Dog.bg Форуми : Хелерът ми гони новата рибка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хелерът ми гони новата рибка

#1 Потребителят е офлайн   besko Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2006 - 02:33 PM

Здравейте, днес си купих нова хелерка за компания на овдовелия ми хелерл Той се държи малко странно - постоянно я следва и сякаш леко я клъвва по опашката или перките.Това не е правил с предишната рибка - една молинезия. Не знам дали я напади или това е някакъв вид любовна игра? Някои има ли идеи? Благодаря ви.

#2 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 05:13 PM

Нормално! Специално за хелерите!!! a)
И аз,като имах аквариум,често си го допълвах с нови рибки...!
Един ден слагам едно сомче...е като почна да го кълве,кулве го и го гони..., докато не го умори... a) !!! Пробвах да го излекувам , не успях...!
И,което е най-интересното , специално този хелер беше много жилав! Всички рибки ,като умряха , само той остана...

#3 Потребителят е офлайн   Abigail Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2006 - 09:33 PM

Здрасти.

И аз съм имала патила с хелери преди много години. Общо взето са си едни малки агресорчета. Родиха се в един ден стотина хелера и горе-долу толкова молинезии. Можете да си представите какво гъмжило беше, разбира се, не останах всички, доста измряха, но когато след време ги пуснах в 120 л. аквариум молинезиите съжителстваха много добре с каракудите /шлаер=златна рибка/ и с телескопа, но малкото оцелели хелири им разказаха играта. Хапеха ги непрекъснато и ги бяха направили на рани... А златната беше поне 100 пъти по-голяма от тях. Чудех се даже, дали няма да е добре да си организирам един турнир с хелери и бети l)
И така... внимавай, наблюдавай този разбойник nok

#4 Потребителят е офлайн   Никола Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2006 - 12:34 PM

Ако аквариумът ти позволява пусни още хелери. Предполагам, че ще намалиш агресията му или поне ще се разсейва с всички останали и няма да пострада жестоко никоя риба.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни