Dog.bg Форуми : Изложби в Пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изложби в Пловдив Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 March 2010 - 12:49 PM

Човек, който учеше, че кинологията е труд и изложбите са венеца на този труд. Човек, който не търпеше в "неговия" ринг неуважително отношение към кучето и гонеше всеки, дръзнал да му се появи неглиже или с неподготвено за изложба куче. Човек, който казваше за съденето си в ринга - "РАБОТЯ", и работеше, един от най добрите български съдии, живата история на ФСИ кинологията в България.

Е ... на изложбите в Добрич отново 5 група ще я съди "големия приятел на българската кинология" Небойша Савичич ...

Тъжно е всичко това, тъжно. Хора, които не само бяха съдии, а и учеха останалите с отношение, поведение, с опит, рутина, име, традиции ...

Тъжно.

#122 Потребителят е офлайн   whippets-bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 March 2010 - 01:22 PM

Цитат(dog.bg @ Mar 4 2010, 10:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Човек, който учеше, че кинологията е труд и изложбите са венеца на този труд. Човек, който не търпеше в "неговия" ринг неуважително отношение към кучето и гонеше всеки, дръзнал да му се появи неглиже или с неподготвено за изложба куче. Човек, който казваше за съденето си в ринга - "РАБОТЯ", и работеше, един от най добрите български съдии, живата история на ФСИ кинологията в България.

Е ... на изложбите в Добрич отново 5 група ще я съди "големия приятел на българската кинология" Небойша Савичич ...

Тъжно е всичко това, тъжно. Хора, които не само бяха съдии, а и учеха останалите с отношение, поведение, с опит, рутина, име, традиции ...

Тъжно.

Е, е, е... Моля, моля, не в минало време!!! Пока я ещо живой! А ако трябва ще го напиша на немски или английски? По правилата на FCI мога да бъда съдия и на друга държава (нали си го имамте такъв и в БРФК). А защо ли да не се открие филиал на Британския Кенел Клуб у нас (както е в Малта)? И кой ли ще се заеме да организира това? Интересно! - не напускаш България и най-официално - без никакви игрички - кучето ти става шампион на Великобритания?!? И колко ли кучета ще посещават тези изложби!?!
Тъй че, Приятелю, не тъжи за мене и не ме оплаквай приживе! Аз ще бъда винаги съдия, понеже хората ме уважават и ми вярват, така както и ти. А пък идеи за развитие - колкото щеш! Само трябва да имаш информация, връзки и да знаеш как да го направиш. Цялата история на Човечеството се е градила от ЛИЧНОСТИ, а не от "масовката" дето се мисли за велика и в крайна сметка нито едно име от нея не се помни!

#123 Потребителят е офлайн   dog_boy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 07:31 PM

Цитат(dog.bg @ Mar 4 2010, 12:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Тъжно.

dog.bg жалки са наистина тези неща, но искам да те попитам не са ли жалки уредените изложби, смешните награди и измислените спонсори, наистина некомпетентните и корумпирани съдии, побоищата по ринговете и липсата на адевкватни отговори от управляващите федерацията. много жалки неща са! питания много - отговори никакви!
да не говорим как пуснах една обикновенна анкета дали има доволни от управлението на федерацията и нужна ли е промяна в подхода и какво се случи анкетата беше елегантно и услужливо ИЗТРИТА от модераторите - защо??? нещо са нарушени правилата на форума ли??? или този форум е официален такъв на федерацията ли??? жалко е наистина когато виждаш определени неща, а за други си сляп! жалко е!

#124 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 10:32 PM

А защо ли да не се открие филиал на Британския Кенел Клуб у нас (както е в Малта)? И кой ли ще се заеме да организира това? Интересно! - не напускаш България и най-официално - без никакви игрички - кучето ти става шампион на Великобритания?!? И колко ли кучета ще посещават тези изложби!?!
[/quote]

Идеята е старахотна,но възможна ли е тя???
User's Signature

www.streletz.eu

#125 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 11:57 PM

Цитат(streletz2009 @ Mar 6 2010, 09:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Идеята е старахотна,но възможна ли е тя??

И мен също от много години ме вълнува идеята за организация под шапката на
Британски Kенъл Клъб или Aмерикански Kенъл Клъб в България, дали е възможно? ud_009.gif
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2010 - 12:11 AM

Цитат(TORMENTOR @ Mar 6 2010, 11:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(streletz2009 @ Mar 6 2010, 09:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Идеята е старахотна,но възможна ли е тя??

И мен също от много години ме вълнува идеята за организация под шапката на
Британски Kенъл Клъб или Aмерикански Kенъл Клъб в България, дали е възможно? ud_009.gif

Няма невъзможни неща ! ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#127 Потребителят е офлайн   Шопа Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 06:34 AM

Страхотна идея ! А гледайки подписа на Десито се сещам, че ако не стане с американците или бритамците, можете да пробвате с Марсианския кенел клуб. Ако пък и при тях не става, можете да пробвате с подобните организации от планетите Нел Хат или Татуин, а шефа на организацията да приеме прякора Джаба Хатянина.

Ако и тази възможност се провали, няма страшно - големия вожд с най-голямата киноложка организация в Монтанска област и с най-големите кинолози ви очаква !

#128 Потребителят е офлайн   whippets-bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 08:28 AM

Цитат(Шопа @ Mar 7 2010, 05:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Страхотна идея ! А гледайки подписа на Десито се сещам, че ако не стане с американците или бритамците, можете да пробвате с Марсианския кенел клуб. Ако пък и при тях не става, можете да пробвате с подобните организации от планетите Нел Хат или Татуин, а шефа на организацията да приеме прякора Джаба Хатянина.

Ако и тази възможност се провали, няма страшно - големия вожд с най-голямата киноложка организация в Монтанска област и с най-големите кинолози ви очаква !

Какво можеш да очакваш от един "шоп"? (наследник на "великия" печенегски народ, или племе беше? - справка "Кратка Българска енциклопедия") - нищо друго от елементарна реакция на "нещо?!?", имащо само първоначална сигнална система (справка учението на д-р Павлов). Ясно е, че на някои "неща" не им се отдава мисленето, но бива след като природата (може би по грешка) им е "прис`ъдила, или присъд`ила" званието Хомо сапиенс, малко от малко да се ползват от това - да проверят как стоят нещата, да помислят и тогава да се "изхождат". Вярное, че най-великата сентенция на "шопа" е: "Е па най-мразим да мислим!", но все пак... Проявете малко интелегентност и уважение към иномислещите (и изобщо мислещите), г-н "Шопе", моля! Проверете - подразделения на Британскя и Американския киноложки клубове (признати от FCI) има не само в Малта.
Скъпи Приятели, не сте забравели, че на 09 март 2010г. малко след 20:00ч. обещах да ви дам нова информация по развитието на нещата.
А що се отнася до Деси - нейни научни публикации касаещи професионалните и изяви (за Деси Конологията е само и единствино любов, а не "пазарлък") са преведени на английски и японски! - така че , моля, с по-вече уважение се отнасяйте към хората!

#129 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 09:57 AM

Цитат
Скъпи Приятели, не сте забравели, че на 09 март 2010г. малко след 20:00ч. обещах да ви дам нова информация по развитието на нещата.

Очакваме с нетърпение!
За мен и моето куче изложбите в Пловдив винаги са били едни от най-приятните изложби!
И искрено се надявам да има изложба на 27.03. тази година.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#130 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2010 - 10:30 AM

Цитат(Шопа @ Mar 7 2010, 06:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Ооо, милият шоп !!! На такива изказвания майка ми казва "Господи прибери си вересиите, че доста станаха!"

Да, Господине/жо няма невъзможни неща ! Нашата родна кинология е показателен пример за това. На мен също не ми се вярваше, че е възможно съдия да пребие посетител на изложба и след това вместо публично порицание и дистанциране на организацията от него да получи "награда" от същата тази организация, която го изпраща да съди на изложби в чужбина от нейно име. Да, на мен тези неща не ми се вярваха, но ..... ето имаме нагледен пример. Значи всичко е възможно! При изявено желание не виждам пречка да се провеждат изложби и от името на маорската организация в Нова Зеландия или дори на Татуин. Може да извикаме и Джордж Лукас за съдия, защо не! Поне няма да ни пребие!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#131 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 12:28 PM

Цитат(Шопа @ Mar 7 2010, 04:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Защо криеш зад измислен ник, страх те е да се покажеш от дупчицата си ли - хомяк? ab_041.gif

Аз лично съм се интересувал чрез приятели, членове на щатски клуб за тяхна местна порода
и британски клуб за островна порода как стои въпроса със членството на юридически и физически
лица от чужди държави. Та хората тогава ми казаха, че може да се членува там, но без права. Това ще
рече, без право на глас и без право на развъждане - демек, нещо като асоцииран член и имаш право само
на клубните им вътрешни издания и брошури. Можеш да присъстваш на ОС, но само като наблюдател без глас...
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 01:10 PM

Цитат(DessyD @ Mar 7 2010, 09:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Шопа @ Mar 7 2010, 06:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Ооо, милият шоп !!! На такива изказвания майка ми казва "Господи прибери си вересиите, че доста станаха!"

Да, Господине/жо няма невъзможни неща ! Нашата родна кинология е показателен пример за това. На мен също не ми се вярваше, че е възможно съдия да пребие посетител на изложба и след това вместо публично порицание и дистанциране на организацията от него да получи "награда" от същата тази организация, която го изпраща да съди на изложби в чужбина от нейно име. Да, на мен тези неща не ми се вярваха, но ..... ето имаме нагледен пример. Значи всичко е възможно! При изявено желание не виждам пречка да се провеждат изложби и от името на маорската организация в Нова Зеландия или дори на Татуин. Може да извикаме и Джордж Лукас за съдия, защо не! Поне няма да ни пребие!

ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif

... колко си права...., за съжаление sad.gif !!!

#133 Потребителят е офлайн   bullstaf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2010 - 04:09 PM

Цитат(dogmasters @ Feb 27 2010, 07:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kara and cveti, нищо лично, нито към г-на андон .. едикой си, нито към вас.
Просто констатирам.Предполагам,че ще се съгласите с мен, че по грозното в случая е, че г-н "великия незаменим кинолог"... еди кой си, се сети, че ... видите ли нещо не е наред в БРФК-то, едва когато му бяха засегнати интересчетата.
Нима до сега е живял някъде другаде..на Луната може би? или на Марс? Едва ли! Просто до сега хитрееше и си гледаше собствената далаверка.
Нима не му е ясно, че където и да отиде като пишман BGсъдия, кинолог, кинТолог или къфто ще да е там, за това се иска съгласието на "вожда" му...когото г-на 'незаменимия' андон .. еди кой си така рязко и изненадващо разлюби.

Това не е злобен коментар.Това е истината за съжаление, а ако на вас това не ви харесва..сори.
Препрочетете пак предният ми пост...народно творчество с чист пловдивски акцент:

"А га ядИ кИфтета нИ рИва, ся що рИвеш"

Като си плюскал и лапал от кюфтаците наравно с тез, които в момента плюваш...не ти прави чест.Това няма как да те изчисти от позора, независимо колко велик и незаменим си в собствените си очички, и в тези на гъзолизниците покрай теб.

Айде със здраве!

П.С.
Г-н велики български кинологе...на мода а и власт сега са Бойковите хора .. UCI - организацията. Що се не ориентираш на там .. така де ... НИЕ СМЕ С ВАС, КОИТО СТЕ НА ВЛАСТ zi_182.gif
Просто ти подмятам идея,нищо повече ae_085.gif

Имам отношение само за маркирания абзац , доживях някой хасковски бродюр да ми говори за акцент,можи би го е вмъкнал за да разведри тягостната "беседа" af_089.gif

#134 Потребителят е офлайн   PHILIPOPOLIS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:irish wolfhounds
Публикувано: 07 March 2010 - 08:54 PM

Смятам темата за приключена!
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS -IRISHWOLFHOUND KENNEL /BG

#135 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 07 March 2010 - 09:10 PM

Цитат(PHILIPOPOLIS @ Mar 7 2010, 06:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз не!
Цитат(whippets-bg @ Mar 7 2010, 07:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>

User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#136 Потребителят е офлайн   PHILIPOPOLIS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:irish wolfhounds
Публикувано: 07 March 2010 - 11:08 PM

Цитат(denicc @ Mar 7 2010, 09:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(PHILIPOPOLIS @ Mar 7 2010, 06:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз не!
Цитат(whippets-bg @ Mar 7 2010, 07:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>

ОК ...
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS -IRISHWOLFHOUND KENNEL /BG

#137 Потребителят е офлайн   whippets-bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2010 - 02:01 AM

Коя тема, Гаро, смяташ за приключена? Тук няма определена тема.
Става дума за неща, които винаги сме правили в Пловдив - изложби; обучение; утвърждаване авторитета на българските съдии (няма съдия от БРФК, който да не е поканен поне веднъж от Киноложко Дружество Пловдив, да съди на наши изложби, а пловдивските съдии, които са много квалитетни и са съдили на много изложби по света, не са "достойни" да съдят в България (справка в канцеларията на БРФК), за всеки един от нас мога да посоча кога и къде е съдил.
Добавям: контакти; утвърждаване имиджа на БРФК - организация, коята аз никога няма да загърбя, защото аз, Андон Тодоров и баща ми Янко Тодоров, сме едни от хората които сме я създали, развили и утвърдили в Света!!!
Най-голямата беля - на нас българите е, че не можем нормално да комуникираме по между си. Все някой трябва да ни е виновен (обикновено за собстените ни несполуки), все някой трябва да ни е виновен за това, че не желаем да четем и да се учим, и да повтаряме "Аз така мисля!", макар, че има написани и приети правила. И както на времето "безгръбрачните българи" са казвали:"Добре ни е да живеем под сянката на Падишаха" и са предали идеити на Българщината (те не са били и техни идеи), така и сега. Терсене ми е! (това и е по Пловдивски - ние Филибилии сме си ориетналци - работим и си държим на думата!). Терсене ми е, но за жалост в така наречените "киноложки среди" няма много ориенталци - да работят и най-вече да държат на думата и принципите се!
Що е то диалог и има ли той почва у нас?
Що е то интригантсво и може ли да остави поне малко почва за диалога?
Шо е то ... и колко много въпроси стоят зад това?!
Е, Гаро, наистина ти благодаря, че провокира този разговор. Да се надяваме на истина да стане разговор и да не са налага да пускаме "червена точка".

#138 Потребителят е офлайн   Шопа Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 March 2010 - 08:11 PM

А бе, я да питам - верно ли до като Киноложко дружество Пловдив чекат големата новина и слушат в захлас големите приказки на големия Андон, той вече бил врътнал бързо големио гъз и се продал за жълти стотинки на официозната за България киноложка организация ? Оная де, лига ли беше, съюз ли беше ... а бе няма значение, оная дето щаб-квартирата и е в Монтана, дебелия Пламен й е шеф, а пръв учител, вожд, откривател, създател и признател на породата БОК (според самия него, в. Стандарт и група съвестки учени) е Бойко Борисов ?

#139 Потребителят е офлайн   Samurai-brodnik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2010 - 08:27 PM

Цитат(Шопа @ Mar 8 2010, 06:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А бе, я да питам - верно ли до като Киноложко дружество Пловдив чекат големата новина и слушат в захлас големите приказки на големия Андон, той вече бил врътнал бързо големио гъз и се продал за жълти стотинки на официозната за България киноложка организация ? Оная де, лига ли беше, съюз ли беше ... а бе няма значение, оная дето щаб-квартирата и е в Монтана, дебелия Пламен й е шеф, а пръв учител, вожд, откривател, създател и признател на породата БОК (според самия него, в. Стандарт и група съвестки учени) е Бойко Борисов ?

ab_041.gif Господин жалък анонимнико, не мога да падна до интелектуалното Ви ниво, но за разлика от Вас всички знаят кой съм. По-добре дебел човек, отколкото мазен,долен плужек. Жалко, че един доскоро културен форум си позволява да дава трибуна на психически нечистоплътни индивиди...
Пламен Митрев, зам.председател на БРКС wub.gif wub.gif wub.gif

#140 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 01:22 AM

[ ab_041.gif Господин жалък анонимнико, не мога да падна до интелектуалното Ви ниво, но за разлика от Вас всички знаят кой съм. По-добре дебел човек, отколкото мазен,долен плужек. Жалко, че един доскоро културен форум си позволява да дава трибуна на психически нечистоплътни индивиди...
Пламен Митрев, зам.председател на БРКС wub.gif wub.gif wub.gif
[/quote]

Темата отдавана излезна от рамката: кинология и се разви в спиралата кой кого харесва или нехаресва, и кой кого набил, измамил и т.н. В горния цитат много ми харесаха някои определения: "жалък", "мазен, долен плужек", "нечистоплътен индивид". Много подходщи определяня е използавал автора им, имайки може би впредвид себе си. Ама как да не го знаем?! Какви непросветени хорица сме! То сигурно, защото не на всеки от нас в къщата или вилата са нахлували онези с маските, на които пише полиция?! Не са ни обвинили в отвличане и склоняване към проституция?! Годината е 1997, вилата е в Градец. Много гот да си правим реклама, криеки се зад нечии гръб, но собственика на този гръб има много здрав ритник и не прощава злоупотребата с името му. Гарез гони до дупка на всеки наглец. И не наказан от него за сега няма ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни