12 000 лв. обезщетение за ухапване от куче
Публикувано: 23 February 2010 - 09:27 AM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 23 February 2010 - 11:15 AM
Попитай своят ветеринарен лекар за Наредбата на съответната община или ползвай гугъл.
Там ще прочетеш кои породи се извеждат навън задължително с намордник. Ако породата на кучето ти не е в този списък - не е задължително (освободен/а си от това задължение).
Публикувано: 23 February 2010 - 11:18 AM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 23 February 2010 - 11:34 AM
Софийска община си е Софийска община. Въпросите към нея. И не е зле да попиташ общинарите как се определя дали едно куче е агресивно (по какъв критерий), както и какво става ако ти добросъвестно изпълняваш тяхната разпоредба, но въпреки всичко кучето ти ухапе/нарани някого и се стигне до съд.
Въпреки всичко... всеки собственик на домашен любимец носи персонална отговорност за неговите деяния. Това не трябва да се забравя. Ако домашният любимец нанесе вреда другиму - собственикът му носи цялата морална и материална отговорност.
Общинските разпоредби касаят само спазването на общественият ред и порядки и нямат отношение към извършените от субектите престъпни деяния.
За да бъда разбран правилно: Общинската наредба в случая има превантивен характер по отношение собственика на домашния любимец и нейното спазване не те оневинява по отношение на деянията на същият домашен любимец, противоречащи на съответното законодателство.
Затова не се осланяйте на Общинските разпоредби. Те не са билет за невинност в съда!
Публикувано: 23 February 2010 - 01:07 PM
И това познаване на закона? Никой нищо не казва за уличните кучета. Кой носи отговорност за тях? Кой им слага намордници и вериги?Как да се защити домашния любимец от уличните кучета, ако има намордник и е на верига? Това са въпроси, които задавам на вещите в законодателството хора? Аз също съм на мнение, че злобните кучета трябва да са обесопасени. А изселване на хората, които имат домашни любимци е направо смешна. Това може да го каже само лош човек. А лоши и завистливи хора колкото щеш. Кой да им сложи мамордници и на тях?
Публикувано: 23 February 2010 - 01:20 PM
Софийска община си е Софийска община. Въпросите към нея. И не е зле да попиташ общинарите как се определя дали едно куче е агресивно (по какъв критерий), както и какво става ако ти добросъвестно изпълняваш тяхната разпоредба, но въпреки всичко кучето ти ухапе/нарани някого и се стигне до съд.
Въпреки всичко... всеки собственик на домашен любимец носи персонална отговорност за неговите деяния. Това не трябва да се забравя. Ако домашният любимец нанесе вреда другиму - собственикът му носи цялата морална и материална отговорност.
Общинските разпоредби касаят само спазването на общественият ред и порядки и нямат отношение към извършените от субектите престъпни деяния.
За да бъда разбран правилно: Общинската наредба в случая има превантивен характер по отношение собственика на домашния любимец и нейното спазване не те оневинява по отношение на деянията на същият домашен любимец, противоречащи на съответното законодателство.
Затова не се осланяйте на Общинските разпоредби. Те не са билет за невинност в съда!
Май говорехме за друго-за породи,които са споменати като освободени от това да носят намордник...
Сега,как ти се струва да отида до Столична община и да питам:"Ъъъ..извинете,да можете да ми кажете дали има някоя наредба,която да сте пропуснали да публикувате?" .
Изобщо...нещо много залитна от обсъждания въпрос.
Питам къде ,в коя наредба/правилник/закон пише,че хъскитата са освободени от носене на намордник?

Публикувано: 23 February 2010 - 01:53 PM
Май говорехме за друго-за породи,които са споменати като освободени от това да носят намордник...
Сега,как ти се струва да отида до Столична община и да питам:"Ъъъ..извинете,да можете да ми кажете дали има някоя наредба,която да сте пропуснали да публикувате?" .
Изобщо...нещо много залитна от обсъждания въпрос.
Питам къде ,в коя наредба/правилник/закон пише,че хъскитата са освободени от носене на намордник?
Toва, че не разбираш за какво става въпрос си е твой проблем. Това, че те мързи да потърсиш информация - също. Темата е ясно формулирана и мисля, че пиша по нея. Прави и ти същото. Ако няма какво да кажеш - мълчи и чети. Ако можеш да си направиш съответните изводи, ще е добре за теб, ако не можеш - пак е добре... за другите.
И... моля те, не ми дръж такъв тон! Не съм ти нито слуга, нито личният адвокат, камо ли домашният любимец!
Публикувано: 23 February 2010 - 02:02 PM
Аз чета и никъде не съм видяла да пише,че еди коя си порода е освободена от носене на намордник.Когато човек твърди нещо ,гледа да го докаже и/или подплати с приемливи аргументи.В случая ти си този,който твърди нещо.

Публикувано: 23 February 2010 - 02:06 PM
И това познаване на закона? Никой нищо не казва за уличните кучета. Кой носи отговорност за тях? Кой им слага намордници и вериги?Как да се защити домашния любимец от уличните кучета, ако има намордник и е на верига? Това са въпроси, които задавам на вещите в законодателството хора? Аз също съм на мнение, че злобните кучета трябва да са обесопасени. А изселване на хората, които имат домашни любимци е направо смешна. Това може да го каже само лош човек. А лоши и завистливи хора колкото щеш. Кой да им сложи мамордници и на тях?
Омраза няма. Написах само факти. Много хора не знаят каква отговорност носят и после се чудят след като ги осъдят. Написах всичко за да се започне дискусия, а не да се пишат подобни крайни мнения, които се тълкуват избирателно.
Ако прочетеш внимателно поста ми ще разбереш, че ако пострада домашният ТИ любимец от улично куче, котка и т.н., отговорност и обезщетение може да търсиш от този, в чиято юрисдикция е да отговоря за тези животинки. Що се касае до изселването... прочети внимателно целия ми пост и недей да говориш и тълкуваш нещата избирателно! След като не спазваш законите... ще си плащаш и сметките (ще поемаш последствията). Няма нищо безнаказано и безплатно на този свят. Има само хора, които си мислят че е така. Незнанието на законите не те оневинява. Да го знаеш! В съдебната зала не върви: Ама г-н съдия... аз откъде да знам, ама никой не ми каза, ама в еди-коя си разпоредба пише, че...! Разпоредбите и наредбите не са закон.
И още нещо: Законите, добри или лоши са еднакви за всички. И трябва да се спазват. На който не му изнасят - да си намери държава с подходящи за разбиранията му закони.
Публикувано: 23 February 2010 - 02:08 PM
Аз чета и никъде не съм видяла да пише,че еди коя си порода е освободена от носене на намордник.Когато човек твърди нещо ,гледа да го докаже и/или подплати с приемливи аргументи.В случая ти си този,който твърди нещо.
Не съм длъжен да ти доказвам нищо. И, както сама отбеляза - в наредбата на СО пише друго, така че си спазвай нея или каквото там си решиш.
И за да приключим с нахалството ти... ще добавя: пошегувах се. Вече няма нищо за доказване, нали?
Публикувано: 23 February 2010 - 02:15 PM

Публикувано: 23 February 2010 - 02:22 PM
Всеки стопанин на куче е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и повод, а кучетата от породите : кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанка), германски дог, немска овчарка, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул, стафорширски териер, мастиф и с наморник.За неспазване разпоредбите по изречение първо, собственикът се наказва с глоба в размер на 100 лв. и животното може да се отнеме и настани в Зооветеринарен комплекс при Община Пловдив.
Сега,ако в твоя град(област) има изнесени подобни разпоредби,вече би трябвало да си изясниш кое куче при вас при какъв режим на разходка отговаря на тези разпоредби.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 23 February 2010 - 02:23 PM
Пак си в голяма грешка. Аз никога и никого не съм призовавал да спазва нещо. Само отбелязвам някои аспекти от правото... за обща информация на съфорумците.
И още нещо: не се поамериканчвай. В българският език има дума за OK и тя е: добре (разбира се).
Уважавай българският език. Това е български форум!
Публикувано: 23 February 2010 - 02:24 PM
Всеки стопанин на куче е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и повод, а кучетата от породите : кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанка), германски дог, немска овчарка, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул, стафорширски териер, мастиф и с наморник.За неспазване разпоредбите по изречение първо, собственикът се наказва с глоба в размер на 100 лв. и животното може да се отнеме и настани в Зооветеринарен комплекс при Община Пловдив.
Сега,ако в твоя град(област) има изнесени подобни разпоредби,вече би трябвало да си изясниш кое куче при вас при какъв режим на разходка спазва тези разпоредби.
Можеш ли да дадеш и линк към горното,което си цитирала?За кой град става въпрос?Ох,то си пише.Мерси.
Линк:
http://www.obs.plovd...2...t&task=view
Трябваше ми линк,за да повярвам на това нещо.
А къде остават пинчерите?Те хапят повече от доберманите.

Публикувано: 23 February 2010 - 07:36 PM
1во- никога не съм виждал хъски "опаковано"
2ро- май доста се отклоняваме от темата вече
Ама не така, моля ви се, безмислени спорове водите, остави я kitana малко, нали си знае нейната, да спориш с жена е все едно да спориш с телевизора

Вход

Горе
Цитиране +