Dog.bg Форуми : Повръщане след кастрация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Повръщане след кастрация

#1 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 23 January 2010 - 09:10 AM

Тара вчера я кастрираха.Снощи след излизане от упойката/напълно нормално вървене без да залита/и дадох да пийне малко водичка.След около 15 минути повърна много повече от колкото беше изпила ,стомошен сок.Тази сутрин същата картинка.След като пи малко водичка ,солидно повръщане на стомошен сок ,този път с примеси на някакви тъмни неща като гнойни съсиреци.Това нормално ли е?То е ясно ,че ще бягаме при вета,но бих желала да чуя мнение.Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#2 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2010 - 11:09 AM

доколкото знам е нормално след упойката да се случи такова нещо... нас поне ни бяха предупредили да не се притесняваме, ако повърне куч...
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 11:29 AM

Някои от животинките,които съм водила на кастрация трудно понасяха упойката,повръщали са много стомашен сок,но не е имало нищо подобно на съсиреци.Вет трябва да каже.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#4 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 10:53 AM

Цитат(taraT @ Jan 23 2010, 07:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Тара вчера я кастрираха.Снощи след излизане от упойката/напълно нормално вървене без да залита/и дадох да пийне малко водичка.След около 15 минути повърна много повече от колкото беше изпила ,стомошен сок.Тази сутрин същата картинка.След като пи малко водичка ,солидно повръщане на стомошен сок ,този път с примеси на някакви тъмни неща като гнойни съсиреци.Това нормално ли е?То е ясно ,че ще бягаме при вета,но бих желала да чуя мнение.Благодаря предварително.

Да споделя моят опит с това. Кучето ми, което наскоро бе купирано, след излизането от упойка на няколко пъти повърна вечерта в къщи. Първо последните остатъци от храна в корема и после само стомашни сокове. На следващият ден вече нямаше такива неща и кучето не е повръщало. Без да съм компетентен в материята, смятам, че остатъчните ефекети от пълната упойка през първите 10-12 часа след това предизвикват повръщането.

#5 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 January 2010 - 10:57 AM

Bobolin, малко не по темата - каква е диагнозата на кучето ви, която е наложила купирането?

#6 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 11:49 AM

Цитат(rodegunda @ Jan 28 2010, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Bobolin, малко не по темата - каква е диагнозата на кучето ви, която е наложила купирането?

Дизгнозата е мое лично решение кучето да бъде купирано. И най-учтиво искам да помоля да не последват безкрайните доводи "против", цитиране на закон и т.н. Абсолютно няма да допусна някой да се намесва в личното ми пространство относно решения касаещи моето семейство на което кучето е член. Много съм чувствителен към такива опити. Може да дискутираме това в предвидената за това тема, която определено не е в тази в която пишем в момента.

#7 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 28 January 2010 - 11:52 AM

Не, няма да се намесвам, просто е забранено. И вета ви е за отнемане на лиценз.
Гадно е, да ви кажа. Нищо друго. Докато всеки си мисли, че неговото аз е над закона, все ще е така.

Всъщност, колкото би било абсурдно, например, да напишете в БГ-мама, че си биете детето всеки ден, толкова абсурдно е и това, че парадирате с купираното си куче в този форум.

#8 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 12:20 PM

Цитат(rodegunda @ Jan 28 2010, 10:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност, колкото би било абсурдно, например, да напишете в БГ-мама, че си биете детето всеки ден, толкова абсурдно е и това, че парадирате с купираното си куче в този форум.

Може ли да ви помоля да не ми преписвате неща, които не съм демонстрирал. Това, че парадирам с факта, че съм купирал кучето си беше много грозна неистина, която незнайно защо ми преписахте. Заради хора като Вас, човек решил да сподели нещо касаещо съвсем друг проблем бива "нападнат" и в много случаи накаран да съжали, че е решил да пише. Сравнението с БГ-мама и с биене на дете не говори добре за вас. Във всичко си има граници, дори и в сравненията. Замолвам Ви, без да ме познавате, да се въздържате от описания и сравнения касаещи мен.

#9 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 28 January 2010 - 12:39 PM

Можем да продължим, да кажем ТУК.
Защото имам един въпрос, но наистина не е за тази тема.

#10 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 January 2010 - 02:47 PM

Цитат(taraT @ Jan 23 2010, 09:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Преди упойка не ХРАНЕТЕ кучетата. Поне 12 часа на гладно и тогава се бие упойката. Възможно е и да е от това, но най добре - контролно на лекар.

#11 Потребителят е офлайн   D-r Martin Burlakov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 29 January 2010 - 04:21 PM

вета по-добре да я види,евентуално да пусне и кръв за изследване.

#12 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 January 2010 - 04:57 PM

Ходихте ли на вет? Как е Тара? Надявам се вече да е наред - някои кучета трудно понасят такива интервенции, но след някакъв период (ден, два-три) всичко започва да влиза в нормален ритъм... Кучка Сънди я кастрираха преди много години, но относно упойките се оказа железарка (за разлика от поносимостта й към конци eg_033.gif ) Стискам палци и ако има нужда от помощ - звънни!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 31 January 2010 - 03:09 PM

Цитат(dog.bg @ Jan 29 2010, 02:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Преди упойка не ХРАНЕТЕ кучетата. Поне 12 часа на гладно и тогава се бие упойката. Възможно е и да е от това, но най добре - контролно на лекар.

Да това беше спазено.12 часа преди упойкана -глад и жажда.Ходихме на вет.Вече всичко е ОК.Трябвало е още малко да изчакам с даването на водичка.
На следващия ден се появи още един проблем.Тара се итърва на 2 пъти,но за моя радост и това отшумя.Днес ни махнаха конците/всъщност тези който Тара не беше успяла да махне.Благодарение на това ще си имаме малко по-голям белег,но важното е ,че всички проблеми който имахме до сега ,остават някъде в миналото. af_089.gif

Цитат
Стискам палци и ако има нужда от помощ - звънни!
Благодаря ти, Сънди dry.gif
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#14 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2010 - 08:01 PM

Някой,с кастрирано мъжко куче,би ли ми казал какви поведенчески промени е забелязал после?Утре сме на операция-Арес е на 1.11 месеца.Четох пост на Д-р Коко,че до 20% от тях стават лениви и по-агресивни към хората.В случая моят сибирец до момента е всичко друго,но не и това.Даже обратното.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#15 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2010 - 10:14 PM

Цитат(Ариел @ Feb 7 2010, 06:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой,с кастрирано мъжко куче,би ли ми казал какви поведенчески промени е забелязал после?Утре сме на операция-Арес е на 1.11 месеца.Четох пост на Д-р Коко,че до 20% от тях стават лениви и по-агресивни към хората.В случая моят сибирец до момента е всичко друго,но не и това.Даже обратното.

никакви поведенчески промени нямаше при юки.. поне не някакви видими за нас.. кастрирахме го преди почти година... може би го няма това неспокойство, когато женските кучета в квартала се разгонят, но при него никога не е било сериозно така или иначе... и стана мъъничко по-лаком може би.. вече веднага си хапва храната... въпреки че и в това отношение никога не е бил проблемен... пак си е едно игриво любопитно куче...

предполагам са ви обяснили за самата операция и за възстановяването, но и аз да кажа.. още същия ден се разхождахме спокойно... няколко дни имаше бясно лизане на раната, макар че не му давахме, когато бяхме около него.. след седмица вече беше съвсем добре... имаше и няколко дни, когато се усещаше, че чувства дискомфорт при сядане (казаха ни че може да е заради поникването на обръснатите косми), но и това премина бързо...

лека операция и бързо възстановяване...
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 08:20 AM

Кастрирах Арес вчера сутринта и вечерта повърна около 2 суп.лъжици пяна и стомашен сок.После имаше само леки позивни и нищо повече.От постовете тук знаех и го пазех да пия,още дори не е ял,само сутринта сега почна да си гризе кокала от пресованата кожа.Краката до днес още не го държаха и отказа вечерната разходка,но сега ми плаче под сурдинка за разходка.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#17 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2015 - 11:07 PM

Кастрирахме моя кучо преди 3 дена.До този момент нямаше проблем.Днес повърна няколко пъти. Първият път храната,а вечерта три-четири пъти стомашен сок. Имаше и разстройство първите дни.Според вас това нормално ли е? Притеснявам се.

#18 Потребителят е офлайн   tut Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2015 - 08:10 PM

Най-добре да си посетите ветеринарния лекар.

#19 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2015 - 10:07 PM

Ходихме.За сега май се оказва гастрит...Ще се лекуваме,дано да мине...

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни