносилен на това, от "Местни данъци и такси" да ме изпратят да си платя директно на фирмата по чистота данък "смет". Направо ще почина от смях!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#172 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:21 PM

Ами какво да кажа... безсилна съм в случая. Освен да се обърна директно към Столична община и да има кажа какъв отговор съм получила когато съм решила да си регистрирам кучетата няма какво друго на направя. Ама и там сигурно не знаят за какво иде реч.

#173 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 02:22 PM

Цитат(Хърс @ Feb 5 2010, 02:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>

...по принцип таксата се плаща в данъчното и там се подава декларацията! При нас данъчното и общината (Лозенец ) са в една сграда, и декларация + такса 24 лв. се плаща точно в данъчното, а не в общината! И това няма нищо общо с регистрация при РВМС, това си върви отделно. Отделно регистрация в данъчно (имаш бележка за платена такса, и отделно листче с входящ номер ) , а отделно регистрация при вет!
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:25 PM

Цитат(Persona Grata @ Feb 5 2010, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...по принцип таксата се плаща в данъчното и там се подава декларацията! При нас данъчното и общината (Лозенец ) са в една сграда, и декларация + такса 24 лв. се плаща точно в данъчното, а не в общината! И това няма нищо общо с регистрация при РВМС, това си върви отделно. Отделно регистрация в данъчно (имаш бележка за платена такса, и отделно листче с входящ номер ) , а отделно регистрация при вет!

Добре де, ама когато кучетата са освободени от тази такса понеже са на името на инвалид как да представя квитанция като по закон не я плащаме?
И в закона никъде не се споменава колко кучета на инвалид са освободени. Пише само кучета на хора с физически увреждания

#175 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 02:28 PM

В данъчните администрации кучета не се регистрират. Там се декларират и се плаща такса, ако не са освободени. Ако ви прави впечатление, в декларацията няма никаква идентификация на животното. Просто заявяваш, че на еди кой си адрес имаш куче или n броя кучета.
Регистрират се в РВМС от ветеринарните лекари.

#176 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:32 PM

Цитат(mil_ @ Feb 5 2010, 01:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В данъчните администрации кучета не се регистрират. Там се декларират и се плаща такса, ако не са освободени. Ако ви прави впечатление, в декларацията няма никаква идентификация на животното. Просто заявяваш, че на еди кой си адрес имаш куче или n броя кучета.
Регистрират се в РВМС от ветеринарните лекари.

Отбелязва се порода и кога е придобито. Но брой никъде не е указан. Ако става въпрос за тази бланка за деклариране на куче, която я има на стр.6

#177 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 02:34 PM

Естествено, защото за всяко куче се подава 1 брой декларация.
ПП Това не променя факта, че служителката, с която си говорила, не е наясно. Въпросът е дали тя е била от данъчната администрация?

#178 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:37 PM

Е как да подам такава декларация като ми казва, че не са валидни и че било за 2007 г.

#179 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 02:42 PM

Това са координатите на МДТ Подуяне:
На тези телефони ли звъня?

#180 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:44 PM

814 61 00 - взех го от сайта на община Подуяне и от този телефон с вътрешен ме препратиха на друг.
http://www.poduiane...._3_Kontakti.htm

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема