Не трябва да има само билет, трябва да има едно зелено карточе, което му се издава от съответната ловна дружинка, в него е записано всичко за кучето и при проверка то се представя.
Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община
Публикувано: 01 March 2010 - 05:04 PM
Не трябва да има само билет, трябва да има едно зелено карточе, което му се издава от съответната ловна дружинка, в него е записано всичко за кучето и при проверка то се представя.
Публикувано: 01 March 2010 - 05:06 PM
Много поздрави на тази ветеринарка.Сложих му го за 30 лв.-в Пловдив.При ветеринар.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 01 March 2010 - 07:42 PM
Публикувано: 01 March 2010 - 09:47 PM
Освен ако няма опция да се вгради сателитна връзка,по която да се обадиш на кучето ти,че е време да се прибира,ако се е запиляло някъде.

Публикувано: 07 March 2010 - 11:29 AM
Така... Какви документи трябва да се представят при регистрацията на кучето? Трябва ли да е кастрирано преди това... а след? При самото регистриране плаща ли се нещо и кога става плащането на този годишен данък??
Публикувано: 07 March 2010 - 12:28 PM
Регистрациите са:
1. След чипиране при ветеринаря самият той вкарва данните на куето в база данни /дали е готова и работи вет ще ви каже/.
2. След чипирането отивате в общината и попълвате декларация с данните си, на кучето, прилагате ксерокопие на паспорта и плащате данъка, след което ви дават бележка под кой номер е регистрирано в общината.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 08 March 2010 - 06:56 AM
Така... Какви документи трябва да се представят при регистрацията на кучето? Трябва ли да е кастрирано преди това... а след? При самото регистриране плаща ли се нещо и кога става плащането на този годишен данък??
Първо кучето трябва да има паспорт,издаден от вета-това е елементарно.Ако за пръв път го регистрираш в Общината и кучето ти вече е чипирано,то тази година то е освободено от такса там.Кастрацията не е задължителна,но ако е и кастрирано,то вече за цял живот е освободено от таксата.В Общината се регистрират до края на март-за цялата година наведнъж се плаща.Отиваш с паспорта на кучо( и личната си карта-пак ако е за първа година).Размерът на годишната такса е 24 лв.почти навсякъде в страната.И така-на практика,ако те спрат за проверка документи на кучо по пвреме на разходка,трябва да представиш паспорта му с актуалните ваксинации и данни,че е чипиран,и ако евентиално е и кастриран-с издадено от Общината удостоверение за това,което също носиш с паспорта му,понеже с него доказваш,че не си длъжна да плащаш годишни такси.

Публикувано: 13 March 2010 - 09:03 PM
(платила съм 24лв год.такса и в понеделник ще звъня в районата вет.служба(административната им част нали е на "Славейков"15А)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 13 March 2010 - 09:57 PM
(платила съм 24лв год.такса и в понеделник ще звъня в районата вет.служба(административната им част нали е на "Славейков"15А)
Вероятно може - на мен не ми искаха никакъв документ за кучето,само попълних декларация.Но чипирането е задължително от няколко години

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 16 March 2010 - 06:44 PM

Казано често вече не помня,но май до зам. кмет по екология и т.н.И от името на майка ми пуснах тези дни още една,да има.Ще видим какво ще излезе
Случайно да имате отговор на жалбата?

Публикувано: 17 March 2010 - 10:04 AM

Казано често вече не помня,но май до зам. кмет по екология и т.н.И от името на майка ми пуснах тези дни още една,да има.Ще видим какво ще излезе
Случайно да имате отговор на жалбата?

Чакай ти от умрял писмо

Публикувано: 17 March 2010 - 02:39 PM

Публикувано: 17 March 2010 - 02:48 PM

И аз бях при тях,много са готини

Публикувано: 18 March 2010 - 11:27 AM

Кои точно документи проверяват и за какво гледат? (паспорт, чип, ваксини, обезпаразитявания, регистрация в община, платен данък)?