Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община
Публикувано: 18 March 2010 - 09:12 PM
Публикувано: 18 March 2010 - 10:06 PM

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 18 March 2010 - 11:32 PM
В такъв случай стопаните на кучета, освободени от данък, какво получават?
Може би точно те получават картонче с входящия в системата за регистрация номер.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 19 March 2010 - 11:00 AM
В такъв случай стопаните на кучета, освободени от данък, какво получават?
Получих удостоверение от общината си за платена такса и регистрация на стойност 0.00 лв.-платена.Понеже никъде не е отбелязано в бланката,на която само съм се подписала,каква е причината за нулевата сума,служителката ми каза устно да обясня причината-в случая кастрация.И така-нося си това удостоверение с платена такса и паспорта от вета,където пък и пише че кучето е кастрирано.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 19 March 2010 - 03:50 PM

Казано често вече не помня,но май до зам. кмет по екология и т.н.И от името на майка ми пуснах тези дни още една,да има.Ще видим какво ще излезе
Случайно да имате отговор на жалбата?

Чакай ти от умрял писмо

Мираж или не, имам отговор по пощата

Публикувано: 19 March 2010 - 04:00 PM
http://www.sofia.bg/...delovodstvo.asp През виртуалното деловодство, не знам защо ми отговарят по пощата. В деловодна справка проверих току що- пише, че документа не е приключен, а последен резолиращ е кмета на нашата община. Отговора ми е точно от него, пък да видим какво пише... Пуснала съм жалбата на 26-ти февруари.
Публикувано: 20 March 2010 - 02:54 PM

Кметът ме уведомява, че е постъпила жалба с еди-какъв-си номер, касаеща регистрацията на кучета и е изпратена за решаване по компетентност към дирекция ПАМДТ-Столична община. Дали са и лице за контакт за допълнителна информация.
Само се чудя защо номера на жалбата е друг... Явно защото е постъпила под този номер в нашия район( първоначално жалбата беше към Фъндъкова). В понеделник ще звънна все пак.
Публикувано: 29 March 2010 - 03:53 PM
че те не гледали ЗЗЖ,а работели по закона за местните данъци.В крайна сметка жената каза "отивам да питам
шефа" като се върна само ми поиска копие от паспорта,където да се вижда стикера на чипа,и готово

За всички,който не знаят при регистрация на чипирано куче такса (данък) за първата година не се плаща.Плаща се единствено,ако кучето няма поставен чип.
Само да споделя,че миналата седмица когато отидох да ги регистрирам в общината изобщо не бяха запознати
с чл.39 от ЗЗЖ и искаха да си платя,дори ми издадоха бележка с входящ номер,но аз реших да им занеса разпечатан
закона и ето резултата от днес.
Публикувано: 30 March 2010 - 12:50 PM

Публикувано: 30 March 2010 - 12:59 PM

Публикувано: 30 March 2010 - 01:00 PM
Как така? В ЗЗЖ и ЗВМД го пише.
Не трябва да плащаш.
Публикувано: 31 March 2010 - 12:29 PM
Това според мен не е вярно! Не манипулирайте членовете на форума! Няма такава община, в която се взима данък ако кучето е кастрирано! Ако Вие обаче не можете да докажете, че то е кастрирано (в паспорта на кучето трябва да има отбелязано от ветеринарния Ви лекар с подпис и печат, че кучето е кастрирано) си е Ваш проблем.
Успех!
Публикувано: 31 March 2010 - 02:45 PM
Написал е само неговите данни и име и порода на кучето. Като е питал защо няма поле за вписване на чипа, са му казали че това не било важно и нямало значение.