Намерено женско разгонено куче
Публикувано: 27 January 2010 - 09:54 PM
Намерих куче, женско и за мой най-голям ужас куча е разгонена. Нямате си на идея в къщи какъв ужас е Макс е в истерия и лае, защото иска да се добере до мадамата, котката е в ужас от новото попълнение. Кучето е намерено на Ботев и Сливница, много социално животно, вета каза, че е максимум на три години /но най-вероятно е по-малка/, върви перфектно на повод и е много гальовна. Ако не се намерят стопаните спешно и търся дом. Тел: 0879428216.
http://yfrog.com/b6dsc01530wj
Публикувано: 28 January 2010 - 08:06 AM
Първо, незабавна кастрация няма "незабавно" да помогне за разрешаването на ситуацията - при разгонване и операцията е по-рискова, и шансът за усложнения (т.е. хормонални проблеми най-вече) е по-висок, и миризмата не изчезва буквално на секундата... за това пък, ако не дай Боже, веднага след операцията другото куче докопа кучката, може да стане голям проблем и да я нарани - коремна операция си е все пак, друго да не е.
По-скоро може да се пробват препарати за "обезмирисяване" на основа на хлорофил (вътрешно) и за пръскане (външно) - има си такива предостатъчно, някои даже вършат работа. Съществува Dog Stop (хапчета) на Canina, Optibreath на Опти Фарма (течност)... спрейове всякакви... Пробвала съм някои вариации (да не правим излишна реклама), в резултат на което спокойно и чудесно сме си живели с мъжко, заплождало и ентусиазирано за кучки куче и с разгонена женска в една стая за няколко дни, без мъжкият да проявява грам интерес към женската, да спре да яде, да плаче, да се тормози и т.н. Според мен това е по-лесно и бързо решение на проблема в момента. Или - женската да иде на хотел. Или, което също е прилично разумен вариант, "мануална терапия" за момчето, за успокояване на страстите...
Второ... тук вече отивам доста офтопик, но - да му хрумне на някой да кастрира току-що намерено куче, все едно мъжко или женско, вече май е съвсем прекалено. Засега все още се смята, че кучето е изгубено, то не се предлага за осиновяване, не е преседяло някъде седмица-две-месец и никой да не го търси. Все още е... нечия собственост, и то - не на намерилите го хора. Правото да решават за кастрация е на оригиналните му собственици. Не говоря само за конкретния случай, а по принцип... Прибързването с взимане на подобни безотговорни спрямо чуждата собственост решения е кофти работа.
"УСЛУГА!" - казваш, Fullmoon?! Извинявай, ама това си е плод на болен мозък... Дори за конкретното куче, в конкретната ситуация.
Това горното да не се чете като обида
Публикувано: 28 January 2010 - 08:19 AM
http://www.bezdom.in...o...=3&Itemid=0
Публикувано: 28 January 2010 - 08:38 AM
За разлика от колите пък кучката може и да роди докато й се търсят стопаните.Ами ако не се намерят??
След като кучето няма чип или адресник на каишката, то е ничие и никой не може да има претенции за стореното от Хърс.
Аз също не бих имала такива скрупули!За това сме потънали в кучета и котки.
Публикувано: 28 January 2010 - 08:51 AM

И ако опитът не достигне своята цел, поне ще имаш честта, че си го предприел
Публикувано: 28 January 2010 - 09:22 AM
Спасяването на кучета и котета е хубаво нещо, адмирации!, но дори не става дума за животоспасяваща операция... или за ампутация на премазано краче... Чак ме разсмива малко идеята да заставам на страната на "анти-кастрация" баш аз, но: въпросът е съвсем принципен. Ако НЕ СЕ намерят собствениците на животното - да, ок, става. Клъц. Но, образно казано, следващата стъпка в подобен начин на мислене е в парка да се ловят пуснати да се разхождат кучета и под предлог, че са "намерени безстопанствени", да се мъкнат за кастрация...
Не е важно дали кучето е породно или безпородно - решението за всичко, което се случва с него, принадлежи на собствениците, пак ще го кажа. Хубаво, лошо... това е. Няма значение дали сме в България или на Каймановите острови. А опитите да се налага насилствено някакво мнение за нещо минават в категория "фанатизъм" и "социопатично поведение". Имам предвид конкретно минаването от "убеждаване на други хора за това, че е правилно да си кастрират кучето и е хубаво за животното" към "тайно измъкване на животното от двора и замъкването му за операция" примерно.
Пак ще кажа: това няма общо с конкретния случай, извинявам се за офтопика в темата за проблемното разгонено животинче. Въпросът е съвсем принципен. Сиреч, ако аз си загубя некастрираното куче, или ТИ, или ТИ, би ли ме/ви/те "зарадвал" фактът, че докато си търся животното под дърво и камък, някоя "добра" душа го завела и го клъцнала...
Публикувано: 28 January 2010 - 09:27 AM
Крайно време е собствениците да станат по отговорни и да си чипират, регистрират и т.н . кучетата.
Ако с моето куче се случи, и го изгубя, а то не е маркирано по никакъв начин(чип, адресник), не мога никому да се сърдя.Ще се радвам че поне е прибрано и някой се е погрижил за него!
А кастрацията ще ми е за урок!
Публикувано: 28 January 2010 - 09:52 AM
Второ, дадох съвет за кастрация, защото Хърс пише, че ще му търси нов дом "спешно", а все пак правило номер едно за мен си остава - "животни се подаряват само кастрирани". С което не казвам, че Хърс има намерение да постъпва другояче.
Трето, стопаните, загубили това куче, явно са позагърбили задълженията си на стопани, щом то няма чип, разхожда се насам-натам разгонено. Изобщо не е ясно какво ще се случи с евентуалното поколение на кучката.
Четвърто, кучето в момента де факто и де юре е ничие. Помислете, ако го приберат от Екоравновесие, дали ще чакат да се появи собственика му, за да го кастрират.
Пето, абе мен не ме засегна особено обявяването ми за болен мозък. Нека съм болна, но да спре безкрайното плодене на нещастни кучовци...
Публикувано: 28 January 2010 - 10:37 AM
Публикувано: 28 January 2010 - 10:52 AM
Относно тази обява. Звъняно е на посочения телефон. Вдигнала жена, която казала, че дъщеря и пуснала обявата и дала нейния телефон понеже тя няма. Не била много ентусиазирана от обаждането и казала, че било много далече мястото където е намерено кучето от тях. А всъщност не е хич далече.
Публикувано: 28 January 2010 - 11:58 AM
Относно тази обява. Звъняно е на посочения телефон. Вдигнала жена, която казала, че дъщеря и пуснала обявата и дала нейния телефон понеже тя няма. Не била много ентусиазирана от обаждането и казала, че било много далече мястото където е намерено кучето от тях. А всъщност не е хич далече.
Жалко, защото като гледам описанието и снимките на кучинка, може наистина да е същото куче. Няма ли начин да се свържете все пак с човека пуснал обявата? Боже, какви хора има само!!!!...
Публикувано: 28 January 2010 - 12:01 PM
Бях намерила един дребус. Намерих обявата, обадих се, вдигна мъж, който почти ми се скара и каза, че не е тяхното куче. Беше мега странно, защото бях сигурна, че е то. По-късно се обадих пак. Вдигна жена, която се побърка от радост. Беше с детето в парка - заряза го на приятелки и пристигна на секундата. Оказа се, че мъжът е хазяина, които изхвърлил кучето...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 January 2010 - 01:04 PM
Освен това изпробвайте кучето дали реагира на името Фели.
Публикувано: 29 January 2010 - 01:50 PM
Нашийника е с черна, пластмасова закопчалка.

Вход

Горе
Цитиране +