Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#181 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 February 2010 - 02:46 PM

Току-що звъннах на първия телефон от тези, които съм дала 847 79 87. Попитах "При вас ли се подава декларация за притежаване на куче?" Отговориха ми "Да, на втория етаж" Плакалница 51.
Имай предвид, че местни данъци и такси е дирекция към столична община, която само за удобство има отдели в районите, затова няма какво да се звъни в общината, трябва да се търси инфо от съответния отдел на дирекция МДТ.
http://www.sofia.bg/mdt.asp

#182 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2010 - 02:50 PM

Ок, мерси. А може ли да попитам някй знае ли какво да нося. Трябва ли личната карта на човека чиито са кучетата, вет паспорти ТЕЛК? Какво да нося?

#183 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 02:51 PM

Съжалявам, не се сетих да питам за подробностите, но не пречи да ги попиташ на този телефон.

#184 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 02:51 PM

Цитат(mil_ @ Feb 5 2010, 12:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Току-що звъннах на първия телефон от тези, които съм дала 847 79 87. Попитах "При вас ли се подава декларация за притежаване на куче?" Отговориха ми "Да, на втория етаж" Плакалница 51.
Имай предвид, че местни данъци и такси е дирекция към столична община, която само за удобство има отдели в районите, затова няма какво да се звъни в общината, трябва да се търси инфо от съотетния отдел на дирекция МДТ.
http://www.sofia.bg/mdt.asp

Да, аз го гледах това дето ми го даваш като линк, но реших да звъня в общината, защото бях разбрала, че там се подава тая декларация.

#185 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 02:56 PM

Тези отдели в повечето случаи се намират физически в сградата на районната общинска администрация. Така е и във вашия случай, доколкото виждам от адреса.
Мога да гадая, че са те свързали с отдел Екология, където наистина преди 2007 се регистрираха кучетата, но от 2007 насам - не. Декларират се в местни данъци и такси. Ако те бяха свързали примерно с отдел Кадастър сигурно щяха да са още по-некомпетентни. Това важи за Столична община, за други градове може да е друго.

#186 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 03:16 PM

Искам да питам, някой успял ли е да освободи кучето от данък по чл.39 от закона за защита на животните? На мен едното куче е чипирано тази година, отидох в районното данъчно, взех си декларацията и я попълних. Да, обаче в нея този закон не е цитиран. Снимах паспорта, разпечатах закона и отидох пак. Оказа се, че никой от служителите не знае за това нещо и не знае дали мога да допиша отдолу и да приложа закона към декларацията.

Пратиха ме при началничката си, която ми заяви, че те не можели да разрешат такова дописване, това им било пуснато отгоре и това е. Те само събирали данъка, не знаели друго. Казвам, хубаво, ама това си го има в закона черно на бяло. Аз какво съм виновна, че бланката не е коректна спрямо закона?! eg_033.gif

Те не знаели, да ходя да говоря с юристите им на Бенковска 12.

Някой от вас имал ли е такъв казус? Аз няма да го регистрирам, докато не спазят закона и мисля да пусна жалба.
В крайна сметка не е моя работа да кисна да чета закона и да ме разхождат по различни служби на всичкото отгоре. Те са държавни служители, как така ще отказват да спазят закона?!

И кой ще ме обезщети мен за загубата на време и нерви. Да не говорим, че понеже нямат пуснати към ветеринарите стандартни изисквания, ккво да пуснат при кастрация, сега и там трябва да се връщам за служебна бележка, щото това, че го има в паспорта не го приемат.

Просто думи нямам. Поредните бюрократски истории.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#187 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 03:22 PM

Проблем има, защото те работят по наредбата за местни данъци и такси на Столична община.
Да, обаче в тази наредба има пропуски. Единият е, че това основание за освобождаване не е отразено, вторият е, че не е определена таксата за развъждане.
Който успее да се справи с проблема, ще прокара пътечка. По принцип пропускът е на общината, че не са си съгласували наредбата със ЗЗЖ и е адски гадно да обясняваш на общинари, че са сгрешили. Като цяло всички проблеми идват от това, че регулациите, касаещи животни-компаньони са разхвърляни в сто закона и наредби на различни инстанции. Ако пуснеш жалба - адмирации. Моите кучета са чипирани по-рано.

#188 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 03:26 PM

Цитат(Хърс @ Feb 5 2010, 01:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
814 61 00 - взех го от сайта на община Подуяне и от този телефон с вътрешен ме препратиха на друг.
http://www.poduiane...._3_Kontakti.htm

Ще ти кажа къде се намира данъчното в Сухата река

#189 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 03:27 PM

Цитат(mil_ @ Feb 5 2010, 03:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Проблем има, защото те работят по наредбата за местни данъци и такси на Столична община.
Да, обаче в тази наредба има пропуски. Единият е, че това основание за освобождаване не е отразено, вторият е, че не е определена таксата за развъждане.
Който успее да се справи с проблема, ще прокара пътечка. По принцип пропускът е на общината, че не са си съгласували наредбата със ЗЗЖ и е адски гадно да обясняваш на общинари, че са сгрешили. Ако пуснеш жалба - адмирации. Моите кучета са чипирани по-рано.

Ще пусна със сигурност. Днес го коментирах с мойта докторка. Тя разпространява този закон сред пациентите си, първо, защото са длъжни да чипират и второ, за да не плащат данък. Нищо чудно да стане и колективна жалба накрая.

Имат безумни пропуски, ама иначе ще искат да ме глобят, че не е регистриран. Ми няма да е, докато закона не бъде спазен.

User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 03:28 PM

Така е, подкрепям те напълно, аз бих се включила, ако е колективна жалба, нищо, че не ме касае пряко.

#191 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 03:32 PM

Цитат(mil_ @ Feb 5 2010, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, подкрепям те напълно, аз бих се включила, ако е колективна жалба, нищо, че не ме касае пряко.

Най-забавното в цялата история е, че никой там не знае законите. Аз отивам като обикновен човек, на който не му трябва да ги знае тези работи при хората, които трябва да ми дадат разяснения. И като започнах да им казвам нещата репликата между служителките беше: Виждаш ли колко неща не ги знаем и има да четем. Но те поне бяха любезни, за разлика от шефката си.
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 03:37 PM

Цитат(my_kaya @ Feb 5 2010, 02:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(mil_ @ Feb 5 2010, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Най-забавното в цялата история е, че никой там не знае законите. Аз отивам като обикновен човек, на който не му трябва да ги знае тези работи при хората, които трябва да ми дадат разяснения. И като започнах да им казвам нещата репликата между служителките беше: Виждаш ли колко неща не ги знаем и има да четем. Но те поне бяха любезни, за разлика от шефката си.

Да си призная още не съм ходила да подавам деларация,най-вероятно ще се случи другата седмица,имам две кучета-едно кастрирано и едно току-що чипирано и не смятам да плащам нищо.Ще проверя как е и ще пиша.Ако ми създават проблеми ще пусна жалба и още как. eg_033.gif
П.п.В община Средец съм
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#193 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 03:45 PM

Цитат(Rinusha @ Feb 5 2010, 03:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да си призная още не съм ходила да подавам деларация,най-вероятно ще се случи другата седмица,имам две кучета-едно кастрирано и едно току-що чипирано и не смятам да плащам нищо.Ще проверя как е и ще пиша.Ако ми създават проблеми ще пусна жалба и още как. eg_033.gif
П.п.В община Средец съм

Ако се стигне до колективна жалба, според мен тя се пуска до централното управление, реално от там трябва да се промени бланката. Така че може да измислим нещо. За кастрираното носи служебна бележка в свободен стил на български, че е кастрирано.

Пиши как е минало. Иначе аз съм във Връбница, но тя бланката е еднаква навсякъде.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 February 2010 - 04:03 PM

ПЪЛНА АНАРХИЯ Е ...

Чипирах преди дни едно куче в голяма, уж професионална клиника, да не и казвам името ... на въпроса ми към доктора - а ще ми дадете ли да попълня формуляри, за да ги попълня и да подадете информация към регистъра - погледнаха ме УЧУДЕНО и попитаха - какъв регистър, какви формуляри ?

Това е положението.

#195 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 04:05 PM

Цитат(my_kaya @ Feb 5 2010, 03:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Rinusha @ Feb 5 2010, 03:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
П.п.В община Средец съм

Ако се стигне до колективна жалба, според мен тя се пуска до централното управление, реално от там трябва да се промени бланката. Така че може да измислим нещо. За кастрираното носи служебна бележка в свободен стил на български, че е кастрирано.

Пиши как е минало. Иначе аз съм във Връбница, но тя бланката е еднаква навсякъде.

Да, всички кучета сега ще станат кастрати, че да не им платят 20 лева данък ...

После ще се чудим как кастратите раждат. Е, поне ще знаем как стои реално положението.

#196 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 04:06 PM

Кастрацията би трябвало да е отразена в паспорта на кучето.
Rinusha, носи паспортите. Трябват им ксерокопия от тях, за да ги приложат към декларацията. Личната карта ти трябва до толкова, до колкото да попълниш номера й, датата и мястото на издаване. Не ти я искат за справка.
Пожелавам ви на двете с my_kaya успех!
А ако се стигне до обща жалба, ще се включа и аз, а смятам, че доста хора ще направят същото. md_064.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#197 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 04:10 PM

Цитат(dmm @ Feb 5 2010, 04:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кастрацията бе трябвало да е отразена в паспорта на кучето.
Rinusha, носи паспорта. Трябва да го ксерокопират и приложат към декларацията.

dmm, не го приемат. Шефката каза, че не им е дадено дали могат да го приемат, но на Кайа в паспорта го пише на латински - медицинския термин, те изрично искат да е на български. Нямат стандартна бланка, изцяло в свободен текст ми показаха една такава бележка. Та за да не я връщат казвам да си вземе бележка.

А за жалбата, мисля че е крайно време да се вземат мерки. Не може само да се изисква от нас, а насреща да се сблъскваш с противоречащи си наредби и закони и невежество от страна на хора, на които това им е работата.

Не че ми пречи да си платя данъка, макар че и това се опита да ми вмени женицата там : Ма вие и за второто ли не искате да плащате? WTF?? Естествено, че няма да плащам, има си го в закона.

Много се напуших вече, омръзна ми от идиотизмите в държавата.
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 04:13 PM

Аз носих паспорти на три кастрирани кучета, еколожката ги преснима - първите две страници и онази, където е отбелязана кастрацията за да има основание да не плащам.
Това беше, цялата процедура отне 10 мин.

#199 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 04:16 PM

my_kaya, аз съм освободила кучица от данък по чл.39 в община 'Изгрев'. Там нямах никакви проблеми и даже служителите само ми казаха, че щом е кастрирана, не дължа данък. Принтираха ми страницата от паспорта, където беше отразена. Нищо повече май не писах, но ще проверя.

#200 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 05 February 2010 - 04:20 PM

Цитат(my_kaya @ Feb 5 2010, 04:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много се напуших вече, омръзна ми от идиотизмите в държавата.

Егаси му и простотията! Как няма да се напушиш! eg_033.gif

Цитат
Шефката каза, че не им е дадено дали могат да го приемат, но на Кайа в паспорта го пише на латински - медицинския термин, те изрично искат да е на български.

Е как па в другите общини им е дадено, а в тая не??? ud_009.gif
В медицината се пише на латински. Това, че тя не ще да си свърши работата, а по цял ден си бърка в носа, не е твой проблем. Отделно, че в декларацията най-отдолу пише, че за невярни данни носиш отговорност. ТИ, не тя. А ако пак ти откаже да ти приеме декларацията, бих попитала на шефката кой й е нейният шеф, за да се обърна към него.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема