Dog.bg Форуми : 12 000 лв. обезщетение за ухапване от куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

12 000 лв. обезщетение за ухапване от куче Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 February 2010 - 09:27 AM

Можеш ли да ми покажеш къде пише,че са освободени?Явно не знам за такова нещо,а винаги се радвам,когато научавам нови неща.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#22 Потребителят е офлайн   WHiTE WiZZARD Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 11:15 AM

QUOTE (kitana @ Feb 23 2010, 09:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Можеш ли да ми покажеш къде пише,че са освободени?Явно не знам за такова нещо,а винаги се радвам,когато научавам нови неща.

Попитай своят ветеринарен лекар за Наредбата на съответната община или ползвай гугъл.
Там ще прочетеш кои породи се извеждат навън задължително с намордник. Ако породата на кучето ти не е в този списък - не е задължително (освободен/а си от това задължение).

#23 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 11:18 AM

Аз съм чела единствено Закон за ветеринарномедицинската дейност и Наредбата на Столична община.Там не са упоменати никакви породи.Пише : ако кучето е агресивно да му се слага намордник.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#24 Потребителят е офлайн   WHiTE WiZZARD Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 11:34 AM

QUOTE (kitana @ Feb 23 2010, 11:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм чела единствено Закон за ветеринарномедицинската дейност и Наредбата на Столична община.Там не са упоменати никакви породи.Пише : ако кучето е агресивно да му се слага намордник.

Софийска община си е Софийска община. Въпросите към нея. И не е зле да попиташ общинарите как се определя дали едно куче е агресивно (по какъв критерий), както и какво става ако ти добросъвестно изпълняваш тяхната разпоредба, но въпреки всичко кучето ти ухапе/нарани някого и се стигне до съд. tb_195.gif
Въпреки всичко... всеки собственик на домашен любимец носи персонална отговорност за неговите деяния. Това не трябва да се забравя. Ако домашният любимец нанесе вреда другиму - собственикът му носи цялата морална и материална отговорност.
Общинските разпоредби касаят само спазването на общественият ред и порядки и нямат отношение към извършените от субектите престъпни деяния.
За да бъда разбран правилно: Общинската наредба в случая има превантивен характер по отношение собственика на домашния любимец и нейното спазване не те оневинява по отношение на деянията на същият домашен любимец, противоречащи на съответното законодателство.
Затова не се осланяйте на Общинските разпоредби. Те не са билет за невинност в съда! ea_103.gif

#25 Потребителят е офлайн   stefi p Икона

Публикувано: 23 February 2010 - 01:07 PM

Каква е тази омраза към домашните кучета?
И това познаване на закона? Никой нищо не казва за уличните кучета. Кой носи отговорност за тях? Кой им слага намордници и вериги?Как да се защити домашния любимец от уличните кучета, ако има намордник и е на верига? Това са въпроси, които задавам на вещите в законодателството хора? Аз също съм на мнение, че злобните кучета трябва да са обесопасени. А изселване на хората, които имат домашни любимци е направо смешна. Това може да го каже само лош човек. А лоши и завистливи хора колкото щеш. Кой да им сложи мамордници и на тях?

#26 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 01:20 PM

Цитат(WHiTE WiZZARD @ Feb 23 2010, 09:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Feb 23 2010, 11:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Софийска община си е Софийска община. Въпросите към нея. И не е зле да попиташ общинарите как се определя дали едно куче е агресивно (по какъв критерий), както и какво става ако ти добросъвестно изпълняваш тяхната разпоредба, но въпреки всичко кучето ти ухапе/нарани някого и се стигне до съд. tb_195.gif
Въпреки всичко... всеки собственик на домашен любимец носи персонална отговорност за неговите деяния. Това не трябва да се забравя. Ако домашният любимец нанесе вреда другиму - собственикът му носи цялата морална и материална отговорност.
Общинските разпоредби касаят само спазването на общественият ред и порядки и нямат отношение към извършените от субектите престъпни деяния.
За да бъда разбран правилно: Общинската наредба в случая има превантивен характер по отношение собственика на домашния любимец и нейното спазване не те оневинява по отношение на деянията на същият домашен любимец, противоречащи на съответното законодателство.
Затова не се осланяйте на Общинските разпоредби. Те не са билет за невинност в съда! ea_103.gif

Май говорехме за друго-за породи,които са споменати като освободени от това да носят намордник...
Сега,как ти се струва да отида до Столична община и да питам:"Ъъъ..извинете,да можете да ми кажете дали има някоя наредба,която да сте пропуснали да публикувате?" .
Изобщо...нещо много залитна от обсъждания въпрос.
Питам къде ,в коя наредба/правилник/закон пише,че хъскитата са освободени от носене на намордник?
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   WHiTE WiZZARD Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 01:53 PM

QUOTE (kitana @ Feb 23 2010, 01:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE (WHiTE WiZZARD @ Feb 23 2010, 09:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE (kitana @ Feb 23 2010, 11:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Май говорехме за друго-за породи,които са споменати като освободени от това да носят намордник...
Сега,как ти се струва да отида до Столична община и да питам:"Ъъъ..извинете,да можете да ми кажете дали има някоя наредба,която да сте пропуснали да публикувате?" .
Изобщо...нещо много залитна от обсъждания въпрос.
Питам къде ,в коя наредба/правилник/закон пише,че хъскитата са освободени от носене на намордник?

Toва, че не разбираш за какво става въпрос си е твой проблем. Това, че те мързи да потърсиш информация - също. Темата е ясно формулирана и мисля, че пиша по нея. Прави и ти същото. Ако няма какво да кажеш - мълчи и чети. Ако можеш да си направиш съответните изводи, ще е добре за теб, ако не можеш - пак е добре... за другите.
И... моля те, не ми дръж такъв тон! Не съм ти нито слуга, нито личният адвокат, камо ли домашният любимец!

#28 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:02 PM

Тона ми си е съвсем нормален.Не обичам да използвам емотиконки.
Аз чета и никъде не съм видяла да пише,че еди коя си порода е освободена от носене на намордник.Когато човек твърди нещо ,гледа да го докаже и/или подплати с приемливи аргументи.В случая ти си този,който твърди нещо.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   WHiTE WiZZARD Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:06 PM

QUOTE (stefi p @ Feb 23 2010, 01:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Каква е тази омраза към домашните кучета?
И това познаване на закона? Никой нищо не казва за уличните кучета. Кой носи отговорност за тях? Кой им слага намордници и вериги?Как да се защити домашния любимец от уличните кучета, ако има намордник и е на верига? Това са въпроси, които задавам на вещите в законодателството хора? Аз също съм на мнение, че злобните кучета трябва да са обесопасени. А изселване на хората, които имат домашни любимци е направо смешна. Това може да го каже само лош човек. А лоши и завистливи хора колкото щеш. Кой да им сложи мамордници и на тях?

Омраза няма. Написах само факти. Много хора не знаят каква отговорност носят и после се чудят след като ги осъдят. Написах всичко за да се започне дискусия, а не да се пишат подобни крайни мнения, които се тълкуват избирателно.
Ако прочетеш внимателно поста ми ще разбереш, че ако пострада домашният ТИ любимец от улично куче, котка и т.н., отговорност и обезщетение може да търсиш от този, в чиято юрисдикция е да отговоря за тези животинки. Що се касае до изселването... прочети внимателно целия ми пост и недей да говориш и тълкуваш нещата избирателно! След като не спазваш законите... ще си плащаш и сметките (ще поемаш последствията). Няма нищо безнаказано и безплатно на този свят. Има само хора, които си мислят че е така. Незнанието на законите не те оневинява. Да го знаеш! В съдебната зала не върви: Ама г-н съдия... аз откъде да знам, ама никой не ми каза, ама в еди-коя си разпоредба пише, че...! Разпоредбите и наредбите не са закон.
И още нещо: Законите, добри или лоши са еднакви за всички. И трябва да се спазват. На който не му изнасят - да си намери държава с подходящи за разбиранията му закони.

#30 Потребителят е офлайн   WHiTE WiZZARD Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:08 PM

QUOTE (kitana @ Feb 23 2010, 02:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тона ми си е съвсем нормален.Не обичам да използвам емотиконки.
Аз чета и никъде не съм видяла да пише,че еди коя си порода е освободена от носене на намордник.Когато човек твърди нещо ,гледа да го докаже и/или подплати с приемливи аргументи.В случая ти си този,който твърди нещо.

Не съм длъжен да ти доказвам нищо. И, както сама отбеляза - в наредбата на СО пише друго, така че си спазвай нея или каквото там си решиш.
И за да приключим с нахалството ти... ще добавя: пошегувах се. Вече няма нищо за доказване, нали?

#31 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:15 PM

Ами виж,аз не съм тръгнала да заблуждавам хората,че е окей да си разхождаш хъскито без намордник където и да е,а в същото време да призовавам към спазване на етики,морали,закони и прочее...Да,окей е.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:22 PM

Относно защо хъскито ми не е с намодрник-първо,защото не се зъби на никой,съответно не е дори потенциално агресивно и второ-тук ти прилагам общинска разпоредба на града,където то живее:

Всеки стопанин на куче е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и повод, а кучетата от породите : кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанка), германски дог, немска овчарка, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул, стафорширски териер, мастиф и с наморник.За неспазване разпоредбите по изречение първо, собственикът се наказва с глоба в размер на 100 лв. и животното може да се отнеме и настани в Зооветеринарен комплекс при Община Пловдив.

Сега,ако в твоя град(област) има изнесени подобни разпоредби,вече би трябвало да си изясниш кое куче при вас при какъв режим на разходка отговаря на тези разпоредби.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#33 Потребителят е офлайн   WHiTE WiZZARD Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:23 PM

QUOTE (kitana @ Feb 23 2010, 02:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами виж,аз не съм тръгнала да заблуждавам хората,че е окей да си разхождаш хъскито без намордник където и да е,а в същото време да призовавам към спазване на етики,морали,закони и прочее...Да,окей е.

Пак си в голяма грешка. Аз никога и никого не съм призовавал да спазва нещо. Само отбелязвам някои аспекти от правото... за обща информация на съфорумците.
И още нещо: не се поамериканчвай. В българският език има дума за OK и тя е: добре (разбира се).
Уважавай българският език. Това е български форум!

#34 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:24 PM

Цитат(Ариел @ Feb 23 2010, 01:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Относно защо хъскито ми не е с намодрник-първо,защото не се зъби на никой,съответно не е дори потенциално агресивно и второ-тук ти прилагам общинска разпоредба на града,където то живее:

Всеки стопанин на куче е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и повод, а кучетата от породите : кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанка), германски дог, немска овчарка, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул, стафорширски териер, мастиф и с наморник.За неспазване разпоредбите по изречение първо, собственикът се наказва с глоба в размер на 100 лв. и животното може да се отнеме и настани в Зооветеринарен комплекс при Община Пловдив.

Сега,ако в твоя град(област) има изнесени подобни разпоредби,вече би трябвало да си изясниш кое куче при вас при какъв режим на разходка спазва тези разпоредби.

Можеш ли да дадеш и линк към горното,което си цитирала?За кой град става въпрос?Ох,то си пише.Мерси.
Линк:
http://www.obs.plovd...2...t&task=view
Трябваше ми линк,за да повярвам на това нещо.
А къде остават пинчерите?Те хапят повече от доберманите. ab_041.gif

User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:30 PM

".....и доказано агресивните-без оглед на породата....."
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#36 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 03:03 PM

Само да вметна , че сибирското хъски е куче от средна порода , а не едра!
Второ и аз не разхождам моето куче с наморник , защото не е агресивно.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2010 - 07:36 PM

Ще си позволя да кажа 2 неща
1во- никога не съм виждал хъски "опаковано"
2ро- май доста се отклоняваме от темата вече

Ама не така, моля ви се, безмислени спорове водите, остави я kitana малко, нали си знае нейната, да спориш с жена е все едно да спориш с телевизора wb_052.gif
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни