Повръщане след кастрация
Публикувано: 23 January 2010 - 09:10 AM
Публикувано: 28 January 2010 - 10:53 AM
Да споделя моят опит с това. Кучето ми, което наскоро бе купирано, след излизането от упойка на няколко пъти повърна вечерта в къщи. Първо последните остатъци от храна в корема и после само стомашни сокове. На следващият ден вече нямаше такива неща и кучето не е повръщало. Без да съм компетентен в материята, смятам, че остатъчните ефекети от пълната упойка през първите 10-12 часа след това предизвикват повръщането.
Публикувано: 28 January 2010 - 11:49 AM
Дизгнозата е мое лично решение кучето да бъде купирано. И най-учтиво искам да помоля да не последват безкрайните доводи "против", цитиране на закон и т.н. Абсолютно няма да допусна някой да се намесва в личното ми пространство относно решения касаещи моето семейство на което кучето е член. Много съм чувствителен към такива опити. Може да дискутираме това в предвидената за това тема, която определено не е в тази в която пишем в момента.
Публикувано: 28 January 2010 - 11:52 AM
Гадно е, да ви кажа. Нищо друго. Докато всеки си мисли, че неговото аз е над закона, все ще е така.
Всъщност, колкото би било абсурдно, например, да напишете в БГ-мама, че си биете детето всеки ден, толкова абсурдно е и това, че парадирате с купираното си куче в този форум.
Публикувано: 28 January 2010 - 12:20 PM
Може ли да ви помоля да не ми преписвате неща, които не съм демонстрирал. Това, че парадирам с факта, че съм купирал кучето си беше много грозна неистина, която незнайно защо ми преписахте. Заради хора като Вас, човек решил да сподели нещо касаещо съвсем друг проблем бива "нападнат" и в много случаи накаран да съжали, че е решил да пише. Сравнението с БГ-мама и с биене на дете не говори добре за вас. Във всичко си има граници, дори и в сравненията. Замолвам Ви, без да ме познавате, да се въздържате от описания и сравнения касаещи мен.
Публикувано: 29 January 2010 - 02:47 PM
Преди упойка не ХРАНЕТЕ кучетата. Поне 12 часа на гладно и тогава се бие упойката. Възможно е и да е от това, но най добре - контролно на лекар.
Публикувано: 29 January 2010 - 04:57 PM
Публикувано: 31 January 2010 - 03:09 PM
Да това беше спазено.12 часа преди упойкана -глад и жажда.Ходихме на вет.Вече всичко е ОК.Трябвало е още малко да изчакам с даването на водичка.
На следващия ден се появи още един проблем.Тара се итърва на 2 пъти,но за моя радост и това отшумя.Днес ни махнаха конците/всъщност тези който Тара не беше успяла да махне.Благодарение на това ще си имаме малко по-голям белег,но важното е ,че всички проблеми който имахме до сега ,остават някъде в миналото.
Публикувано: 07 February 2010 - 08:01 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 07 February 2010 - 10:14 PM
никакви поведенчески промени нямаше при юки.. поне не някакви видими за нас.. кастрирахме го преди почти година... може би го няма това неспокойство, когато женските кучета в квартала се разгонят, но при него никога не е било сериозно така или иначе... и стана мъъничко по-лаком може би.. вече веднага си хапва храната... въпреки че и в това отношение никога не е бил проблемен... пак си е едно игриво любопитно куче...
предполагам са ви обяснили за самата операция и за възстановяването, но и аз да кажа.. още същия ден се разхождахме спокойно... няколко дни имаше бясно лизане на раната, макар че не му давахме, когато бяхме около него.. след седмица вече беше съвсем добре... имаше и няколко дни, когато се усещаше, че чувства дискомфорт при сядане (казаха ни че може да е заради поникването на обръснатите косми), но и това премина бързо...
лека операция и бързо възстановяване...

Публикувано: 09 February 2010 - 08:20 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

Вход

Горе
Цитиране +