12 000 лв. обезщетение за ухапване от куче
Публикувано: 26 January 2010 - 03:47 PM
26 януари 2010 / News.dir.bg
Варненският районен съд осъди семейство от Варна да заплати общо 12 000 лева обезщетения на 38-годишна жена, ухапана от домашно куче.
Марияна и Красимир Вачеви са осъдени да заплатят солидарно сумата от 6000 лв. за причинени телесни повреди, както и още 6000 лв. за причинената от нападението психична травма на пострадалата.
Самият инцидент е станал на 20 август 2008 година край блок №77 в квартал Възраждане, припомня БГНЕС. На излизане от жилището си, жената е била нападната от свободно пуснатото куче на съседите си, порода американски стафордшир териер.
Вследствие нападението жената е получила по дясната част на тялото си и десните крайници множество нахапвания, останали и след едномесечно лечение белези, които следва да се отстранят с допълнителна хирургична намеса.
Съдът уважи претенцията на жената за нанесени психически травми, като счете, че непосредствено по време и след нападението тя е изпаднала в остър стрес, преминал в посттравматично стресово разстройство.
Районният съд осъди собствениците на кучето да заплатят както присъдените обезщетения на пострадалата жена, така и направените по делото разноски.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 26 January 2010 - 04:01 PM
Публикувано: 26 January 2010 - 05:00 PM
Определено са много. Но като се замисля даже са малко трябва да има и друго наказание не само парично за такива хора!

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 26 January 2010 - 07:51 PM
Намордник трябва за тези, които обясняват, че една или друга порода е опасна !!!
Няма опасни породи, има опасни собственици.
Публикувано: 26 January 2010 - 08:06 PM
Извинявай, но и твоето куче има зъби ,нали?(ако не бъркам е хъски)

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 26 January 2010 - 08:22 PM
Всяко куче има зъби. Това не значи, че по стълбищата хората трябва да се разминават с желаещи да ги хапят кучета. Има ли най малкото притеснение, че кучето може да направи каквото и да е - да скочи на човек да му се радва, да иска да си поиграе с палтото на някой, ако ръмжи, при най малък намек за такава идея - намордник, за твое, на кучето и на околните спокойствие. Нищо няма да му стане на кучето, а намордник се слага и маха за секунди.
Като излезете извън входа, махнете го.
Нормална кучкарска етика е това, не зная дали го има в наредби или не. Но така трябва - за да искаме да ни уважават, трябва и ние да уважаваме и да се съобразяваме с околните, да бъдем по отговорни от тях и заради кучето до нас.
Публикувано: 26 January 2010 - 08:25 PM
Според мен пинчерите заслужават да им се залепи перманентно намордник ,ама си мълча.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 26 January 2010 - 08:27 PM
Според мен пинчерите заслужават да им се залепи перманентно намордник ,ама си мълча.
Важи за всички кучета горното. Без значение има ли порода или няма, както и големина - има и желаещи да хапят "болонки". Породата няма значение, има значение спокойствието на останалите хора, както и вашето и на вашето куче.
Публикувано: 26 January 2010 - 08:30 PM
Важи за всички кучета горното. Без значение има ли порода или няма, както и големина - има и желаещи да хапят "болонки". Породата няма значение, има значение спокойствието на останалите хора, както и вашето и на вашето куче.
Ами май това се опитвах да кажа и аз.

Публикувано: 26 January 2010 - 08:31 PM
Ами май това се опитвах да кажа и аз.
Публикувано: 26 January 2010 - 08:47 PM
Ето една снимка на моето куче със съвсем непознато дете, което вижда за първи път!
Публикувано: 27 January 2010 - 02:14 PM
А тези болонки с намордници са за да не ядат буклуци а не че ще изядат някое агне :)
Другото - защо не се работи с огромните глоби и в обратният случай - ако ти ритнат кучето силно да кажем . Все повече се говори и за правата на животните след влизането в ЕС . Не знам накой да са глобили за насилие над животни .
Публикувано: 27 January 2010 - 02:57 PM
Никой никого не трябва да напада. Обещетението е ок според неме, жената е била нахапана доста сериозно, не "ръфната". Това остава сериозни психически и физически последствия, а медецинските грижи са скъпи. Нито заличаването на обезобразените места, нито психологическата помощ се поемат от касата. Виждала съм хора, които 2 години след подобни случаи не могат да пристъпят навън без придружител. За това нека не коментираме това. Собствениците на кучета трябва да свикнат с мисълта, че отговорността е тяхна.
Малтретирането на животни за мене граничи с изрощина. Това е нещо съвсем друго от горния казус. Общото е единствено в това, че пак отговорността е на хората. Хората трябва да се преборим за адекватен закон, Хората трябва да следим за спазването му и Хора са тези, които се наказват от него. С/Без наморник, С/Без повод - това е решение и отговорност на собственика, но и той трябва да понася последсвията от своето решение и без-/отговорност.
Публикувано: 22 February 2010 - 10:55 PM
Убедени ли сме , че жената която казва , че е ухапана казва истината?! Аз си задавам въпроса: "Защо алармира медиите 1,5 години по късно? Ако имаше наистина такова зрелищно ухапване, нима медиите щяха да отминат това събътие? " Хора, тук доста намирисва. Май жертви в този случай са хората, собсвеници на кучето, а "ухапаната" жена е една особа търсеща печалба от случката , която е станала толкова отдавна и съм почти на 100% , че не е нападната от куче такава порода.
Публикувано: 22 February 2010 - 11:12 PM
Убедени ли сме , че жената която казва , че е ухапана казва истината?! Аз си задавам въпроса: "Защо алармира медиите 1,5 години по късно? Ако имаше наистина такова зрелищно ухапване, нима медиите щяха да отминат това събътие? " Хора, тук доста намирисва. Май жертви в този случай са хората, собсвеници на кучето, а "ухапаната" жена е една особа търсеща печалба от случката , която е станала толкова отдавна и съм почти на 100% , че не е нападната от куче такава порода.
Тук не съм съгласен с теб, ти няма как да знаеш колко време е траело делото освен ако нямаш достъп до архивите, в което жестоко се съмнявам
Разбирам те, че защитаваш любимата си порода, но ако поне съвсем мъничко се интересуваш от кучета, ще разбереш че злобни кучета няма - глупави стопани, колкото щеш
Публикувано: 23 February 2010 - 08:30 AM
Хъски и още 2 породи (не помня кои) са освободени от слагане на намордници. Това са единствените изключения от едрите породи. Иначе зъби имат всички, включително и ти
Като оставим настрана разпоредбите... добре е да се взимат мерки ако кучето проявява макар и минимална агресия.
Личното ми мнение е, че паричното наказание е малко. За такива случаи трябва да има и затвор, включително принудително изселване (при по-тежки случаи).

Вход

Горе
Цитиране +